Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΔΩΔΩΝΗ: ΜΑΤ, συλλήψεις και μηνύσεις

Η αστυνομία με την κατηγορία της παρεμπόδισης λειτουργίας του εργοστασίου και φθορά περιουσίας, μετά από μήνυση που κατατέθηκε, προέβη στη σύλληψη των κ.κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννη, προέδρου της ΕΑΣ, Μιχάλη Τζίμα προέδρου των κτηνοτρόφων και Μιχάλη Κασσή, Ανεξάρτητου βουλευτή Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μπροστά από την είσοδο του εργοστασίου, ενώ από έξω έχουν παραταχθεί τρακτέρ και κτηνοτρόφοι.
Μετά από μήνυση του Μιχάλη Κασσή συνελήφθη και ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

2 εκατ. ευρώ για τη μελέτη του δρόμου Καλπάκι - Κόνιτσα

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για:

α) τον χαρακτηρισμό ως έργων «Εθνικού Επιπέδου», των έργων οδοποιίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, στο τμήμα Καλπάκι – Κόνιτσα
β) την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 2.000.000 € και την έγκριση ανάθεσης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι – Κόνιτσα της Ε.Ο Ιωαννίνων – Κοζάνης» που θα ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο που είχαμε προτείνει το 2009, ως ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως προκύπτει από τον κωδικό του αριθμό (2009ΣΜ07100000 της ΣΑΜ 071). Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και γι’ αυτό το έργο, καθώς επί μία τριετία έμεινε στα συρτάρια του υπουργείου. Με τη σημερινή απόφαση δίνουμε ώθηση σε έναν οδικό άξονα που αφορά την διαπεριφερειακή σύνδεση μεταξύ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και ανοίγει καλύτερες προοπτικές για τους Δήμους Πωγωνίου και Κόνιτσας».

ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr

Σε αναβρασμό οι αγρότες για τα μέτρα- "ταφόπλακα"

Σε αναβρασμό βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα, ο αγροτικός κόσμος της χώρας, όπου μαζί με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται ανησυχούν για την επόμενη ημέρα της ψήφισης του αποκαλούμενου «Μνημονίου 3». Μέχρι αυτή την στιγμή, στο τραπέζι των συζητήσεων των φορέων του αγροτικού κλάδου έχουν… πέσει μόνο οι διαρροές. Όμως όπως έχουμε συνηθίσει από το παρελθόν οι διαρροές των μέτρων, γίνονται πάντα για να προλειανθεί το έδαφος πριν οριστικοποιηθούν, λάβουν την τελική τους μορφή και τελικά ψηφισθούν.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ακριβές ύψος του «πακέτου» για τους αγρότες θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες όταν θα κατατεθούν στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το φορολογικό νομοσχέδιο ενόψει της νέας συμφωνίας με την τρόικα. Μεταξύ των νέων μέτρων όπως όλα δείχνουν θα συμπεριλαμβάνονται τελικά η μείωση επιστροφής ΦΠΑ, μείωση ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, κατάργηση αφορολόγητου, φορολόγηση μέσω βιβλίων, αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ, μείωση επιδομάτων και συντάξεων και φορολόγηση της αγροτικής γης.

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 3/4 Νοεμβρίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής και επικίνδυνη έξοδο για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Πανζαγορισιακός - Κεφαλόβρυσο 4/11-15:00)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012
Βοτονόσι - Ανάργυροι (15:00)
ΑΠΟΕΛ - Καρυές (15:00)
Μάρμαρα - Α.Ε. Γιάννενα (15:00)
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
Ζίτσα - Μπισδουνάκι (11:00)
Πετσάλι - Καρίτσα (11:00)
Πανζαγορισιακός - Κεφαλόβρυσο (15:00)

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, κάνναβης, χάπια απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και ένα κυνηγετικό όπλο


Συνελήφθη χθες (01.11.2012) το μεσημέρι στους Κεραμάτες Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, 35 ετών , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στις Κεραμάτες Άρτας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 35χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού και κατασχέθηκαν:
• δεκατρείς (13) νάιλον συσκευασίες, με ηρωίνη συνολικού βάρους (28,58) γραμμαρίων.
• μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, με αποξηραμένη κάνναβη βάρους (1,28) γραμμαρίων.
• μία (1) νάιλον συσκευασία με λευκή ουσία, άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους (0,45) γραμμαρίων.
• (6,5) ναρκωτικά δισκία, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
• ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο μάρκας Baikal και (53) φυσίγγια διαμετρήματος (36) cal .
• ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

«Ψαλίδι» 30% στις δόσεις και επιμήκυνση δανείων η λύση που προτείνουν οι τράπεζες

Μείωση 30% στις δόσεις των δανείων με παράλληλη επιμήκυνση της διάρκειάς τους είναι η λύση που προτείνουν οι τράπεζες για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ακόμα και τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι τα καθυστερούμενα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς και έχουν τινάξει στον αέρα τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock.
«Η μείωση των δόσεων -σε στεγαστικά, καταναλωτικά, κάρτες, επιχειρηματικά δάνεια- στο 30% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, θα δημιουργήσει υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις και οι τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια», σημειώνουν τραπεζικά στελέχη.
Οι οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες έχουν ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ, σε συνολικά υπόλοιπα 231,8 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, η άνοδος στα καθυστερούμενα δάνεια τους τελευταίους μήνες πραγματοποιείται με «εκρηκτικούς» ρυθμούς. Υπολογίζεται ότι αυξάνονται με ρυθμό 1% τον μήνα, όταν πέρυσι ο ρυθμός αυτός ήταν 1,5% στο τρίμηνο.
Οι τράπεζες αναγκαστικά, λοιπόν, προχωρούν σε μαζικές ρυθμίσεις δανείων. Οι οποίες αφορούν κυρίως την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου έως και σε 45 χρόνια, εφόσον η ηλικία του δανειολήπτη το επιτρέπει, δηλαδή δεν ξεπερνά τα 85 έτη, στη λήξη του δανείου.
Όμως το πρόβλημα δεν λύνεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα 2 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2012 μόνο το Ειρηνοδικείο Αθήνας εξέδωσε 7.500 διαταγές πληρωμής για χρέη δανειοληπτών από καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες για ποσά κάτω από 20.000 ευρώ.
«Θα πρέπει να κάνουμε ασκήσεις ισορροπίας σε τεντωμένο σκοινί», αναφέρει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος και συνεχίζει: «Αναμφισβήτητα τα νοικοκυριά πρέπει να βοηθηθούν στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους. Όμως αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να δημιουργηθούν

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Δωδώνη Α.Ε., σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΕbank

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρεία SIMOS FOOD GROUP, ανακοίνωσε σήμερα η Αγροτική Τράπεζα Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση.
Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε 20.851.800 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφανούς, ανταγωνιστικής διαδικασίας που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε σημαντικός αριθμός αξιόλογων ημεδαπών και διεθνών υποψηφίων που υπέβαλαν δεσμευτικές, ανταγωνιστικές προσφορές υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συναλλαγή αυτή αποτελεί μία άμεση ξένη επένδυση σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία.
Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής επένδυσής τους, προτίθενται να αναπτύξουν περαιτέρω τις εργασίες της «Δωδώνη».

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή 6.300 κτηνοτρόφων που είχαν πρόβλημα, της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012

Άμεσα επιλύθηκαν τα ειδικά προβλήματα που επηρέασαν, μερικώς ή ολικώς, την πληρωμή περίπου 6.300 κτηνοτρόφων, αλλά και επιπλέον 1.000 δικαιούχους για άλλους λόγους, της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012, ύψους 22.050.000 ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Από χθες τα χρήματα είναι, πλέον, διαθέσιμα στους λογαριασμούς των 7.300 δικαιούχων.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται για το καταβληθέν ποσό και μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

10η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 3/4 Νοεμβρίου, με γηπεδούχους τον Αγροτικό Αστέρα (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Αγία Μαρίνα 4/11-15:00) και για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πωγωνάτος - Σταυράκι 4/11-15:00) - Έκτος έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Ε. Καμποχωρίων - Καλπάκι 4/11-15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΣΤΑΥΡΑΚΙ

ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012
Πανφρουριακός - Περίβλεπτος (15:00)
Αμπελόκηποι - Αμφιθέα (17:15)
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
Ζωοδόχος - Ασβεστοχώρι (11:00)
Θύελλα Ελεούσας - Περιστέρι15:00
ΠΑΟ Κόνιτσας - Νησί (15:00)
Πωγωνάτος - Σταυράκι (15:00)
Α.Ε. Καμποχωρίων - Καλπάκι (15:00)
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Αγία Μαρίνα (15:00)
Δαβάκης - Πρωτόπαπα (15:00)

Ανοικτή η πύλη του TAXIS για την υποβολή Ε9

Ανοικτή για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 από όσους φορολογούμενους έχουν να δηλώσουν αλλαγές στην περιουσιακή και οικογενειακή τους κατάσταση, είναι από την Τετάρτη η ηλεκτρονική πύλη του TAXIS.

Σε σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη, αναφέρονται επίσης οι όροι και οι διαδικασίες για την υποβολή της δήλωσης.
Σε αυτή σημειώνεται ότι δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ χωρίς την επιβολή προστίμου αποκλειστικά στις ακόλουθες περιπτώσεις:
- Όταν ο υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 έχει αποβιώσει και έχει ενημερωθεί το τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ του αποβιώσαντος.
- Όταν το υπόχρεο νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.
- Σε οποιαδήποτε περίπτωση που, λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, δεν καθίσταται εφικτή η υποβολή δήλωσης από τον υπόχρεο.
- Σε περίπτωση που ο υπόχρεος χρειαστεί αντίγραφο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων που έχει υποβάλει με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, προσκομίζει εκτυπωμένη την ηλεκτρονικά υποβληθείσα δήλωση, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση με την οποία δηλώνει την ακρίβεια των στοιχείων της δήλωσης.

Pulse RC: Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Τρίτη δύναμη η "Χρυσή Αυγή"


Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 23% έναντι 20% της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».
Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι η Χρυσή Αυγή με 11,5%, ενώ στην τέταρτη θέση με το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 6,5%, βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4%.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,5%.
Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει το προβάδισμα του καθώς συγκεντρώνει 25,5% έναντι 22% της ΝΔ.
Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή είναι τα εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
ΝΔ: 20%
Χρυσή Αυγή: 13%
ΠΑΣΟΚ: 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
ΚΚΕ: 5,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,5%

Εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας «καβάτζα» με κάνναβη

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας ενώ κατασχέθηκαν (125) κιλά κάνναβης


Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε χθες στη Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας «καβάτζα», που περιείχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σημείο απόκρυψης ναρκωτικών, σε αγροτική περιοχή στη Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας, όπου βρήκαν, ανάμεσα σε θάμνους και χόρτα, τέσσερις (4) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (109) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (125) κιλών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών είχαν αποκρύψει στο σημείο αυτό πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 21, 30, 24, 42 και 38 ετών), οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.