Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ε.Π.Σ.ΗΠ.: Πρεμιέρα 9 Σεπτεμβρίου για την Α΄ και Β΄ Ερασιτεχνική, στις 23 Σεπτεμβρίου η Γ΄ Ερασιτεχνική

Η Ε.Π.Σ.ΗΠ. με προκήρυξη ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων, καθώς και πολλά άλλα σημαντικά άρθρα που αφορούν τους κανονισμούς:
 ΑΡΘΡΟΝ 5ον.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
  Οι ημέρες ενάρξεως των αγώνων του πρωταθλήματος της προκηρύξεως αυτής καθορίζονται ως εξής:
α) Για την Α΄ κατηγορία την  9-10/09/2017.
β) Για την Β’ κατηγορία την  9-10/09/2017 και
γ) Για την Γ΄ κατηγορία την 23-24/09/2017.
ΑΡΘΡΟΝ 18ον.
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
1. Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία
 Για την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 τα Σωματεία είναι ΔΕΚΑ ΕΞΙ (16) σε έναν όμιλο.
Από την Α΄ Κατηγορία υποβιβάζονται ΤΕΣΣΕΡΑ (4) Σωματεία.
Θα υποβιβαστούν απευθείας τα τρία τελευταία σωματεία και θα γίνουν αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 11η-12η και 13η θέση, με βαθμούς 2-1-0 αντίστοιχα, σε γήπεδα που θα ορίσει η 'Ενωση, για να υποβιβαστεί και το τέταρτο σωματείο.
  Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία
  Για την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 τα Σωματεία είναι ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΥΟ (32) σε δύο ομίλους από ΔΕΚΑ ΕΞΙ (16) ο κάθε όμιλος. Από τα 32 Σωματεία θα προβιβαστούν στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία ΤΕΣΣΕΡΑ (4) Σωματεία. Προβιβάζεται η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας. Επίσης στην Α’ κατηγορία θα προβιβαστεί από κάθε όμιλο ξεχωριστά, ο πρώτος σε βαθμούς, μετά από μονούς αγώνες κατάταξης (πλέι –οφ) στους οποίους θα λάβουν μέρος, ο δεύτερος, τρίτος, τέταρτος της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος του κάθε ομίλου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε γήπεδο που θα ορίσει η Ε.Π.Σ.
Στους αγώνες αυτούς η δεύτερη ομάδα ξεκινάει με 2(ΔΥΟ) βαθμούς ,η τρίτη με 1(ΕΝΑΝ) και η τέταρτη με 0(ΜΗΔΕΝ) βαθμούς. Και στους αγώνες κατάταξης η βαθμολογία θα γίνει σύμφωνα με το Άρθρο 20 του Κ.Α.Π.
Η συμμετοχή των ομάδων που θα τερματίσουν δεύτερες στον αγώνα κατάταξης για πιθανή άνοδο στην Α' Ερασιτεχνική, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων της Ένωσής μας που θα συμμετέχουν στη Γ' Εθνική.
  Στη Γ' Ερασιτεχνική θα υποβιβαστούν 6 (ΕΞΙ) ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ήτοι οι 3 (ΤΡΕΙΣ) τελευταίοι από κάθε όμιλο.
2. Γ΄ Ερασιτεχνική κατηγορία
  Για την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 οι όμιλοι της Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα καθοριστούν με νεώτερη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης ανάλογα με τον αριθμό των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία αυτή.
Για την  αγωνιστική περίοδο 2017-2018 θα ανέλθουν στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία συνολικά 6(ΕΞΙ) σωματεία.  Αντίστοιχα σωματεία της Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας που θα εμπλακούν σε αγώνα κατάταξης για πιθανή άνοδο στη Β' Ερασιτεχνική, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων της Ένωσής μας που θα συμμετέχουν στη Γ' Εθνική.
ΑΡΘΡΟΝ 3ον.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, παρουσίασε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική βραδιά για την Ηπειρώτικη μουσική παράδοση, τη Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, στο Λαύριο στα πλαίσια του Φεστιβάλ ''Θορίκια 2017''

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Δήμου Λαυρεωτικής «Ο Πύρρος», στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Λαυρεωτικής ''Θορίκια 2017'', μας ταξίδεψε, τη Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, μέσα από ηπειρώτικες μουσικές διαδρομές, στα παραδοσιακά μονοπάτια της Ηπείρου και της χώρας μας.
Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει το χώρο του ΑΚΕΛ στο Λαύριο, γέμισε τις καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί καθώς  και τις κερκίδες και αρκετοί παρακολούθησαν την εκδήλωση όρθιοι.
Στην είσοδο, μέλη από το μικρό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μοίραζαν φυλλάδια με το πρόγραμμα της βραδιάς.
Η γραμματέας του Συλλόγου, ο οποίος έκανε την παρουσίαση της βραδιάς, άνοιξε την εκδήλωση με μία σύντομη ομιλία, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και τους επίσημους προσκεκλημένους ευχόμενη, κλείνοντας το:
«Σας ευχαριστώ πολύ που είστε μαζί μας εδώ. Ελπίζω να περάσετε μία ευχάριστη βραδιά».
Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Μανώλης Λαμπίρης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και έπειτα συνέχισε με τον λόγο του:
«Φίλες και φίλοι, πατριώτες και πατριώτισσες, κυρίες και κύριοι. Εκ μέρους του Δ.Σ., σας καλωσορίζω στην εκδήλωσή μας.
Το Δ.Σ., εργαζόμενο με συνέπεια και ακούραστα, πολλές φορές σε βαθμό θυσίας, για να επιβραβεύσει την προσπάθεια του χορευτικού τμήματος που είχε παρουσία για πρώτη φορά  εδώ και 4 χρόνια στη μεγάλη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας «Πίτα του Ηπειρώτη», συμμετέχει και φέτος στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου αλλά και οπουδήποτε μας ζητηθεί.
Σε εκδηλώσεις που στόχο έχουν να προβάλλουν τον πολιτισμό, την ιστορία, τα ήθη και έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, όπως την ιστορικής σημασίας εκδήλωση που έγινε πρόσφατα, για την μεγάλη θυσία των Σουλιωτών στην Ιερά Μονή του Σέλτσου στην αίθουσα του Παλαιού Μηχανουργείου, την οποία θα παρουσιάσουμε σύντομα και στην Κερατέα. Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάνει κανείς, ειδικά όσοι αγαπούν την ιστορία και θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη όλων αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την ελευθερία.
Με την εκδήλωση πάλι πρόσφατα, για τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια «Αλλάζοντας Όχθες στην Πίνδο», προβάλλαμε το θέμα και ως φωνή διαμαρτυρίας για την πλήρη εγκατάλειψη των ιστορικών μνημείων από την πολιτεία και όλοι είδαμε το αποτέλεσμα.
Ο Σύλλογός μας διανύει τον 8ο χρόνο λειτουργίας του. Μπήκαμε δυναμικά και με πάθος ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο και το έργο που επιτελεί να γίνει γνωστό όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα, μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Έχουμε προγραμματίσει για τον χρόνο,  μέχρι το Δεκέμβρη του 2017 ,που απομένει, τρεις εκδηλώσεις. Είμαστε έτοιμοι και μπορεί ο Σύλλογός μας να προγραμματίζει και να πραγματοποιεί μία εκδήλωση κάθε μήνα. Έχουμε ιστορία, πολιτισμό, ιερά μνημεία, συγγραφείς, παράδοση να τα βγάλουμε από την αφάνεια, να τα γνωρίσουν οι νέες γενιές. Νομίζω στο πλαίσιο αυτό κινείται και η Περιφέρεια Ηπείρου.
Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, γίνονται από την αγάπη μας για την πατρίδα, για την Ήπειρο και ανιδιοτελώς. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε αυτό το ωραίο ταξίδι, ελάτε μαζί μας και εμείς σας υποσχόμαστε α συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια το δημιουργικό μας έργο, ώστε πραγματικά να επιτύχουν όλοι οι στόχοι μας, που δεν είναι τίποτε άλλο από το να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε την ιστορική μας κληρονομιά, τα ήθη, τα έθιμα, την παράδοσή μας, μα πάνω από όλα την Ελλάδα μας. Ευχαριστώ.»
Έπειτα τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος συνεχάρη τον Σύλλογο για τη δράση του. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως «από το να καθόμαστε και να βλέπουμε τα σκουπίδια στις τηλεοράσεις μας, είναι προτιμότερο να διασκεδάζουμε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν χώρα, να προχωρήσουμε, να φύγει η ανασφάλεια. Αυτό βάσταξε τη χώρα μας: τα ήθη, τα έθιμα, το ελληνικό πνεύμα.» Τελειώνοντας, δήλωσε πως ο Δήμος θα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες όλων των Συλλόγων.
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος χαιρέτισε την εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος της Κώστας Κωνής, αναφερόμενος στη σημασία της διοργάνωσης, την απαράγραπτη αξία όλων των εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου ως αυθεντικού στίβου της παράδοσης, τον αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση, τη φολκλοροποίηση και τη σκύλευσή της  παράδοσης μας, το αξιακό φορτίο που πρεσβεύουν τέτοιας μορφής εκδηλώσεις, το τόσο πολύτιμο στις μέρες μας που μας θέλουν όλους μαζί για να τις διαβούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι και όρθιοι.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην συνολική προσπάθεια της ηπειρώτικης αποδημίας για την διατήρηση της ηπειρώτικης κουλτούρας και παράδοσης, σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης και παράλληλα πολιτιστικής παγκοσμιοποίησης, που έχει πρόσφορο έδαφος, να επιβληθεί στην παράδοση μας λόγω της οικονομικής κρίσης.
Έχουμε καθήκον, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής, να αντισταθούμε στην επίθεση της πολιτισμικής και πολιτιστικής παγκοσμιοποίησης και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλοι που υπηρετούμε τις παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα του λαού μας. Αυτό κάνει και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής και άξιος Πρόεδρος του Μανώλης Λαμπίρης, με πίστη και διαρκή προσπάθεια και αξίζει πολλούς επαίνους για αυτό και για άλλα πολλά, από όλους μας και σήμερα το κάνω εγώ, εκπροσωπώντας το σύνολο της Ηπειρωτικής αποδημίας.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, κάλεσε τους παρευρισκόμενους, να προτιμήσουν τις φετεινές διακοπές τους, να τις περάσουν στην Ήπειρο, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία και την Ήπειρο γενικά, μιά περιοχή που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον εθνικό ελλαδικό κορμό και έχει πάρει τόσο λίγα, μιά περιοχή, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, πλεονεκτώντας μάλιστα σε πολλά και μοναδικά τοπία.
Την μουσική βραδιά άνοιξε ο εξαίρετος κλαρινίστας Τάσος Μαγκλάρας, που με το κλαρίνο του, έβαλε στο κλίμα τους παρευρισκόμενους για να ξεκινήσει η Α΄ενότητα.

Τοποθέτηση του Γιάννη Στέφου στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό

Ο βουλευτής Γιάννης Στέφος τοποθετήθηκε στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό, κατά την πρώτη συνεδρίασή της, στις 12 Ιουλίου.
Στην αρχή της τοποθέτησής του υπενθύμισε πως το δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο άρχισε να απασχολεί τις αρχές της χώρας από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, παρά τη σοβαρότητά του, δεν αποτέλεσε ζήτημα εύλογου προβληματισμού για την κρατική διοίκηση και δεν προκάλεσε την υιοθέτηση κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπισή του. Το 1996 είχε συσταθεί παρόμοια επιτροπή στη Βουλή, η οποία όμως δεν προχώρησε τις εργασίες της και δεν παρουσίασε λύσεις.  Κυριότερος λόγος για την μη έγκαιρη λήψη μέτρων από την ελληνική πολιτεία ήταν το μαζικό μεταναστευτικό ρεύμα προς τη χώρα μας προ της οικονομικής κρίσης, που είχε σαν αποτέλεσμα την ποιοτική αλλοίωση των ερευνητικών δεδομένων και την άμβλυνση των άμεσων ορατών επιπτώσεων του δημογραφικού προβλήματος.
Στη συνέχεια, επεσήμανε το γεγονός πως ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια, οι νέοι κάτοικοι που γεννιούνται στη χώρα μας ή μεταναστεύουν σε αυτή από άλλες χώρες είναι λιγότεροι από τους κατοίκους που πεθαίνουν και από αυτούς που μεταναστεύουν σε άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, ο πληθυσμός εξακολουθεί να γερνάει με σημαντικές συνέπειες στην οικονομία, το παραγωγικό της δυναμικό, το ασφαλιστικό της σύστημα και την κοινωνική της συνοχή.
Τόνισε πως το δημογραφικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μονοδιάστατες και απλοϊκές λύσεις καθώς θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οικονομικοί, κοινωνικοί, θρησκευτικοί, μεταναστευτικοί κλπ παράγοντες, ενώ ένα πρώτο θετικό βήμα είναι σίγουρα η αναγνώριση του δημογραφικού ως ύψιστης προτεραιότητας ζήτημα από την εθνική αντιπροσωπεία. Υπογράμμισε επίσης, πως η στήριξη των νέων, ηλικιακά, οικογενειών με παιδιά, είναι απαραίτητη ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες πρόθεσης τεκνοποίησης.

Κλείνοντας ο κ. Στέφος πρότεινε τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής που θα είναι υπεύθυνη να αναζητήσει και να προτείνει λύσεις τεκμηριωμένες και κοστολογημένες για το ζήτημα προς την διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και προσωρινής κράτησης, για το αδίκημα του βιασμού

Συνελήφθη, χθες (16-07-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και προσωρινής κράτησης του κ. Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, για το αδίκημα του βιασμού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Δρυμάδες Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 22 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  22 Ιουλίου, στις Δρυμάδες Πωγωνίου.

Ελεούσα Ιωαννίνων: Σύλληψη 43χρονης αλλοδαπής για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπού στο εσωτερικό της Χώρας

Συνελήφθη, χθες (16-07-2017) τα ξημερώματα στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, μία 43χρονη υπήκοος Αλβανίας, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας ενός ομοεθνούς της λαθρομετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Ελεούσα Ιωαννίνων, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό την 43χρονη συλληφθείσα, διαπιστώθηκε η μεταφορά ενός 31χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην Χώρα.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 31χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 42χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη διακίνηση τριών ομοεθνών του

Συνελήφθη, χθες (16-07-2017) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διακίνηση τριών αλλοδαπών, μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τρεις ομοεθνείς του, δύο άνδρες ηλικίας 36 και 25 ετών καθώς και μία 21χρονη γυναίκα, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 25χρονου και της 21χρονης εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Ανακοίνωση Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου για τη λειτουργία λαϊκών/δημοτικών αγορών

Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με ανακοίνωσή της αναφέρεται στη λειτουργία των δημοτικών/λαϊκών αγορών στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και στους ελέγχους που πραγματοποιούνται για την τήρηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία τους.
Όπως σημειώνει "μέσα στα προβλεπόμενα θεσμικά πλαίσια και με την συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων υλοποιήθηκε ένα από τα χρόνια αίτημα καταναλωτών, παραγωγών και επαγγελματιών αναφορικά με την λειτουργία λαϊκών αγορών σε χώρους επιλογής των Δήμων".
Αναλυτικότερα:
Α) Στην Περιφερειακή Ενότητα ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σήμερα λειτουργούν πέντε (5) λαϊκές αγορές και μία (1) Δημοτική αγορά.
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ κάθε Δευτέρα συμμετέχουν συνολικά ογδόντα (80) πωλητές εκ των οποίων 56 παραγωγοί και 24 έμποροι.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ κάθε Τρίτη συμμετέχουν συνολικά εξήντα οκτώ (68) πωλητές εκ των οποίων 52 παραγωγοί και 16 έμποροι.
ΒΡΥΣΟΥΛΑ κάθε Τετάρτη συμμετέχουν συνολικά σαράντα τρεις (43) πωλητές εκ των οποίων 33 παραγωγοί και 10 έμποροι.
ΠΕΝΤΕΛΗ κάθε Πέμπτη συμμετέχουν συνολικά εξήντα (60) πωλητές εκ των οποίων 45 παραγωγοί και 15 έμποροι.
ΑΝΑΤΟΛΗ κάθε Παρασκευή συμμετέχουν συνολικά σαράντα έξι (46) πωλητές εκ των οποίων 32 παραγωγοί και 14 έμποροι.
ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ κάθε Σάββατο συμμετέχουν συνολικά σαράντα (40) πωλητές εκ των οποίων 30 παραγωγοί και 10 έμποροι.
Η Δημοτική Αγορά στον χώρο της Αγίας Μαρίνας λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας πλην Κυριακής.

«Survivor»: Μαζί με την τηλεθέαση «εκτόξευσε» και τους οργασμούς των Ελλήνων!

Τι έδειξε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου

Διπλάσιες σεξουαλικές επαφές είχαν οκτώ στους δέκα άνδρες που παρακολουθούσαν το τηλεπαιχνίδι Survivor,  καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας στη χώρα μας, εκτός από την τηλεθέαση το δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι ανέβαζε στα ύψη και τη λίμπιντο!
Στην έρευνα  που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο, συμμετείχαν 1000 άνδρες ηλικίας από 20 έως 60 χρόνων, που επισκέφθηκαν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο. Διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ εκείνων που έβλεπαν το παιχνίδι, οκτώ στους δέκα διπλασίασαν τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών. Μεταξύ εκείνων που δεν το έβλεπαν, η συχνότητα των επαφών παρέμεινε σταθερή.
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, διευθυντής Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εξηγεί:
«Ενώ θα  περίμενε κανείς η καθήλωση στην οθόνη να μειώνει το σεξουαλικό ενδιαφέρον των ανδρών, στην έρευνά μας φάνηκε το αντίθετο».
Κα συνεχίζει: «Η αγχολυτική ιδιότητα του παιχνιδιού, η αγωνία για τον νικητή, το κλισέ ότι οι άνδρες είναι οι κυνηγοί και οι γυναίκες τα θηράματα, η απουσία βαθύτερων σκέψεων, όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι στο παιχνίδι το σεξ ήταν ο μέγας απών και άνδρες και γυναίκες αγωνίζονταν για ένα πιάτο φαγητό, ξεχνώντας την σεξουαλική τους ταυτότητα σε ένα παραδεισένιο σκηνικό, ξυπνούσαν πρωτόγονα ένστικτα, που συνήθως κοιμούνται όταν βλέπεις στις ειδήσεις νέα μέτρα και λιτότητα…».

Μαυρόπουλο Πωγωνίου: Παραδοσιακό Πανηγύρι, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, στον οικισμό Ζαβρόχου στο Μαυρόπουλο Πωγωνίου.

Οδηγίες Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου για την διακίνηση ειδών βιοτικής ανάγκης

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων που ισχύουν για την διακίνηση και εμπορία των διαφόρων ειδών βιοτικής ανάγκης, επισημαίνονται τα παρακάτω:
Έχει καταδειχθεί ότι κατά τους θερινούς μήνες αυξάνονται τα κρούσματα απόπειρας εκμετάλλευσης των καταναλωτών. Ως συνέπεια αυτού καθίσταται αναγκαία η εντατικοποίηση των ελέγχων από τα παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια μέχρι καφετέριες και Fast Foods, κέντρα διασκέδασης, αεροδρόμια, κυλικεία αρχαιολογικών και αθλητικών χώρων, επειδή συνήθως οι χώροι αυτοί δέχονται πολλούς επισκέπτες.
Κατά τους διενεργούμενους ελέγχους δίδεται έμφαση στις περιπτώσεις που περιγράφονται στα σχετικά άρθρα του νόμου 4177/2013 «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» σε συνδυασμό και με την Α2-718/31-07-2014 απόφαση σχετική με την «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών-Κανόνες ΔΙ.Ε.ΠΠ.Υ.».
Και ειδικότερα:
Σύνταξη και τήρηση των προβλεπόμενων τιμοκαταλόγων στα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε εμφανές σημείο, στην εξωτερική όψη της κυρίας εισόδου του καταστήματος και οφείλουν επίσης πριν από την παραγγελία να διαθέτουν τον τιμοκατάλογο σε κάθε πελάτη.