Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Στον επαναληπτικό αγώνα στο Καλπάκι θα λύσουν τις διαφορές με τον ΠΑΣ Αλμυρό Βουνοπλαγιάς για τη ημιτελική φάση του κυπέλου ερασιτεχνών

Σ' ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, ΠΑΣ Αλμυρός Βουνοπλαγιάς και Α.Σ. Καλπακίου ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.

Οι φιλοξενούμενοι με γκολ του Μωϋσιάδη στο 9' και στο 32' προηγήθηκαν με 0-2.
Στο 41' με αυτογκόλ (κεφαλιά) του Κατσαβριά ύστερα από εκτέλεση φάουλ έγινε το1-2.
Στην επανάληψη με  νέο αυτογκόλ στο 54' αυτή τη φορά του Αναγνωστόπουλου ο ΠΑΣ Αλμυρός Βουνοπλαγιάς ισοφάρισε σε 2-2.
Στο φινάλε ο Α.Σ.  Καλπακίου έχασε μεγάλες ευκαιρίες να πάρει την νίκη, με τον Κατσαβριά και  Νταλάκα.

Εφιαλτικές προβλέψεις για τα κόκκινα στεγαστικά

 Αύξηση 12% στο πρώτο τρίμηνο προβλέπουν εκτιμήσεις τραπεζικού επιτελείου

Την ώρα, που το καλάθι των προσδοκιών για νομοθετική ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά γίνεται ακόμα μικρότερο (ποτέ άλλωστε δεν ήταν επί της ουσίας μεγάλο, απλώς κάποιοι είχαν σηκώσει ψηλά τον πήχη, χωρίς ιδιαίτερο λόγο).
Την ώρα, που οι τράπεζες προχωρούν – ούτως ή άλλως – σε όλο και περισσότερες ρυθμίσεις δανείων κατά περίπτωση τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις, που μελετούν τα τραπεζικά επιτελεία για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, είναι άκρως ανησυχητικά.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του www.news.gr    οι προβολές από το αρμόδιο τμήμα μεγάλης τράπεζας δείχνουν αύξηση κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες των κόκκινων δανείων στο σύνολο του χαρτοφυλακίου στεγαστικών και κατά 12 μονάδες επί των δανείων σε καθυστέρηση. Και αυτό, μόνο για το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς !
Συγκεκριμένα, στο χαρτοφυλάκιο της συγκεκριμένης τράπεζας, το 2012, τα δάνεια σε καθυστέρηση, που “κυνηγούσε” το αρμόδιο τμήμα της, ήταν στο 25% του συνόλου των στεγαστικών. Από αυτά, μόλις το 1% ήταν στο κόκκινο, δηλαδή είχαν σκάσει (0,25% επί όλου του χαρτοφυλακίου).
Για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου της φετινής χρονιάς, το τμήμα μελετών της τράπεζας εκτιμά πως τα κόκκινα δάνεια θα αυξηθούν κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 13% επί των καθυστερούμενων και στο 3,25% στο σύνολο των στεγαστικών!
Και, μπορεί τόσο το συγκεκριμένο τραπεζικό επιτελείο, όσο και αυτά των άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων να εμφανίζονται επισήμως καθησυχαστικά, το γεγονός, όμως, πως – σύμφωνα με την έκθεση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για το τραπεζικό σύστημα το 2011 και 2012 – οι ρυθμίσεις δανείων αυξήθηκαν σημαντικά, θέτει επί τάπητος το θέμα.
Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012 είχαν ρυθμιστεί 663.400 δάνεια, συνολικής αξίας 18,26 δισ. ευρώ, με το μέσο όρο του ρυθμιζόμενου ποσού να διαμορφώνεται στα 27.528 ευρώ.
Τη μερίδα του λέοντος έχουν, όπως είναι φυσικό, τα στεγαστικά δάνεια, αφού η αξία των ρυθμισμένων ήταν στα 12,38 δισ. ευρώ, και ο μέσος όρος του ποσού στα 57.670 ευρώ.

Το 81,5% των καταθετών έχουν στην τράπεζα το πολύ 2.000 ευρώ

Μόλις το 0,4% έχουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ

Με απίστευτους ρυθμούς αυξάνονται τα ρυθμιζόμενα δάνεια των νοικοκυριών, κάτι που ενισχύει την εικόνα της δραματικής συρρίκνωσης των οικογενειακών προϋπολογισμών, πριν τεθούν μάλιστα σε εφαρμογή οι πρόσφατες φορολογικές διατάξεις, που φέρνουν επιβαρύνσεις ακόμα και στους πολύτεκνους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μέσα σε μόλις ένα 6μηνο, δηλαδή από τις 31 Δεκεμβρίου του 2011 έως το τέλος Ιουνίου του 2012, τα ρυθμισμένα δάνεια έφτασαν από τις 569.806 στις 663.422, σημειώνοντας αύξηση 16,4%! Η συντριπτική πλειοψηφία- ως ποσό- αφορά σε στεγαστικά δάνεια, καθώς έχουν ρυθμιστεί δάνεια συνολικού ύψους 12,38 δισ ευρώ (έναντι 11,99 δισ ευρώ στο τέλος του 2011), με τον αριθμό των δανείων που μπήκαν σε ρύθμιση να ανέρχεται στις 222.384. Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι ο πήχης των ρυθμιζόμενων κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά, καθώς από τα μέσα επίπεδα των 66.971 ευρώ, στο τέλος του περασμένου Ιουνίου το μέσο επίπεδο ρυθμιζόμενου στεγαστικού δανείου υποχώρησε στις 55.670 ευρώ.
Όσον αφορά σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, σε ρύθμιση είναι ήδη 441.038, με το αναλογών συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 5,88 δισ ευρώ και το μέσο ρυθμιζόμενο ποσό δανείου να διαμορφώνεται στις 13.338 ευρώ.
 Ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί αίσθηση αφορά στο ύψος των καταθέσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, προκύπτει ότι:
Ποσοστό καταθετών       ευρώ σε λογαριασμό
 81,5%                            έως 2.000 ευρώ
11,3%                            από 2000 έως 10.000 ευρώ
5,9%                             από 10.000 έως 50.000 ευρώ
0,9%                             από 50.000 έως 100.000 ευρώ
0,4%                             πάνω από 100.000 ευρώ

Ε.Μ.Υ.: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο, από την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου

Η Περιφέρεια Ηπείρου ενημερώνει ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 έως και την Κυριακή 10  Φεβρουαρίου 2013 τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας προβλέπεται ότι θα επιδεινωθούν επικίνδυνα, με μικρό διάστημα ύφεσης των φαινομένων την Παρασκευή 8  Φεβρουαρίου 2013.
Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι, καθώς και χιόνια στα ορεινά.
Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 122.622,4 ευρώ

Συνελήφθη, χθες (05-02-2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 122.622,4 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός στην για κατοχή κάνναβης

Χθες (05-02-2013) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, συνέλαβαν 20χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στα πλαίσια επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών στη χώρα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο προς Αθήνα.
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 20χρονο αλλοδαπό, επιβάτη του λεωφορείου, βρέθηκε πάνω του και κατασχέθηκε μια συσκευασία, που περιείχε κάνναβη βάρους (0,7) γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Καμία αλλαγή στον νόμο για τους πλειστηριασμούς έως τα τέλη του 2013

Δεν αλλάζει ο νόμος για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, διασαφηνίζοντας ότι έως τα τέλη του 2013 έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί.
Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το θέμα των δανείων των νοικοκυριών, σημειώνοντας ότι είναι αρνητική ακόμα και στην παραμικρή ευνοϊκή αλλαγή και «μετά βίας θα γίνει αποδεκτό το πλαίσιο που ήδη έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο».
«Ξέρω εκ των προτέρων ότι θα δεχθούμε σκληρή κριτική και θα διατυπωθούν μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και επισήμανε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο. Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Ήδη και αυτά η τρόικα τα δέχεται με το ζόρι».
Μάλιστα, απαντώντας στις επικρίσεις πολλών βουλευτών που ζητούν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κάλεσε όσους έχουν διαφορετικές προτάσεις να τον συνοδεύσουν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα μήπως και καταφέρουν να πείσουν τους δανειστές.
«Θα μιλήσω ανοιχτά. Στα ζητήματα αυτά δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Η τρόικα έχει λόγο εκ των πραγμάτων. Και εγώ θα ευχόμουν να μην έχει, αλλά έχει».
Πρόσθεσε μάλιστα πως οι «ρυθμίσεις γίνονται με γνώμονα την κατάσταση των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων».

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. την 6η Φεβρουαρίου 2013

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67 παρ. 5  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε σε  ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί   την  Τετάρτη     Φεβρουαρίου  2013   και ώρα  19.00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου [Παιδικός Σταθμός].

                    
                ΜΟΝΟ  ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
                          
       Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Κακαβιά.

ΣΗΜ.: Η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα για το λόγο ότι η δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην Κακαβιά, τέθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αφορά   το Δήμο Πωγωνίου και θα πρέπει το Δ.Σ. να διατυπώσει  άμεσα τις θέσεις του και να πάρει σχετική απόφαση για το θέμα αυτό.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου διοργανώνει χοροεσπερίδα, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:30 στο κοσμικό κέντρο ''Πανόραμα'', έναντι Θριασίου Νοσοκομείου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου σας καλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα του το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 στο κοσμικό κέντρο "ΠΑΝΟΡΑΜΑ", Λεωφ. Γεννηματά-έναντι νοσοκομείου "ΘΡΙΑΣΙΟ"-Έξοδος 2 Αττικής Οδού).
Γλεντάμε με:
Σταύρο Καψάλη-κλαρίνο και Δημήτρη Καλογήρου-τραγούδι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και λαϊκή ώρα.
Θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου μας.
Ώρα προσέλευσης: 20:30.
Τιμή πρόσκλησης: 15 ΕΥΡΩ (Η τιμή περιλαμβάνει φαγητό-ποτό-και χορό μέχρι πρωίας!
Τηλέφωνα: 6946913548, 2105561041

Παράταση στην ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 από τον ΟΑΕΔ!

«Κάλυψη» για παροχές ασθενείας με δαπάνη του ΟΑΕΔ (θα καταβάλλει μηνιαία εισφορά 6,45% επί του κατώτατου ημερομισθίου) θα έχουν οι άνεργοι ηλικίας 29 έως 55 ετών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2014.
Την παράταση της ασφαλιστικής «κάλυψης» (που έληξε στις 31/12/2012) προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, «λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της μακροχρόνιας ανεργίας σε πολλούς τομείς και κλάδους της οικονομίας».
Για τους ίδιους λόγους έχει παραταθεί, ήδη, η παροχή υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψη σε εργαζόμενους με μόνο 50 ημέρες ασφάλισης, ενώ οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα έχουν αντίστοιχο δικαίωμα με 70 ημέρες ασφάλισης είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε κατά το τελευταίο 15μηνο.

Οι καταναλωτές ψάχνουν στα σούπερ μάρκετ για προϊόντα σε προσφορά

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν προϊόντα σε προσφορά στα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) 8 στους 10 καταναλωτές αγοράζουν περισσότερα προϊόντα σε προσφορά σε σχέση με το διάστημα πριν από την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2012 τα νοικοκυριά εξοικονόμησαν περίπου 140 εκατ. ευρώ επιλέγοντας για τις αγορές τους προϊόντα σε προσφορά, ενώ συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων πιστότητας (loyalty cards) που έχουν οι περισσότερες αλυσίδες και επιβραβεύουν τους πελάτες με δωροεπιταγές ή επιστροφές χρημάτων τους ανάλογα με το ύψος των αγορών τους, το όφελος ξεπέρασε τα 250 εκατ. ευρώ.
Το ΙΕΛΚΑ αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές που ακολουθούν τα σούπερ μάρκετ και οι βιομηχανίες την τελευταία διετία έχουν οδηγήσει σε εξοικονόμηση του 1,4% επί του συνόλου των αγορών των καταναλωτών για βασικά είδη.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Σύλληψη νεαρού για κλοπές

Συνελήφθη, προχθές (04-02-2013) το μεσημέρι, μετά από μεθοδευμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 20χρονος ημεδαπός Ρομά, για κλοπές στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τις προηγούμενες μέρες ο 20χρονος:
αφού διέρρηξε αποθήκη, αφαίρεσε ένα μηχανάκι, ένα ποδήλατο και διάφορα υδραυλικά υλικά.
αφού διέρρηξε σπίτι, σπάζοντας την κλειδαριά της πόρτας, αφαίρεσε ένα ποδήλατο, ένα στερεοφωνικό και δύο τσάντες.
αφαίρεσε από ανασφάλιστη αποθήκη μεταλλικά υδραυλικά εξαρτήματα.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.