Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σφίγγει τώρα ο κλοιός για τον Κούπα

Ο Ιλίρ Κούπα είναι πλέον ο επόμενος στόχος του ανθρωποκυνηγητού της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη όλων των Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.
Μετά τη μάχη που δόθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα βουνά του Σουλίου με άνδρες των ΕΚΑΜ, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο Κόλα, ο Κούπα αναζητείται από τις Αρχές, που έχουν στήσει μπλόκα στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό του.
Η αστυνομία εκτιμά πως οι αντοχές του Κούπα έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, καθότι, έχοντας κλείσει παραπάνω από ένα 24ωρο άυπνος, είναι βέβαιο πως θα αναζητά να ξεκουραστεί για λίγο.
Όμως, δεν έχει και πολλές επιλογές, αφού παντού και ειδικά στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου άνδρες της αστυνομίας «χτενίζουν» όλη την περιοχή.
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν, ακόμη, πως ο Κούπα, πέρα από τον βαρύ οπλισμό, φέρει μαζί του και χειροβομβίδες.
Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ωστόσο πως τον θέλουν ζωντανό.

ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.: "θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις στο ακέραιο"

Η Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, μακριά και έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες , αταλάντευτα και χωρίς καμία παρέκκλιση από τους στόχους, που εξ’ αρχής έχει θέσει συνεχίζει να εργάζεται με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη και το μέλλον της εταιρίας.
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, η ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, καταξιωμένη για τα φημισμένα της προϊόντα στη συνείδηση του καταναλωτή διεθνώς, προχωρά το σχεδιασμό της για μια ΔΩΔΩΝΗ ισχυρή.
Αυτό είναι το όραμά της νέας Διοίκησης, το οποίο θα υλοποιηθεί μαζί με τους συνεργάτες – παραγωγούς της.
Η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε γνωρίζει και κατανοεί πλήρως τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν οι κτηνοτρόφοι μας καθώς και τη δυσκολία προσαρμογής τους στη νέα οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας.
Διαβεβαιώνουμε ότι τα οφειλόμενα ποσά προς τους παραγωγούς μας θα εξοφληθούν και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, διότι αυτά υπάρχουν, υπό τη μορφή κυρίως επιταγών και άλλων αξιόπιστων χρεογράφων, που προέρχονται από εισπράξεις πελατών της εταιρίας.
Η μετατροπή όμως αυτών σε ρευστό προκειμένου να γίνει η εξόφληση των παραγωγών – συνεργατών μας, δυσχεραίνεται λόγω των δυσκολιών και της έλλειψης ρευστότητας που παρατηρείται στο τραπεζικό σύστημα.
Προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των δυσκολιών, κινείται η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, μέσα στο δεδομένο δυσμενέστατο οικονομικό κλίμα, το οποίο όλοι βιώνουμε.
Η Διοίκηση δηλώνει αποφασισμένη να κερδίσει τη μάχη του αδυσώπητου ανταγωνισμού, χωρίς καμία έκπτωση στην άριστη ποιότητα των προϊόντων της.
Η ΔΩΔΩΝΗ είναι κυρίαρχη στον τομέα των γαλακτοκομικών και θα συνεχίσει να κρατά τα σκήπτρα.
Όσοι εμφανίζονται όψιμοι υποστηρικτές των παραγωγών – συνεργατών μας ας γνωρίζουν, ότι μόνο κακό τους προκαλούν.
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε δηλώνει πως θα προστατεύσει τα 50 χρόνια λειτουργίας της με κάθε νόμιμο μέσο και επαναλαμβάνει κατηγορηματικά προς όλους - κυρίως τους προμηθευτές της - ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο, όπως έχει πει από την αρχή.
Σε ότι αφορά την «προαναγγελθείσα» κατάληψη, από κάποιους, ελάχιστους - που θα έχουν βέβαια και αστικές και ποινικές ευθύνες της όποιας παράνομης προσπάθειάς τους – θα έχει, ως αυτονόητη συνέπεια τόσο την μη εισκόμιση γάλακτος από τους παραγωγούς, όσο και την ακύρωση όλων των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης που καταβάλλει η Διοίκηση.

ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr 

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός, μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης

Διακινούσε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Δικαστικές Αρχές της Ιταλίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (πράξεις που έγιναν κατά τα έτη 2010 και 2011 στο Nettuno Ιταλίας).
Συγκεκριμένα, ο 36χρονος, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί το παραπάνω Ένταλμα Σύλληψης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Pamvotis Ioannina- Open Passaliki Championships-September 2013

Κατηγορίες «Slalom»: Α΄ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης

Εν όψει της θετικής γνωμοδότησης της ΜΠΕ από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου στις 23-7-2013 και του game over για την πίστα θαλασσίου σκι στην Αμφιθέα. Η ΜΠΕ θα πάρει το «ΟΚ» μετά από οκτώ (8) μήνες παράνομων εργασιών και ένα μήνα πριν τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες-Εύγε για την Διαδικασία.

Οικολόγοι Πράσινοι

Πάτησε ... Ήπειρο ο Τσάβες

Στα Γιάννενα βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο Κρίστιαν Τσάβες, που έθεσε ως στόχο με τον ΠΑΣ την κατάκτηση του Κυπέλλου!

Ο Αργεντινός άσος αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Ηπειρωτών και στις πρώτες δηλώσεις κατά την άφιξή του δεν δίστασε να βάλει ψηλά τον πήχη για τον «Άγιαξ».
«Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και ελπίζω να προσφέρω πολυετή επιτυχία στην ομάδα. Θα προσπαθήσω να κάνω πολλά γκολ και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το κύπελλο», δήλωσε αρχικά ο Τσάβες και πρόσθεσε:
«Ξέρω ότι ο ΠΑΣ είναι πολύ οργανωμένη ομάδα και έκανε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα την περσινή σεζόν».
Σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα, είπε ότι: «Έχω ρωτήσει φίλους από την Αργεντινή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μου έχουν πει ότι είναι σημαντικό το πρωτάθλημα».
Για την πετυχημένη παρουσία πολλών Αργεντινών στον ΠΑΣ, ανέφερε πως: «Μακάρι να κάνω κι εγώ μια καλή καριέρα εδώ στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι σημαντικό για έναν Αργεντίνο να παίζει στην Ευρώπη».
Όσο για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Ξέρω ότι ο ΠΑΣ είναι πολύ οργανωμένη ομάδα και έκανε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα την περσινή σεζόν».

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Εκδηλώσεις μνήμης για τις γυναίκες και τους ήρωες της Πίνδου

Η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κων/νου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, τιμήθηκαν το Σάββατο 20 Ιουλίου, στο ύψωμα Προφήτης Ηλίας της Φούρκας.
Το πρωί τελέστηκαν Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών Κων/νου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου
Ακολούθησε σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της VIII Μεραρχίας και στη συνέχεια έγινε αναπαράσταση πορείας μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου και του τραυματισμού του ήρωα αξιωματικού Κ. Δαβάκη, διοικητή του αποσπάσματος της Πίνδου.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δαβάκης ενώ παρέστησαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Δήμαρχος Κόνιτσας, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής.

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη, στις 9 το βράδυ, στα Λιθαρίτσια

Με έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει την Τρίτη, στις 9 το βράδυ, στα Λιθαρίτσια, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, συνεχίζει τον αγώνα της, προκειμένου να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα χιλιάδων καθηγητών.
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων πως τα νέα μέτρα καταργούν ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα  των εργαζομένων και τα μέτρα προστασίας της εργασίας, τις συλλογικές συμβάσεις και τις κατώτατες αμοιβές και παράλληλα, διαλύουν δημόσιες υπηρεσίες, καταργούν δυναμικούς τομείς της δημόσιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και τους εκχωρούν στη ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία.
«Η επίθεση Κυβέρνησης – Τρόικας περνάει τώρα σε νέα φάση. Το ίδιο και ο δικός μας αγώνας.  Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συσπειρώνουμε τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απαντάμε άμεσα στις προσπάθειες εφαρμογής των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων. Προετοιμάζουμε τους μεγάλους αγώνες του Σεπτεμβρίου», αναφέρετε στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.
 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον Κόλα



Φωτογραφία από το σημείο της συμπλοκής
Αργά το απόγευμα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το σημείο της συμπλοκής και ανακοίνωσε πως η δακτυλοσκοπική έρευνα επιβεβαίωσε, ότι ο ένοπλος που  τραυματίστηκε θανάσιμα είναι ο αναζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, υπήκοος Αλβανίας Μαριάν Κόλα.
Στο χώρο της συμπλοκής, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με διπλό γεμιστήρα
Ένα (1) πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες
Μια (1) αυτοσχέδια χειροβομβίδα.
Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δεύτερου ένοπλου δράστη.

Νέα κεραμίδα για τους φορολογούμενους

Έρχονται πρόστιμα φωτιά από την Εφορία

Νέος πονοκέφαλος για τους φορολογούμενους έρχεται με τις αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών στις φορολογικές παραβάσεις, αφού οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή θα προβλέπονται μεταξύ άλλων εξπρές δεσμεύσεις, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το "Έθνος" βάσει του νομοσχεδίου τα αυτοτελή πρόστιμα για τη μη υποβολή δήλωσης και μη παρακράτηση του προβλεπόμενου φόρου θα κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων. Παράλληλα καθιερώνεται τόκος υπερημερίας 8,75% ετησίως για καθυστέρηση στην πληρωμή των φόρων, μηνιαία προσαύξηση 1% με ανώτατο όριο το 100% επί του οφειλόμενου φόρου για εκπρόθεσμες δηλώσεις και 10%-100% για ανακρίβειες.
Παράλληλα η Εφορία θα προχωρά σε δεμεύσεις, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων σε οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και σε όσους αποκρύπτουν εισοδήματα.
Τα νέα πρόστιμα – φωτιά που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι
300 ευρώ όταν ο φορολογούμενος δεν είναι υπόχρεος τήρησης λογιστικών βιβλίων
1.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα
2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα
Σε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης
10% του ποσού φόρου που δεν δηλώθηκε, εάν το εν λόγω ποσό φόρου είναι ίσο ή υψηλότερο του 5% αλλά χαμηλότερο του 20% της φορολογικής υποχρέωσης βάσει της φορολογικής δήλωσης.
50% του ποσού φόρου που δεν δηλώθηκε, εάν το εν λόγω ποσό φόρου είναι ίσο ή υψηλότερο του 20% αλλά χαμηλότερο του 50% της φορολογικής υποχρέωσης βάσει της φορολογικής δήλωσης.
100% του ποσού φόρου που δεν δηλώθηκε, εάν το εν λόγω ποσό φόρου είναι ίσο ή ψηλότερο του 50% της φορολογικής υποχρέωσης βάση της φορολογικής δήλωσης.

Παράταση μέχρι την Παρασκευή για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2

Η αρχική προθεσμία έληγε τα μεσάνυχτα

Παράταση μέχρι την προσεχή Παρασκευή πήρε η προθεσμία για την ηλεκτρονική κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, όσων το ΑΦΜ λήγει σε 1 και 2.
Μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και τις ουρές στις εφορίες προκειμένου οι φορολογούμενοι να προμηθευτούν κλειδάριθμο δόθηκε τελικά η πολυπόθητη παράταση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 η προθεσμία (έληγε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου) ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2013 των φυσικών προσώπων, με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2.
Παράλληλα οι φορολογούμενοι καλούνται να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους κανονικά.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Ιλίρ Κούπα

Κρύβεται τραυματισμένος σε απόκρημνο σημείο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον εντοπισμό του Αλβανού δραπέτη, Ιλίρ Κούπα, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, όταν οι αστυνομικοί σκότωσαν το συνεργό του, Μάριαν Κόλα, στα βουνά του Σουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κούπα, ο οποίος φέρεται να είναι τραυματισμένος μετά την ένοπλη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, έχει βρει προσωρινά καταφύγιο σε δύσβατο σημείο, κρατώντας πια μόνον ένα καλάσνικοφ και σφαίρες.
Στο σημείο της συμπλοκής οι αστυνομικοί βρήκαν πεταμένο το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και ένα σάκο με τρόφιμα.
Οι δεκάδες αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στις έρευνες δίνουν μάχη και με το χρόνο καθώς σήμερα αναμένονται καταιγίδες στη περιοχή κάτι που θα δυσχεραίνει το έργο τους.

ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr

11.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα προσλάβει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη έχει εξασφαλίσει την απασχόληση 8500  αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για τη  νέα σχολική χρονιά σε καινοτόμες και χρηματοδοτούμενες δράσεις από το ΕΣΠΑ (όπως η εφαρμογή του θεσμού του Μέντορα, της ενισχυτικής διδασκαλίας κλπ). 
Επίσης έχουν εγκριθεί από την Κυβέρνηση  2500 πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πρόληψη ισάριθμων  αναπληρωτών   για την νησιωτική και ορεινή χώρα.
Το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι με τους συνολικά 11.000 αναπληρωτές, την δίωρη αύξηση  του ωραρίου  διδασκαλίας των εκπαιδευτικών,   τον αυστηρό περιορισμό των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς εντός και εκτός του υπουργείου Παιδείας, την εξάντληση του υπάρχοντος ωραρίου, την αξιοποίηση των δεύτερων πτυχίων των εκπαιδευτικών και  την επέκταση πρώτης και δεύτερης ανάθεσης διδασκαλίας   θα επιτρέψουν, όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία να έχουν - και μάλιστα έγκαιρα – τον καθηγητή τους τον Σεπτέμβριο.

Πολλά προβλήματα για το Τaxisnet

Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες

Με προβλήματα λειτουργεί από χθες το site του υπουργείου Οικονομικών και αυτό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr ) με αποτέλεσμα πολλοί, ιδίως τις πρώτες ώρες αιχμής της Δευτέρας, να μην μπορούν να συνδεθούν για να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωσή τους.
Παρά το γεγονός πως οι τεχνικοί της Γραμματείας επεμβαίνουν κατά περίπτωση για να επιλύουν το πρόβλημα, είναι προφανές πως το σύστημα “πέφτει” καθώς δέχεται κατά κύματα μαζική υποβολή δηλώσεων. Ενδεικτικό του… “μποτιλιαρίσματος” στο Διαδίκτυο είναι το γεγονός πως ακόμα και σήμερα πάνω από 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμη την δήλωση τους.
Το σύστημα των δηλώσεων θα παραμείνει ανοιχτό έως 30/8 ανεξαρτήτως ΑΦΜ και παρά τις διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, οι πιέσεις των φοροτεχνικών ήταν ασφυκτικές και το Υπουργείο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε παράταση.
Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.
Σε κάθε περίπτωση οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση 1%, ενώ δεν θα ισχύει για τους εκπρόθεσμους το μέτρο των αποδείξεων, κάτι που σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση ακόμα και κατά 3.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.nocomments.gr

Βόμβα για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ

Τους κόβουν το ΕΚΑΣ και τους ζητούν πίσω τα λεφτά

Μαχαίρι βάζει το ΙΚΑ στις συντάξεις 1.624 δικαιούχων του ΕΚΑΣ, καθώς από τον έλεγχο που διενήργησαν οι υπηρεσίες, οι εν λόγω συνταξιούχοι βρέθηκαν να υπερβαίνουν το εισοδηματικό όριο, λαμβάνοντας κι άλλη σύνταξη.
Από εκεί και πέρα, οι εν λόγω συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά τα ποσά που έχουν λάβει από τη 1η Ιανουαρίου όχι του 2013 αλλά του 2011.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο οι ελεγκτές θα πρέπει να ερευνήσουν και να διαπιστώσουν εάν υπάρχει υπέρβαση του ως άνω ποσού σύνταξης και για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 και μετά που θεσμοθετήθηκε το κριτήριο των 850,00 ευρώ με τη διάταξη του άρθ. 34 του ν. 3996/2011 και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η υπέρβαση, στην απόφαση της αναζήτησης θα προστεθούν και τα ποσά που αφορούν και αυτό το χρονικό διάστημα.
Το κακό γι' αυτούς τους συνταξιούχους είναι ότι δεν αποκλείεται να έχουν πέσει θύματα λάθους από τα ηλεκτρονικά συστήματα του Ταμείου, όπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο του Ταμείου.

Εκδηλώσεις και Μνημόσυνο Μνήμης των 125 εκτελεστέντων κατοίκων της Μαρτυρικής Μουσιωτίτσας Δωδώνης, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το καλοκαίρι του 1943, την Τετάρτη και Πέμπτη 24 και 25 Ιουλίου 2013


 
Διαβάστε εδώ  κάνοντας κλικ, αποσπάσματα από το Βιβλίο του Γεωργίου Σταύρου - Αναγνώστου, έκδοσης του 1988, της Κοινότητας Μουσιωτίτσας ''Η Προσφορά της Μαρτυρικής Μουσιωτίτσας στη νεώτερη Ιστορία. Χρονικό του Ολοκαυτώματος (Ιούλιος - Αύγουστος 1943)

Δείτε ένα βίντεο από τις εκδηλώσεις Μνήμης του 2012