Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Δηλώσεις του Τέρενς Κουίκ για τις εκλογές, τους ΑΝΕΛ και την επιβεβλημένη κάθαρση με τιμωρία ενόχων


«ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ»
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΜΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΝΟΧΩΝ
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, τοποθετήθηκε ως εξής στα θέματα της επικαιρότητας για τα οποία ρωτήθηκε:
ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - ΤΣΙΠΡΑ
Η θέση των ΑΝΕΛ όσον αφορά το Μακεδονικό είναι ξεκάθαρη έτσι όπως την έχει διατυπώσει ο κ. Καμμένος. Σε ότι αφορά τις εκλογές, ο κ. Καμμένος, αυτό που λέει είναι ότι εμείς θέλουμε να εξαντλήσουμε τα Συνταγματικά όρια, δηλαδή να φτάσουμε τον Σεπτέμβρη. Αλλά ο ίδιος φρονεί ότι στην χειρότερη περίπτωση ή στην ελαχιστότερη περίπτωση, εκλογές θα έχουμε τον Μάιο. Πάντως, ο στόχος μας είναι Σεπτέμβριος μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι κάτι που πολλοί προσπαθούν να το σπάσουν ως δίδυμο, με κάθε τρόπο, αλλά δεν το καταφέρνουν μέχρι στιγμής. Θα πάμε μαζί μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας.
Νομίζω, ότι είμαι ξεκάθαρος, το έχω πει πάρα πολλές φορές, ότι όσο και να λυσσομανάνε κάποιοι  και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπουν σφήνα στις σχέσεις Καμμένου – Τσίπρα, Τσίπρα – Καμμένου, δεν θα τα καταφέρουν. Σας διαβεβαιώ, ότι η χημεία των δύο είναι πάρα πολύ καλή, και μιλούν βεβαίως και οι δύο πιο τακτικά απ’ ότι κάποιος φαντάζεται.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΙΟΥ
Στο πάρα πολύ σοβαρό καθημερινό κεφάλαιο της πάταξης της διαφθοράς και στη τιμωρία των ενόχων, έχω πει στο παρελθόν ότι πραγματικά θα επιθυμούσα, παρότι οι υποδομές ξέρω δεν είναι οι ιδανικές, η Δικαιοσύνη να «τρέξει» πιο γρήγορα αυτές τις υποθέσεις που εκκρεμούν.
Είμαι από εκείνους που στη δημοσιογραφική μου ενασχόληση, ποτέ δεν ενοχοποιούσα κάποιον, διότι το Σύνταγμα προβλέπει την αθωότητα μέχρι την απόδειξη της ενοχής. Αλλά, δεν πρέπει να καθυστερεί το ξεκαθάρισμα σε αυτές οι ιστορίες. Σε καμία από αυτές τις ιστορίες. Πρέπει πραγματικά να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία στον τομέα της Δικαιοσύνης. Και αναφέρομαι σε όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις, οι οποίες απασχολούν τον Τύπο και τον δημόσιο βίο. Για παράδειγμα, μία είναι η ΚΕΕΛΠΝΟ, άλλη είναι η Novartis. Δηλαδή, σε όλη αυτήν την περασμένη εποχή που βιώσαμε δημοσιογραφικά ή ως πολίτες, μόνο ο Άκης είχε βάλει το χέρι στο μέλι; Ρωτώ! Μόνο;
Το ερώτημά μου καθόλου ρητορικό. Είναι πολύ ουσιαστικό, όταν εγώ θυμάμαι στα δημοσιογραφικά μου χρόνια να λέω, ότι υπήρχαν ανοιχτές πληγές στον πολιτικό βίο της χώρας. Από την Siemens και βάλε. Αλλά, δεν μπορεί να μένουν θέματα ανοιχτά που μπορεί να αδικούν κάποιους που κατηγορούνται, αλλά μπορεί όμως και να πρέπει, αν κατηγορούνται δικαίως, να αποδώσουν λογαριασμό. Επαναλαμβάνω, εγώ είμαι πάρα πολύ προσεκτικός στο πως διατυπώνω τις απόψεις μου.
Πάντως, για όλα αυτά θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη.  Δεν μπορεί να μένουν σε εκκρεμότητα ιστορίες, που δυστυχώς μπλέκουν μέσα στο πολιτικό βίο της χώρας. Αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει. Εγώ πιστεύω, ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης σε όλες τις εκκρεμούσες περιπτώσεις, είτε αφορούν φυσικά πρόσωπα είτε Οργανισμούς είτε οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει τάχιστα να ξεκαθαρίσουν, για να μπορέσουμε να εξυγιάνουμε και την πολιτική.  Διότι, αυτό που έλεγα προχτές, είναι ότι με το τέλος των μνημονίων θα πρέπει ο Έλληνας να αποκτήσει επιτέλους εμπιστοσύνη στους έντιμους πολιτικούς.
ΟΙ ΑΝΕΛ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Το βράδυ των εκλογών θα καλέσω στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, για να πιω ένα ποτήρι κρασί μαζί τους, όλους εκείνους που λένε, ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα μπουν στην επόμενη Βουλή. Υπενθυμίζω, ότι στις αρχές της κοινοβουλευτικής μας πορεία, φύγανε μαζί κάποιοι βουλευτές. Και μετά, λίγο αργότερα, έγινε άλλη μια τέτοια μετακίνηση. Παρ' όλα αυτά, οι ΑΝΕΛ - ό, τι και να γίνεται - παραμένουν μια σταθερή δύναμη και βεβαίως θα είναι πάλι στη Βουλή.
Στη τελευταία του δήλωση ο Πάνος Καμμένος έκανε μια πρόσκληση προς όσους έφυγαν πρόσφατα, να επιστρέψουν. Έστω κι αν ακόμη έφυγαν υπό το βάρος πιέσεων. Τους λέμε να γυρίσουν στο «σπίτι» τους που είναι εδώ. Μπορεί να μην είναι μπροστά από όσους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έμειναν και στήριξαν το Κίνημα. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι σε μια δύσκολη στιγμή μας εγκατέλειψαν. Αλλά όλοι θα συνεργαζόμαστε ξανά μαζί. Και τους λέμε ότι χρειάζεται η συνένωση, τους θέλουμε κοντά μας. 
Κάποιοι, βέβαια, που «έξυναν τα νύχια τους» για να φύγουν από τους ΑΝΕΛ, αυτοί οι κάποιοι δεν νομίζω θα ήθελαν ποτέ να ξαναγυρίσουν πίσω, πολύ περισσότερο όταν «μεγαλοπιάνονται» και θέλουν να γίνουν ηγέτες σε άλλα νέα Κόμματα ή αποκόμματα. (Φυσικά ούτε και εμείς θέλουμε να μας ξαναμολύνουν).