Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

120 δόσεις μόνο για τους ασφαλιστικά ενήμερους

Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει ρύθμιση έως 120 δόσεις αλλά και με παγίδες για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία. Μεταξύ άλλων θα αφορά μόνο όσους είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. Αυτό σημαίνει ότι θα ρυθμίζονται με 120 δόσεις μόνο τα παλιά χρέη (οφειλές που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 2016) και εφόσον καταβάλλονται κανονικά οι τρέχουσες προσφορές.
Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τα «Νέα» είναι η ρύθμιση να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Αυγούστου (πιθανότατα έως τις 3 Αυγούστου) και εμπεριέχεται στο νόμο περί εξωδικαστικού. Στο τέλος του 2016 τα χρέη στα Ταμεία έφτασαν τα 31 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22,4 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου είχαν ενταχθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Το πλήθος των δόσεων με τις οποίες θα μπορέσει να εξοφλήσει τις οφειλές του προς τα Ταμεία κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016 ένας επαγγελματίας θα καθοριστεί καταρχήν από τη διάφορα μεταξύ των μηνιαίων εσόδων του και των μηνιαίων αναγκαίων εξόδων του, δηλαδή από το διαθέσιμο εισόδημά του, αφού αφαιρεθούν τα αναγκαία προς τη διαβίωσή του.
Ειδικότερα:
Με εφάπαξ καταβολή της οφειλής θα γίνεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων.
Με εξόφληση σε 60 δόσεις οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 75%
Με εξόφληση σε 120 δόσεις οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 35%.

Πρωτοβουλίες του Τάκη Τασιούλα για το θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Τασιούλας είχε σήμερα μια σειρά επαφές με στελέχη του Δήμου Ιωαννιτών για να ενημερωθεί σε σχέση με τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος για τους συμβασιούχους καθαριότητας που απέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Είναι η δεύτερη φορά που η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη του ΚΚΕ στο Δήμο Ιωαννιτών, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το θέμα μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφού όπως έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή, στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων στην καθαριότητα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, σήμερα (12-07-2017) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στο εσωτερικό του οχήματος (74) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (97.286) γραμμαρίων καθώς και μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,4) γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από επιχείρηση στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από επιχείρηση στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 35χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 35χρονος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από επιχείρηση στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, που έγινε την 16/17-06-2017, απ’ όπου αφαιρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Γιάννης Καραγιάννης: Συμμετοχή στην ομάδα τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετέχει στην ομάδα εργασίας για την έρευνα, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.
Η εν λόγω ομάδα προέκυψε από την υπογραφή σχετικών μνημονίων συνεργασίας, σε επίπεδο συναντήσεων κορυφής που έλαβαν χώρα στις 28/01/2016 στη Λευκωσία, στις 08/12/2016 στα Ιεροσόλυμα, στις 09/02/2017 στο Τελ Αβίβ και στις 15/06/2017 στη Θεσσαλονίκη.
Πρόθεση των τριών χωρών είναι η ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσω κοινών δράσεων, ειδικά για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Παράλληλα αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία της ανταλλαγής τεχνογνωσίας για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν την ομάδα εργασίας έχουν να κάνουν με την ενέργεια, το περιβάλλον, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό, τις τεχνολογίες υγείας, φαρμακευτικής και  βιοϊατρικής, τη γεωργική παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Δόντια: Οι κακές συνήθειες που τα χαλάνε


Υπάρχουν πολλές συνήθειες που μπορεί να βλάψουν τα δόντια και μερικές είναι πολύ πιο συχνές απ’ ό,τι νομίζουμε.
Η Δρ. Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη, DDS, PhD, ειδική Ορθοδοντικός Παιδιών & Ενηλίκων, εξηγεί τι κάνουμε λάθος και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευθούμε:
* Καταναλώνουμε πολλά όξινα ροφήματα. Κάθε είδους ροφήματα με ανθρακικό και όξινα συστατικά, ακόμα και αν είναι σκέτο μεταλλικό νερό, ξίδι ή αλκοολούχα ποτά, μπορεί να διαβρώσουν την εξωτερική στοιβάδα των δοντιών, την αδαμαντίνη ουσία. Η ουσία αυτή είναι πολύ ανθεκτική αλλά με τον καιρό φθείρεται και λεπταίνει, με συνέπεια να εκτίθεται η υποκείμενη στοιβάδα, η οδοντίνη ουσία. Η διαδικασία αυτή ανοίγει το δρόμο σε οδοντικά προβλήματα, όπως τα ευαίσθητα δόντια και ο πόνος, ενώ αυξάνεται ο κίνδυνος τερηδόνας και εξασθένησης του δοντιού.
Όταν πίνετε τέτοια ροφήματα, να ξεπλένετε στη συνέχεια καλά το στόμα σας με νερό. Να αποφεύγετε επίσης να τα σιγοπίνετε με τις ώρες γιατί ο αυξημένος χρόνος έκθεσης αυξάνει τις πιθανότητες προβλημάτων.
* Δεν τα βουρτσίζουμε σωστά. Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες βουρτσίζουν τα δόντια τους μία φορά την ημέρα ή σπανιότερα, το 5% δεν τα βουρτσίζουν ποτέ και μόνο ένα ποσοστό γύρω στο 35% τα βουρτσίζουν τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα όπως είναι το συνιστώμενο. Επιπρόσθετα, πολλοί τα βουρτσίζουν πολύ δυνατά, χρησιμοποιώντας σκληρή οδοντόβουρτσα και διαβρωτική οδοντόπαστα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην οδοντική αποτριβή, που χαρακτηρίζεται από υποχώρηση της γραμμής των ούλων στα σημεία του υπερβολικού τριψίματος και τη δημιουργία σφηνοειδών εγκοπών στην επιφάνεια του δοντιού κοντά στην γραμμή των ούλων. Οι εγκοπές μπορεί να προκαλούν έντονο πόνο και ευαισθησία και μερικές φορές χρειάζονται αποκατάσταση με ειδικά υλικά, όπως οι σύνθετες ρητίνες.

Δήμος Κόνιτσας: Εορταστικές εκδηλώσεις με θέμα «Η Γυναίκα της Πίνδου του 1940» στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» την Πέμπτη 20 Ιουλίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΦΟΥΡΚΑΣ
09:55 Άφιξη επισήμων στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας».
10:00 Έπαρση Ελληνικής Σημαίας.
10:05 Έναρξη Δοξολογίας - Τελετής Επιμνημόσυνης Δέησης.
10:13 Στέψη προτομών Συνταγματάρχη Δαβάκη, Υπολοχαγού Διάκου.
10:15 Κατάθεση Στεφάνων.
10:28 Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Εθνικός Ύμνος.
10:30 Σύντομη τοπογραφική και ιστορική ανασκόπηση από Αξιωματικό του 583 Μ/ΤΠ.
10:40 Πανηγυρική ομιλία με θέμα:
«Η Γυναίκα της Πίνδου του 1940 – Μαρτυρίες από το Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΚΕΔΚ, κ. Λάκκα Αθανάσιο.
11:00 Αναπαράσταση πορείας μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου
(Η αναπαράσταση θα γίνει από γυναίκες της ΚΕΔΚ).
11:10 Αναπαράσταση του τραυματισμού του Δκτη Αποσπάσματος Πίνδου Σχου Κωνσταντίνου Δαβάκη. ( Η αναπαράσταση θα γίνει από οπλίτες του 583 Μ/ΤΠ.
11:30 Πέρας εκδήλωσης.
12:35 Αποχώρηση επισήμων.
12:00 Υποδοχή προσκεκλημένων στην πλατεία του χωριού από τον πρόεδρο του Δ.Δ Φούρκας.
12:30 Δεξίωση από Δήμο Κόνιτσας (ΚΕΔΚ).

Παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Όμιλο Κόνιτσας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 28χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 22/05/2017 σε διώροφη οικία στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.