Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΝΕΟΣ ΚΟΚ: Μέχρι και 50% πάνω τα πρόστιμα


Αμείλικτος θα είναι ο νέος ΚΟΚ όσον αφορά στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, όπου από 700 ευρώ το πρόστιμο αυξάνεται σε 1.050 ευρώ, την οδήγηση σε κατάσταση μέθης από 1.200 ευρώ σε 2.000 ευρώ και την παραβίαση STOP, όπου το πρόστιμο αυξάνεται σε 900 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα.

Αυξήσεις - φωτιά που θα αγγίξουν ακόμα το 50% στα πρόστιμα για παραβάσεις του νέου αναθεωρημένου ΚΟΚ που συνδέονται άμεσα με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου", ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, αναμένεται πολύ πιο αυστηρός από τον υφιστάμενο αφού μέχρι και 2.000 ευρώ θα πληρώνουν όσοι οδηγούν σε κατάσταση μέθης ενώ από 700 που είναι σήμερα το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν φωτεινό σηματοδότη θα ανέβει στα 1.000 ευρώ.

Την ανιούσα θα πάρει και το πρόστιμο για παραβίαση STOP το οποίο από 700 θα φτάσει στα 900.

Μεταξύ άλλων, η παράβαση για στάθμευση σε ράμπα εισόδου-εξόδου θα στοιχίζει 325 ευρώ (από 150 σήμερα), για στάθμευση σε πεζοδρόμιο σε 120 ευρώ (από 80) και για διπλοπαρκάρισμα σε 60 ευρώ (από 40 ευρώ).

Ανάλογες αυξήσεις προβλέπονται για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας του τραμ, από 150 ευρώ στα 225.

Αλλάζουν και τα δεδομένα στις κόντρες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών αφού στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.050 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα.

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΣΔΟΕ: Πρόστιμα 5,2 εκ. ευρώ σε 2 γιατρούς για φοροδιαφυγή


«Καμπάνες» σε δύο γιατρούς 5,2 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο γιατρούς που εντοπίσθηκαν από το ΣΔΟΕ να φοροδιαφεύγουν επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, επέβαλε πρόστιμο 3,7 εκατ. ευρώ σε καρδιοχειρουργό, ο οποίος δήλωνε 35.000 ετήσιο εισόδημα, ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 5 εκατ. ευρώ.


Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ σε οδοντίατρο από το Κολωνάκι, ο οποίος δήλωνε φορολογητέο εισόδημα μόλις 25.000 ευρώ και στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 2 εκατ. ευρώ.

Ήδη το ΣΔΟΕ έχει αποστείλει τα σημειώματα στους δύο γιατρούς και τους καλεί να ρυθμίσουν τις υποθέσεις τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται άλλοι 200 γιατροί και στις προσεχείς ημέρες θα κοινοποιηθούν και τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

Οι πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκαν γιατροί με τραπεζικούς λογαριασμούς 10 και πλέον εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Ημέρα έμπνευσης και συγκίνησης»


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για τον εορτασμό των 190 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης επεσήμανε:
«Τιμούμε σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου, μία ημέρα έμπνευσης και συγκίνησης.
Το έπος της εθνικής μας παλιγγενεσίας μάς θυμίζει τα ιδανικά για τα οποία πολέμησαν οι αγωνιστές του ‘21.
Ήταν ο δικός τους άδολος και αγνός πατριωτισμός που αφύπνισε το υποσυνείδητο του λαού, ενεργοποιώντας, παράλληλα, το κίνημα του φιλελληνισμού, η απήχηση του οποίου έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις.
Η διεθνής κοινή γνώμη θαύμασε τον ελληνικό ηρωισμό, συγκλονίστηκε και διδάχθηκε.

Στις μέρες μας, η αντιμετώπιση μίας ιστορικής πρόκλησης, όπως η οικονομική κρίση, απαιτεί ανάλογη αφοσίωση σε ένα κοινό και υψηλό όραμα που θα δίνει διέξοδο σε έναν κόσμο ευμετάβλητο και κάποιες φορές δραματικά εύθραυστο.
Η τραγωδία που βιώνει η Ιαπωνία μάς θυμίζει τη φθαρτότητα της ύλης, τη ματαιότητα του καταναλωτισμού και του πλούτου, την ασημαντότητα της ανθρώπινης ζωής μπροστά στην απολυτότητα της φύσης. Μας συγκλονίζει και εγείρει προβληματισμό ως προς την τήρηση στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας αλλά επίσης ως προς τις αρχές της λελογισμένης χρήσης της Επιστήμης.

Η παράλογη επιμονή της Τουρκίας να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο σε ένα σημείο ιδιαίτερα σεισμογενές, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ελληνικό χώρο όσο και την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να απαντηθεί άμεσα. Σε επίπεδο θεσμικό και με την απαραίτητη συνδρομή των εταίρων μας, η Τουρκία οφείλει να καταλάβει πως δεν ζει μόνη, αλλά συνυπάρχει σε ένα διεθνές περιβάλλον με συγκεκριμένους κανόνες και όρια.
Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, καλούμαστε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του ’21. Το οφείλουμε εξάλλου στους αγωνιστές της Επανάστασης, και ακόμα περισσότερο στη νέα γενιά που αναζητά πρότυπα και σημεία αναφοράς».

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821: ΑΦΙΕΡΩΜΑ






ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 16:00 μ. μ.

ΡΟΔΟΤΟΠΙ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία»


Με τη φράση αυτή, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, προσήλθε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν σήμερα Παρασκευή, 25 Μαρτίου.
Ακολουθεί η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού:

«Η Ελλάδα έχει δείξει την αξιοπιστία της, λαμβάνοντας πολύ δύσκολες αποφάσεις, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη και δίκαιη. Και σήμερα, μπορούμε να δούμε το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Και αυτό έχει αναγνωριστεί από όλους στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, στις 11 Μαρτίου.

Αλλά τώρα είναι η ώρα. Η πρόκληση τώρα είναι ότι, η Ευρώπη, ως σύνολο, στέλνει ένα πολύ ισχυρό και πειστικό μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές, ότι υποστηρίζει ένα σταθερό ευρώ και στηρίζει όλες τις χώρες της Ευρωζώνης...».

Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: Στους δήμους η επιχορήγηση Μαρτίου


Την τακτική επιχορήγηση για το Μάρτιο, ύψους 167.375.285 ευρώ, κατένειμε προς όλους τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Γιώργος Ντόλιος.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, τα αποδιδόμενα ποσά στους δήμους προορίζονται προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και, κατά προτεραιότητα, για τη μισθοδοσία του προσωπικού των δήμων.

Οι Δήμοι της Ηπείρου παίρνουν τα παρακάτω ποσά:

ΑΡΤΑΙΩΝ 834.662,30 ευρώ,
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 133.993,92 ευρώ,
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 171.153,39 ευρώ,
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 241.144,57 ευρώ,
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 627.972,38 ευρώ,
ΣΟΥΛΙΟΥ 227.491,14 ευρώ,
ΦΙΛΙΑΤΩΝ 257.297,43 ευρώ,,
ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 171.562,31 ευρώ,
ΔΩΔΩΝΗΣ 250.271,16 ευρώ,
ΖΑΓΟΡΙΟΥ 139.514,03 ευρώ,
ΖΙΤΣΑΣ 363.784,62 ευρώ,
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1.540.625,66 ευρώ,
ΚΟΝΙΤΣΑΣ 218.412,76 ευρώ,
ΜΕΤΣΟΒΟΥ 134.450,82 ευρώ,
ΠΩΓΩΝΙΟΥ 266.634,33,
ΖΗΡΟΥ 284.013,78 ευρώ,
ΠΑΡΓΑΣ 257.723,82 ευρώ,
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 564.890,59 ευρώ.

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ: Μπλόκο στα προνομιακά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων, μελλοντικά θα δίνονται με το σταγονόμετρο


Με αυστηρούς όρους θα χορηγούνται πλέον τα δάνεια με προνομιακό επιτόκιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων καθώς με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου οικονομικών επιβάλλεται η εναρμόνιση των όρων σε όλα τα δάνεια που παρέχονται από το Ταμείο.

Σε ότι αφορά τα προνομιακά δάνεια που έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα το ΤΠΔ, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπαλλήλους του δημοσίου το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Με την απόφαση θα ορίζονται οι προϋποθέσεις, οι όροι και η διαδικασία χορήγησης από το Ταμείο δανείων προς ΟΤΑ, συνδέσμους και ενώσεις, νομικά πρόσωπα ιδρυθέντα από ΟΤΑ, καθώς και προς νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, που έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την εκτέλεση έργων υποδομής για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, με ή χωρίς τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα, ή την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας (ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία, ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, προστασία του περιβάλλοντος, προώθηση της κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής κτλ.).

Η ίδια ρύθμιση προβλέπει δάνεια και - υπ όρους - παρακαταθήκες σε ιδιώτες από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επί της ουσίας δημιουργείται κλάδος εμπορικών δραστηριοτήτων, στον οποίο εντάσσονται οι δραστηριότητες της χορήγησης δανείων σε ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), «εξαιρουμένων των πάσης φύσεως εκ του νόμου υποχρεωτικών καταθέσεων δηλαδή των παρακαταθηκών.

«Με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιηθούν μέσω της τραπεζικής λιανικής τα 4 -4,5 δισ. ευρώ των καταθέσεων του Ταμείου στα οποία δεν θα αθροίζονται με τα περίπου 2,5 δισ. ευρώ που υπολογίζονται σήμερα ότι φτάνουν οι ετήσιες παρακαταθήκες.

Σε ότι αφορά τις παρακαταθήκες υπάρχει πρόβλεψη για μερική ιδιωτικοποίηση τους.
Ο κλάδος εμπορικών δραστηριοτήτων θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε εμπορική τράπεζα. Η τράπεζα που θα δημιουργηθεί εντός του ΤΠΔ , απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, επιβάρυνση ή δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 16:00 μ. μ.

ΚΑΛΠΑΚΙ - ΗΛΙΟΚΑΛΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Μήνυμα για την 25η Μαρτίου


«Τιμούμε, σήμερα, τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας. Αντλούμε διδάγματα Αγώνα και Πίστης, Προοπτικής και Ελπίδας», σημειώνει στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει:

«Είμαστε δυναμικά παρόντες στις μάχες για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων. Είμαστε αφοσιωμένοι στον αγώνα των Ελλήνων για οικονομική ανάταξη και εθνική ανάταση της Πατρίδας μας.
Για μια επανεκκίνηση παντού.
Στη Δημόσια Ασφάλεια, την Υγεία, την Παιδεία και την Οικονομία.
Για μια Ελλάδα με ανάπτυξη και Έλληνες με Αξιοπρέπεια και Ελπίδα».

ΚΟΝΙΤΣΑ: Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα παρευρεθεί ο Θανάσης Οικονόμου


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάσης Οικονόμου θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κόνιτσας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Σε μήνυμά του, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι:
«Απέναντι στις υπαρκτές ανάγκες και στα ρεαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οι Έλληνες πρέπει να βγούμε ενωμένοι από την κρίση με μία νέα αίσθηση κοινού προσανατολισμού».

ΕΛΚΕΚΑ: 4,4% ακριβότερο το «καλάθι» του μέσου νοικοκυριού το Φεβρουάριο


Ακριβότερο κατά 4,4% ήταν το Φεβρουάριο - σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα- το οικογενειακό καλάθι, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2225,39 ευρώ τον Φεβρουάριο 2011 σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2010 που κόστιζε 2131,79 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν (19,2%) τα προϊόντα της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», 12% της ομάδας «Μεταφορές» και 9,9% της ομάδας «Στέγαση».

ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ: Αύξηση του ορίου ηλικίας του υποψηφίου επενδυτή από τα 60 στα 65 έτη


Η αύξηση του ορίου ηλικίας του υποψηφίου επενδυτή από τα 60 στα 65 έτη είναι μια από τις κύριες τροποποιήσεις που περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση υπ’ αριθ. 11308/16.11.2010 για τα Σχέδια Βελτίωσης.
…..
Τροποποίηση της ΥΑ 11308/11-1-2011 (ΦΕΚ 7/Β/2011)
Λεπτομερειών Εφαρμογής του Μέτρου, στην οποία προβλέπονται κυρίως:

• Αύξηση του ορίου ηλικίας του υποψηφίου επενδυτή από τα 60 στα 65 έτη.
…….