Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Η Αδελφότητα Ιερομνημιτών Πωγωνίου διοργανώνει αποκριάτικο ξεφάντωμα με ηπειρώτικη μουσική, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, το μεσημέρι, στο «Αρχοντικό», Καρπενησίου 20, Περιστέρι

Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας έναν παράνομο μετανάστη στο 1ο χμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Συνελήφθησαν, χθες (13-02-2014) το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 38 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 43χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 38χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτοί μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας έναν 29χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας. 

24η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πρωτόπαπα 16-02-14/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αγία Μαρίνα- Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 16-02-14/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Ανάργυροι 16-02-14/15:00 μ.μ.), εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Α.Ο. Βελισσαρίου (15-02-14/15:00 μ.μ.), για την 25η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
    
Το πρόγραμμα 24ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 
Περίβλεπτος-Αμφιθέα
Σταυράκι-Ραφταναίοι
Βουνοπλαγιά-ΑΠΟΕΛ
Αμπελόκηποι-Ασβεστοχώρι
Πεντέλη-ΠΑΟ Κόνιτσας
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 
Ζωοδόχος-Δαβάκης
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πρωτόπαπα
Κεφαλόβρυσο-Ανάργυροι
Αγία Μαρίνα-Πωγωνάτος

Το πρόγραμμα 25ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014  
Λαψίστα-Πίνδος Κόνιτσας
Α.Σ. Καλπακίου-Α.Ο. Βελισσαρίου
Α.Ε. Μικρασιατών-Κρύα
Πεδινή-Κόντσικα
Ατρόμητος '95-Κάστρο
Ροδοτόπι-Προοδευτική Περάματος
Σερβιανά-Α.Ο. Ανατολής
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 
Χαροκόπι-Κουτσελιό

Θύελλα Ελεούσας-Θύελλα Κατσικά

Ξεκινά από το Μάρτιο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 28.400 δικαιούχους

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για περίπου 28.400 δικαιούχους θέτει και πάλι σε εφαρμογή από τον Μάρτιο, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» 2013-2014, συνολικής δαπάνης 2 εκατ. ευρώ, η οποία θα ξεκινήσει να υλοποιείται το Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.
Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος αυτού, επιδοτείται από τον ΕΟΤ η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων, τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων (πρώην Εργατικής Εστίας - ΟΑΕΔ).

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Στον Δήμο Πωγωνίου το ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την κατάρτιση ενός καινοτόμου σχεδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στον Δήμο Πωγωνίου και συγκεκριμένα διαμένουν αυτές τις μέρες οι μεταπτυχιακοί  φοιτητές  του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  με  ειδικότητες: Πολιτικού Μηχανικού, Δασολόγου, Γεωπόνου, Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου, Πληροφορικής, Δασολόγου,  Περιβαλλοντολόγου  και άλλων.
Η ομάδα χρησιμοποιεί  τον Ξενώνα των Κουκλιών  ως ορμητήριο για την επίσκεψη τους σε όλο τον Δήμο. Αυτό στα πλαίσια της  συνεργασία τους με τον Δήμο για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα προτείνει λύσεις σε καίρια ζητήματα όπως της ανάπτυξης και της αξιοποίησης πόρων.  
Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Δ. Καλιαμπάκος, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πωγωνίου, πρέπει να στηρίξουμε τις ορεινές κοινωνίες  που παρουσιάζουν πλέον ανεμικό αλλά υπαρκτό ρεύμα επιστροφής πολιτών προς την περιφέρεια, συμπληρώνοντας  πως αυτό που  διέκρινε στην συζήτηση ήταν η αίσθηση του αγώνα και όχι της καταστροφολογίας κάτι που θεωρεί πολύ θετικό.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλης αφού ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία,  ανέφερε ότι  μέχρι στιγμής έγιναν τα κύρια βήματα ενοποίησης της περιοχής είναι σκόπιμο όμως να εστιάσουμε στην ταυτότητα της περιοχής και στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου ανάπτυξης  ευρύτερα αποδεκτού με γνώμονα την αξιοποίηση των πόρων της περιοχής.

Η Ομάδα στο σχέδιο που θα καταρτίσει θα στόχευση στην ταυτότητα του Πωγωνίου, στην σύνδεση με την Αλβανία, την αξιοποίηση των πόρων κλπ και θα επιδιώξει  να προτείνει  καινοτόμες λύσεις.

Νέα φορο-ληστεία για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα από ακίνητα

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο, νέα φορο-ληστεία περιμένει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που έχουν έστω κι ένα ευρώ εισόδημα από ενοίκια ή ελευθέριο επάγγελμα.
Θα κληθούν να πληρώσουν προκαταβολή φόρου 55% για το σύνολο του φόρου, δηλαδή και αυτού που προκύπτει από τα εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις και αυτού που προκύπτει από τα ενοίκια ή το ελευθέριο επάγγελμα.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν, ο φόρος είναι ένας και εφόσον αυτός προκύπτει από δύο ή περισσότερες πηγές (δηλαδή, μισθωτές υπηρεσίες εισοδήματα από ακίνητα, ή ελευθέριο επάγγελμα) η προκαταβολή φόρου 55% θα υπολογίζεται επί του συνολικού φόρου. 

ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα για 27.713 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014

Τρία νέα προγράμματα θα ανακοινωθούν από τον ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014 με σημαντικότερο αυτό για 10.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ηλικίες από 30 έως 66 ετών. 
Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα αφορούν στο σύνολο τους 27.713 ανέργους.
Σύμφωνα με το www.dikaiologitika.gr,  θα προκηρυχθούν τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για συνολικά 27.713 ανέργους με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα των 10.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για ηλικίες από 30 έως 66 ετών που αναμένεται να κατατεθούν χιλιάδες αιτήσεις από επιχειρήσεις για την επιδοτούμενη ουσιαστική πρόσληψη ανέργων.
Τα τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ θα αφορούν Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, συμμετέχοντες στα προγράμματα ΤΟΠΣΑ, και εγγεγραμμένους ανέργους που αναζητούν εργασία μέσω του Οργανισμού.
Το πρώτο και ουσιαστικά σημαντικότερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, αφού θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό ανέργων, προβλέπει την επιδότηση επιχειρήσεων για 10.000 θέσεις εργασίας εγγεγραμμένων ανέργων ηλικίας από 30 έως 66 ετών, με επιδότηση 450 ευρώ το μήνα και για 12 μήνες ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος του ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πινάκας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 10-2-2014 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 3]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   10-2-2014  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  3/10-2-2014]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
1. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα έτους 2014 Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  17
2. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού έτους 2014, ορισμένου χρόνου. ΑΠΟΦΑΣΗ  18
3. Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου έτους 2014. ΑΠΟΦΑΣΗ  19
4. Επιχορήγηση Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  20
5. Επιχορήγηση Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  21
6. Αντικατάσταση μέλους Δ.Σ. Σχολικών Επιτροπών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  22
7. Κατανομή επιχορηγήσεων από ΥΠ.ΕΣ. στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου. ΑΠΟΦΑΣΗ  23

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας διοργανώνει Ηπειρώτικο γλέντι, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 20:30 στην ταβέρνα «Ο Κώστας», περιοχή Προφήτης Ηλίας Παιανίας

Έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης και στα Γιάννενα

Έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης και κυρίως των λοιμώξεων του αναπνευστικού παρουσιάζεται και στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα. Αν και λίγο καθυστερημένα, λόγω των καιρικών συνθηκών, πολλοί είναι εκείνοι που ταλαιπωρούνται από νεώτερα και ανθεκτικότερα στελέχη της γρίπης Η1Ν1, αλλά και από κοινά κρυολογήματα.
Εξαιτίας της κοινής γρίπης επέρχονται θάνατοι κάθε χρόνο, γι’ αυτό συνιστάται ο εμβολιασμός ακόμη και αυτή την εποχή, και ιδιαίτερη προσοχή από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Παθολογίας Μωυσή Ελισάφ, το κοινό κρυολόγημα δεν απαιτεί τη χρήση αντιβιοτικών. Αντίθετα μάλιστα, η ανεξέλεγκτη χρήση τους μπορεί και να επιδεινώσει την κατάσταση. Στην περίπτωση του ιού της γρίπης οι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν αντιβιοτικά μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών και πάντα με την καθοδήγηση του γιατρού τους. 

Η κοπή της Πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:30, στο Φρούριο