Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 2-1

Ο ΠΑΣ επικράτησε του Άρη και της παγωνιάς



Ο ΠΑΣ θέλησε από την αρχή να πάρει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως από τον άξονα με τον Τόμας Ντε Βινσέντι να παίρνει αρκετές επιθετικές προσπάθειες.
Οι καλύτερες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ανήκουν αναμφίβολα στον Άρη.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες μπήκαν το ίδιο νωθρά στον αγωνιστικό χώρο με τον Άρη ωστόσο να καταφέρνει δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.
Με δέκα παίκτες έπαιζαν οι δυο ομάδες από το 44' λόγω αποβολής των Τάτου, Ντάσιου.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη προηγήθηκε στο 51' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τόμας ντε Βινσέντι (προήλθε από χέρι του Παπαδόπουλου).
Στο 56΄ ο Μανιάς δέχτηκε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, βγήκε κερδισμένος στη μονομαχία με τον Μιχαήλ και, αφού πλάσαρε σωστά, έκανε το 1-1.
Το 2-1 για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήρθε στο 73΄.
Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Βίλα, με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σ. Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Λίλα, Κολοβέτσιος (77' Μπέριος), Ίλιτς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Κοροβέσης, Στρούνα (46' Μιχαήλ), Ντε Βινσέντι

Άρης (Σ. Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης (86' Σταυρόπουλος), Οικονομόπουλος, Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (80' Καραγιάννης), Μαργαρίτης, Μανιάς, Ηρακλής

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε δύο μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (22-12-2013) το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε). της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, 24χρονος αλλοδαπός διακινητής, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 24χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με προορισμό την Άρτα, δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 25 και 28 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός λαθρομετανάστη εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Το παραπάνω όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας που ενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Εξαρθρώθηκε ένα ακόμα κύκλωμα που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) διακινητές και επτά (7) μετανάστες, οι οποίοι θα κατέβαλλαν για τη μεταφορά τους συνολικά (5.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές ένα ακόμα κύκλωμα που μετέφερε, με νταλίκα, παράνομους αλλοδαπούς από την χώρα μας στην Ιταλία.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (21-12-2013) αργά το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας και της Ο.Π.Κ.Ε. Ιωαννίνων, τέσσερις άνδρες, υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 41, 48, 36 και 48 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, η οποία σκοπό είχε την διακίνηση και την προώθηση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.
Επίσης, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, επτά μετανάστες, υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, για τους οποίους θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τυχόν απέλασή τους.
Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες, στο 11ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, μία νταλίκα, με οδηγό τον 41χρονο διακινητή και διαπίστωσαν ότι εκείνη τη στιγμή επιβιβάζονταν στην καρότσα του φορτηγού λαθρομετανάστες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, οι λαθρομετανάστες θα μεταφέρονταν στην Ιταλία, κρυμμένοι μέσα στη νταλίκα, η οποία ήταν φορτωμένη με σίδερα, ενώ με την άφιξη στον προορισμό τους, θα κατέβαλαν συνολικά στους διακινητές το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.
Επίσης, εντοπίστηκε επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο διακινητές, λειτουργώντας ως προπομποί – συνοδοί της νταλίκας ενώ το άλλο μέλος του κυκλώματος, που συνελήφθη επίσης, προέκυψε ότι λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος, επιβλέποντας τη διαδικασία επιβίβασης των λαθρομεταναστών.
Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους συλληφθέντες διακινητές και λαθρομετανάστες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.570) ευρώ, σαράντα (40) λίρες Τουρκίας και δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα ενώ η νταλίκα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αδικήματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος συνεχίζονται.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για λαθρεμπόριο καπνού

Συνελήφθησαν χθες (21-12-2013) το απόγευμα στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45 και 49 χρονών, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκαν συσκευασίες καπνού, χωρίς την ειδική ετικέτα γνησιότητας και νόμιμης κυκλοφορίας και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί.
Συνολικά, κατασχέθηκαν δύο σακούλες με αποξηραμένο καπνό, βάρους (1,620) γραμμαρίων.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Ευχές για τις γιορτές από την Αγνή Σμπόνια

Για την Ανάπτυξη του Πωγωνίου και της Ηπείρου και την Ασφάλεια στο Πωγώνι, διοργανώθηκε πετυχημένη εκδήλωση, της Ομοσπονδίας Αποδήμων Πωγωνησίων στην Αθήνα το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου στις οχτώ το βράδυ του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα «Τερψιχόρη» του ξενοδοχείου Hilton των Αθηνών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο βουλευτής Κώστας Τασούλας, ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας, πολυμελής αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος, αποτελούμενη, από τον Πρόεδρο της Π.Σ.Ε  Γιώργο Οικονόμου  τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο, τον Αναπληρωτή Ταμία Χριστόφορο Τζαρτζούλη και τα μέλη του Δ.Σ. Σταματία Δάλλα, Τάσο Χατζή, Διονύση Τσούτση και Χριστόφορο Ευθυμίου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Εύα Χαλατσά, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης «Κιβωτός του κόσμου» πατήρ Αντώνιος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, μέλη των Δ.Σ. των Αδελφοτήτων Αποδήμων Πωγωνίου, τα μέλη του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Β Κοσμάς (Πρόεδρος  Εποπτικού Συμβουλίου) και κ. Π Χήτας,  μέλη αδελφοτήτων του Πωγωνίου αλλά και πλήθος κόσμου.

Ευχές από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λάκκας Σουλίου για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος 2014

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδωτών Αττικής "Ο Άγιος Βησσαρίων" εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά - Καλά Χριστούγεννα

Χρόνια Πολλά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία από το www.Hpeiros.gr