Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνάντηση διαβούλευσης για το Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής συνδρομής προς απόρους, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου

Στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου συνάντηση διαβούλευσης, ώστε να προετοιμαστεί η υλοποίηση του «Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους έως το 2020» (ΤΕΒΑ/ FEAD).
Στην συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 , ώρα 12.30 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1, Ιωάννινα) θα παραστεί ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Η συμμετοχή όλων των φορέων θεωρείται απαραίτητη ώστε οι δράσεις για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών κοινωνικής προστασίας να είναι συντονισμένες και αποτελεσματικές.

Εκτός επόμενης φάσης Α.Σ. Καλπακίου (1-1), (1-3 παρ.) και Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (0-0), (1-0 παρ.)

*Ο Α.Ο. Ανατολής άνοιξε το σκορ στο 35΄ με τον Μώκο Δημήτρη για να ισοφαρίσει στο 47΄ ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Γκόνη Πέτρο σε 1-1 που ήταν και το τελικό σκόρ στην κανονική διάρκεια.
Οι φιλοξενούμενοι  έκαναν το 1-2 στο 101΄ και το τελικό 1-3 στο 120΄ με τον Τσιρογιάννη Γεώργο.
Α.Σ. Καλπακίου:
Κρανάς Γρηγόρης, Κοττίκας Ιωάννης, Γκόνης Πέτρος, Γόγολος Ευάγγελος, Μπονόβας Νικόλαος, Τσουμάνης Παναγιώτης (Ντέλλας Κωνσταντίνος 101΄), Μακρής Χρήστος, Ηλίας Μιχαήλ, Κατσάνος Ιωάννης, Κατσαβριάς Βασίλειος, Ζώτος Ευάγγελος 
  
 *Ισόπαλος με 0-0 έληξε στην κανονική διάρκεια ο αγώνας μεταξύ  της Α.Ε. Χουλιαράδων και της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο γήπεδο "Στάθης Τσανακτσής".
Στο 111΄ της παράτασης οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 και πέρασαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.
 Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Πέτρου Ηλίας, Μυριούνης  Σταύρος, Καλές Βύρων, Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος, Πότσης Γεώργιος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Δήμος Αθανάσιος (Παπάζης Ιωάννης 108¨), Δήμου Σταύρος (Παπαγιαννόπουλος Χρήστος 98΄), Ναθαναήλ Κωνσταντίνος, Βαρτζιώτης Χρήστος (Ζενέλης Πάτροκλος 40΄), Τσαραώσης Ευάγγελος

Τα αποτελέσματα της 4ης φάσης:
Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 5-1  
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ  1-1, (1-3 παράταση)  
Α.Ο. ΠΑΝΑΜΠΕΛΕΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 1-5  
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  0-0 (1-0 παράταση) 

«Τα Ηπειρώτικα πανηγύρια σήμερα»: Εκδήλωση -συζήτηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), Ομόνοια


«ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ»
Εκδήλωση-συζήτηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, 6 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος)

          Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας διοργανώνει και προσκαλεί σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τα Ηπειρώτικα Πανηγύρια σήμερα».  Μια εκδήλωση για όσα πονάμε αλλά και για όσα μας πονάνε στα Ηπειρώτικα Πανηγύρια, εκεί όπου χτυπά ο σφυγμός της παράδοσης, στη μάνα Ήπειρο και την ξενιτιά.
Με εισηγητικές παρεμβάσεις, προβολή βίντεο και φωτογραφιών από παλιά και σύγχρονα πανηγύρια, ως έναυσμα σε μια εγκάρδια κουβέντα, για όσα από καιρό πρέπει να κουβεντιάσουμε. Θέτοντας, όπου χρειαστεί, το δάχτυλο "επί τον τύπον των ήλων". Για όσα μας προβληματίζουν, όσα πρέπει να αλλάξουν, όσα αξίζει να πασχίσουμε όλοι μαζί να διασώσουμε και να διαδόσουμε σαν φυλαχτά του λαϊκού μας πολιτισμού.
Εισηγητικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν ο καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος, ο εθνομουσικολόγος, καθηγητής στο ΤΕΙ Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας Χάρης Σαρής, ο τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας, ο ερευνητής, φιλόλογος Χρήστος Τούμπουρος και άλλοι, ερευνητές, μουσικοί, πανηγυριώτες. 
Κυρίως, όμως, αναμένονται παρεμβάσεις εκείνων που διοργανώνουν τα πανηγύρια, των Αδελφοτήτων και των Συλλόγων των Αποδήμων Ηπειρωτών.  Αναμένουμε τη δική τους εμπειρία, τους δικούς τους προβληματισμούς για την ευθύνη και το ρόλο που αναλογεί στους φορείς μας, για τις δυνατότητες παρέμβασής τους στις σημερινές συνθήκες. Απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής στις Αδελφότητες και τους Συλλόγους Ηπειρωτών να συμμετάσχουν με παρεμβάσεις στο διάλογο.
Η εκδήλωση ανοίγει ένα κύκλο εκδηλώσεων της Π.Σ.Ε. για την Παράδοση σήμερα και, παράλληλα, ανοίγει το φετινό κύκλο εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, φιλοδοξώντας να συμβάλει στην ανάδειξη αυτής της μονάκριβης Ηπειρώτικης κυψέλης πολιτισμού.
Η εκδήλωση γίνεται σε διοργάνωση του Δ.Σ. και επιμέλεια της Πολιτιστικής Επιτροπής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, σε συντονισμό του Εφόρου Πολιτισμού Αλέξανδρου Λαμπρίδη.
Στο τέλος της εκδήλωσης - συζήτησης, ένα μικρό ηπειρώτικο γλέντι με την κομπανία του Δημήτρη Ζιάγκα.
Με τσίπουρο και πίτες!
Με τον απαράμιλλο Ηπειρώτικο τρόπο! 

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στις 6 μμ, όλοι στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών – σε μια εκδήλωση που αφορά τον αυθεντικό στίβο της παράδοσής μας, τα πανηγύρια του λαού μας!

Γιάννενα: Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 49χρονος εργάτης καθαριότητας

Σήμερα (19-11-2014) και ώρα 7.00΄ στο 5ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού  Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας (διασταύρωση Αμπαλάκια Ιωαννίνων), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρονος ημεδαπός, προσέκρουσε στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου Ιωαννιτών, που οδηγούσε 42χρονος ημεδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ένας 49χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του Δήμου και σοβαρά ο 72χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το  Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων. 

Εκκλησιαστική Πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βήσσανης την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου


Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα κατά το τελευταίο 24ωρο

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα.
Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν:
Στο Δελβινάκι, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Στα Ιωάννινα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Στο Καλπάκι, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαέξι μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και ψευδή αναφορά στην αρχή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Θετικές εξελίξεις για τον τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών

Η Παράταξή μας, στήριξε από την πρώτη στιγμή την δομή και τον ρόλο του Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών, και παρακολουθεί συνεχώς τον δύσκολο και σημαντικό αγώνα των εργαζομένων του.
Σήμερα οι εξελίξεις δείχνουν να είναι θετικές και αισιόδοξες για την καλύτερη λειτουργία του Τομέα.
Ενημερώνουμε τους κατοίκους και πολίτες ότι: μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδη Δημήτρη, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στην Αθήνα, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 12, σύσκεψη με τον Υπεύθυνο του Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών και Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξής μας κ. Καραγιώργο Γιάννη, παρουσία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας, με θέμα τα προβλήματα που ανέκυψαν πρόσφατα καθώς και όλα τα ζητήματα που ταλάνιζαν διαχρονικά τον Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών.
Στην σύσκεψη, αφού έγινε μία πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση από τον Υπεύθυνο του Τομέα και μετά από εκτενή και διαλογική συζήτηση, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κατανοώντας πλήρως όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, έδωσε τις απαραίτητες και αναγκαίες λύσεις.
Έτσι λοιπόν ο Τομέας ΕΚΑΒ Δολιανών, πιο δυναμικά από ποτέ, καλείται να παίξει τον μέγιστο κοινωνικό του ρόλο στο Πωγώνι, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του, στον τομέα της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Εμείς, εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις αγωνίες των κατοίκων, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την επίλυση των προβλημάτων και ευχόμαστε ολόψυχα στην Διοίκηση και στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης και Αρχηγός 
της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Γιάννης Ντόντης

Πρέβεζα: Συνελήφθη 50χρονος για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη, χθες (18-11-2014) το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του 50χρονου εννέα (9) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι, μάρκας blow mini, με μία γεμιστήρα.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενέργησε το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Σύβοτα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπών

Συνελήφθη, χθες (18-11-2014) το πρωί στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 38χρονος υπήκοος Γερμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 38χρονος είναι δράστης δύο κλοπών που έγιναν το τελευταίο εικοσαήμερο στα Σύβοτα και την Πλαταριά και συγκεκριμένα:
Την 11-11-2014 αφαίρεσε από αυλή σπιτιού στα Σύβοτα, μία πρέσα παρασκευής σκυροδέματος.
Την 04-11-2014 αφού διέρρηξε κατάστημα στην Πλαταριά, αφαίρεσε διάφορα γεωργικά εργαλεία (αλυσοπρίονα, θαμνοκοπτικά).
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων ενώ σημειώνεται ότι κατά την προσαγωγή του 38χρονου, αυτός αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών και αντιστάθηκε, απωθώντας τους βίαια.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Παραλαβή ειδών από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από πρόσκληση της Ηπειρωτικής Εστίας, μετέβη το Σάββατο ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης, όπου παρέλαβε δέματα που είχαν συγκεντρωθεί από τα μέλη της Η.Ε.Θ. με σκοπό να διατεθούν, μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, σε σχολεία και ιδρύματα της Ηπείρου.
Τον Αντιπεριφερειάρχη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ηπειρωτικής Εστίας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν τόσο για τη σύσφιξη των δεσμών των Ηπειρωτών της Θεσσαλονίκης, όσο και για τη συνδρομή τους προς τους συμπατριώτες τους στην Ήπειρο.
Ο κ. Οδυσσέας Πότσης συνεχάρη το Δ.Σ., αλλά και τα μέλη της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη συνεχή συνδρομή τους προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, με τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό και σχολικό υλικό. "Υπηρετείτε με συνέπεια την Κοινωνική Αλληλεγγύη, που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η πατρίδα μας. Να είστε βέβαιοι ότι οι προσφορές σας πιάνουν τόπο και ευελπιστώ οι πρωτοβουλίες θα δώσουν το έναυσμα και σε άλλους φορείς να συνεισφέρουν την κοινή προσπάθεια για την στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων".

Δημοφιλές το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του δήμου Πωγωνίου

Περισσότεροι από 270 θα είναι οι φοιτητές, πρωτοετείς και δευτεροετείς στο δεύτερο έτος λειτουργίας του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου του δήμου Πωγωνίου στο Δελβινάκι, αριθμός που επιβεβαιώνει την απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.
Από το σύνολο των φοιτητών, οι 200 είναι δευτεροετείς, ενώ περίπου 70 είναι οι πρωτοετείς φοιτητές, με τις εγγραφές να συνεχίζονται. Πολύ γρηγορότερα από το αναμενόμενο, αναγνωρίστηκε και η αξία και προσφορά του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, αλλά και η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης πανεπιστημιακού επιπέδου, με αποτέλεσμα στο τέλος Νοεμβρίου να είναι έτοιμο και να πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του και το παράρτημα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στα Σφακιά της Κρήτης. 

Τοπικά προγράμματα μέσω leader για να ανοίξτε μικρές επιχειρήσεις με επιδότηση έως 50% του προϋπολογισμού

Κανένα χωριό του Πωγωνίου δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα!  

Ανοίγουν σταδιακά από αυτόν τον μήνα μέχρι και τον Iανουάριο τοπικά προγράμματα leader που ενισχύουν μικρές επιχειρηματικές δραστηριότητες αγροτών και άλλων φυσικών προσώπων σε 1.174 χωριά 26 νομών της χώρας.
Oι ενισχύσεις φτάνουν ακόμη και το 50% και ο συνολικός προϋπολογισμός των κοινοτικών κονδυλίων ανέρχεται στα περίπου 24 εκατ. ευρώ.
Tα προγράμματα έχουν στόχο την επιχορήγηση νέων, ανθρώπων της υπαίθρου αλλά και των κατοίκων μεγάλων αστικών κέντρων που θέλουν να φύγουν για την επαρχία προκειμένου να ανοίξουν επιχειρήσεις. Eπιλέξιμες είναι και υπάρχουσες επιχειρήσεις, που αναζητούν τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση.
Oι επιχειρηματικές δραστηριότητες που επιδοτούνται στα 1.174 χωριά των 26 νομών συνοπτικά είναι:
Mικρά τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία (μέχρι 40 κλίνες) και campings.
• Eπισκέψιμα αγροκτήματα (έκτασης τουλάχιστον 20 στρεμμάτων).
• Eστιατόρια, αναψυκτήρια, παραδοσιακά καφενεία.
• Bιοτεχνικές μονάδες παραγωγής προϊόντων, όπως χειροτεχνήματα μεταλλουργίας ή ξυλοτεχνίας, προϊόντα κεραμικής - υφαντουργίας, ξύλινες κατασκευές (καρέκλες, έπιπλα, έπιπλα κουζίνας).

ΕΛΓΑ: Πληρωμές ΠΣΕΑ ύψους 675.637 ευρώ σε 237 παραγωγούς, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 θα καταβληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 675.637 ευρώ σε 237 παραγωγούς, για προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).
Ειδικότερα η πληρωμή αφορά ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου, για απώλεια εισοδήματος λόγω ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου (συμπληρωματική ενίσχυση), για απώλεια της ηρτημένης παραγωγής και για αποκατάσταση ζημιών παγίου κεφαλαίου, των προγραμμάτων ΚΟΕ «Ετήσιο 2010», «Πυρκαγιές 2010», «Πυρκαγιές 2011» και «Πυρκαγιές 2012».

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των νομών: Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Έβρου, Εύβοιας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λευκάδος, Πιερίας, Ρεθύμνου, Σερρών και Χαλκιδικής.

Έφτασαν τις 3.000 αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Έως το μεσημέρι της Τρίτης έφτασαν τις 3.000 οι αιτήσεις υποβολής για συμμετοχή στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.energo-eke.gr, στην οποία ωστόσο παρουσιάζονται προβλήματα λειτουργίας.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ενημερώνουν τους πολίτες και τους διευκολύνουν όταν χρειάζεται στην υποβολή της αίτησης, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 15105 προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να συνδεθούν με τις υπηρεσίες των Δήμων.

Νόσος των μουσικών ... παίρνει διαστάσεις στην Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Διαστάσεις «επιδημίας» έχει πάρει τα τελευταία χρόνια  στην Ελλάδα η «νόσος των μουσικών»στο χώρο των παικτών  οργάνων μουσικής!
Η «νόσος» με ευρύτερη έννοια και για να είμαστε ακριβείς η «νοσολογία» ή  η «παθολογία» του χεριού,  είναι η αιτία που στο παρελθόν πολλοί διάσημοι μουσικοί, όπως o Robert Schumann ή o Garry Graffman υπέφεραν για πολλά χρόνια από παθήσεις των άνω άκρων, αλλάζοντας γιατρούς και θεραπείες, χωρίς τελικά να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Δεν είναι φυσικά και λίγοι εκείνοι οι μουσικοί που αναγκάστηκαν να διακόψουν την καριέρα τους.
Στην Ελλάδα η εξάπλωση της «νόσου των μουσικών»  οφείλεται κυρίως, σύμφωνα με τους ειδικούς, αρχικά στη μη σωστή διάγνωση και στην έλλειψη ειδικών κέντρων αποθεραπείας.
«Πράγματι «η νόσος των μουσικών» είναι μια πολύπλοκη παθολογία η οποία απαιτεί  εξειδίκευση όσον αφορά την ακριβή διάγνωση της αλλά και την θεραπεία της, κάτι που συμβαίνει σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες του εξωτερικού»αναφέρει  ο   Χειρουργός  Ορθοπαιδικός-Μικροχειρουργός Χεριού και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού -Άνω Άκρου, κ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, ειδικευμένος στην «νοσολογία των μουσικών» και συγγραφέας σχετικού βιβλίου.