Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου  θα πραγματοποιηθούν οι πρυτανικές εκλογές, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με ηλεκτρονική ψήφο.
Οι εκλογές είχαν διακοπεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου από κινητοποιήσεις των φοιτητών.
Το πανεπιστήμιο ενημερώνει ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά.
Σε περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία, αυτή  θα γίνει την Τρίτη 12 Ιουνίου.
Οι εκλογές θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί και η ηλεκτρονική κάλπη θα κλείσει στις 5:00 το απόγευμα.      

«Πανηπειρώτικο αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018», το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21.00', στο κτήμα Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, πάρκο Τρίτση, Ίλιον


Ιωάννινα: Συνελήφθη 60χρονος για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση


Ο δράστης κάνοντας χρήση νοθευμένων εγγράφων προέβαινε σε συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να λαμβάνει δωρεάν συσκευές κινητών τηλεφώνων από την εξαργύρωση επιδοτήσεων

Συνελήφθη, χθες (08-06-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 60χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ο 60χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι νωρίτερα είχε μεταβεί σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στα Ιωάννινα και κάνοντας χρήση νοθευμένων εγγράφων με στοιχεία άλλου ατόμου, προέβη στην αίτηση σύνδεσης ενεργοποίησης κινητής τηλεφωνίας καθώς και στη χρήση επιδότησης συμβολαίου για τη δωρεάν αγορά συσκευής κινητού τηλεφώνου.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε επίσης ότι, ο δράστης, τον μήνα Μάρτιο του ίδιου έτους, είχε μεταβεί δύο φορές στο ανωτέρω κατάστημα καθώς και σε έτερο κατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων και με την ίδια μεθοδολογία είχε συνάψει συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας εξαργυρώνοντας ως επιδότηση την δωρεάν αγορά τριών κινητών τηλεφώνων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 60χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φωτοαντίγραφα εκκαθαριστικών σημειωμάτων εφορίας καθώς και μία αίτηση – σύμβαση σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, τα οποία άνηκαν σε άλλα πρόσωπα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες λύνουν τις απορίες για τους υδρογονάνθρακες


Μια ακόμη ενημερωτική εκδήλωση για τις έρευνες υδρογονανθράκων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, (ώρα 8 μ.μ.) στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.
Στην εκδήλωση αναμένετται να δοθούν και πάλι τεκμηριωμένες απαντήσεις  στα ερωτήματα και τις απορίες, που τίθενται καλοπροαίρετα από πολίτες της Ηπείρου, που τον τελευταίο καιρό γίνονται αποδέκτες ενός «βομβαρδισμού» κινδυνολογίας από ομάδες που αντιστρατεύονται όχι μόνο την εξόρυξη, αλλά και τις έρευνες.
Συμπίπτει μάλιστα να διοργανώνεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» κατά του Ηπειρώτη καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρη Καλιαμπάκου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων που εκπόνησε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και  η οποία περιλαμβάνει- κατά δήλωσή του- πολλές ασφαλιστικές δικλείδες προστασίας του Περιβάλλοντος.
Ομιλητές υψηλού κύρους
Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Ηλίας Κονοφάγος, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας, ο οποίος θα περιγράψει τις νέες τεχνολογικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στις έρευνες για την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε μεγάλα θαλάσσια βάθη και έχουν ως συνέπεια την αύξηση των πιθανοτήτων ανακάλυψης αξιοποιήσιμων ποσοτήτων φυσικού αερίου και θεωρείται σίγουρο ότι θα αναφερθεί και στις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και για την ανεύρεση κοιτασμάτων στην ξηρά.

Μεγάλη η ανταπόκριση των επιχειρηματιών στις ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα προγράμματα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Την ανταπόκριση εκατοντάδων επιχειρηματιών,  βρήκαν οι ενημερωτικές  εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020. Ήταν μια κοινή πρωτοβουλία διάχυσης της ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, κατευθείαν στους άμεσους ενδιαφερόμενους και εν δυνάμει ωφελούμενους, που επικροτήθηκε από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.
 Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας -και σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα-, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εσπερίδες, στις 16 Μάϊου  στην Ηγουμενίτσα, στις 23 Μαΐου  στα Ιωάννινα, στις 4 Ιουνίου στην Άρτα και στις 6 Ιουνίου στην Πρέβεζα, κατά τις οποίες από στελέχη της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. της Περιφέρειας αναλύθηκαν οι προσκλήσεις του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 που αφορούν: 
Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-business),
Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών,
Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος  παραβρέθηκε και στις τέσσερις ημερίδες,  στην κεντρική του εισήγηση υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής στα προγράμματα ενίσχυσης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου, ειδικότερα στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και των καινοτόμων προϊόντων/ υπηρεσιών.
Όπως σημείωσε, η ανάπτυξη νέων αγορών είναι ένας στόχος που πέτυχαν δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή τους στις Εκθέσεις τουρισμού και τροφίμων στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με την Περιφέρεια. «Γι’ αυτό θεωρούμε σημαντική ευκαιρία τα προγράμματα, όπως το ‘Ηλεκτρονικό επιχειρείν’, καθώς έχει υψηλό ποσοστό επιδότησης και μπορεί να ανοίξει νέες αγορές στις τοπικές επιχειρήσεις»,  ανέφερε καλώντας τους Ηπειρώτες να τα αξιοποιήσουν, μην αφήνοντας καμιά ευκαιρία που τους δίνεται ανεκμετάλλευτη.
Τέλος με την ολοκλήρωση των  εσπερίδων εξήρε και ευχαρίστησε τα  στελέχη της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. της Περιφέρειας και τις διοικήσεις των τεσσάρων Επιμελητηρίων για τη συνεργασία τους στη διοργάνωση των  ενημερωτικών εκδηλώσεων, που παρείχαν άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα.
«Η μεγάλη συμμετοχή στις ενημερωτικές εκδηλώσεις, έδειξε ότι υπάρχει ένα υγιές επιχειρηματικό δυναμικό στην Ήπειρο, που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις των καιρών και είναι έτοιμο να ανοίξει “τα φτερά” του στο νέο εξωστρεφές περιβάλλον που διαμορφώνεται. Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να στηρίξουν τέτοιου είδους αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αρκεί να υπάρξει σταθερότητα στην οικονομία και άμβλυνση των αντικινήτρων», συνόψισε τις εντυπώσεις του ο Περιφερειάρχης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συναντήσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τον πρέσβη του Κατάρ και τον επιτετραμμένο της Νιγηρίας


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ δέχθηκε στο Γραφείο του τον πρέσβη του Κατάρ κ. Abdulaziz Al - Naama.
Συζήτησαν διμερή θέματα. Ο ΥΦΥΠΕΞ υπογράμμισε και το ειδικό του ενδιαφέρον για τις ελληνικές οικογένειες και τους Έλληνες εργαζομένους που διαβιούν εκεί.

Επίσης, ο κ. Υφυπουργός δέχθηκε στο Γραφείο του τον επιτετραμμένο της Νιγηρίας κ. Ajadi I. Folorunsho, εν όψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην πρωτεύουσα Αμπούτζα και στο Λάγος για διμερείς επαφές και για να συναντήσει την εκεί Ελληνική Ομογένεια.
Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο ταξίδι Έλληνα Υπουργού στην Νιγηρία μετά από 40 χρόνια, και μάλιστα σε μία χώρα όπου υπάρχει αξιοσημείωτη Ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 11-06-2018 έως 17-06-2018)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 11 Ιουνίου έως 17 Ιουνίου του έτους 2018) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (11-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (12-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (13-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (14-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο.
Παρασκευή (15-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (17-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (11-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος-Δολό.
Τρίτη (12-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (13-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (14-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (15-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.
Σάββατο (16-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (11-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (12-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τετάρτη (13-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (14-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (15-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Σάββατο (16-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (11-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (12-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (13-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (14-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (15-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (16-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Τρίτη (12-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι-Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας.
Τετάρτη (13-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (14-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (15-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (16-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Δέρμα: Τα κυριότερα λάθη που κάνουμε στη φροντίδα του


Όταν το θέμα είναι το δέρμα και η φροντίδα του, οι παρανοήσεις και οι λανθασμένες αντιλήψεις περισσεύουν. Από τη στιγμή που μια νεαρή κοπέλα αρχίζει την περιποίησή του, φίλες, γνωστοί, συγγενείς και διάφοροι υποτίθεται ειδικοί έχουν και κάτι να της προτείνουν - κάτι που συνήθως το έμαθαν από τη δική τους μητέρα, αδελφή, φίλη ή και γιαγιά ακόμα.
Ωστόσο, οι αντιλήψεις που περνάνε από γενιά σε γενιά ακούγονται μεν σοφές, αλλά δεν είναι απαραίτητα σωστές. Ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική), εξηγεί ποια είναι μερικά από τα σημαντικότερα, διαχρονικά λάθη που κάνουμε στη φροντίδα του δέρματός μας.
1. Χρησιμοποιούμε προϊόντα που δεν ταιριάζουν στον τύπο του. «Είναι λάθος να χρησιμοποιούνται βαριές υδατικές κρέμες από άτομα με λιπαρό δέρμα ή προϊόντα με δυνατά αρώματα ή συστατικά φρούτων από άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή ιστορικό ροδόχρου ακμής ή αλλεργικής δερματίτιδας», λέει ο κ. Μιχελάκης. «Κάθε τύπος δέρματος χρειάζεται τα δικά του προϊόντα, ειδάλλως μπορεί να υπάρξουν συνέπειες, όπως π.χ. η απόφραξη των πόρων με συνέπεια την εμφάνιση σπυριών όταν χρησιμοποιούνται βαριές υδατικές κρέμες σε λιπαρό δέρμα ή μια αλλεργική αντίδραση σε ένα ευαίσθητο δέρμα».
Ποια είναι η λύση; Να διαβάζετε τις ετικέτες των καλλυντικών πριν τα αγοράσετε. Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα που αναγράφουν «μη φαγεσωρογόνο» (σημαίνει ότι δεν αποφράσσουν τους πόρους), ενώ όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα χωρίς άρωμα (θα αναγράφουν fragrance-free) με μαλακτικά συστατικά, όπως η αλόη, η καλέντουλα και το χαμομήλι.