Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τα πανό της οργής και της αγανάκτησης


 Αυτό το Σαββατοκύριακο τη σκυτάλη, στο μπαράζ αντικυβερνητικών εκδηλώσεων, πήραν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Παρά τις προειδοποιητικές βολές της ΕΠΟ και τις ολιγόλεπτες διακοπές αγώνων από τους διαιτητές, ο κόσμος δεν κατεβάζει τα πανό της οργής και τα ματς διεξάγονται κανονικά μέσα σε έντονο αντικυβερνητικό κλίμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το απόγευμα της Κυριακής ο επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας στο ΟΑΚΑ, έδωσε σαφή εντολή στους αστυνομικούς να μην περάσει στις εξέδρες ούτε ένα πανό με πολιτικό περιεχόμενο για το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη!
Τελικά “'πέρασε” των οπαδών και το ΟΑΚΑ γέμισε με πανό.

Μερικά από τα συνθήματα των πανό:
*Κανείς Βολευτής ξανά στο Καραϊσκάκη. Είστε ανεπιθύμητοι
*Αλήτες, Προδότες Πολιτικοί θα κάψουμε εσάς και τη βουλή
*50% κούρεμα κάντε σε κάνα γίδι από εμάς θα πάρετε ένα α......
*Το δίκιο το έχουν ο λαός και οι εξεγερμένοι, όχι οι πολιτικοί και οι βολεμένοι”.
*"Δεν ξενοδουλεύουμε. Εμείς είμαστε οι αφέντες. Το αμπέλι τούτο της γης είναι δικό μας".
*160 ώρες, 592 ευρώ. Μπουνίδια και κλωτσίδια σε κάθε πολιτικό
*Μετά το κούρεμα, έρχεται φάπα
*Ξεπουλήσατε την Ελλάδα. Ταπεινώσατε τον λαό. Προδότες κρυφτείτε!
*Η φλόγα καίει εδώ και καιρό σε γήπεδα και δρόμους. Τώρα όμως φούντωσε και θα σας κάψει όλους.

ΑΚΙΝΗΤΑ: Κίνδυνος για ολική κατάρρευση της κτηματαγοράς


Καθοριστικός παράγοντας οι τράπεζες.
Και τώρα τι θα γίνει με την ατμομηχανή της οικονομίας, την κτηματαγορά; Εχει πιάσει πάτο ή το "κούρεμα" στα ελληνικά ομόλογα θα τη βουλιάξει ακόμη περισσότερο;
Κρίσιμα ερωτήματα απασχολούν τις τελευταίες ημέρες τους ειδικούς της κτηματαγοράς αλλά και εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι φοβούνται ότι η περιουσία τους θα κουρευτεί με την ψιλή.
Οι Ελληνες πάντοτε είχαν το ακίνητο ως το ασφαλέστερο καταφύγιο των αποταμιεύσεών τους, γι' αυτό και η ιδιοκατοίκηση έφτασε το 85%.
'Ομως, η οικονομική κρίση έχει ανατρέψει τα πάντα, ενώ το «κούρεμα» δημιουργεί νέα δεδομένα, για τους περισσότερους γνώστες της αγοράς, εξαιρετικά δυσμενή.
Όπως σημειώνει το «Έθνος της Κυριακής», δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το 2012 θα είναι η χειρότερη χρονιά της κτηματαγοράς κι ότι έρχεται μεγάλο «τσουνάμι» στο ελληνικό real estate. Τόσο στον τομέα της κατοικίας, αναμένεται νέα βουτιά των αγοραπωλησιών και των τιμών, όσο και στο επαγγελματικό ακίνητο εκτιμάται ότι χιλιάδες άδεια καταστήματα και γραφεία θα δημιουργήσουν νέα «νεκροταφεία» απαξιωμένων κτιρίων.
Ο μεγαλύτερος τρόμος, πάντως, είναι η έκρηξη των κατασχεμένων ακινήτων εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων. Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι τα «κόκκινα» δάνεια θα αυξηθούν, οι τράπεζες θα πιέσουν ακόμη περισσότερο τους ιδιώτες για τα χρέη τους και σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέο πάγωμα των πλειστηριασμών, χιλιάδες ιδιοκτήτες θα χάσουν τις περιουσίες.

ΚΚΕ: «Το σχέδιο κυβέρνησης – Ε.Ε. ήταν να πληρώσει ο λαός»

 Κάνει λόγο για μεγαλύτερες θυσίες που επιβάλλει η νέα συμφωνία.



Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με το ΚΚΕ, επιβεβαιώνει τις προβλέψεις του Περισσού καθώς και αυτές, που αφορούσαν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος:
«με το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο η κυβέρνηση επέβαλε άγριες θυσίες στο λαό για να αποφευχθεί δήθεν η χρεοκοπία. Με την ελεγχόμενη χρεοκοπία επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για την επιτυχία της. Το σχέδιο κυβέρνησης – ΕΕ από την αρχή ήταν να πληρώσει ο λαός για να μειωθούν οι ζημιές των μονοπωλίων και να θωρακιστούν τα σημερινά και αυριανά τους κέρδη».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΟΝΤΣΙΚΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 8 - 2

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ – Α.Ε. ΡΙΖΑΣ 3 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (10η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 27
2. Πρωτόπαπα: 25
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 25
4. Ραφταναίοι: 24
5. Ζωοδόχος: 20
6. Πωγωνάτος: 17
7. Σταυράκι: 16
8. Αγία Μαρίνα: 16
9. Αμπελόκηποι: 15
10. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 14
11. Ασβεστοχώρι: 12
12. Αμφιθέα: 12
13. Καρυές: 10
14. Περίβλεπτος: 9
15. Νησί: 7
16. Α.Ε. Ρίζα: 7
17. Πανφρουριακός: 6
18. Πεντέλη: 0

ΔΩΔΩΝΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας για τον ορισμό τιμών πραγματοποίησαν οι συνεργαζόμενοι γαλακτοπαραγωγοί

Τον άμεσο ορισμό τιμών ζητούν οι παραγωγοί της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Ειδικότερα, σε παράσταση διαμαρτυρίας την οποία πραγματοποίησαν την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι στα γραφεία της Δωδώνη ζήτησαν η τιμή εκκίνησης για τη νέα σεζόν να είναι ίση με την τιμή εκκαθάρισης της περσινής σεζόν, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του 20% από το κόστος παραγωγής. Αυτό έκανε γνωστό  το μέλος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, κ. Μιχ. Τζίμας.

«Έχουμε δέσμευση ότι την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη θα γίνει συμβούλιο και θα συζητηθεί το θέμα των τιμών. Εμείς ζητάμε η τιμή εκκίνησης για τη νέα σεζόν να είναι ίση με την τιμή εκκαθάρισης της περσινής σεζόν, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του 20% από το κόστος παραγωγής. Είναι επιβεβλημένος ο ορισμός τιμών, ειδικά στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η ελληνική κτηνοτροφία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν κάποιες τιμές, οι οποίες θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των παραγωγών», μας τόνισε ο κ. Τζίμας.

Είμαστε χειρότερα κι από την Γκάνα!

Η κρίση χρέους  «ψαλιδίζει» την ελκυστικότητα της χώρας μας στους ξένους επιχειρηματίες. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τη λίστα του οικονομικού περιοδικού «Forbes» με τις καλύτερες χώρες για τις επιχειρήσεις, κατρακύλησε φέτος κατά πέντε ολόκληρες θέσεις.

Ειδικότερα, μεταξύ 134 κρατών κατέλαβε την 68η θέση, λαμβάνοντας τη χειρότερη βαθμολογία στους επιμέρους δείκτες που αφορούν στην προστασία των επενδυτών (120ή), στη γραφειοκρατία (117η), στην απόδοση της χρηματαγοράς (81η) και στην καινοτομία (77η). Αντίθετα, καλύτερη επίδοση εμφάνισε στη νομισματική ελευθερία (28η), στην προσωπική ελευθερία (32η), στην τεχνολογία (44η) και στα δικαιώματα ιδιοκτησίας (50ή). Ωστόσο υψηλότερα στην κατάταξη από τη χώρα μας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Γκάνα, η Ρουάντα και η Μποτσουάνα!
Η Κύπρος κατάφερε να κατοχυρώσει την 28η θέση, τα Σκόπια κατατάχθηκαν στην 35η θέση, η Βουλγαρία στην 47η, η Τουρκία στην 54η και η Αλβανία στην 64η θέση.
Όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής», σε παγκόσμιο επίπεδο ως η πιο φιλική χώρα για τους επιχειρηματίες αναδείχτηκε ο Καναδάς, ενώ οι ΗΠΑ, στο... τσακ μπήκαν στη δεκάδα, παρότι το 2007 ήταν στην κορυφή του καταλόγου... Τα μεγάλα ατού του Κανάδα είναι η προστασία των επενδυτών, το γεγονός ότι η διαφθορά βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, η γραφειοκρατία είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ οι καναδέζικες τράπεζες είναι από τις ισχυρότερες στον κόσμο.
• 20% έως 30% ετησίως θέλει να αυξάνει τις επενδύσεις του στο εξωτερικό το Πεκίνο. Ο στόχος είναι το 2014 οι κινεζικές επενδύσεις εκτός συνόρων να ξεπεράσουν τις ξένες επενδύσεις που γίνονται στην ασιατική χώρα.
• 1,5 δισ. € διέθεσε η China National Chemical Corp. για να εξαγοράσει τη νορβηγική Elkem η οποία κατασκευάζει πυρίτιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινέζικη επένδυση στην Ευρώπη.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΑΓΡΟΤΕΣ: Παράταση προθεσμίας για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του ΦΠΑ μέχρι 15 Νοεμβρίου 2011

Παρατείνεται μέχρι 15 Νοεμβρίου 2011 η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, τα οποία αφορούν τις παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και τις παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2010. Πριν από τη διενέργεια της επιστροφής πραγματοποιείται σύντομος προληπτικός έλεγχος των καταχωρηθέντων στην αίτηση επιστροφής φορολογικών στοιχείων, λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες που διαθέτουν οι ΔΟΥ περί εκδοτών - ληπτών εικονικών ή πλαστών φορολογικών στοιχείων.
Στην περίπτωση που από τον έλεγχο αυτό διαπιστωθεί ότι στην αίτηση επιστροφής περιλαμβάνονται εικονικά ή πλαστά φορολογικά στοιχεία ή υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες, με βάση και τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος στην περίπτωση που η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται στην αρμόδια για τη φορολογία του αγρότη ΔΟΥ, ότι τα αιτούμενα προς επιστροφή ποσά δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές συναλλαγές, εκδίδεται άμεσα εντολή για διενέργεια φορολογικού ελέγχου.
Η επιστροφή ενεργείται άμεσα εντός μηνός για τα φορολογικά στοιχεία που δεν κρίνονται εικονικά ή πλαστά.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Όποιος πανηγυρίζει αυτογελοιοποιείται»

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης!



Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό «κούρεμα» ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για «πλήρη αποτυχία της πολιτικής της». «Όποιος πανηγυρίζει για το κούρεμα αυτογελοιοποιείται» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος της ΝΔ διακρίνει πολλά σκοτεινά σημεία στη συμφωνία για το ελληνικό «κούρεμα».
Όπως αναφέρει για παράδειγμα: «Δεν διευκρινίζεται πώς θα γίνει η "εθελοντική συμμετοχή" όλων των ιδιωτών στο κούρεμα, δηλαδή πώς δεν θα βρεθούν κάποιοι (ιδιώτες) που θα αρνηθούν τη συμφωνία».
Προσθέτει, επίσης, ότι δεν διευκρινίζεται πόσα θα στοιχίσει σε νέο δανεισμό για την Ελλάδα η επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και η «ενίσχυση αξιοπιστίας» των νέων ελληνικών ομολόγων που θα βγουν για να αντικαταστήσουν τα «κουρεμένα».
Τονίζει ότι αυτό που όλοι απεύχονταν τώρα συμβαίνει και γι΄αυτό δεν πρέπει κανείς να πανηγυρίζει. «Όποιος πανηγυρίζει, απλώς αυτογελοιοποιείται» αναφέρει στο άρθρο του και υπογραμμίζει πως η εξέλιξη αυτή είναι «ο ορισμός της αποτυχίας για την κυβέρνηση».
«Αποδείχτηκε σήμερα ότι είχαμε δίκιο. Και περιμένουμε να το αναγνωρίσουν δημόσια, ειδικά όσοι μας έκαναν την πιο σκληρή και -κάποιες φορές- κακόπιστη κριτική».
«Εμείς ακολουθήσαμε τον δρόμο της ευθύνης. Εμείς αποδείξαμε ότι "δεν είμαστε ίδιοι"» τονίζει ο κ.Σαμαράς.
Κλείνοντας το άρθρο του κάνει λόγο και για Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «από όλη αυτή την ιστορία πολλοί θα πάρουν μαθήματα για το πώς λειτουργεί η οικονομία. Μερικοί πρέπει να πάρουν και μαθήματα για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 18:30 μ.μ.


ΠΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ