Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Το ΔΣ της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον αδόκητο και άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου


Το ΔΣ της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας της περιοχής, εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον αδόκητο και άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, στη διάρκεια της αγαπημένης του δραστηριότητας, στο κυνήγι αγριόχοιρου.
Οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους και τα λόγια δε μπορούν να απαλύνουν τον πόνο των δικών του ανθρώπων, προς τους οποίους εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Δεν είναι επίσης δική μας αρμοδιότητα και ευθύνη η απόδοση ευθυνών, καθώς έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία, που είμαστε βέβαιοι, ότι θα διαλευκάνει τις συνθήκες θανάτου του 32χρονου συνανθρώπου μας και συναδέλφου κυνηγού και η Δικαιοσύνη θα πράξει το δικό της καθήκον στη συνέχεια.
Επιθυμούμε όμως να υπενθυμίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι και το κυνήγι του αγριόχοιρου, όπως και όλα τα υπόλοιπα, διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες, που θα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο, για την αποφυγή ατυχημάτων και δυστυχημάτων, όπως αυτό της Κυριακής.
Στο κυνήγι του αγριόχοιρου δεν υπάρχει τύχη, δεν υπάρχει ατυχία, δεν υπάρχει κακή στιγμή.
Υπάρχει ανθρώπινο λάθος και γι’ αυτό ζητούμε συνεχώς την τεταμένη προσοχή όλων.
Τα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας είναι αδιαπραγμάτευτα για το σύνολο των κυνηγών.