Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Άγριο έγκλημα στη Βούλα Αττικής- Τραγωδία στο σπίτι του συντοπίτη μας ιδιοκτήτη εκπαιδευτηρίων από το Μαυρονόρος Πωγωνίου

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στο υπόγειο της πολυτελούς μεζονέτας της οδού Ρόδων στη Βούλα Αττικής λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής από τον σύζυγο της.
Ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω και έφερε πολλαπλά τραύματα στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα.
Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για άγριο έγκλημα με φόντο προσωπικές διαφορές αποκλείοντας το ενδεχόμενο της ληστείας.
Άλλωστε δεν υπήρχε παραβίαση στις πόρτες της πολυτελούς μεζονέτας της οδού Ρόδων ενώ δεν ήταν αναστατωμένο ή ψαγμένο το εσωτερικό.
Έτσι, επικεντρώνουν τις έρευνες στο περιβάλλον της εκπαιδευτικού προκειμένου να εντοπίσουν το δολοφόνο της.
Οι έρευνες των Αστυνομικών στην «ματωμένη» μεζονέτα της Βούλας θα συνεχιστούν και σήμερα σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία που να «δένουν» το δολοφόνο της άτυχης εκπαιδευτικού, έχουν ήδη παρθεί καταθέσεις από το σύζυγο της και τα δύο της παιδιά σε μια προσπάθεια να φωτιστεί η υπόθεση ενώ από το βράδυ της Παρασκευής αναζητείται και ο δεύτερος γιος της 60χρονης ο οποίος ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ εξαφανίστηκε και το όχημα του εντοπίστηκε στην περιοχή της Ιτέας.
Η νεκροψία έδειξε ότι η 60χρονη φέρει περισσότερες από 25 μαχαιριές ενώ ο θάνατος της προσδιορίζεται πρωινές ώρες της Παρασκευής. 
Ωστόσο η νεκροτομή που θα διενεργηθεί το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να δώσει περισσότερες απαντήσεις.

Πόσες αποδείξεις χρειάζονται για την φετινή φορολογική δήλωση

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ θα πρέπει να έχουν αποδείξεις που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ. 
Αν για παράδειγμα ένας συνταξιούχος έχει 6.000 ευρώ από σύνταξη και 3.600 ευρώ (300Χ12), από ενοίκια οι αποδείξεις που θα πρέπει να δηλώσει είναι 600 ευρώ (6.000 Χ 10%). 
Αν έχουν συλλέξει περισσότερες αποδείξεις δεν έχουν κανένα όφελος.

Αντίθετα αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου είναι μικρότερο από το ποσό που απαιτείται, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς. 
Για παράδειγμα για εισόδημα 40.000 ευρώ απαιτούνται 4.000 αποδείξεις. 
Αν ο φορολογούμενος καταθέσει 2.000 αποδείξεις, δηλαδή 2.000 λιγότερες, τότε πέρα από τον φόρο που θα πληρώσει, θα επιβαρυνθεί με πρόσθετο φόρο 2.000 Χ22% = 440 ευρώ επιπλέον.

Γιάννης Καραγιάννης: Τέσσερις προτάσεις για την Εγνατία Οδό

Με αφορμή την ενημέρωση από στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου παρουσία του Υπουργού κ. Γ. Σταθάκη σχετικά με τις συμβάσεις συντήρησης του δρόμου, o Βουλευτής Ιωαννίνων  κ. Γιάννης Καραγιάννης πρότεινε:
α) Τη μείωση των τιμών διοδίων και την εφαρμογή ειδικού καθεστώτος για τους πολίτες που μετακινούνται σε καθημερινή βάση για λόγους κατοικίας ή εργασίας στην Εγνατία οδό.
β) Την επίσπευση κατασκευής των συνδέσεων της Εγνατίας με Τζουμέρκα-Ζαγόρι-Κατσικά και τη διαμόρφωση του κόμβου Ιωαννίνων.
γ) Την επανακοστολόγηση του έργου ώστε να υπάρξει διαφάνεια σχετικά με το συνολικό κόστος κατασκευής.

δ) Την αξιοποίηση της Εγνατίας οδού για την ανάπτυξη πολιτιστικών, εμπορικών, τουριστικών και παραγωγικών συνεργειών μεταξύ των περιοχών που διέρχεται καθώς και των όμορων κρατών.

ΥΠΑΠΕΝ: Ενημέρωση καταναλωτών εν όψει του Πάσχα

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, ενημερώνει τους πολίτες-καταναλωτές για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
 Σήμανση αμνοεριφίων
Αμνοερίφια ελληνικών ή κοινοτικών εκτροφών που εσφάγησαν στην Ελλάδα
Τα σφάγια αμνοεριφίων που εκτράφηκαν στην Ελλάδα ή σε κοινοτικές χώρες και έχουν σφαγεί στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν:
σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού» (χρωστική Ε 133), στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και
σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, ιδίου χρωματισμού, στο εσωτερικό της οποίας αναγράφεται το όνομα της χώρας προέλευσης (π.χ. «ΕΛΛΑΣ», «ΟΥΓΓΑΡΙΑ» κλπ.).
Αμνοερίφια που εσφάγησαν σε άλλη κοινοτική χώρα (εντός ΕΕ)
 Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε άλλες κοινοτικές χώρες και διακινούνται προς τη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά:
όλες τις σφραγίδες σε χρώμα επιλογής της κάθε κοινοτικής χώρας, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της κοινοτικής χώρας
Αμνοερίφια που εσφάγησαν σε τρίτη χώρα (εκτός ΕΕ)
Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε τρίτες χώρες και εισάγονται στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά:
όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας
P Κάθε σφάγιο θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.
P Οι σημάνσεις καταλληλότητας και προέλευσης πρέπει να είναι ευανάγνωστες και να μην έχουν την όψη χρωματισμένου «λεκέ» στην επιφάνεια των σφάγιων.

Από την 1η Ιουνίου σε μηνιαία βάση η πληρωμή εισφορών στον ΟΑΕΕ

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.  Δ. Στρατούλης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Κεγκέρογλου, από την 1η Ιουνίου, θα καταβάλουν σε μηνιαία βάση οι ελεύθεροι επαγγελματίες τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, ενώ, νωρίτερα, θα προωθηθεί τροπολογία στη Βουλή που θα επιτρέπει τη συνταξιοδότηση οφειλετών που χρωστούν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ (το οποίο ισχύει σήμερα) με την παροχή δυνατότητας είτε σταδιακής παρακράτησης της οφειλής από τη σύνταξη είτε ακόμη και συμψηφισμού της με το ποσό της σύνταξης. 

Metron Analysis: Μεγάλη η «ψαλίδα» με τη Νέα Δημοκρατία

Μεγάλο προβάδισμα 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται το Σάββατο, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 41,9%
ΝΔ: 18,4%
Χρυσή Αυγή: 5,3%
Ποτάμι: 4,9%
ΚΚΕ: 3,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,8%

ΠΑΣΟΚ: 3% 

Εγκληματικές ενέργειες και παραλείψεις υπευθύνων σχετικά με τον άδικο χαμό του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη

Με αφορμή τον άδικο χαμό του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ως συνέπεια του άγριου bullying που είχε υποστεί, την απραξία της πολιτείας να καλύψει το νομικό κενό παρά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και χρόνια, έχω να σας εκθέσω τα πιο κάτω:
Για περίπου 5 χρόνια έχω δεχθεί ένα άγριο mobbing-bullying ως υπάλληλος του ΕΜΠ.  
Όλα αυτά άνθισαν σε ένα εργασιακό περιβάλλον πλήρους οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων, κλικών, αυθαιρεσίας, ανομίας κ.λπ.  Χρόνια τώρα τα καταγγέλλω (κατ’ επανάληψη) σε Υπουργεία, Επιθεώρηση Εργασίας, Συνήγορο του Πολίτη, Βουλή, βουλευτές, ΜΜΕ κ.λπ.
 Όμως όλα συγκαλύπτονταν και συγκαλύπτονται και όλοι αυτοί σιωπούν ή δηλώνουν αν-αρμόδιοι (!). 
Ζητούσα κατ’ επανάληψη από όλους αυτούς να νομοθετήσουν για την προστασία των θυμάτων του mobbing-bullying και την πρόληψη τέτοιων φαινομένων.  
Όλοι σιωπούσαν και όταν ετίθετο το θέμα στη Βουλή, ως αναφορά, περιέργως «εξαερώνετο».  Όλους αυτούς τους θεωρώ συνυπεύθυνους της δολοφονίας του Βαγγέλη και του κάθε Βαγγέλη, διότι οι πράξεις τους και οι παραλείψεις τους καλλιεργούν και φουντώνουν αυτά τα φαινόμενα.