Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Σχεδιάζεται άμεση παρακράτηση του ΦΠΑ από τις τράπεζες

Την άμεση παρακράτηση του ΦΠΑ από τις τράπεζες, σε κάθε συναλλαγή, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ρύθμιση, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή της χρονιάς, θα προβλέπει ότι σε κάθε εμπορική συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ο ΦΠΑ θα παρακρατείται από την τράπεζα και θα αποδίδεται από αυτήν αυτομάτως στο ελληνικό δημόσιο.
Έτσι το υπουργείο οικονομικών θα καταφέρει να μειώσει τα κρούσματα μη απόδοσης ΦΠΑ ενώ θα ενισχύσει τα έσοδα του.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποκατάστασης των υφιστάμενων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων

Καθοριστικό βήμα για την παύση λειτουργίας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στην Ήπειρο, έγινε με τη σημερινή (σχεδόν) ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με 16 δήμους για την αποκατάσταση τους με συνολικό προϋπολογισμό 3.735.183 ευρώ. ` Για το σκοπό αυτό, συγκροτήθηκε τεχνικοοικονομική πρόταση - φάκελος χρηματοδότησης της αποκατάστασης των υφιστάμενων ακόμη και σήμερα Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) στο πλαίσιο της, από 10/06/11, Πρόσκλησης του ΥΠΕΚΑ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη») με κωδικό 4.7 και συγκεκριμένα στην κατηγορία πράξεων: «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α.».
Το έργο χωρίζεται σε έξι υποέργα και αφορά Χ.Α.Δ.Α. (38 συνολικά) των δήμων: Σουλίου, Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, Πρεβέζης, Ζηρού, Πάργας, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Μετσόβου, Ζαγορίου, Β. Τζουμέρκων, Ζίτσας, Γ. Καραϊσκάκη, Ν. Σκουφά, Κ. Τζουμέρκων και Αρταίων.
Στο Δήμο Πωγωνίου το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης των ακόλουθων ανεξέλεγκτων χωματερών:
1.Κουκλιών, στη θέση Βαθιές
2.Δελβινακίου, στη θέση Μπεργάτο
3.Δολιανών, στη θέση Μουρσά ή Αγία Παρασκευή 4.Πωγωνιανής, στη θέση Θεοτόκος
5.Λάβδανης, στη θέση Αρμύρες
6.Κεφαλοβρύσου, στη θέση Αλώνι.

ΣΑΓΙΑΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού

Συνελήφθη χθες (28-10-2011) το μεσημέρι στη Σαγιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 43 ετών, για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές για έκτιση υπολοίπου ποινής (2) ετών, έντεκα (11) μηνών και είκοσι εννέα (29) ημερών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ιταλία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΡΙ ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΗΣ

Δυτικά, πάνω από το χωριό στο «Καστρί», μισή ώρα με τα πόδια, σώζονται ερείπια αρχαίου κάστρου των Μολλοσών . Θέση από την οποία επόπτευαν και έλεγχαν το εύφορο λεκανοπέδιο του Καλαμά, αλλά και τις όποιες διαθέσεις του άλλου ηπειρωτικού φίλου , των Χαόνων.
Ο τρόπος χτισίματος είναι ο ίδιος με της Δωδώνης και είναι το τελευταίο από μια σειρά παρόμοιων από την Δωδώνη έως εδώ διάστημα. Περιγραφή και εικόνα ,ύστερα aπό αυτοψία, παραθέτει στο βιβλίο του ο διακεκριμένος καθηγητής N. Hammond, "Epirus" Oxford 1967.
Εδώ ο Αραβαντινός, τοποθετεί την πόλη Βούνειμα «κληθείσαν ούτω δια το νέμεσθαι, βόας εξαιρέτους εν τη θέση ταύτη», επειδή γειτονεύει με την απέναντι Τράμπυα στη θέση της Παλαιογκρίμπιανης, συμφωνώντας έτσι με το Στέφανο Βυζάντιο, ο οποίος τοποθετεί τα Βούνειμα «πόλιν της Ηπείρου πλησίον της Τραμπύας», τα οποία «Λαβών χρησμόν ο Οδησσεύς ελθών προς άνδρας, οι ουκ οίασι, βούν ουν θύσας έκτισε »


ΠΗΓΗ: www.1366.syzefxis.gov.gr/index.php

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα


Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στην πύλη εισόδου εξωτερικού, 38χρονος αλλοδαπός, οδηγός οχήματος με ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο και ο 43χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο δάπεδο του εν λόγω ρυμουλκούμενου τροχόσπιτου, συνολικά έντεκα χιλιάδες οκτακόσια πενήντα (11.850) πακέτα τσιγάρων δύο τύπων, τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ανωτέρω όχημα, καθώς και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

Κάπα Research: Ιστορικό χαμηλό στο 14,7% για το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 7,5% στη ΝΔ, δίνει νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την Καπα Research αν αύριο διεξάγονταν εκλογές θα είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
ΝΔ: 22,2%
ΠΑΣΟΚ: 14,7%
ΚΚΕ: 9,1%
ΛΑΟΣ:  6,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 5,1%
Δημοκρατική Αριστερά: 4,2%
Οικολόγοι Πράσινοι: 3,4%
Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,8%
Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 26,5%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύεται στο «Βήμα», το 44% των πολιτών κρίνει αρνητικά την απόφαση της Συνόδου για την Ελλάδα, ενώ 2 στους δέκα ζητούν επιστροφή στη δραχμή.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2011"

 Με λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις στο Μνημείο του Μαχητή στο Καλπάκι, για τον εορτασμό του «Έπους του ΄40» με την αναπαράσταση των πολεμικών γεγονότων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «Έπους του ’40» ξεκίνησαν, με την προσέλευση των επισήμων, την επιμνημόσυνη δέηση, το προσκλητήριο νεκρών και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μαχητή του ’40.
Ακολούθησε καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη και ακολούθησε ομιλία από τον φιλόλογο και πρόεδρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών κ. Κώστα Βλάχο, με θέμα «Το παράδειγμα του ‘40».


Τα «Καλπάκια 2011» κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου στην οποία πήραν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά του Δήμου Πωγωνίου.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Πωγωνίου, την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, την 8η Μεραρχία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλπακίου.

ΙΚΑ: "Αγνοούνται" 60.000 συνταξιούχοι

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι περίπου 60.000 συνταξιούχοι αγνοούνται από το ΙΚΑ. Παρά το ότι έχουν περάσει 4 ολόκληροι μήνες από τον Ιούλιο, που άρχισε η απογραφή του, 60.000 συντάξεις παραμένουν στα αζήτητα. Οι δικαιούχοι τους δεν έχουν πάει όλους αυτούς τους μήνες στα ταμεία τους να τις διεκδικήσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταμείο χάνει από «συνταξιούχους- φαντάσματα» 700.000.000 κάθε χρόνο