Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: «Προεκλογικός ελιγμός η παράταση φορολογικών δηλώσεων»

Για «απαράδεκτη» πολιτική της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπέρ των κομμάτων του μνημονίου κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Μηλιός με αφορμή τις παρατάσεις για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μηλιός, «πριν λίγες μέρες και ενώ η μνημονιακή πολιτική έχει οδηγήσει στην κατάρρευση των φορολογικών εσόδων, δόθηκε απαράδεκτη και προκλητική αναβολή στην υποβολή δηλώσεων για φορολογία εισοδήματος Α.Ε. και στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των εταιριών».
Την ίδια στιγμή που δόθηκε η παράταση αυτή, προσθέτει ο ίδιος, «ενώ στις εφορίες περίμεναν στην ουρά χιλιάδες εταιρίες για την καταβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2012, οι απλοί πολίτες πληρώνουν τα διάφορα χαράτσια».
Ο κ. Μηλιός χαρακτηρίζει παράλληλα «προεκλογικό ελιγμό» υπέρ των κομμάτων του μνημονίου» την παράταση υποβολής δηλώσεων φυσικών προσώπων για τις 16/7, αφού, όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση δεν θέλει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι εργαζόμενοι και άνεργοι την επαχθή επιβάρυνση που προκύπτει από τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ».

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Όμηροι κενών νόμου και λαθών όσοι πλήρωσαν για τακτοποίηση

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και ακόμη παραμένουν εκκρεμότητες, οι οποίες δεν επιτρέπουν την περαίωση της διαδικασίας, καθώς οι σχετικές αποφάσεις, που καθορίζουν τα σχετικά με το δελτίο ελέγχου δομικής τρωτότητας των κτιρίων και το διάγραμμα κάλυψης δεν έχουν εκδοθεί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος της Κυριακής", η έναρξη της β' φάσης της διαδικασίας για την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών και μελετών, που βάσει της ρύθμισης είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της τακτοποίησης, παραμένει ζητούμενο καθώς δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος.
Έτσι, όσοι πολίτες έχουν υπαχθεί στον νόμο – ακόμη και εκείνοι που έχουν καταβάλει το σύνολο του ειδικού προστίμου – αλλά και οι μηχανικοί, παραμένουν όμηροι εξαιτίας των λαθών και των κενών που άφησε πίσω της η απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Οργή για τη χορηγία - μαμούθ ύψους 330.000 ευρώ της ΔΕΗ

Με έγγραφο της ΔΕΗ που φέρει ημερομηνία 24 Μαΐου 2012, η δημόσια επιχείρηση αποφασίζει να προβεί σε χορηγία του Αθλητικού Ομίλου Κύμης για την περίοδο 2012-2014 με ποσό 330.000 ευρώ, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Real News".

Και ενώ δεκάδες νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση σε όλη τη χώρα, η δημόσια επιχείρηση εμφανίζεται ιδιαιτέρως γενναιόδωρη σε ένα αθλητικό σωματείο που ο παράγοντας της ομάδας είναι συγγενής με το δήμαρχο της περιοχής.
Στο σκεπτικό της απόφασης που έλαβε η ΔΕΗ αναφέρεται ότι αποφασίζει την οικονομική υποστήριξη του συλλόγου, στα πλαίσια της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες Αλιβερίου - Κύμης για τον εξηλεκτρισμό της χώρας.
"Την ώρα που η ΔΕΗ δεν πληρώνει στο δήμο μας, στον οποίο διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια εργοστάσιο, τα τιμολόγια των απολογιστικών εργασιών για την καθαριότητα, έρχεται να χρηματοδοτήσει για πολλοστή φορά ένα αθλητικό σωματείο που καμία σχέση δεν έχει με το δήμο", δηλώνει στην κυριακάτικη εφημερίδα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί δημότες" Γιάννης Σαγιάννης, ο οποίος εξέδωσε την ανακοίνωση, όπου καταγγέλλει τη χορηγία της ΔΕΗ στον ιδιωτικό Α.Ο. Κύμης.
Η συμφωνία προβλέπει ότι τα χρήματα θα δοθούν σταδιακά από τον προϋπολογισμό εκμετάλλευσης της ΔΕΣΕ και ότι η επιχείρηση θα τύχει αντισταθμιστικών οφειλών προβολής. Δηλαδή, ότι η ΔΕΗ θα διαφημιστεί από τον Α.Ο. Κύμης.

Αντάμωμα των αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 από της 10:00 το πρωί στην τοποθεσία Μαχούνια Βαρυμπόμπης

Αγαπητοί συμπατριώτες σας καλούμε όλους γνωστούς και φίλους στο Αντάμωμα των αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 από της 10:00 το πρωί έως όπου φτάσει !!! στην γνωστή από παλιά τοποθεσία Μαχούνια Βαρυμπόμπης.
Σας περιμένουμε να ανηφορήσετε για μια συνάντηση, ένα γλέντι σαν τον παλιό καλό καιρό!!!
Ελάτε με τα κουμάντα σας ( πίττες-κεφτεδάκια κλπ ) με καλή διάθεση και πολύ κέφι !!!
Εκτός της ζωντανής ορχήστρας και τον ελεύθερο χορό (πληρωμένα όργανα ) σας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις !!!!
Θα υπάρχουν πινακίδες ενημέρωσης καθ΄ οδό μετά την γέφυρα της Βαρυμπόμπης.


Υ.Γ. Παρακαλείσθε να ενημερώσετε συγχωριανούς και φίλους σας.


Το Δ.Σ της ομοσπονδίας.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου τιμά την μνήμη των νεκρών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στο Κομμένο Άρτας

Με δάνειο απομακρύνεται ο κίνδυνος μπλακ άουτ

Με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο κλείστηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε του ενεργειακού κράχ, που απειλούσε να αφήσει τη χώρα δίχως φυσικό αέριο και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιούνιο, επιχειρείται να καλυφθεί το ταμειακό έλλειμμα στην αγορά ενέργειας, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα σε νέα σύσκεψη, αφού έχει προκύψει θέμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού που θα πρέπει να επιλυθεί αφού δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.
Την Παρασκευή, στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό κ. Γιώργο Ζαννιά, τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γρηγήρη Τσιάλτα και τους επικεφαλής όλων των φορέων, ΡΑΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς) και ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρισμού) κλήθηκε να συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, καθώς αποφασίστηκε το Ταμείο να χορηγήσει στο ΛΑΓΗΕ υπό μορφή δανείου ένα ποσό, πιθανώς της τάξης των 250 εκατ. ευρώ για να εξοφλήσει ο Λειτουργός τα χρέη στους ηλεκτροπαραγωγούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να εξοφλήσουν τη ΔΕΠΑ.
Το όλο σχέδιο φαίνεται ότι πραγματοποιείται με τη σιωπηρή ανοχή της τρόικας, η οποία αρχικά, όταν λίγες εβδομάδες προ των εκλογών είχε πρωτοπαρουσιαστεί το σχέδιο είχε εγείρει ενστάσεις εκτιμώντας ότι το έλλειμμα δεν είναι μόνο ταμειακό αλλά και δομικό.

ΣΥΡΙΖΑ: «Προσπαθούν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό»

Για άλλη μια προσπάθεια τρομοκράτησης του ελληνικού λαού έκανε λόγο με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενο στην κίνηση στην οποία προέβη το Bloomberg.

«Το χθεσινό δημοσίευμα που εμφάνισε μια υποτιθέμενη ισοτιμία ευρώ - δραχμής, είναι άλλη μια προσπάθεια κύκλων των αγορών και νεοφιλελεύθερων δυνάμεων να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό.
Τέτοιες τοποθετήσεις ευθυγραμμίζονται σαφώς με την πολιτική των εγχώριων μνημονιακών υποστηρικτών τους και μοναδικό σκοπό έχουν να σκορπίσουν το φόβο στον ελληνικό λαό και να κινδυνολογήσουν μπροστά στις επερχόμενες εκλογές.
Καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν πρέπει να υπηρετείται πίσω από τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που οδηγούν σε κίνδυνο την κοινωνία και την οικονομία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: Κλιμάκιο στελεχών θα περιοδεύσει σε χωριά του Πωγωνίου

Κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ θα περιοδεύσει στα παρακάτω χωριά του Πωγωνίου, την Δευτέρα 5 Ιουνίου: Στο Καλπάκι στις 7:00 μ.μ., στα Δολιανά στις 8:00 μ.μ. και στον Παρακάλαμο στις 9:00 μ.μ..

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «Ορφανοί» ταξιδιωτικοί σάκοι με 107 κιλά κάνναβη

Την 28-5-2012/10.00 σε δασώδη έκταση, στο Ωραιόκαστρο Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν (4) ταξιδιωτικοί σάκοι, επιμελώς κρυμμένοι από άγνωστους δράστες οι οποίοι περιείχαν συνολικά (106) κιλά και (690) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ οι δράστες αναζητούνται.

ΧΙΟΝΑΔΕΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ: Αλβανοί με όπλα μπήκαν στην Ελλάδα και ανάγκασαν βοσκό να τους ακολουθήσει για να του πάρουν τα ζώα του

Την 1-6-2012/11:45 σε δασική περιοχή στους Χιονάδες Ιωαννίνων, (2) άγνωστοι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, εισήλθαν στο Ελληνικό έδαφος και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και πιστολιού, εξανάγκασαν ομοεθνή τους βοσκό, να τους ακολουθήσει με το κοπάδι του, που αποτελείτο από (540) αιγοπρόβατα στο Αλβανικό έδαφος.
Από την Α.Δ. Ιωαννίνων ενημερώθηκαν οι Αλβανικές Αστυνομικές Αρχές, που εντόπισαν τον παθόντα και τους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο βοσκός και τα ζώα οδηγήθηκαν στο Ελληνικό έδαφος.
Τα ζώα παραδόθηκαν στους (2) ημεδαπούς ιδιοκτήτες, ενώ οι δράστες αναζητούνται.