Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Εγκληματικές ενέργειες και παραλείψεις υπευθύνων σχετικά με τον άδικο χαμό του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη

Με αφορμή τον άδικο χαμό του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ως συνέπεια του άγριου bullying που είχε υποστεί, την απραξία της πολιτείας να καλύψει το νομικό κενό παρά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και χρόνια, έχω να σας εκθέσω τα πιο κάτω:
Για περίπου 5 χρόνια έχω δεχθεί ένα άγριο mobbing-bullying ως υπάλληλος του ΕΜΠ.  
Όλα αυτά άνθισαν σε ένα εργασιακό περιβάλλον πλήρους οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων, κλικών, αυθαιρεσίας, ανομίας κ.λπ.  Χρόνια τώρα τα καταγγέλλω (κατ’ επανάληψη) σε Υπουργεία, Επιθεώρηση Εργασίας, Συνήγορο του Πολίτη, Βουλή, βουλευτές, ΜΜΕ κ.λπ.
 Όμως όλα συγκαλύπτονταν και συγκαλύπτονται και όλοι αυτοί σιωπούν ή δηλώνουν αν-αρμόδιοι (!). 
Ζητούσα κατ’ επανάληψη από όλους αυτούς να νομοθετήσουν για την προστασία των θυμάτων του mobbing-bullying και την πρόληψη τέτοιων φαινομένων.  
Όλοι σιωπούσαν και όταν ετίθετο το θέμα στη Βουλή, ως αναφορά, περιέργως «εξαερώνετο».  Όλους αυτούς τους θεωρώ συνυπεύθυνους της δολοφονίας του Βαγγέλη και του κάθε Βαγγέλη, διότι οι πράξεις τους και οι παραλείψεις τους καλλιεργούν και φουντώνουν αυτά τα φαινόμενα.
Τώρα οψίμως και υποκριτικά μιλάνε για κενό νόμου!!!  Να μην τολμήσουν να δώσουν συλλυπητήρια για την δολοφονία (ναι, είναι δολοφονία) του Βαγγέλη.  Είναι σαν να περιυβρίζουν τον νεκρό.  Δεν τους επιτρέπεται πλέον καμία υποκρισία.
Ο Βαγγέλης ήταν 20 ετών, δηλαδή ενήλικος και όμως όλοι μιλάνε για ενδοσχολική βία (η οποία ναι, υπάρχει), και την περιορίζουν εσκεμμένα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο-Λύκειο.  Το μεγάλο όμως mobbing-bullying είναι και στην εργασία,  σε άντρα ανομίας και διαφθοράς κ.λπ., όπως περιέγραψα για το Δημόσιο πιο πάνω.  
Μήπως, γι’ αυτό σιωπούν;
Η διαφθορά, η οικογενειοκρατία, οι παράνομες προσλήψεις στο Δημόσιο πάνε παρέα με το άγριο mobbing-bullying εναντίον εργαζομένων που δεν έχουν σχέση με τα πιο πάνω και αντιστέκονται στη διαφθορά.
Επιτέλους, ας μιλήσουν για την εργασιακή παρενόχληση, mobbing-bullying στο Δημόσιο και σε ενήλικους (όπως ήταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης).  Γιατί πάνε να το περιορίσουν στα ανήλικα και μόνο;  Γιατί;  Μήπως, δεν θέλουν να αγγίξουν καν την διαφθορά στο Δημόσιο χτυπώντας το εργασιακό mobbing-bullying;
Το μόνο που έχω να πω σε όλους αυτούς είναι «Αιδώς Αργείοι» και ότι σε τελική ανάλυση είναι και αυτοί συνένοχοι κακοποίησης και δολοφονίας ψυχών και ανθρώπων.  Κωφεύουν ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ζητά την σχετική νομοθεσία με οδηγίες της από το 2000. Αντ’ αυτού οι υποκριτές πάνε να το περιορίσουν στα σχολεία μόνο!!!   
Ναι, αλλά ο Βαγγέλης ήταν ενήλικος και οι θύτες ενήλικοι.
Απαιτώ από όλους αυτούς, την πλήρη αποκατάστασή μου, (ηθική κ.λπ.), για οποιαδήποτε βλάβη έχω υποστεί, για πολλά χρόνια, μεθοδευμένα, συστηματικά, καθημερινά, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.
Το μόνο που έκαναν όλο αυτό τον καιρό ήταν να τα συγκαλύπτουν.
Είναι  έ ν ο χ ο ι.

Γιώργος Β. Λουλούδης