Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 11:30 π.μ., έξω από την «Δωδώνη»

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο έξω από τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη στις 11:30 π.μ., με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας.
Σε σχετική  ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους απλήρωτους -για πάνω από δύο μήνες- κτηνοτρόφους, με ευθύνη της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.
Οι Ομοσπονδίες καταγγέλλουν τη στάση της διοίκησης, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ!

Αυτό ζήτησαν χθες οι ακρίτες του Πωγωνίου σε μια δυναμική και πολυπληθή συγκέντρωση στην Κακαβιά με μπροστάρηδες Δήμαρχο και Δεσπότη…
Με δυναμικό παρόν και συνάμα αποφασιστικό τρόπο, οι κάτοικοι του ακριτικού Πωγωνίου διεκδίκησαν την ασφάλειά τους σε πολυπληθή κινητοποίηση, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής,  χθες στο τελωνείο Κακαβιάς, όπου έγινε και συμβολικός αποκλεισμός για μία περίπου ώρα.
Το ποτήρι ξεχείλισε για τους Πωγωνήσιους, όταν την Κυριακή του Θωμά ένας Αλβανός αδίστακτος κακοποιός, δολοφόνησε με πέτρα στο κεφάλι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στα Κτίσματα.
Με κεντρικό αίτημα «να επιστρέψει η αστυνομία στα χωριά μας», οι κάτοικοι, κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι, ανέφεραν ότι καθημερινά ζουν μέσα σε κλίμα φόβου, καθώς οι κλοπές και οι ληστείες βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. Ζητούν να σταματήσουν να ζουν μέσα στην αβεβαιότητα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, οι αντιδράσεις των κατοίκων, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Και υπογράμμισε ότι «ζητάμε μεγαλύτερη και καλύτερη αστυνόμευση».
Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση του καυτού ζητήματος τόνισε πως «θα ζητήσω συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Δένδια και θα του μεταφέρω την τραγική κατάσταση, που βιώνουμε. Παράλληλα με τους δημάρχους των όμορων Δήμων, αλλά και διάφορους άλλους φορείς, θα πραγματοποιηθεί παράσταση στα κόμματα της Βουλής».
Και πρόσθεσε:
«Δεν αποκλείεται, σε συνεννόηση με τους απόδημους, να πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή».
Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται η διεκδίκηση μέσω και της δικαστικής οδού βασικών προβλημάτων του Δήμου, μεταξύ των οποίων και η ελλιπής αστυνόμευση.
Ο κ. Καψάλης σημείωσε ακόμη ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο το τελευταίο διάστημα, καθώς αποφυλακίζονται στην Αλβανία διάφοροι κακοποιοί, και μάλιστα πολύ επικίνδυνοι.  

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης
Την κρατική αδιαφορία κατήγγειλε ο Μητροπολίτης Κονίτσης  Ανδρέας, ο οποίος χαρακτήρισε «εγκληματική»  την απόσυρση των συνοριοφυλάκων από την μεθόριο. Παρατήρησε ότι «τα σύνορα σε ολόκληρη την ακριτική επαρχία μας έχουν μείνει αρκετό καιρό εντελώς αφύλακτα. Από τη Μουργκάνα έως το Γράμμο».

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για κλοπή

Συνελήφθησαν, την Παρασκευή (24-05-2013) το μεσημέρι στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 22, 17 και 18 ετών, οι οποίοι το προηγούμενο βράδυ είχαν αφαιρέσει από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή, διάφορα αγροτικά προϊόντα και ποτά που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, ο 22χρονος δράστης τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 10 μέτρων περίπου και να τραυματιστεί. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου και νοσηλεύεται.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΝΙΚ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Οι ακραίες αντιλήψεις δεν βοηθούν στην ανάπτυξη…

  Σε κλίμα έντασης η ημερίδα για τις Ε.Ο.Ζ. στο Καλπάκι
  Κ. ΚΑΨΑΛΗΣ: Αναπτυξιακά κίνητρα θέλει το Πωγώνι…

"Ο Δήμος Πωγωνίου δεν έχει πάρει καμία απόφαση, ούτε ναι, ούτε όχι για τις ΕΟΖ", δήλωσε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΠΣΕ) το Σάββατο στο Καλπάκι.
Στην παρέμβασή του τόνισε ότι αυτό που κάνει η Δημοτική Αρχή είναι να ενημερώνεται για το τι πρόκειται να γίνει, εάν ποτέ τεθεί θέμα δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Ελλάδα.
Μια πρωτοβουλία όχι απλά θεμιτή, αλλά επιβεβλημένη, σε μια περίοδο που το ακριτικό Πωγώνι ψάχνει τρόπους να βγει από την οικονομική απομόνωση, αλλά κυρίως να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στους εναπομείναντες κατοίκους του.  

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράνομη θήρα και οπλοκατοχή στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας

Κατασχέθηκαν 2 κυνηγετικά όπλα και 50 φυσίγγια

Συνελήφθησαν, χθες (26-05-2013) το μεσημέρι στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί άνδρες (ηλικίας 33 και 60 ετών), κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης θήρας, οπλοκατοχής, οπλοχρησίας και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες χθες τα ξημερώματα μέσα στον οικισμό του Γραικοχωρίου, πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα αγριογούρουνο ενώ κυνηγετικά σκάγια από τις βολές τους προκάλεσαν φθορές σε παρακείμενη πολυκατοικία, ιδιοκτησίας ημεδαπών.
Στην κατοχή των δραστών και μετά από έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας Beneli , διαμετρήματος 12 cal , ιδιοκτησίας του 33χρονου, για την οποία είχε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου.
  • μία κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας Remington , διαμετρήματος 12 cal , την οποία ο 60χρονος δράστης κατείχε παράνομα.
  • πενήντα κυνηγετικά (50) φυσίγγια.
  • το θήραμα.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά πέντε (5) παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για μεταφορά πέντε παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (26-05-2013) το μεσημέρι στο 10ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 32, 26,32 και 33 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Στην κατοχή του διακινητή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· το χρηματικό ποσό των (220) ευρώ
· (1000) λεκ Αλβανίας
· ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
· ένα κινητό τηλέφωνο
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 32χρονου παράνομου αλλοδαπού, εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Στην δεύτερη περίπτωση , συνελήφθησαν χθες (26-05-2013) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), δύο διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 27 ετών, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν από κοινού με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 26χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης .
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης (*)

10…9…8…7… Εκτόξευση!
Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο κόσμος ζούσε ήδη στους ρυθμούς της διαστημικής εποχής. Ο ρώσος αξιωματικός Γιούρι Γκαγκάριν βίωσε πρώτος την απεραντότητα του διαστήματος, ενώ λίγο αργότερα ο αμερικανός Νηλ Άρμστρονγκ περπάτησε - μ’ ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα- στη Σελήνη. Ο εντεκάχρονος Κωστής παρακολουθούσε συχνά τα κινηματογραφικά επίκαιρα για την κατάκτηση του διαστήματος, που προβάλλονταν στα σινεμά πριν τις ταινίες. Διάβαζε συχνά το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βέρν «Από τη Γη στη Σελήνη», αλλά και τους «Τρεις μικρούς κοσμονάυτες.του δικού μας Χάρη  Σακελλαρίου. Φυσικά δεν έχανε επεισόδιο από την τηλεοπτική σειρά «Χαμένοι στο Διάστημα», ούτε τις περιπέτειες του Κάπταιν Σκάρλετ. Η απόφαση του Κωστή δεν ήταν δύσκολη. Έσπευσε να δηλώσει σε γονείς και δασκάλους: «Θα γίνω αστροναύτης».

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής διοργανώνει εκδήλωση με πολιτιστικά δρώμενα και ηπειρώτικη βραδιά το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για το θέμα της προστασίας των κατοίκων των ακριτικών περιοχών της Ηπείρου

Αριθ. πρωτ.                                              Αθήνα 27-5-2013

Προς
Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Κύριο Νικόλαο – Γεώργιο Δένδια

Θέμα:  Προσδιορισμός συνάντησης

Κύριε Υπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ζητά συνάντηση μαζί σας για να σας εκθέσει το θέμα συνοριοφύλαξης των τριών ακριτικών περιοχών Φιλιατών, Πωγωνίου και Κόνιτσας.

Με Εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος       Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου     Γιώργος Αρ. Δόσης

Ο δρόμος για κούρεμα του χρέους περνά από επιπλέον μείωση μισθών και συντάξεων 10% - 12%

Ο κρυφός όρος

Στο φως έρχεται ο μυστικός όρος που περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας και ο οποίος συνδέει κούρεμα του ελληνικού χρέους με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Real News” η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η διαδικασία της “εσωτερικής υποτίμησης της οικονομίας”, ολοκληρώνεται φέτος με την επιπλέον μείωση μισθών και συντάξεων κατά 10-12% σε μέσους όρους.
Αυτός είναι ο κρυφός όρος δηλαδή για να ανοίξει ο δρόμος για κούρεμα του χρέους της τάξεως του 20%-30% και το οποίο χρονικά τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του 2014.
Το σχέδιο για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων δε θα γίνει με οριζόντιες νέες περικοπές αλλά με την εφαρμογή των κρυφών διατάξεων του μνημονίου όπως για παράδειγμα την κατάργηση των ελάχιστων επιδομάτων που έχουν απομείνει. Επίσης παύει να είναι υποχρεωτική η καταβολή πολλών επιδομάτων όπως για παράδειγμα το τεχνικό επίδομα, το νοσοκομειακό, ή το επίδομα ειδικών συνθηκών.
Οι ανατροπές αυτές αφορούν τον ιδιωτικό τομέα αφού στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ οι νέες μειώσεις των αποδοχών θα προκύψουν έμμεσα μέσα από το σχέδιο κινητικότητας και το νέο καθεστώς προσλήψεων, δηλαδή τις νέες συμβάσεις εργασίας που θα προσαρμοστούν στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή 586 ευρώ το μήνα, μεικτά.

Καζάνι που βράζει, ο αγροτικός κόσμος της Ηπείρου, από τον εμπαιγμό του από την διοίκηση της «Δωδώνης»

Σε οικονομικό μαρασμό οδηγούνται οι γαλακτοπαραγωγοί της Ηπείρου

Σε αναβρασμό οι παραγωγοί γάλακτος της Ηπείρου από τον εμπαιγμό τους από την διοίκηση της «Δωδώνης».
Ενώ βρισκόμαστε στην τελευταία βδομάδα του Μαΐου έχουν πάρει μόνο μέρος των χρημάτων που τους οφείλει η εταιρία, από την παράδοση γάλακτος του μηνός Μαρτίου.
Πολλοί δεν κρύβουν την αγωνία τους για το μέλλον των κτηνοτροφικών μονάδων, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, σε σημείο να μην μπορούν να προμηθευτούν ζωοτροφές.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που ενώ βρισκόμαστε στην περίοδο σποράς των χωραφιών, αυτοί δεν έχουν ακόμη οργώσει.
Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις γαλακτοπαραγωγών στα χωριά του Νομού Ιωαννίνων, αλλά και σε όλη την Ήπειρο, προκειμένου να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις και παράσταση διαμαρτυρίας στα Γιάννενα, στο τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη, που θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, πρώτο θέμα, η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και γενικότερα την πορεία της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο και οι εκρηκτικές διαστάσεις εξ αιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει.
Μιλούν για μη παράδοση γάλακτος την ημέρα αυτή, συμβολικό αποκλεισμό των περιφερειακών σταθμών συγκέντρωσης γάλακτος της Δωδώνης και δυναμική παρουσία έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου προγραμματίζουν να χύσουν το γάλα της ημέρας.
Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για την μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων.
Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση παραγωγού από το Πωγώνι που αναφέρει την τροποθέτησή του τα εξής:
 «Τα νέα αφεντικά της Δωδώνης έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα την γαλακτοβιομημανία και ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός και η επένδυση στο Αστέρα της Βουλιαγμένης».

Κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου οι τριήμερες εκδηλώσεις «Γιορτές Σουλίου 2013»

Κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου από τον καλόγερο Σαμουήλ, οι τριήμερες εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου.
Στις 10:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου, που βρίσκεται στην απέναντι βουνοκορφή από το Κούγκι.
Την αναπαράσταση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, κ. Σταύρος Καλογιάννης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, βουλευτές κόμματων, καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ηπείρου.
Σε δήλωσή του ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε πως «όταν θέλουμε ως Έλληνες να έχουμε αύριο, χρειάζονται θυσίες».

Γιάννενα: Αποκαλυπτήρια Ανδριάντα Οπλαρχηγού Μιχάλη Μελαδάκη

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Φίλλιπα Φίλιο και σύσσωμων των τοπικών αρχών, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί στα Γιάννενα, τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κρητικού οπλαρχηγού Μιχάλη Μελαδάκη που έπεσε το 1914 μαχόμενος για την απελευθέρωση της Ηπείρου.

Ερώτηση Βουλευτών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στη Βουλή, σχετικά με την μείωση Αστυνομικών στην παραμεθόριο

Οι Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.κ. Γιάννης Δημαράς (Β' Αθήνας) και Γαβριήλ Αβραμίδης (Α' Θεσσαλονίκης) μετά από σχετική ενημέρωση  και συνεργασία που είχαν με την Πολιτεύτρια Ιωαννίνων Δικηγόρο  κα Ζένια Καράμπαλη κατά την πρόσφατη περιοδεία τους στην Ήπειρο  αναφορικά με το μείζον ζήτημα της απογύμνωσης της παραμεθορίου από αστυνομικές δυνάμεις λόγω των μαζικών αποσπάσεων αστυνομικών στην περιοχή της Θράκης  με αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας και την μη επαρκή προστασία των κατοίκων , κατέθεσαν αναφορά προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, από τον οποίο ζητούν να τοποθετηθεί για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες των Ιωαννίνων και της παραμεθορίου καθώς και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπισή τους.
Το κείμενο της αναφοράς:
ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΝΑΦΟΡΑ
Κύριε Υπουργέ,
σε πρόσφατη περιοδεία μας στο νομό Ιωαννίνων, μας αναφέρθηκε από  την Πολιτεύτρια  των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δικηγόρο Ζένια Καράμπαλη και σας μεταφέρουμε τα παρακάτω:
Οι μαζικές αποσπάσεις   αστυνομικών από τον Νομό Ιωαννίνων προς την  περιοχή της Θράκης καθώς και η μεταφορά οχημάτων της ελληνικής αστυνομίας και άλλων υλικοτεχνικών μέσων, όπως θερμικές κάμερες, έχουν αποστερήσει από την περιοχή δυνάμεις οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες για την φύλαξη των συνόρων και την πάταξη της εγκληματικότητας.
Τα προβλήματα αυτά αναδείχθηκαν με τον πλέον τραγικό τρόπο τις τελευταίες μέρες με την άγρια δολοφονία δύο ηλικιωμένων ανθρώπων μέσα στο σπίτι τους στο ακριτικό χωριό των Κτισμάτων του Δήμου Πωγωνίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 13-5-2013, έλαβε σχετική απόφαση με την οποία ζητά τη επιστροφή των συνοριοφυλάκων στην περιοχή, την ανάκληση των μετακινήσεων στη Θράκη και την στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων  στην περιοχή.
Παρακαλούμε να έχουμε αρμοδίως την τοποθέτησή σας για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες των Ιωαννίνων και της παραμεθορίου, καθώς και για τα μέτρα που θα ληφθούν, μετά την αναφορά μας αυτή.
KATΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αθήνα 17/ 5 /2013
ΟΙ  ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ