Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Παναγιώτης Κουρουμπλής: “Φιάσκο της κυβέρνησης σε ανασχηματισμό και πυρκαγιές”

 


Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για το φιάσκο του ανασχηματισμού και για την πλήρως αποτυχημένη διαχείριση της δασικής, οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής από τις πυρκαγιές εξαπέλυσε στη Βουλή σήμερα ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τις πυρκαγιές, για την αποκατάσταση των ζημιών και για την στήριξη των πληγέντων.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στο φιάσκο της κυβέρνησης γύρω από την παρ’ ολίγον υπουργοποίηση του ναυάρχου Αποστολάκη, θύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε παρομοιάσει την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την υπουργοποίηση του χουντικού στρατηγού Σπαντιδάκη από την χούντα. «Και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Αποστολάκη να γίνει πάλι υπουργός. Αλλά, όπως είχε πει για την αποστασία του 1965 ο Γεώργιος Παπανδρέου, υπάρχουν στη δημόσια ζωή άνδρες υπάρχουν και ανδρείκελα. Και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε έναν δημόσιο άνδρα, που έδειξε ότι εννοεί τη λέξη περηφάνια και αξιοπρέπεια.»

Ο κ. Κουρουμπλής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ποινικές ευθύνες και για πράξεις και για παραλείψεις, γιατί αφέθηκαν πολλές περιοχές στην τύχη τους. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για την πλήρη αδυναμία της να συντονίσει το πυροσβεστικό έργο, για την πλήρη αδυναμία της να προλάβει τις πυρκαγιές στην εκδήλωσή τους, για την αδυναμία της να εκτιμήσει την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών, ενώ δεν υπήρχαν άνεμοι, αλλά και την αδυναμία της να τις επιτηρήσει, όταν οριοθετήθηκαν, με αποτέλεσμα να σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

ΕΟΔΥ: Είκοσι δυο θάνατοι σήμερα, 3.628 νέα κρούσματα

 

25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι δυο θάνατοι σήμερα  3.628 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.628, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 587.964 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες. 1 2 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 206 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.404 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.691 θάνατοι. 3 Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 344 (58.4% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92.73%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 25 (7.27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.971 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 239 (ημερήσια μεταβολή +11.68%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 255 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός φυγόποινος

 


Συνελήφθη χθες (30-08-2021) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, φυγόποινος.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Ε΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης -5- ετών και -3- μηνών καθώς και χρηματικής ποινής -25.000- ευρώ, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών – εργατικών εισφορών στο ΙΚΑ.

 

Δήμος Πωγωνίου: Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους

 


Την ιδιαίτερη ευαισθησία τους απέδειξαν για μία ακόμη φορά οι δημότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Πωγωνίου για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Τα πακέτα, αφού συσκευάστηκαν κατάλληλα,  απεστάλησαν στο Δήμο Ανατολικής Μάνης ώστε να διατεθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου στους κατοίκους της περιοχής που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση βοήθειας.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

 


Την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε στις 11:00 π.μ., ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

Συστήνεται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με υπουργό τον Ευάγγελο Αποστολάκη

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τάκης Θεοδωρικάκος

Υπουργός Τουρισμού: Βασίλης Κικίλιας

Υπουργός Υγείας: Θάνος Πλεύρης

Αναπληρωτής υπουργός Υγείας: Μίνα Γκάγκα

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας: Νίκος Χαρδαλιάς

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Σίμος Κεδίκογλου

Υφυπουργός Μεταφορών: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υφυπουργός Υποδομών: Γιώργος Καραγιάννης

Η νέα δομή της κυβέρνησης:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Είκοσι οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 99.918 έλεγχοι, από τους οποίους οι 64.077 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 267 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις, ως ακολούθως:

153 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 136 πρόστιμα των 300 ευρώ και 17 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

28 στην Ήπειρο,

25 στη Θεσσαλονίκη,

22 στη Στερεά Ελλάδα,

20 στην Πελοπόννησο,

16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

14 στη Δυτική Ελλάδα,

12 στο Βόρειο Αιγαίο,

  5 στη Δυτική Μακεδονία,

  5 στην Κρήτη,

  3 στη Θεσσαλία και

  3 στη Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 66.019 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 63.580 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.439 των 150 ευρώ.

19 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 9 στην Κρήτη, 6 στην Πελοπόννησο και 4 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.625 ομοειδείς παραβάσεις.

95 παραβάσεις και 8 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

- σύλληψη και από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 3 καταστήματα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή προστίμου 2.000 ευρώ και 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους του καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτρια καφέ- σνακ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, κατά την είσοδο στη χώρα,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Θεσσαλονίκη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος, για μη ανάρτηση πινακίδας υποχρεωτικής χρήσης μάσκας,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε πελάτη καταστήματος, για μη χρήση μάσκας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Κρήτη,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη κομμωτηρίου, για μη τήρηση προγραμματισμένων ραντεβού,

- 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά, 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.124 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.379 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 19 και 20 ετών καθώς και του 51χρονου αλλοδαπού διακινητή τους

 


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 19 και 20 ετών καθώς και του 51χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος οδηγός Φ/ορτηγού  οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

«Ενημέρωση πολιτών για τον κορωνοϊό αυτοάνοσα νοσήματα εμβόλια και Καρδιά-Λύση του προβλήματος ο εμβολιασμός» την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 στην Κεντρική πλατεία Τερόβου

 


«Ενημέρωση πολιτών για τον κορωνοϊό αυτοάνοσα νοσήματα εμβόλια και Καρδιά-Λύση του προβλήματος ο εμβολιασμός» την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 στην Κεντρική πλατεία Τερόβου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00

 


Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών «Ο Γεννάδιος», το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Τρίτη 31 Αυγούστου

 


Την Τρίτη 31 Αυγούστου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Παραμυθιά Θεσπρωτίας, 10:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00

Τα άγνωστα συμπτώματα που μπορεί να κρύβουν ένα μελάνωμα

 


Το μελάνωμα είναι ένας επιθετικός τύπος καρκίνου που συνήθως εκδηλώνεται με αλλαγές σε έναν σπίλο (ελιά) του δέρματος. Ωστόσο δεν είναι όλα τα μελανώματα σκουρόχρωμες, ανυψωμένες ελιές, με ακανόνιστο περίγραμμα και απειλητική όψη.

Μερικά έχουν εντελώς διαφορετική μορφολογία ή δεν αναπτύσσονται καν στο δέρμα, αλλά στα εξαρτήματά του. Κάποια άλλα εξάλλου εμφανίζονται de novo, δηλαδή εκδηλώνονται σε τμήματα του δέρματος που έως πρότινος δεν είχαν κανένα σημάδι ή σπίλο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συνιστούν να πηγαίνουμε μία φορά τον χρόνο στον δερματολόγο ιατρό, για να ελέγχει το δέρμα μας για τυχόν ύποπτες αλλαγές που εμείς δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε.

Ο δρ Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική), εξηγεί με ποια άγνωστα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθεί ένα μελάνωμα.

Νέος σπίλος ή κηλίδα

Το μελάνωμα αρχίζει στα μελανοκύτταρα, δηλαδή στα κύτταρα του σώματος που παράγουν μελανίνη (είναι η χρωστική που προσδίδει στο δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια το χαρακτηριστικό χρώμα τους). Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας θα παρουσιάζουμε νέους σπίλους και σημάδια στο δέρμα μας, ενώ όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πολλοί θα εμφανίζονται. Κάθε νέος σπίλος και κηλίδα όμως χρειάζεται έλεγχο από τον δερματολόγο ιατρό, διότι υπάρχει μία πιθανότητα, έστω και πολύ μικρή, να είναι μελάνωμα. Αυτό είναι πιθανότερο να συμβεί στις ηλικίες πάνω από 65 ετών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν κινδυνεύουν νεότερα άτομα. Αντιθέτως, έχουν αναφερθεί μελανώματα ακόμα και σε νεαρούς ενήλικες και σε εφήβους (ηλικίες 15 ετών και πάνω).

Σημάδι με ανομοιόμορφο χρώμα

Στους ανθρώπους με σκουρόχρωμο δέρμα το μελάνωμα μπορεί να μην εκδηλωθεί ως σπίλος, αλλά ως σκούρα περιοχή στο δέρμα με ανομοιόμορφο χρώμα. Η περιοχή αυτή μπορεί να είναι επίπεδη ή να δημιουργεί εξόγκωμα. Το σημάδι αυτό μπορεί να αναπτύσσεται σε σημεία του δέρματος που δεν θα περίμενε κανείς (π.χ. ανάμεσα στα μαλλιά, στο πέλμα ή στην παλάμη).