Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

ΟΠΕΚΑ: Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού


Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.
Η διεκδίκηση του επιδόματος παιδιού μπορεί να γίνει από τον επόμενο μήνα της γέννησης ενός παιδιού και μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών taxisnet
H αίτηση Α21 για το επίδομα παιδιού γίνεται μία φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. 
Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.
Αν θέλετε να προσθέσετε νέο μέλος, κάνετε προβολή της ήδη υποβληθείσας αίτησης και πατάτε το κουμπί Δημιουργία Τροποποιητικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης (Α21).
Στην νέα αίτηση πατάτε το κουμπί Προσθήκη Τέκνου και καταχωρείτε το επώνυμο (όχι μικρό όνομα) και τον ΑΜΚΑ του παιδιού, στην συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες της πλατφόρμας.

Η Αθλητική Ένωση Κεφαλοβρύσου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ανακοίνωσε το νέο Δ.Σ. και τον προπονητή


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ανακοινώνει το νέο διοικητικό συμβούλιο και τον προπονητή.
Πρόεδρος: Ζυγούνας Βασίλειος
Α’ Αντιπρόεδρος: Κούρος Θεόδωρος
Β’ Αντιπρόεδρος: Μπάσιος Γεράσιμος
Γραμματέας: Καραμάνης Αλέξανδρος
Ταμίας: Πότσης Θεόδωρος
Υπ. Δημοσίων σχέσεων: Μεντής Γεράσιμος
Μέλη: Γκορίτσας Παναγιώτης, Πότσης Ανδρέας
Αναπληρωματικά μέλη: Μπάσιος Χρήστος, Ντόντης Βασίλειος.

  Προπονητής: Πότσης Ιωάννης

-Υπ. αρχείου και φωτ. υλικού: Μάνης Γεώργιος
-Έφορος υλικού: Γκόγκος Κωσνταντίνος
Με εκτίμηση
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

Παρακάλαμος: Εκκλησιασμός και φανουρόπιτες στην Αγία Παρασκευή, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρα 6:00 μ.μ.


Εκκλησιασμός και φανουρόπιτες  στην Αγία  Παρασκευή, τη Δευτέρα  26 Αυγούστου και ώρα 6:00 μ.μ.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να κρατούν την  φανουρόπιτα  τους.
Μετά τον εκκλησιασμό θα προσφερθεί κέρασμα στους παραβρισκόμενους.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου το «Εξοικονομώ» στην Περιφέρεια Ηπείρου


Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος.
Η πλατφόρμα θα ανοίξει σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες ανά ομάδα περιφερειών και θα καλύψει το σύνολο της επικράτειας.
Αναλυτικότερα, οι ημερομηνίες για την έναρξη υποβολής δηλώσεων διαμορφώνονται ως εξής:
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας: Από 16 Σεπτεμβρίου 2019.
- Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης: 
Από 19 Σεπτεμβρίου 2019.
- Αττικής, Νοτίου Αιγαίου: Από 23 Σεπτεμβρίου 2019.
Το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων θα κυμανθεί στα 241 εκατ. ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις -συνυπολογίζοντας τη συνεισφορά των ιδιοκτητών- θα φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Διορία έως 30 Σεπτεμβρίου για υπαγωγή στις 120 δόσεις για την Εφορία


Ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση προσεγγίζει τους 250.000

Έως τις 30 Σεπτεµβρίου έχουν διορία οι φορολογούµενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, προκειµένου να ρυθµίσουν τις οφειλές τους προς τη φορολογική διοίκηση µε βάση τη ρύθµιση των 120 δόσεων.
Μέρα µε τη µέρα το ενδιαφέρον των φορολογουµένων αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν τις θετικές επιπτώσεις από τις βελτιώσεις που έγιναν στη ρύθµιση στα τέλη Ιουλίου.
Σύµφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Έθνος της Κυριακής», κατά τις τελευταίες πληροφορίες, ο αριθµός των οφειλετών που έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθµιση των 120 δόσεων προσεγγίζει τους 250.000. Μπορεί να φαντάζει µικρός σε σχέση µε το σύνολό τους, που προσεγγίζει τα 4 εκατοµµύρια, ωστόσο πρόκειται κατά κύριο λόγο για «βιώσιµους» οφειλέτες µε σηµαντικά χρέη, καθώς µεγάλος αριθµός οφειλετών είτε χρωστάει µικροποσά είτε χρωστάει τεράστια ποσά τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να εισπραχθούν (π.χ. χρεοκοπηµένες επιχειρήσεις).
Το ποσό οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση που έχει ήδη ρυθµιστεί ανέρχεται σε περίπου 1,4 δισ. ευρώ, το ποσό των προσαυξήσεων που έχουν βεβαιωθεί προσεγγίζει τα 430 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ρυθµισµένο ποσό (κεφάλαιο και προσαυξήσεις) τα 1,85 δισ. ευρώ.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για το σχολικό έτος 2019-20


Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.
Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.
Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ενώ τα σχολεία για το σχολικό έτος 2019 – 2020, θα ανοίξουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.
Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα.
Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Αρετή Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, (Κοσμά Αιτωλού) το Σάββατο 24 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι, (Κοσμά Αιτωλού) το Σάββατο 24  Αυγούστου, στη Αρετή  Πωγωνίου.

Βασιλικό Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου


Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου, στο Βασιλικό Πωγωνίου.

Ελληνικό καλοκαίρι: Τα οφέλη για την υγεία


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ακόμη κι αν κάποιοι δεν καταφέρουν να βγουν εκτός των τειχών, απολαμβάνουν τα μπάνια στη θάλασσα. Η επαφή με το υδάτινο στοιχείο κάνει πολύ καλό στην υγεία, τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική και είναι γεγονός ότι η χώρα μας διαθέτει πάρα πολλές εξαιρετικές παραλίες, για όλα τα γούστα.
Επιπλέον ιδιαίτερα ωφέλιμα αποδεικνύονται και τα ιαματικά λουτρά. Η χώρα μας έχει πάνω από 750 ιαματικές πηγές, εκ των οποίων οι 82 είναι ενεργές και από αυτές οι 34 είναι αναγνωρισμένες με ΦΕΚ. Πάρα πολλές από αυτές βρίσκονται στα νησιά και κάθε χρόνο τις επισκέπτεται πλήθος κόσμου και όχι μόνο ηλικιωμένοι.
«Τα μπάνια στη θάλασσα είναι ευεργετικά για όλες τις ηλικίες. Χαρίζουν ευεξία και γυμνάζουν το σώμα, απαλλάσσοντας από πόνους και μικροπροβλήματα», υπογραμμίζει η Δρ. Ανατολή Παταρίδου, MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής - τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr).
«Στα ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα, το θαλασσινό νερό βοηθάει πολύ. Όταν το αλατόνερο περνάει από τη μύτη, την καθαρίζει και διευκολύνει την διέλευση του αέρα. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνονται καταστάσεις, όπως η χρόνια ρινίτιδα, το άσθμα και οι παραρρινοκολπίτιδες. Παράλληλα ευνοείται η φυσιολογική αναπνοή, που γίνεται από τη μύτη, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο ο αέρας προλαβαίνει να υγρανθεί, να θερμανθεί και να φιλτραριστεί, πριν προχωρήσει προς το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα».