Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ε.Μ.Υ.: Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και πιθανόν χαλαζοπτώσεις τοπικά

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ, από σήμερα 09-09-2015 έως και αύριο 10-09-2015 τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και πιθανόν χαλαζοπτώσεις τοπικά.

Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Διεύρυνση των διεθνών σχέσεων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Καρδιολογικού Συνεδρίου

Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Λονδίνο με την ενεργή παρουσία και την πολύπλευρη δραστηριότητα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Ήταν ένα συνέδριο όπου η αυξημένη συμμετοχή των Ελλήνων Καρδιολόγων ομιλητών και η ποιότητα των εργασιών που παρουσιάστηκαν απόδειξαν περίτρανα το υψηλό επίπεδο της επιστημονικής τους γνώσης, αναδεικνύοντάς τους σε πρεσβευτές μιας Ελλάδας που δεν μένει στάσιμη, που δραστηριοποιείται και συναγωνίζεται επάξια τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο επιστημονικό πεδίο.

Σε ότι αφορά το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αναδεικνύονται τα εξής:
•        Μέχρι το 2030, το 40% των Ευρωπαίων θα υποφέρει από κάποια μορφή καρδιαγγειακής νόσου παρά την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
•        Παρά τα βελτιωμένα στοιχεία στη νοσηρότητα και θνησιμότητα, τα καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένουν η κύρια αιτία θανάτου στην Ευρώπη, ειδικά για τις γυναίκες, επιβαρύνοντας την ευρωπαϊκή οικονομία €200 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στον Νάρκισσο Πρέβεζας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στον Νάρκισσο Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, που έγινε τα ξημερώματα της 18-07-2015 από σπίτι 31χρονου ημεδαπού στον Νάρκισσο Πρέβεζας, από όπου αφαιρέθηκε από πορτοφόλι χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου

Επιχείρησε να επιτύχει τη διαγραφή της μητέρας του από τον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών

Συνελήφθη, χθες (08.09.2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου.
Ειδικότερα, χθες το πρωί ο 37χρονος προκειμένου να επιτύχει τη διαγραφή της μητέρας του από τον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, προσκόμισε έγγραφο στο Γραφείο Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστό και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα κατά την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα

          Βγαίνουμε από μια δύσκολη μάχη. Από μια μάχη στην οποία δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τους δανειστές και τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους εκτός Ελλάδας.   
          Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα καλά μελετημένο σχέδιο, που είχαν καταστρώσει σε συνεννόηση με αυτούς τους ακραίους κύκλους οι εκπρόσωποι του παλιού κατεστημένου στη χώρα μας.
          Αυτοί που πέντε χρόνια τώρα, υπέγραφαν ό,τι τους έβαζαν μπροστά τους. Μέσα σε πολύ εχθρικές συνθήκες, εμείς δεν δειλιάσαμε. Δεν δραπετεύσαμε από τις ευθύνες μας.  Ακολουθήσαμε τον υπεύθυνο δρόμο αποτρέποντας με αποφασιστικότητα δυσάρεστες και καταστροφικές εξελίξεις για την Ελλάδα.        
          Αποδείξαμε εφτά μήνες τώρα ότι δεν ήταν μάταιος ο αγώνας μας.  Γιατί αυτός ο αγώνας ταρακούνησε ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί η Ευρώπη της ανάλγητης λιτότητας και του νεοφιλελεύθερου δογματισμού γνώρισε την πρώτη της μεγάλη πολιτική και ηθική ήττα.  
          Και παρά τις δύσκολες πλευρές της, αυτή η συμφωνία δίνει για πρώτη φορά ευκαιρίες και διεξόδους σε αντίθεση με όσα είχαμε μέχρι τώρα.
          Γιατί εξασφαλίζει για τρία χρόνια τη σταθερότητα που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία. Γιατί για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας απομείωσής του.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» Πωγωνιανής ζητά υπεύθυνο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού: «Κιβωτός του Κόσμου», που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, ζητά για μόνιμη θέση απασχόλησης στην Πωγωνιανή, υπεύθυνο διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων.
Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαχειρίζεσαι τις προσλήψεις, αξιολογήσεις του προσωπικού και των εθελοντών, να συντονίζει το υπαλληλικό προσωπικό, να έχει συνεργασία και να πραγματοποιεί αναφορές προς τη διοίκηση και τα κεντρικά γραφεία και να χαράζει στρατηγική στη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Αλεξία Βασιλείου, στο τηλ.: 210-5141935.

Εισήγηση του Προέδρου της Ε.Κ.Ε. επίτιμου καθηγητή κ. Φούσσα Στέφανου στην Αντικαπνιστική Καμπάνια


Κάθε Δευτέρα η «Ώρα του Πολίτη» στην ΕΛ.ΑΣ

Από τη Δευτέρα και για κάθε Δευτέρα μπαίνει σε λειτουργία από την Ελληνική Αστυνομία η εφαρμογή της "Ώρας του Πολίτη" σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας μετά από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που σημείωσε η δίμηνη, πιλοτική εφαρμογή της. 
Η «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων», όπως είναι ο πλήρης τίτλος του νέου αυτού θεσμού, εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της αντιεγκληματικής πολιτικής της ελληνικής αστυνομίας, που παρόμοια με τις  κινητές αστυνομικές μονάδες και τους αστυνομικούς της γειτονιάς, αποσκοπεί στην άμεση επικοινωνία και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ αστυνομικών και πολιτών. 

Γιάννενα: Κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε Γιάννενα και Άρτα την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Τσίπρας θα φτάσει αεροπορικώς στα Γιάννενα και άμεσα θα επισκεφθεί την Άρτα, όπου θα έχει συναντήσεις από τις 11:00 π.μ. μέχρι το μεσημέρι.
Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στα Γιάννενα.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac.

Τέλος οι εφορίες για το κοινό μέσα στο 2016

Μόνο με ραντεβού η προσέλευση
Όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους εκπροσώπους των εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ), τέλος της λειτουργίας των εφοριών μέσα στο 2016 όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα. «Οι εφορίες μέσα στο 2016 σταδιακά θα σταματήσουν να υποδέχονται κοινό και όταν απαιτείται προσέλευση στη ΔΟΥ θα γίνεται με ραντεβού για να εξοικονομηθεί προσωπικό για τον έλεγχο».

Περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών και κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Μαντάς τις πρωινές ώρες βρέθηκε μαζί τον υποψήφιο βουλευτή Πέτρο Παλάσχα στην οδό Δωδώνης και περιόδευσαν στα καταστήματα του κέντρου, μαζί με κλιμάκιο φίλων και μελών του κόμματος.
Επίσης τις βραδινές ώρες ο Χρήστος Μαντάς μαζί με την οργάνωση Ζίτσας του κόμματος βρέθηκαν στην Ελεούσα.
Κλιμάκιο με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές, Μερόπη Τζούφη, Γιάννη Στέφο και εργαζόμενους του Φορέα, επισκέφθηκαν το ΙΚΑ Ιωαννίνων, τις ιατρικές και διοικητικές υπηρεσίες, καθώς και το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.
Συνομίλησαν με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους και αναδείχθηκε η σημασία της στήριξης του ΙΚΑ-ΠΕΔΥ ως κύριου φορέα παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης στον αστικό ιστό παρά τις προσπάθειες κατεδάφισης και απαξίωσης του από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Το ΙΚΑ-ΠΕΔΥ μένει όρθιο χάρις στις προσπάθειες της 7μηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έδειξε άλλο δείγμα γραφής, αλλά κυρίως χάρις στην προσπάθεια των εργαζομένων.

Επίσκεψη του Σταύρου Καλογιάννη σε διαμερίσματα του Δήμου Ζίτσας

Διαμερίσματα του Δήμου Ζίτσας επισκέφθηκε χθες ο Σταύρος Καλογιάννης στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας.
Στην Ελεούσα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Μιχ. Πλιάκο, τους αντιδημάρχους και εργαζόμενους στον δήμο, οι οποίοι του έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση λόγω των μειωμένων κονδυλίων που λαμβάνει από την Κεντρική Διοίκηση, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους ιδιαίτερα για τα θέματα των υποδομών, της πρόνοιας και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Ο Σταύρος Καλογιάννης συμμερίστηκε την αγωνία και τον προβληματισμό τους και δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας παράλληλα το στίγμα που θα ακολουθήσει στον συγκριμένο τομέα μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Περιοδείες που πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας στο διάστημα μεταξύ 4-7 Σεπτεμβρίου


Στο διάστημα μεταξύ 4-7 Σεπτεμβρίου, ο υπ. Βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, επισκέφθηκε χωριά του Νομού Άρτας. 
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες και να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς των κατοίκων και απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσαν.
Ειδικότερα, οι επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν έχουν ως εξής:
4/9: Άνω Καλεντίνη, Διχομοίρι
5/9: Ράμια, Λεπιανά, Μικροσπηλιά, Καταρράκτης, Άγναντα, Γραικικό, Κουκούλια, Γουριανά,
6/9: Περάνθη, Συκιές, Λουτρότοπος, Κομμένο
7/9: Βελεντζικό, Σκουληκαριά, Γιαννιώτη, Χελώνα, Περδικοράχη, Κλειδί.

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Προχωράμε μπροστά. Μόνο μπροστά!

Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, Κερδίζουμε το αύριο!

Εκδήλωση Ενημέρωσης για Σπουδές στις 10 Σεπτεμβρίου στην Aθήνα

Στις 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούμε στην Aθήνα ειδική δωρεάν εκδήλωση ενημέρωσης και συμβούλευσης για σπουδές (πτυχία και μεταπτυχιακά).
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για  σπουδές με πλήρη φοίτηση αλλά και εξ αποστάσεως, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Θα το εκτιμήσουμε εντελώς ιδιαίτερα εάν δώσετε τη δυνατότητα στους αναγνώστες σας να παραστούν προβάλοντας την εκδήλωσή μας.
Αθήνα 10 Σεπτεμβρίου, Κτίριο iCon, Δημητρακοπούλου 49Α, Αθήνα (Στάση Μετρό Συγγρού – Φιξ).
Ελάτε να συζητήσουμε το δικό σας πρόγραμμα. 
Κρατήστε θέση στο Tηλ. 2109248534