Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Μεγάλη η ανταπόκριση των επιχειρηματιών στις ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα προγράμματα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Την ανταπόκριση εκατοντάδων επιχειρηματιών,  βρήκαν οι ενημερωτικές  εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020. Ήταν μια κοινή πρωτοβουλία διάχυσης της ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, κατευθείαν στους άμεσους ενδιαφερόμενους και εν δυνάμει ωφελούμενους, που επικροτήθηκε από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.
 Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας -και σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα-, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εσπερίδες, στις 16 Μάϊου  στην Ηγουμενίτσα, στις 23 Μαΐου  στα Ιωάννινα, στις 4 Ιουνίου στην Άρτα και στις 6 Ιουνίου στην Πρέβεζα, κατά τις οποίες από στελέχη της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. της Περιφέρειας αναλύθηκαν οι προσκλήσεις του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 που αφορούν: 
Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-business),
Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών,
Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος  παραβρέθηκε και στις τέσσερις ημερίδες,  στην κεντρική του εισήγηση υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής στα προγράμματα ενίσχυσης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου, ειδικότερα στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και των καινοτόμων προϊόντων/ υπηρεσιών.
Όπως σημείωσε, η ανάπτυξη νέων αγορών είναι ένας στόχος που πέτυχαν δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή τους στις Εκθέσεις τουρισμού και τροφίμων στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με την Περιφέρεια. «Γι’ αυτό θεωρούμε σημαντική ευκαιρία τα προγράμματα, όπως το ‘Ηλεκτρονικό επιχειρείν’, καθώς έχει υψηλό ποσοστό επιδότησης και μπορεί να ανοίξει νέες αγορές στις τοπικές επιχειρήσεις»,  ανέφερε καλώντας τους Ηπειρώτες να τα αξιοποιήσουν, μην αφήνοντας καμιά ευκαιρία που τους δίνεται ανεκμετάλλευτη.
Τέλος με την ολοκλήρωση των  εσπερίδων εξήρε και ευχαρίστησε τα  στελέχη της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. της Περιφέρειας και τις διοικήσεις των τεσσάρων Επιμελητηρίων για τη συνεργασία τους στη διοργάνωση των  ενημερωτικών εκδηλώσεων, που παρείχαν άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα.
«Η μεγάλη συμμετοχή στις ενημερωτικές εκδηλώσεις, έδειξε ότι υπάρχει ένα υγιές επιχειρηματικό δυναμικό στην Ήπειρο, που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις των καιρών και είναι έτοιμο να ανοίξει “τα φτερά” του στο νέο εξωστρεφές περιβάλλον που διαμορφώνεται. Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να στηρίξουν τέτοιου είδους αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αρκεί να υπάρξει σταθερότητα στην οικονομία και άμβλυνση των αντικινήτρων», συνόψισε τις εντυπώσεις του ο Περιφερειάρχης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr