Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Την Παρασκευή 11 Απριλίου το δώρο του Πάσχα από τον ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014:
•καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
•θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που θα καταβάλλονταν κανονικά από 11/04/2014 μέχρι και 27/04/2014.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Σημειώνεται ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

"Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου": Ανακοίνωση υποψηφίων συμβούλων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων

Η "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου" ανακοινώνει σήμερα το πλήρες ψηφοδέλτιό της για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. 
Συγκροτείται από στελέχη που έχουν ήδη μακρά διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και νέα που διακρίνονται στον επαγγελματικό - επιχειρηματικό τους χώρο, συστρατευόμενα σε έναν και μοναδικό στόχο που είναι η ανάπτυξη της Ηπείρου. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, ενώ η επίσημη παρουσίαση του συνόλου του ψηφοδελτίου θα γίνει μετά τις εορτές του Πάσχα.
Υποψήφιοι κατά αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:
Υπ. Αντιπεριφερειάρχης: Καλογιάννη Τατιάνα (Αρχιτέκτων Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος)
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
1. Βενέτη-Μαρινίδου Μαρία Καθηγήτρια- Εκπαιδευτικός
2. Γαϊτανίδης Πρόδρομος Κτηνίατρος, Υπάλληλος Αγροτικού Κτηνιατρείου Κόνιτσας
3. Γιαννούση – Τσιαλιαμάνη Χριστίνα Ειδική Πωλήσεων- Marketing
4. Γκίκας Δημήτριος (Τάκης) Ελεύθερος Επαγγελματίας
5. Γοργόλης Βασίλης Δικηγόρος

Pulse: Προβάδισμα σε ΣΥΡΙΖΑ τις Ευρωεκλογές και για τις Εθνικές Εκλογές με 1,5% και 1% αντίστοιχα

Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ τόσο στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές όσο και για τις Εθνικές Εκλογές με 1,5% και 1% αντίστοιχα.
Από την άλλη η ΝΔ δεν φαίνεται να έχει διαρροές παρά την υπόθεση Μπαλτάκου και διατηρεί μία σταθερή πορεία ανόδου. Στην τρίτη θέση βρίσκεται Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που κατάφερε να πιάσει τη Χρυσή Αυγή.
Η έρευνα θα προβληθεί στην εκπομπή "Ανασκόπηση Σήμερα" με τον Βασίλη Ταλαμάγκα την Πέμπτη στις 21:00 στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών με αναγωγή
ΣΥΡΙΖΑ: 20,5%
ΝΔ: 19%
"Το Ποτάμι": 10,5%
Χρυσή Αυγή: 10,5%
"Ελιά": 7,5%
ΚΚΕ: 6,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,5%
ΔΗΜΑΡ: 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1%
ΛΑΟΣ: 1%
Άλλο Κόμμα: 3%
Αναποφάσιστοι: 12,5%

Γρηγόρη Ζιάκας, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Φιλιατών, με το ψηφοδέλτιο ''Πολίτες σε δράση'' του Σπύρου Παππά

Μήνυμα προς τους Δημότες του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας. 

Φίλε συνδημότη, φίλη συνδημότισσα του διευρυμένου  ακριτικού Δήμου μας των Φιλιατών.
Με  αίσθημα ευθύνης ανακοινώνω, ότι θέτω υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου, με τον συνδυασμό ''Πολίτες σε δράση'' του Σπύρου Παππά για το Δήμο μας, τον Δήμο των Φιλιατών.

Οι κάτοικοι της πόλης των Φιλιατών και των χωριών του Δήμου μας, όλοι οι συνδημότες και οι συνδημότισσες μου, οι Απόδημοι Ηπειρώτες της Αττικής , μέσα από τις δράσεις μου, τόσο σήμερα ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας, όσο και παλαιότερα, ως μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών και ως Πρόεδρος και μέλος για πολλά χρόνια της  Αδελφότητας Αποδήμων Λιμπόβου Αττικής, γνωρίζουν το ασίγαστο πάθος για το ακριτικό μας Φιλιάτι.
Ύστερα από προτροπή και συμβουλές πολλών φίλων, συνδημοτών και συνδημοτισσών μου, αποφάσισα να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη σας και την εκλογή μου, ως δημοτικού συμβούλου πλέον, του διευρημένου Δήμου μας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πινάκας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 5/7-3-2014]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   7-4-2014  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  5/7-3-2014]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού έτους 2014.  ΑΠΟΦΑΣΗ  77.
2. Έγκριση απόφασης Δ.Σ. 11/2014 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου «Περί αναμορφώσεων προϋπολογισμού 2014».  ΑΠΟΦΑΣΗ  78.
3. Έγκριση παράτασης συμβάσεων μίσθωσης 3 οικιών στην Τ.Κ. Πωγωνιανής. ΑΠΟΦΑΣΗ  79.
4. Επί αιτήσεως Ομάδας Mπάσκετ Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  80.
5α.  Επί αιτήσεων κατοίκων για έγκριση παροχών ύδρευσης εκτός οικισμών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  81.
5β. Eπί αιτήσεως  για τη σύνδεσή του με το αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων .  ΑΠΟΦΑΣΗ  82.
6α. Έγκριση μελέτης του έργου: «Μελέτη Η/Μ για ανακαίνιση κτιρίου πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου Δελβινακίου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  83.

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Στην υλοποίηση του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με την καθιέρωση ποσόστωσης στη βαθμολόγησή τους προχωρά με ταχύτητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μέχρι τις 28 Απριλίου, οι αρμόδιοι σε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, δήμους και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν κάνει την προετοιμασία, για να συντάξουν έκθεση με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να ενταχθούν από τον αξιολογητή σε κάθε μια από τις τρεις κλίμακες βαθμολόγησης.
Τα ανώτατα ποσοστά έχουν ορισθεί ως εξής: με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με τους βαθμούς 7 ως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με τους βαθμούς 1 ως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων. 
Πρόκειται για τη λεγόμενη έκθεση επιμερισμού ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ μοίρασαν λαμπάδες, κάρτες και χαμόγελα στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας

Γιάννενα: Συνελήφθησαν δύο έμποροι ναρκωτικών, που είχαν στο αυτοκίνητό τους περίπου τέσσερα (4) κιλά κάνναβης

Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα στην ρεζέρβα του αυτοκινήτου

Συνελήφθησαν, χθες (09-04-2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 21χρονος ημεδαπός, γιατί είχαν (4) κιλά κάνναβης, κρυμμένα μέσα στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου.
Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των διακινητών πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου τις συλλήψεις διαδέχθηκε η κατάσχεση ενός αυτοκινήτου, ως μέσου μεταφοράς της ναρκωτικής ποσότητας.

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για λαθρεμπόριο

Κατασχέθηκαν συνολικά περίπου (32) κιλά λαθραίου καπνού

Συνελήφθη χθες (09.02.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 51 ετών, για λαθρεμπόριο.
Ειδικότερα, ο 51χρονος εντοπίστηκε στο Κομπότι Άρτας και σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του προς πώληση και κατασχέθηκαν δεκαεπτά (17) συσκευασίες με λαθραίο καπνό, βάρους (7,98) κιλών.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν εξωτερικά άλλοι τέσσερις σάκοι που περιείχαν καπνό, βάρους (24) κιλών.
Η παραπάνω ποσότητα καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Άρτας για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερόμενου θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά τεσσάρων (4) παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν στη διασταύρωση Δελβινακίου και στην πόλη των Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (09-04-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στη διασταύρωση Δελβινακίου, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, μία 35χρονη ομοεθνή του, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.
Επίσης, κατά τον έλεγχο, η 35χρονη κατείχε και επέδειξε διαβατήριο που έφερε πλαστές σφραγίδες.

Γιάννενα: Συνελήφθησαν, σε διαφορικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν, χθες (09-04-2014) το πρωί σε διαφορετικές περιπτώσεις, στα Ιωάννινα και στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο ημεδαποί, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη στα Ιωάννινα, 35χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 110.184,88 ευρώ.
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στον Κατσικά Ιωαννίνων, 51χρονος ημεδαπός, για καθυστέρηση καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.
Οι οφειλές του ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 133.035,07 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΡΙΑ!..

Για υποψήφιος δήμαρχος ετοιμάζεται ο κ. Ντόντης, έτοιμος να ανακαταλάβει το Δήμο Πωγωνίου.
Γούστο του και καπέλο του γι’ αυτή του την πράξη.
Όμως ως διευθυντικό στέλεχος της Αποκεντρωμένης δεν έχει το ασυμβίβαστο για το νέο εγχείρημα;
Αυτό ποιος θα το ελέγξει για ν’ ανοίξει ο διάλογος που θα είναι καυστικός στη συνέχεια, για το πώς πορεύονται κάποιοι εκεί στην Αποκεντρωμένη με την κ. Ευταξά να είναι ισορροπίστρια στη Β. Ηπείρου!
Περισσότερα λίαν προσεχώς...

"ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ" Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/contact/21767

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας, παρουσιάζει το βιβλίο του Βαγγέλη Αυδίκου «Η σκιά της Μίκας», το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, στην Φλώρινα

Aφιέρωμα στις Βούτες (8)

Περιφέρεια Ηπείρου: Θέματα συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 03-04-2014 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού 1/04-04-2014 της Επιτροπής του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Ανταγωνιστικό Διάλογο, της Β΄ Φάσης - Στάδιο ΙΙ: Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 01-04-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Εγνατίας Οδού προς Γραμμενοχώρια», προϋπολογισμού € 246.000,00 με ΦΠΑ.