Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση Περιφερειάρχη για το υπό δημιουργία Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας


Με το CEO της PRODYNASEHuseyinCifci συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον οποίο είχε εκτενή συζήτηση για το υπό δημιουργία Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας (Μονάδα Προηγμένης Τεχνολογίας).
Πρόκειται για την τρίτη εταιρεία λογισμικού παγκόσμιου επιπέδου που εκδηλώνει ενδιαφέρον για την ίδρυση μονάδας στα Ιωάννινα, μετά την P&I – που πρώτη άνοιξε το δρόμο- και την TeamViewer, η οποία την ερχόμενη Τρίτη εγκαινιάζει το Παράρτημά της.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. HuseyinCifci για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει από την Περιφέρεια για τη χωροθέτηση του Πάρκου και τις προοπτικές που διανοίγονται, εξηγώντας αναλυτικά τα επόμενα βήματα που πρόκειται να γίνουν, ώστε σε διάστημα δύο περίπου ετών να είναι σε θέση να στεγαστούν σε νέο χώρο όσες εταιρείες έχουν αναπτυχθεί ή πρόκειται να εγκατασταθούν στο επόμενο διάστημα στα Ιωάννινα.
Ο κ. HuseyinCifci εκδήλωσε ενδιαφέρον για την στέγασή της Εταιρείας του στο υπό δημιουργία Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, ζητώντας ωστόσο τη συνδρομή της Περιφέρειας στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου, ώστε να μπορέσει άμεσα να οργανωθεί και να εγκατασταθεί στα Ιωάννινα. «Είναι σημαντικό γεγονός πως μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκινάει από μηδενική βάση, αναπτύσσεται σε συνεργασία, ως προς τις ανάγκες τους,   με τις ίδιες τις εταιρείες που τις αφορά», τόνισε.
«Η εγκατάσταση εταιριών λογισμικού και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αποτελεί για την Περιφέρεια μια από τις βασικότερες προτεραιότητες για την ανάπτυξη της περιοχής μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής.  

Με λαμπρότητα γιόρτασαν τα Γιάννενα τον πολιούχο τους Άγιο Γεώργιο

Με την λιτάνευση των Λειψάνων του  Αγίου Γεωργίου και εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις. 
Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι  τίμησαν πολιτειακές αρχές και πλήθους κόσμου.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν δύο άτομα για διάρρηξη-κλοπή περιπτέρου στο Καναλλάκι Πρέβεζας


Συνελήφθησαν, σήμερα (17-01-2020) το πρωί στο Καναλλάκι Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, δύο άτομα, ένας ημεδαπός και μία αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι, χθες το βράδυ στο Καναλλάκι Πρέβεζας, διέρρηξαν περίπτερο από το οποίο αφαίρεσαν διάφορα πακέτα τσιγάρων, κάρτες κινητής τηλεφωνίας καθώς και χρηματικό ποσό.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μέρος των κλοπιμμαίων το οποίο και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του περιπτέρου.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου.

Διαβούλευση για την Μ.Π.Ε. του έργου-δραστηριότητα κατηγορίας Α2, ομάδα 8η Υφιστάμενη μονάδα πεστροφοκαλλιέργειας, δυναμικότητας 225 τόνων, στη θέση «Άμμος» Τ.Κ. Γεροπλατάνου Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες (κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας),  να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις (σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας  Α2, ομάδα 8η, α/α 5): «Υφιστάμενη μονάδα πεστροφοκαλλιέργειας, δυναμικότητας 225 τόνων, στη θέση «Άμμος», Τ.Κ. Γεροπλατάνου, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  ο Γεώργιος Δελλής.
    Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η  15-01-2020 και ημερομηνία λήξης αυτής η  26-02-2020.
    Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 17-01 -2020 και ημερομηνία  λήξης αυτής η 13-02-2020.
    Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας είναι η  Δ/νση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.                                                  
    Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1–Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
    Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, www.php.gov.gr/ Ενημέρωση/Ανακοινώσεις.
Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» την 16-01- 2020.
(Σημείωση για την εφημερίδα)
Τα έξοδα δημοσίευσης της παρούσας ανακοίνωσης-πρόσκλησης στον τύπο, βαρύνουν τον παραπάνω φορέα υλοποίησης ή λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας( παρ. 8 του αρ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/21-09-2011). (Τηλ. Επικοινωνίας: Γεώργιος Δελλής, 6955111444).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π. Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Kοινό των Ηπειρωτών: Υποβιβασμός του Οδικού Άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά


Ανεξεταστέα η Ήπειρος στις οδικές υποδομές!
«Κουτσουρεμένος και με καθυστέρηση ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά»!
«Νέα μελέτη με δίιχνη διατομή»!
«Εγκαταλείπεται η τετράιχνη χάραξη»!
«Συρρίκνωση λόγω κόστους»!
«Αρνητική εξέλιξη για την Ήπειρο»!
Είναι κάποιοι από τους τίτλους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, έντυπων κ’ ηλεκτρονικών.
Τόσο μας υπολογίζουν. Έτσι μεταχειρίζονται την Ήπειρο! Δεν μας ρωτούν πριν αποφασίσουν. Μας αποκλείουν από την συζήτηση, όπως αποκλείουν οι μεγάλοι του κόσμου την Ελλάδα από τις διεθνείς διασκέψεις (επίκαιρο το Λιβυκό ζήτημα).
Αυτό συμβαίνει γιατί ποτέ δεν διεκδικήσαμε με σχέδιο. Η περιφέρεια κάνει μυστική διπλωματία, όπως συνηθίζει και εισπράττουμε τα αποτελέσματα.
Αυτά δεν τολμούν να τα κάνουν στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική Ελλάδα, στην Μακεδονία, στην Κρήτη και αλλού. Εκείνοι διεκδικούν. Δεν παίρνουν ότι τους δώσουν. Δεν αρκούνται στα λίγα.
Κι όμως δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση η Περιφέρεια μας! Να αντιδράσουμε. Δήμαρχοι και περιφέρεια, Επιμελητήρια και Φορείς να οργανωθούμε γιατί διαφορετικά θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές ήττες.
Αρνούμαστε να δεχθούμε τον υποβιβασμό ενός τέτοιας σημασίας και αξίας οδικού άξονα, όπως η σύνδεση της Ελλάδας με την γείτονα Αλβανία! Δεν πρόκειται για ενδοπεριφερειακό έργο αλλά για έργο εθνικής σημασίας, το οποίο έπρεπε από καιρού οι κυβερνήσεις να είχαν χρηματοδοτήσει.
Αν αυτή την τύχη επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, τότε τι να περιμένουμε για την σύνδεση της Πρέβεζας με Ιόνια οδό και την Εγνατία;
Η Ήπειρος χρειάζεται μεγάλα έργα για να έχει προοπτική. Έστω και τώρα να παραδεχθούμε τα λάθη και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν:
- Τετράιχνο οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά
- Χρηματοδότηση του συνόλου της σύνδεσης Ιόνιας οδού με Πρέβεζα
- Ολοκλήρωση οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας
- Ολοκλήρωση των υποδομών λιμένος Ηγουμενίτσας
- Ωρίμανση μελετών σιδηροδρομικής σύνδεσης «Καλαμπάκας – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα»
- Αναγνωριστική μελέτη για φυσικό αέριο στην Ήπειρο.

Διαβούλευση για τη Μ.Π.Ε. του έργου-δραστηριότητα κατηγορίας Α2 ομάδα 8η «Υφιστάμενη μονάδα πεστροφοκαλλιέργειας, δυναμικότητας 225 τόνων, στη θέση «Άμμος», Τ.Κ. Γεροπλατάνου, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες (κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας),  να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις ( σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας  Α2, ομάδα 8η, α/α 5): «Υφιστάμενη μονάδα πεστροφοκαλλιέργειας, δυναμικότητας 225 τόνων, στη θέση «Άμμος», Τ.Κ. Γεροπλατάνου, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  η εταιρεία: «ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΕΤΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ Α.Ε.» με δ.τ. «ΠΕΣ.ΚΑΛ. Α.Ε.».
    Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η  15 -01-2020 και ημερομηνία λήξης αυτής η    26-02 -2020.
    Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 17-01 -2020 και ημερομηνία  λήξης αυτής η 13 -02 -2020.
    Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας είναι η  Δ/νση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.                                                  
    Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1 –Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
    Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, www.php.gov.gr/ Ενημέρωση/Ανακοινώσεις.
Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ» την 16-01- 2020.
 (Σημείωση για την εφημερίδα)
Τα έξοδα δημοσίευσης της παρούσας ανακοίνωσης-πρόσκλησης στον τύπο, βαρύνουν τον παραπάνω φορέα υλοποίησης ή λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας( παρ. 8 του αρ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/21-09-2011). (Τηλ. Επικοινωνίας: Πολυξένη Γιαννέτα, 6945377438).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π. Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα για απόπειρα εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνελήφθησαν την 15 και 16-01-2020, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οκτώ ημεδαποί, επτά άνδρες και μία γυναίκα, για απόπειρα εκβίασης σε βάρος 78χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία του 78χρονου, σύμφωνα με την οποία οι ανωτέρω ημεδαποί, μαζί με τρεις ακόμα συνεργούς τους, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, μετέβησαν προχθές (15-01-2020) τρεις φορές στο κατάστημά του που βρίσκεται σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας και μετερχόμενοι απειλές εναντίον του και προκαλώντας φθορές στην επιχείρησή του, απαίτησαν από αυτόν εκβιαστικά χρηματικό ποσό ως υποτιθέμενη οφειλή συγγενικού του προσώπου.
Επιπρόσθετα, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος ενώ ένας εκ των δραστών τραυμάτισε ελαφρά την κόρη του 78χρονου ιδιοκτήτη.
Στο πλαίσιο εκτεταμένων αναζητήσεων, απογευματινές ώρες της 15-01-2020 καθώς και πρωινές ώρες της 16-01-2020, αστυνομικοί των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, εντόπισαν τους δράστες στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και σε χωριό της Άρτας, τους οποίους και συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσα για την διευκόλυνση τέλεσης των αξιόποινων πράξεών τους.
Σε βάρος των ανωτέρω ημεδαπών, καθώς και των συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απλής σωματικής βλάβης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνάντηση του Σταύρου Καλογιάννη με τη διοίκηση του ΣΜΕΚ Δολιανών

Συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μετόχων Εξαγοράς Κτημάτων (ΑΣΜΕΚ) Δολιανών είχε ο Σταύρος Καλογιάννης, και συζήτησαν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός. Ειδικότερα, ο ΑΣΜΕΚ απέκτησε νομική προσωπικότητα το 1921 και ταυτόχρονα περιήλθε σε αυτόν η κυριότητα όλων των εκτάσεων που είχαν εξαγοράσει οι κάτοικοι των Δολιανών επί Τουρκοκρατίας.
Το καθεστώς αυτό, της απόκτησης της κυριότητας επί των εκτάσεων, αναγνωρίστηκε μεδικαστικές αποφάσεις και συμβόλαια.
Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συνεταιρισμού, μέλη είναι όλοι οι κάτοικοι των Δολιανών και οι απόγονοι αυτών και όλα τα έσοδά του από την εκμετάλλευση της εξαγορασθείσας ακίνητης περιουσίας, διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για κοινωφελείς σκοπούς και για κατασκευή κοινόχρηστων έργων στην περιοχή Δολιανών.

15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Π.Α.Ο. Κρύας 18-01-20/15:00)


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ    
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ
         
Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:00) 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)   
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00) 
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020
ΘΡΙΑΜΒ.ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)      
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ(15:00)       
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:00) 

Θάνατος αλλοδαπού σε Θ/Γ σκάφος στην Πρέβεζα


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας για το θάνατο 77χρονου αλλοδαπού, εντός του υπό ιδιοκτησίας του Θ/Γ σκάφος “PREMIER CRU” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο στις εγκαταστάσεις του Νεωλκείου Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρεβέζας,  ενώ από την  οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Π.Α.Ο. Πεντέλης-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 18-01-20/15:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε. Κληματιάς-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 18-01-20/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (ΧΟΡΤΟ)    
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Σ.ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:00) 
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)        
Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ       (15:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)   
Α.Σ.ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)      
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ  (15:00)    
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)

Αθλητικές κακώσεις: Οι πιο συχνές και με ποια αθλήματα συσχετίζονται


Για τους περισσότερους αθλητές, αν όχι για όλους, η νίκη είναι το μεγάλο ζητούμενο, είτε πρόκειται για ερασιτέχνες είτε πρόκειται για επαγγελματίες, είτε πρόκειται για τοπικούς αγώνες είτε πρόκειται για διεθνείς ή Ολυμπιακούς. 
Η νίκη μπορεί να είναι ο απλός τερματισμός, η διάκριση, η πρωτιά, η κατάρριψη ενός προσωπικού ή ακόμα κι ενός παγκόσμιου ρεκόρ.
Η διαφορά επιπέδου και στόχευσης όμως δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ο δρόμος προς τη νίκη μπορεί να κρύβει κάποιους κινδύνους.
Ο αθλητής προκειμένου να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πετύχει το στόχο του πολλές φορές πιέζει και καταπονεί το σώμα του. Αυτό οδηγεί σε μικροτραυματισμούς και σε σοβαρότερους τραυματισμούς. Οι πιθανότητες δε για κάθε είδους τραυματισμό αυξάνονται αρκετά στα αθλήματα έντονης καταπόνησης και κίνδυνο επαφής (π.χ. ποδόσφαιρο). Σε όλες δε τις περιπτώσεις το σώμα χρειάζεται την έγκαιρη διάγνωση και τη σωστή θεραπεία έτσι ώστε να παραμένει πάντοτε υγιές και να δυναμώσει σωστά, όπως εξηγεί ο κ Χρήστος Θέος, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Metropolitan, επικεφαλής του ιατρικού team του Ολυμπιακού Πειραιώς, μέλος της ESSKA (European Society for SportsTraumatology, Knee Surgery and Arthroscopy)
και του ICRS (International Cartilage Repair Society).
Ενδεικτικά, κάποιες από τις κακώσεις με τις οποίες μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ένας αθλητής είναι:
Αιμάτωμα: