Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Συγχαρητήρια Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Β. Γοργόλη για την γυναικεία ομάδα Run Greece


Συγχαρητήρια Επιστολή θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Β. Γοργόλη  προς τη γυναικεία ομάδα RUN GREECE της Περιφέρειας Ηπείρου
Η Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στις αθλήτριες της γυναικείας ομάδας RUN GREECE της Περιφέρειας Ηπείρου, για την αθλητική της επιτυχία στον τελικό των 3 χ.λ.μ. Run Greece Ergo που διεξήχθη στα πλαίσια του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών 2018, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.
Η κατάκτηση της 1ης θέσης για 2η συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί μεγάλο αθλητικό επίτευγμα και σημαντική αθλητική διάκριση.
Με τις επιτυχίες αυτές σε απαιτητικούς αγώνες, οι αθλήτριες της ομάδας RUN GREECE της Περιφέρειας Ηπείρου απέδειξαν ότι με τη θέληση και τη σκληρή δουλειά επιτυγχάνονται υψηλοί στόχοι.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Νεολαίας,
Άθλησης και Πολιτικής Γής

Βασίλειος Γοργόλης

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση παραβίασης σταθμευμένου αυτοκινήτου στα Ιωάννινα


Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  υπόθεση παραβίασης σταθμευμένου αυτοκινήτου στα Ιωάννινα και  σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών δραστών (δύο ημεδαπών, 19 και 20 ετών και μίας 17χρονης αλλοδαπής).  
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε διάρρηξη-κλοπή σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που έγινε  την 29/30-12-2017 στα Ιωάννινα, απ’ όπου αφαιρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο και 25 φυσίγγια.
Το κλεμμένο κυνηγετικό όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΛΣΤΑΤ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή Έρευνες


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2019, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 8ης Νοεμβρίου μέχρι και την 24η ώρα της 10ης Δεκεμβρίου 2018.
Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ισχύσει για οκτώ (8) μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο 2019. Το έργο του ΙΣ περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.
Οι ΙΣ πριν αναλάβουν τις μονάδες έρευνας για την οποία επελέγησαν, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το σχετικό με την έρευνα εκπαιδευτικό μη αμειβόμενο σεμινάριο, το οποίο γίνεται στην Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ για την Αττική και στις κατά τόπους ΥΣΝ για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνον φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών. Άνεργοι που θα εγγραφούν στο μητρώο, εφόσον απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες της ΕΛΣΤΑΤ, θα πρέπει να αναζητήσουν από τον ΟΑΕΔ, που είναι ο
μόνος αρμόδιος φορέας, πληροφορίες για τα θέματα που σχετίζονται με τη διατήρηση του καθεστώτος ανεργίας.
Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και οι υπάλληλοι δημόσιων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημόσιου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου ελεγχομένων καθοιονδήποτε τρόπο από το Δημόσιο, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων Οργανισμών, με οποιαδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας, όπως αυτή θα προκύπτει από το
περιεχόμενο της σύμβασης, καθώς και όσοι υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατό, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ένταξης στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών. Σε περίπτωση επιλογής του Ιδιώτη Συνεργάτη για να απασχοληθεί σε έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. απαγορεύεται, επίσης, η παράλληλη απασχόληση του σε δημόσιες Υπηρεσίες, σε Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου, σε Νομικά

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα δελτία μετακίνησης αναπήρων


Ανακοινώνεται στους κατοίκους του Δήμου Πωγωνίου ότι αρχίζει  η προσκόμιση  αιτήσεων - δικαιολογητικών για την έκδοση ή θεώρηση δελτίου μετακίνησης πολιτικού αναπήρου με ημερομηνία λήξης 31/12/2018, τα δικαιολογητικά είναι τα εξής
1. α) Γνωμάτευση Υγειονομικής  Επιτροπής.
2. β) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας φορολογικού έτους 2017.
3. Ασφαλιστικό βιβλιάριο Υγείας.
4. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
5. Δύο φωτογραφίες μόνο για έκδοση νέας κάρτας
Πληροφορίες: 2653042088.

2ο Δελτίο τύπου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέου για τον ήρωα Βορειοηπειρώτη Κων/νο Κατσίφα

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής


Ένα πολύ σημαντικό έργο για τους αγρότες της Άρτας, είναι έτοιμο πλέον προς κατασκευή: Πρόκειται για την άρδευση του κάμπου Αμμότοπου, συνολικής έκτασης περί των 650 στρεμμάτων γης, που θα δώσει ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ανέδειξε τον ανάδοχό του, που είναι ο Γεώργιος Λαδόπουλος.  «Η Περιφερειακή Αρχή τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στις αρχές του προηγούμενου χρόνου στους αγρότες Αμμότοπου στη συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους τους κ.κ.  Χρήστο Γκόγκα – Βαγγέλη Σκανδάλη και σε 1,5 χρόνο από την ημέρα που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, προχώρησε όλες τις διαδικασίες ωρίμανσης του έργου, ώστε σήμερα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε και τον ανάδοχό του. Έτσι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και του Δήμου Αρταίων σε σύντομο χρόνο θα γίνει πράξη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Κατασκευή κόμβου εισόδου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Η αναβάθμιση της λειτουργίας του αερολιμένα «ΠΥΡΡΟΣ» των Ιωαννίνων, συμπληρώνεται και με την οδική σύνδεσή του με την Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης. Για την ασφαλή είσοδο- έξοδο των οχημάτων από το χώρο του Αερολιμένα, η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει και θα κατασκευάσει κόμβο, ο οποίος δεν είχε προβλεφθεί στη μελέτη των έργων που εκτελούνται στο χώρο του αεροδρομίου. Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ανάδοχο του έργου την ΤΡΙΠΥΛΟΣ ΑΤΕΒΕ, με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στις 174.000 ευρώ.
Έργα  αντιπλημμυρικής προστασίας σε Πρέβεζα κ.ά.

Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός, στο 70ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη, σήμερα  τα ξημερώματα στο 70ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 45χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο  πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 45χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 δύο σάκοι με (10) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (37) κιλών & (900) γραμμαρίων.
 μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (14,3) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Το ΔΣ της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον αδόκητο και άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου


Το ΔΣ της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας της περιοχής, εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον αδόκητο και άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, στη διάρκεια της αγαπημένης του δραστηριότητας, στο κυνήγι αγριόχοιρου.
Οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους και τα λόγια δε μπορούν να απαλύνουν τον πόνο των δικών του ανθρώπων, προς τους οποίους εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Δεν είναι επίσης δική μας αρμοδιότητα και ευθύνη η απόδοση ευθυνών, καθώς έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία, που είμαστε βέβαιοι, ότι θα διαλευκάνει τις συνθήκες θανάτου του 32χρονου συνανθρώπου μας και συναδέλφου κυνηγού και η Δικαιοσύνη θα πράξει το δικό της καθήκον στη συνέχεια.
Επιθυμούμε όμως να υπενθυμίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι και το κυνήγι του αγριόχοιρου, όπως και όλα τα υπόλοιπα, διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες, που θα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο, για την αποφυγή ατυχημάτων και δυστυχημάτων, όπως αυτό της Κυριακής.
Στο κυνήγι του αγριόχοιρου δεν υπάρχει τύχη, δεν υπάρχει ατυχία, δεν υπάρχει κακή στιγμή.
Υπάρχει ανθρώπινο λάθος και γι’ αυτό ζητούμε συνεχώς την τεταμένη προσοχή όλων.
Τα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας είναι αδιαπραγμάτευτα για το σύνολο των κυνηγών.

Συμμετοχή του Γιάννη Καραγιάννη στις εργασίες της Γ' Ευρω-Αραβικής Συνόδου


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε στις εργασίες της Γ' Ευρω-Αραβικής Συνόδου (EU-Arab Summit) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου.
Στη Σύνοδο, που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την περιφερειακή ασφάλεια και ανάπτυξη, συμμετείχαν ηγέτες, υπουργοί, αξιωματούχοι και επενδυτές από Ευρωπαϊκές και Αραβικές χώρες, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανοίγει με ομιλία του με τίτλο «Κοινοί Ορίζοντες» τις εργασίες.
Κοινός παρονομαστής όλων των ομιλιών υπήρξε η διαπίστωση ότι η Ευρώπη και ο Αραβικός κόσμος μοιράζονται κοινούς στόχους και ελπίδες, στοιχεία που επηρεάζουν θετικά την γεωπολιτική ασφάλεια, την ανάπτυξη και την οικονομική συνεργασία.
Η Σύνοδος των Αθηνών εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για τα διεθνή πολιτικά δρώμενα της Ευρασίας και αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης επενδυτικών ευκαιριών.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο,  με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Νέες εξελίξεις στην αυξητική στήθους


Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στις γυναίκες να αποκτήσουν πλούσιο και στητό στήθος πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ποτέ, με ασφάλεια και με εντυπωσιακά, φυσικά αποτελέσματα.
Αν και οι γιατροί βλέπουν άνοδο ως προς τη ζήτηση μη επεμβατικών θεραπειών, οι επεμβάσεις στήθους εξακολουθούν να βρίσκονται σταθερά ανάμεσα στις πιο διαδεδομένες πλαστικές επεμβάσεις. Οι γυναίκες εξακολουθούν να συρρέουν στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών ζητώντας νεανικό, πλούσιο και σμιλεμένο στήθος.
«Αυτό  που παρατηρούμε», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στις επεμβάσεις στήθους (www.agaitanis.gr), «είναι ότι όλο και περισσότερες  γυναίκες ζητούν να αποκτήσουν ένα στήθος, που να είναι αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα τους, χωρίς υπερβολές και να δείχνει απολύτως φυσικό.
«Οι τελευταίες καινοτομίες στην αυξητική στήθους υπόσχονται καλύτερα αποτελέσματα από ποτέ. Τα εμφυτεύματα σιλικόνης νέας γενιάς έχουν πολύ μεγάλη αντοχή στον χρόνο και δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν σχεδόν ποτέ, δίνοντας ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα».
Ενθέματα σιλικόνης νέας γενιάς
Η πρόοδος και η εξέλιξη που παρατηρείται γύρω από την τεχνολογία των εμφυτευμάτων είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Όλα τα ενθέματα για την αυξητική στήθους αποτελούνται από ένα εξωτερικό περίβλημα, το οποίο είναι φτιαγμένο από στερεά σιλικόνη. Εκείνο, όμως, που αλλάζει, είναι το περιεχόμενό τους.
Όπως επισημαίνει ο κύριος Γαϊτάνης, στα σύγχρονα ενθέματα η σιλικόνη, που περιέχεται μέσα, ονομάζεται συνεκτική (cohesive gel) και έχει την ιδιότητα να κρατάει το σχήμα της αναλλοίωτο στον χρόνο, γεγονός που προσδίδει στα ενθέματα νέας γενιάς μεγάλη αντοχή. Ακόμη και στην περίπτωση ρήξης του ενθέματος, κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί, η σιλικόνη δεν φεύγει, αφού είναι σε μορφή τζελ.