Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Κάπα Research: Οριακά μπροστά η ΝΔ

Στη δημοσκόπηση της «Κάπα Research», που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα», το 57,1% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στο ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες, έναντι 40,1% που απαντά θετικά.
Μάλιστα οι πολίτες αποτιμούν αρνητικά το κυβερνητικό έργο (66,1%), όπως αρνητικά κρίνεται και η δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ (73,2%). Αρνητικά κρίνονται από την πλειοψηφία και οι χειρισμοί των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα, ενώ το 43,6% εκτιμά πως αν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα και το 43,1% δηλώνει πως προτιμά μία συμμαχική κυβέρνηση υπό τον Α. Σαμαρά.
Σε σχέση με την ΕΡΤ, το 64,4% τάσσεται κατά του κλεισίματός της, έναντι του 32,1% που κρίνει θετικά την εξέλιξη αυτή.
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 21,4%
ΣΥΡΙΖΑ: με 21,1%
Αναποφάσιστοι: 19,4%
Χρυσή Αυγή: 9,5%
ΠΑΣΟΚ: 6,1%
ΚΚΕ: 5,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,4%
Δημοκρατική Αριστερά: 3,9%.
Παράλληλα, αν γίνονταν εκλογές σήμερα, το 43,2% θεωρεί πως θα τις κέρδιζε η ΝΔ και το 32,6% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 46%, έναντι 30,6% του κ. Τσίπρα.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών (45,8%), ακολουθούμενος από τον Φώτη Κουβέλη (43,6%), ενώ σε όλους τους αρχηγούς οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές.
Τέλος, η πλειοψηφία θεωρεί πως ο κ. Σαμαράς έχει σχέδιο για την χώρα και μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα θέματα της οικονομίας, της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, του ασφαλιστικού και της αντιμετώπισης της βίας και της τρομοκρατίας, ενώ ο κ. Τσίπρας θεωρείται ότι είναι πιο κοντά στον λαό και μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί, την βελτίωση του συστήματος υγείας, την μείωση της ανεργίας και την δημιουργία δικαιότερου φορολογικού συστήματος.

Σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 η Ήπειρος γιορτάζει στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη στις 20:30 το βράδυ

Να είμαστε όλοι εκεί.

Σήμερα γιορτάζει η Ήπειρος!  
(Του Χρίστου Α. Τούμπουρου )

Τι μας δένει με την Ήπειρο

 «Το πάθος τ’ ακαπίστρωτο με σέρνει καβαλάρη»                                                                                                                                          
Κωστής  Παλαμάς.
Εκεί, στην Ήπειρο μεγαλώσαμε…
Γη φτενή, χώμα λίγο. Περισσεύουν τα τσόκαλα. Και οι κοφτερίδες σκίζουν τα αγριοπόδαρα.
Φτενά χωράφια κρατημένα σε πεζούλιακι άπιαστες γίδες που κρεμιούνται σε γκρεμνούς, ετούτ’ είν’ η πατρίδα μας• μα η πούλιαδε λάμπει πιο καθάρια σ’ άλλους ουρανούς.                                                            
Γιώργος Κοτζιούλας
Μακρόχρονος μόχθος, σκληρή δουλειά, ακριβό το δώρο της ζωής. Κόποι ανείπωτοι, ποτάμια ο ιδρώτας, κορμιά αντρειωμένα που αντιστέκονται στους μανιασμένους ανέμους, που στύβουν τις πέτρες μέσα στα χέρια τους, ατρόμητοι κι ακατάβλητοι εραστές, που «βατεύουν» τη γη, για να γευτούν τη Δημιουργία. Της Δημιουργίας αυτής γινόμαστε και εμείς ΚΟΙΝΩΝΟΙ.
Να! ξεμυτίζει το κεχρί, ροδίζει το σταφύλι, κορφοπρασίνισε η συκιά, κατάπεσε ο θρακιάς,το στάχυ γέρνει προς τη γη, προς το φιλί τ’ αχείλι, προς τ’ ουρανού τα ολάνοιχτα,καπνέ,φιδογλιστράς.                                                                                                                                                                                     
 Κωστής  Παλαμάς
 Ηπειρώτες. Άνθρωποι σκληροί, μα γεμάτοι λυρισμό, πολλές φορές «αλύγιστοι», αλλά παθιασμένοι με τον τόπο τους, «βουνίσιοι» με συναίσθημα, που  μέσα τους στέριωσε ο έρωτας.
 Θεέ μου, βρέξε, χιόνισε, κάνε βαρύ χειμώνα,για να σαπούνε τα σχοινιά, να πέσουν τα κουδούνια,να χάσ’ ο νιος τα πρόβατα, να χάσ’ η νια τα γίδια,να χάσ’ ο νιος τα πρόβατα, ναρθεί στην αγκαλιά μου.                             
Δημοτικό Τραγούδι Τζουμέρκων
Μας δένει το πάθος για τη ζωή, αυτό που δείξαμε παιδάκια, που είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε να φάμε, αλλά περίσσευε σε μάς το όνειρο. Κι αυτό το όνειρο με αγώνα το πραγματοποιήσαμε. Σ’ έναν τόπο που αγαπήσαμε.
Εκεί τ’ αηδόνια ως άκουγα, τριγύρω μου,και τους καρπούς γευόμουν απ’ το δίσκοείχε τη γέψη του σταριού, του τραγουδιού και του μελιούβαθιά στον ουρανίσκο.                                                             
Άγγελος Σικελιανός
Μας δένει το τραγούδι, και το κλαρίνο.
«Στο κλαρίνο του Χαλκιά βογκάει, τινάζεται, χαμογελάει, χορεύει η Ελλάδα».                                                                                                                               Γιάννης Ρίτσος
Αγαπάμε το Ηπειρώτικο χώμα, αφού το πάτησαν παλικάρια. Εκεί βρίσκουμε αμαλαϊά και λειτουργεί αζάπωτα, απείθαρχα και ανυπάκουα η σκέψη μας. Ελεύθερη.
Η επαφή με τον τόπο μας δεν είναι και δεν πιστεύουμε πως είναι ακινησία. Είναι ρεύμα σκέψης, ελπίδα και ζωή. Περπατώντας τα Ηπειρώτικα  στρουγγλίθια, βιώνουμε τα ονείρατα της νιότης και συντάσσουμε και ζούμε τις ίδιες κι απαράλλακτες χρυσές ελπίδες των παιδικών μας χρόνων.
νάχω και κόρην όμορφη στεφανωτή μου νάχω, να μου βοηθάη στο σάλαγο, να μου βοηθάη στα γρέκιακι όντας θα τα σταλίζουμε τα δειλινά στους ίσκιους, στης ρεματιάς τη χλωρασιά μαζί της να πλαγιάζω, να με κοιμίζη με φιλιά στους δροσερούς της κόρφους.                                                                                                                                           
Κώστας Κρυστάλλης

Μας δένει η γλώσσα μας, η Ηπειρώτικη λαλιά.

Γιατί μ’ αρέσει η γλώσσα σου, γιατί μ’ αρέσει εμένα. Σαν κάποια αργά ανεβάσματα σε κάποια ορθά βουνά. Μέσα  της πέλαγα άψαχτα. Στα δάση τα παρθένα. Φωλιάζουν όλα τ’ άπιαστα και τ’ άγρια πουλιά.                                 
 Κωστής  Παλαμάς                                                                                           

 Εκεί, γινόμαστε αληθινοί  « κελαϊδεστάδες».
 Κι είτανε γύρω όλο νερά, ποτάμια, καταρράχτες, λίμνες, βρυσούλες, ρεματιές, πηγές, νεροσυρμές, καλαϊδεστάδες ήσυχοι και βροντερόηχοι κράχτες, ύπνοι νερών αξύπνητοι και δρόμοι και φωνές.                                     
Κωστής  Παλαμάς

Όλα μας δένουν  με την Ήπειρο.
Και οι θύμισες της νιότης και οι καταβολές μας, και η ανείπωτη ομορφιά της φύσης και η ηδονή της αγριάδας.
Εκεί στην Ήπειρο:
(ακούμε) τριγύρω (μας) πεύκα κι οξιές να σκούζουν, τον ήχο της βροχής (ακούμε) και γλυκοκοιμιόμαστε. (Εκεί) του λόγγου τα πουλιά με τον κελαϊδισμό τους(μας) κοιμίζουν το βραδύ, και (μας) ξυπνούν το τάχυ. (Εκεί, στην Ήπειρο), η βρυσούλα, η ρεματιά, παλιές, γλυκιές (μας) αγάπες (μας) προσφέρουν γιατρικό  τ’ αθάνατα νερά τους.

Public Issue: Προβάδισμα ΝΔ σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης

Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 6-11 Ιουνίου (στις 11 Ιουνίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ).

Επικράτηση της ΝΔ τόσο στην παράσταση νίκης, όσο και στην πρόθεση ψήφου, δείχνει το Πολιτικό Βαρόμετρο Ιουνίου της Public Issue, για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 29,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 27,5%
Χρυσή Αυγή: 11,5%
ΠΑΣΟΚ: 6,5 %
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6%
ΚΚΕ: 6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,5%.
Σύμφωνα με το προηγούμενο Βαρόμετρο Μαΐου, η ΝΔ έχει ανέβει κατά δύο μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει μισή.
Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ισοβαθμούν με 42 μονάδες οι Φώτης Κουβέλης και Αντώνης Σαμαράς, με τον πρώτο να έχει μειωμένα ποσοστά και τον δεύτερο αυξημένα. Ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας με 37, Πάνος Καμμένος με 32, Ευάγγελος Βενιζέλος με 22, Δημήτρης Κουτσούμπας με 21 (αυξημένο ποσοστό) και Νίκος Μιχαλολιάκος με 15.
Για το 41% καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς και για το 27% ο Αλέξης Τσίπρας.
Για το 37% καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και για το 22% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η δημοτικότητα όλων των πολιτικών κομμάτων είναι μειωμένη, εκτός από τη ΝΔ που ανεβαίνει κατά μία μονάδα.
Τη μεγαλύτερη πτώση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στο 34% από 44% στο προηγούμενο Βαρόμετρο και ισοβαθμεί πλέον με τη ΝΔ.
Στο Βαρόμετρο σημειώνεται ότι η πολιτική προέλευση των σημερινών ψηφοφόρων Χρυσής Αυγής, με βάση τις προηγούμενες εκλογές, είναι: 44% από ΧΑ, 18% από ΝΔ και 10% από ΑΝΕΛ.
Μεταξύ άλλων, περισσότεροι ερωτηθέντες κρίνουν ότι η διεθνής ισχύς της χώρας έχει γίνει τους τελευταίους μήνες πιο ισχυρή (20% έναντι 16% τον Μάρτιο) ωστόσο η πλειοψηφία (40%) εκτιμά το αντίθετο.
Παράλληλα, το 76% θεωρεί ότι το μνημόνιο έβλαψε τη χώρα, ενώ για το 43% καμία παράταξη δεν είναι καλύτερη για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 57% και ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 31%.

Σοκ! Εφάπαξ μόλις ... 5.300 ευρώ στο Δημόσιο

Τελεσίγραφο από την τρόικα για εφάπαξ και επικουρικές

Δραστική περικοπή στα εφάπαξ του Δημοσίου (και όσων άλλων Ταμείων Πρόνοιας επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό) έρχεται από την 1/1/2014 ενώ επισπεύδεται κατά 1 εξάμηνο (δηλ. από τον Ιούνιο - Ιούλιο του '14 και όχι από την 1/1/2015) η περικοπή των επικουρικών συντάξεων που θα υπολογίζονται με βάση τις ετήσιες εισφορές των "εν ενεργεία".
Τη διπλή ανατροπή προμηνύει το τελεσίγραφο που παρέδωσε τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας στη Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας σε συνάντηση η οποία έγινε στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας των οικονομικών των Ταμείων (και δεν ανακοινώθηκε).
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας:
- Ανακοίνωσαν ότι στις 31/12/2013 "τελειώνουν" τα χρήματα για τη στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας και του κλάδου προνοίας του ΤΑΥΤΕΚΩ και όσα εφάπαξ δεν θα έχουν πληρωθεί έως τότε από την επιχορήγηση του Δημοσίου, στο πλαίσιο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθώς και τα νέα εφάπαξ "θα υπολογίζονται με βάση τα έσοδα από τις ετήσιες εισφορές". Με δεδομένο ότι το επόμενο έτος θα παραμένουν απλήρωτα 35.000 εφάπαξ και το Ταμείο Πρόνοιας θα πρέπει να καταβάλλει άλλα 20.000 εφάπαξ σε όσους θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2014, το εφάπαξ με βάση τα υπολογιζόμενα έσοδα των 320 εκατ. ευρώ από εισφορές θα πέσουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ταμείου, στο συμβολικό ποσό των...5.300 ευρώ από τις 30.000 - 40.000 όπου έχουν φτάσει μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις, έως 38,20%.
- Ζήτησαν να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις νωρίτερα και, κατ΄ αντιστοιχία, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές των εν ενεργεία, "εφόσον δεν μπορούν να δημιουργηθούν ατομικές μερίδες για το σύνολο του εργασιακού βίου όλων των ασφαλισμένων". Οι μειώσεις (περί το 20% - 30%, σύμφωνα με εκτιμήσεις) δεν θα αφορούν μόνο τους νέους συνταξιοδοτούμενους, αλλά, και τους ήδη συνταξιούχους καθώς τα ποσά των επικουρικών θα πρέπει να επαναϋπολογιστούν με γνώμονα το "συντελεστή βιωσιμότητας" του κάθε Ταμείου - ΝΠΔΔ.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Άρτα: Συνελήφθη αλλοδαπός για ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα

Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 27,44 γραμμαρίων, σε σπιρτόκουτα

Χθες (14-06-2013) το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν στην Ακροποταμιά Άρτας, έναν 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αφγανιστάν, για κατοχή κάνναβης και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε σε παράπηγμα όπου διέμενε ο 23χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) σπιρτόκουτα γεμάτα με κάνναβη, συνολικού βάρους (27,44) γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

«Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται»

 Άρθρο απάντηση του Αντώνη Σαμαρά

Ασφαλώς το πρόβλημα δεν είναι ούτε η «δημόσια ενημέρωση». Γιατί απλούστατα, δεν υπήρχε δημόσια ενημέρωση για πολύ καιρό, λέει ο πρωθυπουργός
Τη δική του εκδοχή για το "λουκέτο" στην ΕΡΤ, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και οξύτατη πολιτική κρίση, δίνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής".
Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι "ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται" και αναφέρεται σε "βολεμένους", που στο παρελθόν εμπόδισαν την εξυγίανση της ΕΡΤ. Επιμένει στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και σημειώνει ότι εδώ και πολύ καιρό δεν υπήρχε ενημέρωση στην ΕΡΤ.
 Ολόκληρο το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά
"Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι; Μπορούν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις χωρίς να συγκρουστείς με όλους εκείνους που πασχίζουν να διασώσουν τα προνόμιά τους; Μπορεί να αλλάξει η χώρα χωρίς τολμηρές τομές; Μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να υποστεί θυσίες, όταν βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του 'προπύργια' και σύμβολα αδιαφάνειας και διαφθοράς;

Παρελθόν ο Γιώργος Νικλητσιώτης από τον ΠΑΣ Γιάννινα

O Γιώργος Νικλητσιώτης, έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Παρασκευή (14/06).
Ο 22χρονος επιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τον Ολυμπιακό και συμμετείχε σε 13 ματς πρωταθλήματος και 5 κυπέλλου (με ένα γκολ) τη φετινή σεζόν.
Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή  Γιώργο Νικλιτσιώτη.
Η διοίκηση της ομάδας ευχαριστεί τον Γιώργο Νικλιτσιώτη  για την προσφορά και την άψογη επαγγελματική συμπεριφορά του  και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας».

VPRC: Αντίθετο με το κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίζεται το 65%-Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίζεται το 65% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της VPRC, που παρουσίασε χθες το βράδυ στις 20:00 η δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τοποθετείται κάθετα ενάντια στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων της.
Σύμφωνα με την έρευνα της VPRC που έγινε για λογαριασμό του ιστοτόπου www.tvxs.gr
  στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
•ΣΥΡΙΖΑ: 29%
•ΝΔ: 26,5%
•Χρυσή Αυγή 14%
•ΚΚΕ 7%
•ΠΑΣΟΚ: 7%
•Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6%
•Άλλο κόμμα: 6%
•ΔΗΜΑΡ: 4,5%.
Πάντως στο σύνολο του εκλογικού σώματος το 44% δηλώνει εκλογική προτίμηση, το12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές ενώ το 11,6% Δεν ξέρει/Δεν απαντά αναφορικά με την εκλογική του προτίμηση.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης λαμβάνει 9,2%.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελληνίων


 
Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου τελειώνει η αγωνία των μαθητών που έδωσαν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις. Το παραπάνω προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθυντές Λυκείων.
Στο έγγραφό αυτό παρουσιάζεται όλο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για τη διακίνηση των βαθμολογιών και των αποκομμάτων των τετραδίων εξέτασης από το Υπουργείο προς τα σχολεία της χώρας.
 Στην πρώτη του σελίδα μεταξύ των άλλων αναφέρει το εξής:
 «Μετά τους σχετικούς ελέγχους στα Λύκεια οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν περί τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6) οπότε και θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας».

Δήλωση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα για τη κατάργηση του ιστορικού 583 Τ.Π. Κονίτσης

ριθ. Πρωτ.  50                
ν Δελβινακί τ 14 ουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς κα Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, κανε τς κόλουθες Δηλώσεις :

          « Μ δύνη βαθει κα μ γωνία μεγάλη πληροφορομαι, τι χει δρομολογηθ κατάργηση το στορικο 583 Τ.Π. Κονίτσης.
α) δύνη μου φείλεται στ τι πουργς θνικς μύνης  κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ποδεικνύεται συνεπς κα ψευδόμενος πρς σα μ διεβεβαίωνε τν περασμένο κτώβριο στ Μοναστήρι τς Πελαγίας, στν περιοχ Θηβν. Εχαν προηγηθ τ θυρανοίξια το νασκου το γίου Παντελεήμονος ες τιμν κα μνήμην το κ Κονίτσης ρωος σμηναγο Παντελ Γκέλη, πεσόντος ες τ κραίφνιον Θηβν ν ρ καθήκοντος. Στ ς νω Μοναστήρι, μετ τ γεμα πο παρετέθη π τς Μοναχές, γενομένης συζητήσεως κα σ πίμονες δικές μου ρωτήσεις κ. πουργς μο δήλωσε, νώπιον, μάλιστα, κα διαφόρων πισήμων, τι τ 583 Τ.Π. Κονίτσης δν πρόκειται μ κανένα τρόπο ν κλείσ. Πρόσθεσε δέ, τι πολ σύντομα θ πισκεπτόταν τν κριτική μας παρχία ...
          Ατά, τότε. Κα τώρα ; λα ποδεικνύονται σύστολα ψεύδη. Καλ τν κ. πουργ θνικς μύνης ν διαψεύσ τν νωτέρω φιαλτικ εδηση ν ποβάλ μελλητ τν παραίτησή του. Στ τιμόνι το θνους χρειάζονται λιοντάρια κα χι νθρωποι πο δν σέβονται τν λόγο κα τς ποσχέσεις τους.
β) γωνία μου γκειται στ τ θ γίν φεξς κριτικ παρχία. Ο Συνοριακο Φρουρο χουν ποσυρθ, στυνομία μ σήμαντη δύναμη, ν κα τ στυνομικ ατοκίνητα σπανίως κινονται λόγ λλείψεως ... βενζίνης !  Τώρα κλείνει κα τ 583 Τ.Π. Κι’ τσι π τν Γράμμο μέχρι τν Μουργκάνα τ σύνορα μένουν φύλαχτα κα περιοχ θωράκιστη. εσοδος τν ποικιλώνυμων κα πικίνδυνων κακοποιν, καθς κα τν ναρκωτικν, πο μς ρχονται κατ τόνους π τν γειτονικ λβανία, εναι πλέον νεξέλεγκτη.
          Μς φήνετε, λοιπόν, Κύριοι, προστάτευτους. Βέβαια, προστάτης μας Θες κα σκέπη μας Παναγία. μως, κατ’ νθρωπον, ατ δν αρει τν δική σας τρομακτικ εθύνη. Κα ν τ γνωρίζετε : δ θ εσθε νεπιθύμητοι, τολάχιστον π τν ταπεινότητά μου. Προσωπικς, μως, δν θ σταματήσω ν γωνίζωμαι τν καλν γνα, μαζ μ τν χιλιοπροδομένο λαό μας, μέχρις του δώσ Θες κα ξανάρθουν πάλι ο καλο καιροί. στορία, πάντως, θ σς στιγματίσ, γιατ δείχνετε τόση περιφρόνηση σ’ ατν τν αματοβαμμένο τόπο, πο πανειλημμένως χει σώσει τν τιμ κα τν κεραιότητα τς λληνικς μας Πατρίδος ».

(κ τς ερς Μητροπόλεως)