Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου, Όλγας Γεροβασίλη λειτουργεί στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα 5 στα Γιάννενα

Το εκλογικό κέντρο της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου, Όλγας Γεροβασίλη με την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» λειτουργεί στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα 5.
Το τηλέφωνο του εκλογικού κέντρου είναι 2651078730

Καθημερινά, συμπολίτες μας και φίλοι της παράταξης συναντώνται με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ενημερώνονται για το πρόγραμμα της παράταξης και ανταλλάσσουν απόψεις για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα αλλά και στο μέλλον της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συμφωνία συνεργασίας της γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ" με την αμερικανική εταιρεία τυροκομικών Arthur Schuman Inc

Σε συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία τυροκομικών Arthur Schuman Inc προχώρησε η ελληνική γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.
Η συνεργασία, που είναι σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2014, αφορά την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων της ΔΩΔΩΝΗ στην αγορά των ΗΠΑ, με έμφαση στη φέτα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), σε όλες τις κατηγορίες πελατών (λιανική, χονδρική, catering).

Η Arthur Schuman Inc δραστηριοποιείται στην αγορά των γαλακτοκομικών στις ΗΠΑ, διαθέτοντας ιστορία 60 χρόνων και εκπροσωπώντας μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές γαλακτοβιομηχανίες και κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών όπως η Ιταλική Zanetti. Η συμφωνία εντάσσεται στη νέα στρατηγική εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της ΔΩΔΩΝΗ, που ήδη σημειώνει σημαντικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του έτους για όλα τα φυσικά πρόσωπα

Μέσα στο έτος θα καταβάλλεται από εδώ και στο εξής η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για το σύνολο των αποδοχών των φυσικών προσώπων αφού, σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο γίνεται αναφορά για επανασχεδιασμό της.
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε σχετικά με τον επανασχεδιασμό ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην πληρωμή της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του έτους που γεννάται αυτή και όχι στο επόμενο με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.
Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με το νέο σχέδιο η εισφορά αλληλεγγύης θα καταβάλλεται ως εξής από τα φυσικά πρόσωπα:
1. Οι συνταξιούχοι που έχουν και επικουρικές συντάξεις θα πληρώνουν σε διάστημα 12 μηνών το σύνολο της εισφοράς αλληλεγγύης, έτσι με την εκκαθάριση της δήλωσης δεν θα υπάρχει καμία οφειλή από τους συνταξιούχους.

Σε λειτουργία τη Στοά Ορφέα, το Εκλογικό Κέντρο της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» στα Ιωάννινα

Το εκλογικό κέντρο της  παράταξης «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» του κ. Αλέκου Καχιμάνη, στα Ιωάννινα, λειτουργεί καθημερινά στο ισόγειο της Στοάς Ορφέα (Κεντρική Πλατεία). 
Τηλέφωνο: 25610 74538- Fax 26510-74581

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός διακινητής

Μετέφερε με το αυτοκίνητό του έναν 27χρονο ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης στη χώρα

Συνελήφθη, σήμερα (26-04-2014) τα ξημερώματα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 26χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 27χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατά την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 26χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο ο συνδυασμός της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Αλέξανδρος Καχριμάνης
υποψήφιος
Περιφερειάρχης Ηπείρου
Τη Δευτέρα η επίσημη παρουσίαση του

Από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, κατατέθηκε σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων ο πλήρης συνδυασμός της παράταξης «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη».
Η παρουσίαση των υποψηφίων και των βασικών προγραμματικών θέσεων θα γίνει τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, ώρα 8 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Du Lac στα Ιωάννινα.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αμέσως μετά την κατάθεση του συνδυασμού έκανε την εξής δήλωση:
«Η Αξιοβίωτη Ανάπτυξη κατέθεσε σήμερα τον συνδυασμό της για τις εκλογές της 18ης Μαΐου. Είναι πλήρης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και απαρτίζεται από συμπολίτες που είναι αποφασισμένοι και έτοιμοι να δώσουν τη μάχη για τη νικηφόρα πορεία της παράταξης, αλλά και για την ανάπτυξη της Ηπείρου μετά τις εκλογές. Ευχαριστώ όλους όσοι είναι μαζί μας στον αγώνα αυτό, αλλά και όλους εκείνους που αν και το επιθυμούσαν, δεν κατέστη δυνατό να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της νίκης καθώς ο αριθμός των υποψηφίων είναι περιορισμένος. Εύχομαι σε όλους καλόν αγώνα».
Ο συνδυασμός όπως κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο είναι ο εξής:

Κλειστά τα σχολεία από 16 έως 19 και 23 έως 26 Μαΐου λόγω της διπλής εκλογικής αναμέτρησης

Με έγγραφο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης προς το υπουργείο Παιδείας, ζητά την παράδοση των σχολείων στις 16 (Παρασκευή), 17 (Σάββατο), 18 (Κυριακή) και 19 (Δευτέρα) Μαΐου, καθώς και στις 23 (Παρασκευή), 24 (Σάββατο), 25 (Κυριακή) και 26 (Δευτέρα) Μαΐου, προκειμένου να μετατραπούν οι σχολικές αίθουσες σε εκλογικά κέντρα για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Περιοδεία του Αλέξανδρου Καχριμάνη την Κυριακή 27 Απριλίου σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου

Αλέξανδρος Καχριμάνης
υποψήφιος
Περιφερειάρχης Ηπείρου
O υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, την Κυριακή 27 Απριλίου θα πραγματοποιήσει περιοδεία ξεκινώντας από το Καλπάκι και ώρα 10:30 π.μ. σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου.

Το απόγευμα θα περιοδεύσει στα Μαστοροχώρια του Δήμου Κόνιτσας.

Πότε πρέπει να παραιτηθούν δημόσιοι υπάλληλοι για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Σειρά ρυθμίσεων περιλαμβάνουν τροπολογίες που κατατέθηκαν την Παρασκευή στη Βουλή και επισυνάπτονται στο νομοσχέδιο για τον προληπτικό έλεγχο των πιστωτικών ιδρυμάτων που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι τροπολογίες μεταξύ άλλων προβλέπουν τα εξής:
- Εξισώνονται οι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων, με εκείνες του Γενικού Διευθυντή.
- Δίνεται η δυνατότητα σε υπαλλήλους των ΟΤΑ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, να αποσπώνται και αυτοί επί διετία, σε υπηρεσίες υπουργείων, ΝΠΔΔ, Περιφέρειες και αντίστροφα, για την αντιμετώπιση σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών προσωρινού χαρακτήρα. Κατ΄ εξαίρεση, επιτρέπεται και η απόσπαση για προσωπικούς λόγους, εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες.
- Συντέμνεται στις δέκα μέρες πριν από την ανακήρυξη των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές, η προθεσμία εντός της οποίας μπορούν να παραιτηθούν από το δημόσιο αξίωμά τους, όσοι έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι κατέρχονται ως υποψήφιοι.

Ο Ηπειρώτης μουσικοσυνθέτης Νίκος Παπακώστας σε συνεργασία με τον ράπερ Αρτέμη κυκλοφορούν το δεύτερο μέρος της σειράς Concept δίσκων «Αρτέμης, Mash-Up Sessions II: Νίκος Παπακώστας»

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο Αρτέμης οραματίζονταν την δημιουργία μίας σειράς Concept δίσκων στο πνεύμα του «The Rapsody Overture: Hip Hop Meets Classic…» και του «S&M», του δίσκου που είχαν κυκλοφορήσει οι Metallica σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Σαν Φρανσίσκο.
Μία σειρά Concept δίσκων, στους οποίους ο Αρτέμης θα μετέτρεπε έργα γνωστών συνθετών σε σύγχρονες μουσικές νόρμες και θα προσάρμοζε επάνω τους στίχους του, είτε από την 20ετή δισκογραφική του πορεία, είτε νέους, γραμμένους ειδικά για τις ανάγκες του εκάστοτε Album.
Τον Δεκέμβριο του 2010, υλοποίησε την ιδέα του αυτή, καθώς διασκεύασε έργα του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, στην κυκλοφορία «Αρτέμης, Mash-Up Sessions I : Σταμάτης Σπανουδάκης».
Τρεισήμισι χρόνια αργότερα στο σήμερα, τον Απρίλιο του 2014, κυκλοφορεί το δεύτερο μέρος αυτής της σειράς Concept δίσκων, το «Αρτέμης, Mash-Up Sessions II : Νίκος Παπακώστας» και όπως προκύπτει από τον τίτλο του Album, αυτήν την φορά ο Αρτέμης συναντιέται μουσικά με τον πολυβραβευμένο διεθνώς Έλληνα συνθέτη Νίκο Παπακώστα.

Εγνατία οδός: Διακοπή κυκλοφορίας από την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων

Από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνεται ότι, στo πλαίσιo των απαιτούμενων εργασιών σύνδεσης με τον αυτοκινητόδρομο, του αριστερού κλάδου του υποτμήματος έξοδος σήραγγας Τ8 (Δεματίου) και γέφυρας Τ9-Τ11, μήκους 900 μ., που βρίσκεται στην περιοχή Περιστερίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα από Α/Κ Περιστερίου έως Α/Κ Αράχθου με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα, από την Δευτέρα 28-04-2014 και ώρα 8:00 π.μ., για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.

Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό για το ανωτέρω τμήμα, θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Τρικάλων.

Γιάννενα: Συνελήφθησαν 4 άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε τυχερά-απαγορευμένα παίγνια

Κατασχέθηκε ένα (1) τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για τη διενέργεια παράνομων τυχερών χαρτοπαιγνίων, μάρκες, τράπουλες και ζάρια

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, χθες (24-04-2014) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), ένας ημεδαπός, υπεύθυνος του καταστήματος και τρία (3) ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια.
Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του καταστήματος, 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν παρών κατά τον έλεγχο και συνελήφθη, είχε εγκαταστήσει κατάλληλα διαμορφωμένο τραπέζι, ενδεδυμένο με πράσινη τσόχα και είχε επιτρέψει την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «πόκερ» και συγκεκριμένα την παραλλαγή texas holdem, στο οποίο συμμετείχαν ως παίκτες, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 50, 48 και 32 ετών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
ένα τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια χαρτοπαιγνίων
πέντε (5) συσκευασίες με μάρκες διενέργειας παιγνίων
τρεις (3) μεταλλικές βαλίτσες με τράπουλες, ζάρια και μάρκες
το χρηματικό ποσό των (105) ευρώ
Η 34χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από εκκλησία στην Περδικορράχη Άρτας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άτομα

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας υπόθεση κλοπής από εκκλησία που είχε συμβεί την 21-04-2014 στην Περδικορράχη Άρτας.
Από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού και 31χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες βραδινές ώρες της 20/21-04-2014, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στην Περδικορράχη Άρτας και στη συνέχεια αφαίρεσαν από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος αλλοδαπός στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ σε βάρος του 31χρονου, ο οποίος συνελήφθη, θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής του απέλασης.