Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Παρακάλαμος: Καθαριασμός του γηπέδου

 


Αγαπητοί συγχωριανοί

Το χωριό μας είναι το σπίτι μας, είναι ο τόπος μας, είναι ο καθρέφτης για τον ίδιο μας τον εαυτό!

Τι πιο όμορφο από το να βλέπεις το χωριό σου καθαρό, περιποιημένο και να παίρνει συγχαρητήρια από κοντοχωριανούς και μακρινούς επισκέπτες!

Για να έχεις όμως τα παραπάνω δεν φτάνει μόνο η κοινότητα ή και ο Δήμος πρέπει όλοι να συμβάλουμε!

Πρέπει όλοι να έχουμε μεράκι και να είμαστε άνθρωποι της προσφοράς!

Ένας άνθρωπος λοιπόν που είναι παράδειγμα για το χωριό μας που είναι άνθρωπος της προσφοράς είναι ο κ. Παντελής Γιοβάνης και θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου!!

Δεν θα σας κουράσω οι φωτογραφίες μαρτυρούν το τι έχει κάνει!

Μόνος του καθάρισε όλους τους χώρους γύρω γύρω απ’ το γήπεδο μας!

Αγαπητέ Παντελή είσαι άξιος συγχαρητηρίων και είσαι παράδειγμα για όλους μας!

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παρακαλάμου

Δρίβας Λ. Αντρέας

Αρετή Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 24 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, στην Αρετή Πωγωνίου.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Νίκου Τάσση.

Ιωάννινα: Καλοκαιρινό μπουρίνι στην περιοχή της Λιμνοπούλας

 


Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα  της Κυριακής στην περιοχή της Λιμνοπούλας και προς το αεροδρόμιο.

Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου "Το Σωσινο'': Προσκαλούμε όλους τους μικρούς μας φίλους στα «Αλώνια» για μια χαρούμενη βραδιά τη Δευτέρα 19 Αυγούστου

 


Αγαπητά μας παιδιά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου "Το Σωσινο'', το βραδάκι Δευτέρας 19 Αυγούστου 2024, σας προσκαλεί  να ψήσουμε, να πιούμε τα αναψυκτικά μας και να περάσουμε όμορφα ακούγοντας μουσική στα αγαπημένα μας «Αλώνια».

Να ετοιμαστούν οι μαμάδες να προσφέρουν και την βοήθεια τους.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου  Παρακαλάμου

"Το Σώσινο"

Έρχεται ενοποίηση των διπλών συντάξεων

 


Το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει για περίπου 120.000 συνταξιούχους με διπλή παράλληλη ασφάλιση, κυρίως για περιόδους πριν από το 2016.

Αυτοί οι συνταξιούχοι είτε δεν έχουν λάβει το δεύτερο μέρος της σύνταξης που δικαιούνται είτε έχουν λάβει ποσά που είναι λανθασμένα.

Η κύρια επιδίωξη του αρμόδιου υπουργείου είναι η παροχή μιας βιώσιμης και κυρίως δίκαιης λύσης για όλους τους εμπλεκόμενους. Για να επιτευχθεί αυτό, το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο που αφορά τη συγχώνευση των παράλληλων συντάξεων για τις περιπτώσεις συνταξιοδότησης πριν από τον Μάιο του 2016, όπου οι συντάξεις είχαν υπολογιστεί εκ νέου ως δύο ανταποδοτικές και δύο εθνικές.

Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή έχει αναλάβει την εντολή να διενεργήσει μια λεπτομερή μελέτη για το κόστος της ενοποίησης και να εξετάσει τα ποσά που έχουν ήδη εκδοθεί και αποδοθεί στους συνταξιούχους. Η μελέτη θα καλύψει τόσο τις νέες συνταξιοδοτήσεις όσο και τις επανυπολογισμένες συντάξεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακρίβεια και η δικαιοσύνη στις πληρωμές.

ΕΜΥ: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από την Δευτέρα

 


Η ΕΜΥ στην επικαιροποιημένη πρόγνωση για τον καιρό προειδοποιεί για καταιγίδες την Δευτέρα 19 Αυγούστου σημειώνοντας ότι τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρές στο βόρειο Ιόνια και στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου.

Μαζί με τις βροχές θα έρθει και πτώση της θερμοκρασίας κάτι που περισσότερο θα ανακουφίσει.

Την Τρίτη 20 Αυγούστου θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα κυρίως το απόγευμα και τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

ΑΑΔΕ: Τσίμπησαν συνταξιούχους και μισθωτούς με εισοδήματα κάτω από 10.000 αλλά δαπάνες πάνω και από 200.000 ευρώ

 


Ενώ στο υπουργείο Οικονομικών αναλύουν τι δήλωσαν φέτος οι φορολογούμενοι και αποτιμούν τι απέδωσαν τα μέτρα για τη φοροδιαφυγή (POS, myDATA) και ο τεκμαρτός τρόπος φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών που εφαρμόστηκαν από φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται και κλήσεις για έλεγχο σε τουλάχιστον 1.500 μισθωτούς και συνταξιούχους που πιάστηκαν στα δίχτυα των διασταυρώσεων της ΑΑΔΕ επειδή δήλωναν ελάχιστα αλλά ζούσαν πλουσιοπάροχα.

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τους φορολογουμένους που εντοπίστηκαν ότι πέρυσι δήλωσαν οικογενειακά εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ αλλά η ΑΑΔΕ εντόπισε πως είχα δαπάνες άνω των 30.000 ή και 200.000 ευρώ τον χρόνο!

Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν πως η επιλογή των πρώτων που καλούνται «δια υπόθεσίν τους» από την εφορία έγινε με διαστρωμάτωση ανά κλιμάκιο απόκλισης μεταξύ δηλωθέντων εσόδων και δαπανών, και όχι με βάση τις μεγαλύτερες αποκλίσεις. Δεν επιλέγησαν δηλαδή μόνον όσοι εμφανίζουν τις μεγαλύτερες διαφορές, αλλά δείγματα φορολογουμένων που είχαν αποκλίσεις από 30.000 έως 50.000 ευρώ, από 100.000 έως 200.000 ευρώ ή πάνω και από 200.000 ευρώ.

Στρατίνιστα Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου

 


Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, στην Στρατίνιστα Πωγωνίου.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Τρίτη 20 Αυγούστου

 


Για  να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Την Δευτέρα 19-08-2024:

Α) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

τμήμα της ΤΚ Ελληνικού στην περιοχή από το ποιμνιοστάσιο κ. Λεοντάρη και πέριξ των οικιών κ. Σιόντη Λάζαρου – κ. Νικολού Μιχαήλ – κ. Μπουκομάνη Κων/νου – κ. Μπερούνη Δημήτριου – κ. Χρόνη Ηλία – κ. Μπλέτσου – κ. Γκρέστα Νικόλαου – κ. Νταβέλη Σαπφώ – πέριξ Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής – Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και  από άνω Πλατεία έως Γήπεδο Ελληνικού.

Την Τρίτη 20-08-2024:

Α) Από ώρα 09:30 π.μ. έως 15:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Καστανέα.

Β) Από ώρα 14:00 μ.μ. έως 15:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Καλπάκι πέριξ εξοχικού κέντρου κ. Λαδιά, αρδευτικής παροχής κ. Αρβανίτη, κτηνοτροφικών μονάδων κ. Μακρή Θεόδωρου – κ. Μυριούνη Ιωάννη – κ. Μυριούνη Κων/νου.

Την Παρασκευή 23-08-2024:

Α) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Λογγάδες πέριξ εργοστασίου καθρεπτών & πρ. υγρών καυσίμων, είσοδος του οικισμού Λογγάδων από Πέραμα.

Β) Από ώρα 09:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Συνοικισμός Ξηρόβαλτος της ΤΚ Ορεινού.

Γ) Από ώρα 13:00 μ.μ. έως 14:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ελεούσα πέριξ 2ου Δημοτικού Σχολείου – 1ου Νηπιαγωγείου – Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, οδοί Σωκράτη, Πρ. Ηλία, Βελισσαρίου, Παναγιάς Ελεούσας, Πολυτεχνείου, Τζαβέλλα, Μπότσιου, Κοραή και παρόδους.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Ροδόχρους ακμή & ήλιος: Πώς αποφεύγονται οι εξάρσεις;

 


Για τους περισσότερους από εμάς οι καλοκαιρινές διακοπές είναι συνυφασμένες με την απόλαυση του ήλιου και της θάλασσας.

Όμως οι πάσχοντες από ροδόχρου ακμή αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη περίοδο με επιφυλακτικότητα ή φόβο, καθώς η ζέστη είναι ο κύριος λόγος έξαρσης των συμπτωμάτων τους.

Ειδικά φέτος, που οι καύσωνες ήταν παρατεταμένης διάρκειας, αναζητούν τρόπους αποφυγής ή ύφεσης

αυτών των εξάρσεων, χωρίς να στερηθούν, ωστόσο, την πολυπόθητη ανάπαυλα από την καθημερινότητα που θα τους επιτρέψει να ξεκουραστούν, να διασκεδάσουν, να ασκηθούν και να χαρούν τη φύση.

 

«Η επιδείνωση των συμπτωμάτων της φλεγμονώδους αυτής πάθησης οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, με συχνότερους τη ζέστη, το ηλιακό φως και τον ξηρό αέρα.  Έχει διαπιστωθεί ότι ο ήλιος οδηγεί στην παραγωγή αγγειακών ενδοθηλιακών αυξητικών παραγόντων, που συνδέονται με την ανάπτυξη ορατών αιμοφόρων αγγείων.