Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Παράταση μέχρι την Τρίτη 30 Ιουλίου στις φορολογικές δηλώσεις


Tο Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την παράταση κατά μια ημέρα της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία έληγε κανονικά σήμερα, ωστόσο αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μέχρι και αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου.

Θάνατος αλλοδαπού στην Πρέβεζα


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Λούτσα Πρέβεζα, 62χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για οδικά έργα, μνημεία και αγροτικές υποδομές


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, κατακύρωσε τους παρακάτω διαγωνισμούς έργων:  
«Ηλεκτροφωτισμός επαρχιακής οδού Συβότων – Πέρδικας και κόμβου Αγίας Παρασκευής» προϋπολογισμού 246.500€. Ανάδοχος Στ. Θεοδωρόπουλος.
«Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στον οικισμό Μελιανών Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού 120.000 €. Ανάδοχος Δ. Φατούρος.
«Ηλεκτροφωτισμός επί της 1ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 36.600 €. Ανάδοχος Γεώργιος Μυριούνης,
«Ηλεκτροφωτισμός της 2ης Επαρχιακής οδού Ιωαννίνων – Πραμάντων στον Αυχένα Μηλιές (θέση Ορσίδες)», προϋπολογισμού € 165.000. Ανάδοχος Ηρακλής Ανδρ. Νικολακόπουλος Ε.Δ.Ε.
«Αποκατάσταση χώρου πρόσβασης Μοναστηρίου Αγίου Δημητρίου Κρύας», προϋπολογισμού 88.000€. Ανάδοχος MA.I.CON. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ IKE.
Ανάδειξη προσωρινών αναδόχων
Επίσης από την Ο.Ε. εγκρίθηκαν τα πρακτικά διαγωνισμών και αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
«Αποκατάσταση οδού προς Καταρράκτη Άρτας και διευθέτηση υδάτων», προϋπολογισμού 124.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
«Εργασίες συντήρησης και αποκατάσταση αρδευτικών Αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ Ελαίας Φιλιατών και Ρίζιανης- Κορύτιανης», προϋπολογισμού € 38.000. Ανάδοχος Π. Παπαϊωάννου.
Δημοπρατήσεις νέων έργων
Τέλος εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση και των εξής έργων:
«Ηλεκτροφωτισμός στη διασταύρωση Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας με την επαρχιακή οδό Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 138.000 €.
«Συντήρηση-αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ασημοχωρίου», προϋπολογισμού 135.000 €.
«Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς», προϋπολογισμού € 70.000.
«Επείγουσες πρόσθετες εργασίες αποκατάστασης πρόσβασης, τάφρων και οδοστρωσίας στην περιοχή του έργου ΣΜΑ Μετσόβου», προϋπολογισμού € 50.000.
«Αποκατάσταση βατότητας οδού από Μεγάλο Περιστέρι προς παραγωγικές μονάδες», προϋπολογισμού € 74.400.
«Αποκατάσταση συνδετήριας οδού πρόσβασης παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 100.000€.
«Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 270.000 €.
«Αποκατάσταση βατότητας περιοχών Αμμοτόπου, Παπαδάτων και Διάσελλου», προϋπολογισμού € 74.400.
«Αποκατάσταση βατότητας οδών στην περιοχή Πράμαντα – Μελισσουργών», προϋπολογισμού € 74.400.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχαριστήριο για την παρουσία του κόσμου στις εκδηλώσεις της 27ης και 28ης Ιουλίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΥΧΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ευχαριστεί όλους τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι παρευρέθησαν στις μουσικές εκδηλώσεις της 27ης και 28ης Ιουλίου, καθώς όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των παραπάνω  εκδηλώσεων.

Από το Δ.Σ.

Πεδινή Ιωαννίνων: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοποδηλάτου


Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής μοτοποδηλάτου και συνελήφθη χθες (28-07-2019) το μεσημέρι στην Πεδινή Ιωαννίνων, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες της 27-07-2019, o 29χρονος αφαίρεσε μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 70χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Το κλεμμένο μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε σε αγρόκτημα στην Πεδινή Ιωαννίνων, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr  την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, τα οριστικά αποτελέσματα του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020 και συγκεκριμένα τα οριστικά Μητρώα «Δικαιούχων – Ωφελουμένων» και «Παρόχων», οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων, καθώς και το αρχείο των αποδεκτών ενστάσεων.
Οι δικαιούχοι του Μητρώου «Δικαιούχων – Ωφελουμένων» δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την παραλαβή οποιουδήποτε εντύπου που να πιστοποιεί την επιλογή τους για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.
Η Επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά, ο οποίος αποτυπώνεται τόσο στο Οριστικό Μητρώο όσο και στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την 31η Ιουλίου 2020.
Οι δικαιούχοι έχοντας αυτόν τον αριθμό και μόνο, μπορούν να επικοινωνούν με το τουριστικό κατάλυμα που επιθυμούν από το Μητρώο Παρόχων για κρατήσεις δωματίων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Οι τυχεροί λαχνοί της κλήρωσης της εκδήλωσης της 28ης Ιουλίου 2019



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα γνωστοποιεί ότι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης  της λαχειοφόρου αγοράς της εκδήλωσης της 28ης Ιουλίου 2019 για την ενίσχυση της ομάδας είναι οι εξής:
1. Το  νούμερο 726 κερδίζει Laptop.
2. Το νούμερο  468  κερδίζει δωροεπιταγή 15 Ευρώ  προσφορά του καταστήματος  του Ντίνου Ιωάννη στον Παρακάλαμο.
3. Το  νούμερο 12 κερδίζει μια εργαλειοθήκη και ένα ζευγάρι γάντια προσφορά του καταστήματος  του κ. Μπίλα Γεώργιου, Καλπακίου 1 Ιωάννινα.
4. Το νούμερο 1116 κερδίζει 6 καραφάκια ρακί προσφορά του καταστήματος του κ.  Ιωάννου Γρηγόρη στον Παρακάλαμο.
5. Το  νούμερο 95  κερδίζει ένα κούρεμα, προσφορά της κας Γογγύλη Λίτσας στον Παρακάλαμο.
6. Το  νούμερο  724 κερδίζει μια ψεκαστήρα 12 λίτρων προσφορά του καταστήματος του κ. Νάνου Δημήτριου στον Παρακάλαμο.
7. Το  νούμερο 74  κερδίζει 2 κιλά λουκάνικα στο κατάστημα προσφορά του κρεοπωλείου  του κ. Σιούτα Γεώργιου στο Παρακάλαμο.
8. Το νούμερο 1167 κερδίζει δωροεπιταγή 20 ευρώ προσφορά του βιβλιοπωλείου «γράφω σβήνω»-Τσεκούρα Βασιλική  στο Καλπάκι.
9. Το νούμερο 1159 κερδίζει 5 μπύρες προσφορά του καταστήματος του κ.  Κόντου Αλέξη στον Παρακάλαμο.
10. Το  νούμερο 285  κερδίζει φιάλη ουίσκι στο κατάστημα PLEGMA CAFÉ BAR  του κ. Χάσκου Αντώνη.
11. Το νούμερο 252 κερδίζει σχολική τσάντα και γυναικείο προσφορά του βιβλιοπωλείου «γράφω σβήνω»-Τσεκούρα Βασιλική  στο Καλπάκι.
12. Το νούμερο 1085 κερδίζει ένα τσουβάλι σκυλοτροφή προσφορά του καταστήματος Σανιδάς Ευάγγελος  Πολυκαταστήματα TEXAS, Παρακάλαμος- Καλπάκι-Κόνιτσα.
13. Το  νούμερο 551  κερδίζει ένα αρνί, προσφορά του Λογιστικού Γραφείου Ρούσσου Κώστα-Υφαντή Μαρία στο Καλπάκι.
14. Το  νούμερο 345  κερδίζει 10 πίτες γύρο στο κατάστημα Mister Babis του κ. Χριστογιάννη Χαράλαμπου στον Παρακάλαμο.
15. Το  νούμερο 440  κερδίζει δωροεπιταγή 20 ευρώ, προσφορά του Λογιστικού Γραφείου Ρούσσου Κώστα-Υφαντή Μαρία στο Καλπάκι.
16. Το νούμερο 282 κερδίζει δύο μπουκάλια προσφορά του καταστήματος  του κ. Χαρίση Θεόδωρου στον Παρακάλαμο.
17. Το νούμερο 304 κερδίζει επτά κιλά ψωμί προσφορά του Αρτοποιείου του κ. Τσεκούρα στον Παρακάλαμο.
18. Το  νούμερο 1102  κερδίζει ένα φιάλη κρασί, προσφορά του καταστήματος της κας Σκόρδου Αναστασίας στον Παρακάλαμο.
19. Το νούμερο 502 κερδίζει δοχείο χρώμα 15 κιλών προσφορά του καταστήματος Οικοδομικών Υλικών του κ. Ηλία Μ. Χρήστου και Σία Ο.Ε. στα Δολιανά.
20. Το  νούμερο 1140  κερδίζει δύο εξάδες ποτήρια, προσφορά του καταστήματος τροφίμων της κας Καραγιάννη Κατερίνας  στον Παρακάλαμο.
21. Το νούμερο 434 κερδίζει δωροεπιταγή 20 ευρώ, προσφορά του Super Market «Μάρος» στον Παρακάλαμο.
22. Το  νούμερο 581 κερδίζει μία τοστιέρα προσφορά του Super Market CIAO ΣΑΝΙΔΑΣ στο Καλπάκι.
23. Το νούμερο 693 κερδίζει δύο  δοχεία χρώμα 3 λίτρων προσφορά του καταστήματος Οικοδομικών Υλικών του κ. Ηλία Μ. Χρήστου και Σία Ο.Ε. στα Δολιανά.

Από το Δ.Σ.

Τεστ: Πόσα γνωρίζετε για το ουροποιητικό σας;


Σοβαρά κενά στις γνώσεις των Ευρωπαίων για το ουροποιητικό σύστημα αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ουρολογίας (EAU). Όπως έδειξε, οι γυναίκες ξέρουν περισσότερα για το ουροποιητικό των ανδρών απ' ό,τι οι ίδιοι, ενώ εκείνοι συχνά αγνοούν ακόμα και τα συμπτώματα των πιο βασικών ουρολογικών παθήσεων.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2.500 άτομα από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Βρετανία. Στις ηλικίες κάτω των 25 ετών, λιγότεροι από ένας στους δύο ερωτηθέντες ήξεραν με τι ακριβώς ασχολείται ένας ουρολόγος ιατρός, ενώ άγνωστη ήταν η ακριβής θέση του προστάτη για το 17% έως 34% των ερωτηθέντων (ανάλογα με τη χώρα). Οι περισσότεροι συμμετέχοντες, εξάλλου, δεν ήξεραν αν και πόσο κινδυνεύουν να εκδηλώσουν προβλήματα όπως οι ουρολοιμώξεις, η ακράτεια ούρων ή η νυκτουρία, ενώ πολλοί δεν γνώριζαν ούτε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα από το ουροποιητικό.
Εσείς, πόσα γνωρίζετε για το ουροποιητικό σας; Κάνετε το τεστ που ακολουθεί για να το μάθετε. Τις σωστές απαντήσεις δίνει ο χειρουργός-ουρολόγος Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.
Ερωτήσεις
1. Ποιος είναι ο κύριος ρόλος της ουροδόχου κύστεως;
Να παράγει ούρα
Να αποθηκεύει ούρα
Να αποβάλλει τα ούρα
2. Όταν είναι άδεια η ουροδόχος κύστη, τί μέγεθος έχει;
Καρυδιού
Αχλαδιού
Γκρέιπφρουτ 
3. Ποια είναι η μέγιστη ποσότητα ούρων που φυσιολογικά χωρά η ουροδόχος κύστη;
Μισό φλιτζάνι
Ένα φλιτζάνι
Δύο φλιτζάνια