Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ιωάννινα: Συνελήφθη 60χρονος για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση


Ο δράστης κάνοντας χρήση νοθευμένων εγγράφων προέβαινε σε συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να λαμβάνει δωρεάν συσκευές κινητών τηλεφώνων από την εξαργύρωση επιδοτήσεων

Συνελήφθη, χθες (08-06-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 60χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ο 60χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι νωρίτερα είχε μεταβεί σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στα Ιωάννινα και κάνοντας χρήση νοθευμένων εγγράφων με στοιχεία άλλου ατόμου, προέβη στην αίτηση σύνδεσης ενεργοποίησης κινητής τηλεφωνίας καθώς και στη χρήση επιδότησης συμβολαίου για τη δωρεάν αγορά συσκευής κινητού τηλεφώνου.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε επίσης ότι, ο δράστης, τον μήνα Μάρτιο του ίδιου έτους, είχε μεταβεί δύο φορές στο ανωτέρω κατάστημα καθώς και σε έτερο κατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων και με την ίδια μεθοδολογία είχε συνάψει συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας εξαργυρώνοντας ως επιδότηση την δωρεάν αγορά τριών κινητών τηλεφώνων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 60χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φωτοαντίγραφα εκκαθαριστικών σημειωμάτων εφορίας καθώς και μία αίτηση – σύμβαση σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, τα οποία άνηκαν σε άλλα πρόσωπα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.