Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Καζάνι που βράζει, ο αγροτικός κόσμος της Ηπείρου, από τον εμπαιγμό του από την διοίκηση της «Δωδώνης»

Σε οικονομικό μαρασμό οδηγούνται οι γαλακτοπαραγωγοί της Ηπείρου

Σε αναβρασμό οι παραγωγοί γάλακτος της Ηπείρου από τον εμπαιγμό τους από την διοίκηση της «Δωδώνης».
Ενώ βρισκόμαστε στην τελευταία βδομάδα του Μαΐου έχουν πάρει μόνο μέρος των χρημάτων που τους οφείλει η εταιρία, από την παράδοση γάλακτος του μηνός Μαρτίου.
Πολλοί δεν κρύβουν την αγωνία τους για το μέλλον των κτηνοτροφικών μονάδων, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, σε σημείο να μην μπορούν να προμηθευτούν ζωοτροφές.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που ενώ βρισκόμαστε στην περίοδο σποράς των χωραφιών, αυτοί δεν έχουν ακόμη οργώσει.
Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις γαλακτοπαραγωγών στα χωριά του Νομού Ιωαννίνων, αλλά και σε όλη την Ήπειρο, προκειμένου να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις και παράσταση διαμαρτυρίας στα Γιάννενα, στο τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη, που θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, πρώτο θέμα, η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και γενικότερα την πορεία της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο και οι εκρηκτικές διαστάσεις εξ αιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει.
Μιλούν για μη παράδοση γάλακτος την ημέρα αυτή, συμβολικό αποκλεισμό των περιφερειακών σταθμών συγκέντρωσης γάλακτος της Δωδώνης και δυναμική παρουσία έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου προγραμματίζουν να χύσουν το γάλα της ημέρας.
Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για την μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων.
Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση παραγωγού από το Πωγώνι που αναφέρει την τροποθέτησή του τα εξής:
 «Τα νέα αφεντικά της Δωδώνης έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα την γαλακτοβιομημανία και ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός και η επένδυση στο Αστέρα της Βουλιαγμένης».