Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Δάσκαλος Φρίξος: Χρόνια προβλήματα βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Ρεπετίστας

Παρά τις  αναφορές προς τους αρμόδιους Αντιδημάρχους του Δήμου Πωγωνίου και προσωπικά στο ίδιο το Δήμαρχο δυστυχώς καμιά εξέλιξη δεν υπήρχε στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν τα δύο τελευταία χρόνια και αφορούν βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Ρεπετίστας.
Συγκεκριμένα:
  1. Διαρροή τα δυο τελευταία χρόνια του κεντρικού αγωγού στην είσοδο του χωριού έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζει ο κεντρικός δρόμος και κατά την χειμερινή περίοδο να παγώνει το οδόστρωμα.
  2. Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης από το υδραγωγείο «Ντριάμπιστας» έχει ως αποτέλεσμα το τελευταίο πεντάμηνο να υπάρχουν προβλήματα στην ύδρευση.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ρεπετίστας

Δάσκαλος Φρίξος

Δηλώσεις του Τέρενς Κουίκ για τις εκλογές, τους ΑΝΕΛ και την επιβεβλημένη κάθαρση με τιμωρία ενόχων


«ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ»
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΜΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΝΟΧΩΝ
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, τοποθετήθηκε ως εξής στα θέματα της επικαιρότητας για τα οποία ρωτήθηκε:
ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - ΤΣΙΠΡΑ
Η θέση των ΑΝΕΛ όσον αφορά το Μακεδονικό είναι ξεκάθαρη έτσι όπως την έχει διατυπώσει ο κ. Καμμένος. Σε ότι αφορά τις εκλογές, ο κ. Καμμένος, αυτό που λέει είναι ότι εμείς θέλουμε να εξαντλήσουμε τα Συνταγματικά όρια, δηλαδή να φτάσουμε τον Σεπτέμβρη. Αλλά ο ίδιος φρονεί ότι στην χειρότερη περίπτωση ή στην ελαχιστότερη περίπτωση, εκλογές θα έχουμε τον Μάιο. Πάντως, ο στόχος μας είναι Σεπτέμβριος μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι κάτι που πολλοί προσπαθούν να το σπάσουν ως δίδυμο, με κάθε τρόπο, αλλά δεν το καταφέρνουν μέχρι στιγμής. Θα πάμε μαζί μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας.
Νομίζω, ότι είμαι ξεκάθαρος, το έχω πει πάρα πολλές φορές, ότι όσο και να λυσσομανάνε κάποιοι  και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπουν σφήνα στις σχέσεις Καμμένου – Τσίπρα, Τσίπρα – Καμμένου, δεν θα τα καταφέρουν. Σας διαβεβαιώ, ότι η χημεία των δύο είναι πάρα πολύ καλή, και μιλούν βεβαίως και οι δύο πιο τακτικά απ’ ότι κάποιος φαντάζεται.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΙΟΥ
Στο πάρα πολύ σοβαρό καθημερινό κεφάλαιο της πάταξης της διαφθοράς και στη τιμωρία των ενόχων, έχω πει στο παρελθόν ότι πραγματικά θα επιθυμούσα, παρότι οι υποδομές ξέρω δεν είναι οι ιδανικές, η Δικαιοσύνη να «τρέξει» πιο γρήγορα αυτές τις υποθέσεις που εκκρεμούν.
Είμαι από εκείνους που στη δημοσιογραφική μου ενασχόληση, ποτέ δεν ενοχοποιούσα κάποιον, διότι το Σύνταγμα προβλέπει την αθωότητα μέχρι την απόδειξη της ενοχής. Αλλά, δεν πρέπει να καθυστερεί το ξεκαθάρισμα σε αυτές οι ιστορίες. Σε καμία από αυτές τις ιστορίες. Πρέπει πραγματικά να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία στον τομέα της Δικαιοσύνης. Και αναφέρομαι σε όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις, οι οποίες απασχολούν τον Τύπο και τον δημόσιο βίο. Για παράδειγμα, μία είναι η ΚΕΕΛΠΝΟ, άλλη είναι η Novartis. Δηλαδή, σε όλη αυτήν την περασμένη εποχή που βιώσαμε δημοσιογραφικά ή ως πολίτες, μόνο ο Άκης είχε βάλει το χέρι στο μέλι; Ρωτώ! Μόνο;
Το ερώτημά μου καθόλου ρητορικό. Είναι πολύ ουσιαστικό, όταν εγώ θυμάμαι στα δημοσιογραφικά μου χρόνια να λέω, ότι υπήρχαν ανοιχτές πληγές στον πολιτικό βίο της χώρας. Από την Siemens και βάλε. Αλλά, δεν μπορεί να μένουν θέματα ανοιχτά που μπορεί να αδικούν κάποιους που κατηγορούνται, αλλά μπορεί όμως και να πρέπει, αν κατηγορούνται δικαίως, να αποδώσουν λογαριασμό. Επαναλαμβάνω, εγώ είμαι πάρα πολύ προσεκτικός στο πως διατυπώνω τις απόψεις μου.
Πάντως, για όλα αυτά θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη.  Δεν μπορεί να μένουν σε εκκρεμότητα ιστορίες, που δυστυχώς μπλέκουν μέσα στο πολιτικό βίο της χώρας. Αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει. Εγώ πιστεύω, ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης σε όλες τις εκκρεμούσες περιπτώσεις, είτε αφορούν φυσικά πρόσωπα είτε Οργανισμούς είτε οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει τάχιστα να ξεκαθαρίσουν, για να μπορέσουμε να εξυγιάνουμε και την πολιτική.  Διότι, αυτό που έλεγα προχτές, είναι ότι με το τέλος των μνημονίων θα πρέπει ο Έλληνας να αποκτήσει επιτέλους εμπιστοσύνη στους έντιμους πολιτικούς.
ΟΙ ΑΝΕΛ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Το βράδυ των εκλογών θα καλέσω στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, για να πιω ένα ποτήρι κρασί μαζί τους, όλους εκείνους που λένε, ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα μπουν στην επόμενη Βουλή. Υπενθυμίζω, ότι στις αρχές της κοινοβουλευτικής μας πορεία, φύγανε μαζί κάποιοι βουλευτές. Και μετά, λίγο αργότερα, έγινε άλλη μια τέτοια μετακίνηση. Παρ' όλα αυτά, οι ΑΝΕΛ - ό, τι και να γίνεται - παραμένουν μια σταθερή δύναμη και βεβαίως θα είναι πάλι στη Βουλή.
Στη τελευταία του δήλωση ο Πάνος Καμμένος έκανε μια πρόσκληση προς όσους έφυγαν πρόσφατα, να επιστρέψουν. Έστω κι αν ακόμη έφυγαν υπό το βάρος πιέσεων. Τους λέμε να γυρίσουν στο «σπίτι» τους που είναι εδώ. Μπορεί να μην είναι μπροστά από όσους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έμειναν και στήριξαν το Κίνημα. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι σε μια δύσκολη στιγμή μας εγκατέλειψαν. Αλλά όλοι θα συνεργαζόμαστε ξανά μαζί. Και τους λέμε ότι χρειάζεται η συνένωση, τους θέλουμε κοντά μας. 
Κάποιοι, βέβαια, που «έξυναν τα νύχια τους» για να φύγουν από τους ΑΝΕΛ, αυτοί οι κάποιοι δεν νομίζω θα ήθελαν ποτέ να ξαναγυρίσουν πίσω, πολύ περισσότερο όταν «μεγαλοπιάνονται» και θέλουν να γίνουν ηγέτες σε άλλα νέα Κόμματα ή αποκόμματα. (Φυσικά ούτε και εμείς θέλουμε να μας ξαναμολύνουν).

Δελβινάκι Πωγωνίου: Προβολή ταινίας-συζήτηση-ενημέρωση για την έρευνα-εξόρυξη υδρογονανθράκων τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στο Πνευματικό Κέντρο, ώρα 7:30 μ.μ.


Προβολή ταινίας-συζήτηση-ενημέρωση στην έρευνα-εξόρυξη υδρογονανθράκων τη Δευτέρα 27  Αυγούστου, στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου, ώρα 7:30 μ.μ..

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για κλοπή μοτοσικλέτας από την πόλη των Ιωαννίνων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη, χθες (21-08-2018) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο 28χρονος συνελήφθη διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την πόλη των Ιωαννίνων δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
η κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της,
αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (0,6) γραμμαρίων,
τέσσερα ναρκωτικά χάπια.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Επιφυλακή για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου


Ο σωστός συντονισμός των εμπλεκομένων και η συνεργασία των πολιτών είναι το κλειδί για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Αυτό είναι ο συμπέρασμα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πωγωνίου που συνεδρίασε σήμερα κατόπιν εντολής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Το επόμενο χρονικό διάστημα, έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου κρίνεται επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών στο Νομό Ιωαννίνων και κρίνεται απαραίτητη οι επαγρύπνηση όλων των φορέων.
Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου που τον θέτουν σε διαρκή ετοιμότητα και εξήρε την αγαστή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ενώ αναφέρθηκε στην ευθύνη των πολιτών στον καθαρισμό των οικοπέδων.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Γκέγκας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων κ. Απόστολος Βασδέκης, ο διοικητής του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων κ. Φώτης Δεληγιάννης, ο Διοικητής 8ης ΕΑΝ κ. Χαράλαμπος Δελλής, ο Διοικητής του Α.Τ. Δελβινακίου κ. Ιωάννης Πριάβαλης και ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου κ. Νικόλαος Βρακότας.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι δύο (02) κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ένας (01) κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο και ένας (01) κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο χωρίς σφραγίδα εισόδου σε έδαφος schengen.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Άνω Λάβδανη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Αυγούστου

Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη  23  και παραδοσιακό πανηγύρι  την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στην Άνω Λάβδανη Πωγωνίου.

Παρακάλαμος: Πωλείται ψησταριά γύρου υγραερίου


Πωλείται ψησταριά γύρου υγραερίου σε άριστη κατάσταση. Πληροφορίες: κ. Χαράλαμπος (Μπάμπης) 6976794656