Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Φωτίου Αθανάσιος: Ευχές για τις γιορτές

 


Να ανοίγουμε την πόρτα της αγάπης, έτσι μας δίδαξε ο Χριστός. Με το μήνυμα της γέννησής του να γίνει ο οδηγός στις ζωές μας. 

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, συνδημότες και συνδημότισσες μου το 2024 να φέρει περισσότερες χαρές στα σπίτια σας.

Καλές γιορτές με υγεία και αισιοδοξία.

Εύχομαι κανείς να μην νιώσει μόνος αυτές τις γιορτινές ημέρες και να στεκόμαστε πάντα με αλληλεγγύη σε όσους το έχουν ανάγκη. 

Χρόνια σας πολλά!!!

Φωτίου Αθανάσιος

Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

Μάγδα Τάτση: Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής των «ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ»



Αγαπητά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ηπείρου, αξιότιμοι πολίτες και φίλοι,

Είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια για εμένα να στέκομαι εμπρός σας σήμερα, στην πρώτη μου εμφάνιση ως εκλεγμένο μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Ηπείρου καθώς και ως πρόεδρος της παράταξης "Ορίζοντες Ηπείρου".

Η διαδρομή μου στις αυτοδιοικητικές διαδικασίες ξεκίνησε το 2019 με την αρχική συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο των “Οριζόντων Ηπείρου”. Μία παράταξη, η οποία χαρακτηρίζεται για την υπερβατικότητα και την θεσμικότητά της. Ακολούθησε η ανάδειξη μου σε αντιπρόεδρο της παράταξης, η κάθοδος μου στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την αμέριστη στήριξη των “Οριζόντων Ηπείρου” και τελικά η ανάληψη της προεδρίας της παράταξης ,μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της, Σπύρου Ριζόπουλου.

Η διαδικασία της μετάβασης αυτής πραγματοποιήθηκε με καθαρό και υποδειγματικό τρόπο, καταδεικνύοντας το γεγονός ότι οι “Ορίζοντες Ηπείρου” αποτελούν μια πανελλαδική πρωτοτυπία ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης με αρχές, αξίες αλλά και συνεκτικές προτάσεις και πολιτικές, οι οποίες μάλιστα δικαιώνονται καθημερινά στην πράξη.

Σας υπενθυμίζω ότι είχαμε προβλέψει την απώλεια του δρόμου Γιάννενα- Κακκαβιά καθώς και την απώλεια της σύνδεσης της Ιονίας Οδού με την Πρέβεζα.

Την καταστροφή στο Μαυρολάγκαδο και πρόσφατα στο Τέροβο.

Άνοιξε η πλατφόρμα «myΘέρμανση» για όσους ζεσταίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα

 


Άνοιξε η πλατφόρμα για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για όσους ζεσταίνονται με ρεύμα.

Συγκεριμένα στο site της ΑΑΔΕ και στην ενότητα «myΘέρμανση» είναι πλέον ενεργή και η δυνατότητα υποβολή αίτησης και για όσους θερμαίνονται με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 19 Ιανουαρίου.

Το ύψος της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ το τρίμηνο ανάλογα τη σύνθεση της οικογένειας, την περιοχή όπου βρίσκεται το νοικοκυριό (συντελεστής βαθμοημέρας, κ.α.).

Η ενίσχυση θα καλύψει καταναλώσεις από την 1η Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου 2024.

Ωφελούμενοι από την επιδότηση είναι όσοι πληρούν, σωρευτικά, τα παρακάτω εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

οικογενειακό εισόδημα για τους άγαμους 16.000 ευρώ, τους έγγαμους 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο,

Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

 


Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παρασκευή (Βιβή) Χαραλαμπογιάννη.

Στην τελετή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ. Καλλίνικος, οι βουλευτές κ.κ. Γ. Στύλιος- Ι. Τσίμαρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Σεραφείμ Λιάπης. η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Άννα Μπατιστάτου δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και των άλλων τοπικών αρχών.

Χαιρετισμούς και ευχές στον Περιφερειάρχη και στους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας και η Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Μετά την τελετή της Ορκωμοσίας που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ακολούθησε και η ορκωμοσία συμβούλων με πολιτικό όρκο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Υφυπουργός Εσωτερικών, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, οι επικεφαλής των παρατάξεων και ακολούθησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος καλωσόρισε τους νέους περιφερειακούς συμβούλους να είναι παραγωγική η παρουσία τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη:

Νίκος Γαλίτσης: Ευχές για τις γιορτές

 


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να είναι για όλους ξεχωριστά και το Νέο Έτος να φέρει όλα όσα ποθείτε και λαχταράτε.

Ας αφιερώσουμε αυτές τις μέρες λίγο χρόνο στον εαυτό μας, αναλογιζόμενοι τα πεπραγμένα μας και ας αφήσουμε τον απολογισμό να μας οδηγήσει με σύνεση στο αύριο.

Η πραγματική αξία των Χριστουγέννων βρίσκεται στην αγάπη και την αλληλεγγύη. Με οδηγό αυτά, αλλά και όλα τα αγνά συναισθήματα,  ας προχωρήσουμε στο μέλλον.

Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένο το 2024!

Χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη, ειρήνη κι ευτυχία!

Νίκος Γαλίτσης

Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ν.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: «Σταθερά και αμετάκλητα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης»

 


«Ο κύριος Μητσοτάκης, μέσα στις εσωτερικές του δυσκολίες, επιχειρεί να ενώσει όλα τα νεοφιλελεύθερα κομμάτια του κόμματος του, μέσα από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για το “ελεύθερο” και δήθεν «μη κερδοσκοπικό» πανεπιστήμιο.

-Επικαλείται λόγους που δεν οδηγούν σε τέτοιες λύσεις. Τα παιδιά σπουδάζουν στο εξωτερικό και στα κολλέγια γιατί η ΝΔ και  με την υποχρεωτική εισαγωγή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έχει αφήσει  χιλιάδες κενές θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια.

-Δηλώνει πως θα υπάρξουν νέες συνεργασίες με τα δημόσια πανεπιστήμια, όταν ΔΕΝ χρειάζεται καμία επιπλέον αλλαγή στην υφιστάμενη νομοθεσία για κάτι τέτοιο και τα ελληνικά πανεπιστήμια ήδη έχουν αξιοζήλευτες συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια.

-Μιλάει για μη κερδοσκοπικά, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι τα ιδρύματα αυτά θα χρειαστούν πολλά κέρδη για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα έξοδα τους.

Πάνω από 3 τρις. δολάρια είναι στις ΗΠΑ το χρέος των σπουδαστών στις Τράπεζες, λόγω των φοιτητικών δανείων.

-Ανακοινώνει συνεχώς ότι επιδιώκει την ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων όταν η δική του κυβέρνηση τα έχει αφήσει στην τύχη τους με την ελάχιστη χρηματοδότηση και τη μη προκήρυξη  νέων θέσεων καθηγητών.

“Ελεύθερο” πανεπιστήμιο, επίσης, για τον κύριο Μητσοτάκη σημαίνει ακριβό σε δίδακτρα πανεπιστήμιο.

“Ελεύθερο” πανεπιστήμιο για τον πρωθυπουργό σημαίνει ταφόπλακα στο Δημόσιο, το οποίο χρόνια περιφρονεί και σκοπίμως υπονομεύει τόσο με τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες, όσο και με τις απαξιωτικές αναφορές σ’ αυτό των στελεχών της Κυβέρνησης του.

“Ελεύθερο” πανεπιστήμιο, τέλος, για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ένα πανεπιστήμιο θεμελιωμένο στα συντρίμμια του Συντάγματος το οποίο, κατά τα ειωθότα, κουρελιάζει και ερμηνεύει κατά το δοκούν.

Μαρία Κεφαλά: Ευχές για τις γιορτές

 


Το 2024 ας μη μείνουμε απλά «ευαισθητοποιημένοι».

Χρειάζεται ισότιμη προσπάθεια για έναν ισότιμο κόσμο.

Χρειάζεται η συμβολή όλων μας για έναν συμπεριληπτικό και καλύτερο κόσμο, όπου ο σεβασμός στη μοναδικότητα θα είναι συνολική μας δύναμη!

Ας κάνουμε το 2024 την αρχή με περισσότερη ενσυναίσθηση,

για ίσες ευκαιρίες,

για έναν κόσμο όπου η Ισότητα θα σημαίνει ενότητα.

Και η γέννηση του Θεανθρώπου, ας είναι το προμήνυμα αγάπης και συγχώρεσης

Χρόνια πολλά!!

Καλά Χριστούγεννα!!

ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΦΑΛΑ

Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου.

Ορίζοντες Ηπείρου: Μια καθίζηση και μια κατολίσθηση, σε δρόμους που μόλις παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου

 


Μέσα σε 20 μέρες, μια καθίζηση και μια κατολίσθηση, σε δρόμους που μόλις παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου στην κυκλοφορία , αποδεικνύουν πως όχι μόνο σωστά μελετημένα δεν είναι αλλά και πρόχειρα κατασκευάζονται

Τα δύο έργα, στη θέση Μαυρολάγκαδο το ένα και η σύνδεση  Πηγάδια-Τέροβο το άλλο

Θεατές σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, των έργων που κατασκευάζονται με άφθονο δημόσιο χρήμα, είναι διαχρονικά τα τελευταία χρόνια οι Ηπειρώτες

Η Παράταξή μας εύλογα όπως και κάθε Ηπειρώτης ερωτάτε

Κατά την φάση της κατασκευής η αναθέτουσα αρχή έχει επιβλέποντα μηχανικό ο οποίος οφείλει να επιβλέπει τον εργολάβο,  είχαν εκπονηθεί γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες;

Με δεδομένου ότι έγινε η προσωρινή παραλαβή του έργου, ελλείψεις ή κακοτεχνίες εντοπίστηκαν  από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου;

Αν ναι, γιατί δόθηκε στην κυκλοφορία με κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών;

 Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία με ασφάλεια ο δρόμος και πόσο θα κοστίσει στους Ηπειρώτες η αποκατάσταση αυτή;

Υπάρχει  αντικειμενική πολιτική ευθύνη γι’ αυτές τις εικόνες καταστροφής

Γιατί ένας δρόμος 10 χιλιομέτρων  με αρχικό προϋπολογισμό 25 εκ. στον οποίο κατά την κατασκευή του δημιουργήθηκαν προβλήματα από κατολισθήσεις, δόθηκε εσπευσμένα στην κυκλοφορία πριν τις πρόσφατες εκλογές.

Tο πρόγραμμα των Κινητών Μονάδων την περίοδο των γιορτών

 


Οι ΚΟμΥ Ιωαννίνων ενημερώνουν το κοινό πως από 23/12/2023 ως και 26/12/2023 δεν θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες. Επίσης από 27/12/2023 ως και 29/12/2023 θα λειτουργεί μόνο τα σταθερά σημεία στην Περιφέρεια με ωράριο 09:00-15:00  και τα σταθερά σημεία στα Νοσοκομεία. 

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν θα λειτουργήσει κανένα σταθερό σημείο από 30/12/2023 ως και 01/01/2024.

Δήμος Κόνιτσας: Ευχές για τις γιορτές

 


Ευχές για τις γιορτές από το Δήμο Κόνιτσας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

 


Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00- 15:00

Ιωάννινα, Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Πρέβεζας, 09:00-12:00.

Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;

 


Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά δίνουν την ευκαιρία για ολιγοήμερη απόδραση από την καθημερινότητα, για συναντήσεις με την οικογένεια, φίλους και συναδέλφους. Για τους περισσότερους είναι μέρες φορτωμένες όχι μόνο με υποχρεώσεις αλλά και με ευχάριστες αναμνήσεις και προσδοκίες.

Ωστόσο, δεν  περιλαμβάνουν πάντα μόνο συναισθήματα χαράς, ικανοποίησης και ευεξίας, αλλά και εντάσεις, συγκρούσεις, διάψευση των ελπίδων και των επιθυμιών, που μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη ψυχική δυσφορία και να μεταμορφώσουν τις γιορτές σε μια περίοδο θλίψης, μελαγχολίας ακόμη και κατάθλιψης.

«Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων σχετίζεται στενά με την ψυχική υγεία. Αν και η μεγάλη πλειονότητα των ενηλίκων ανυπομονούν να έρθει η εποχή του χρόνου που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την χαρούμενη, στολισμένη, γεμάτη χρώματα, χαμόγελα, αγάπη και καλοσύνη ατμόσφαιρα, συντροφιά με τους αγαπημένους τους, άλλοι τείνουν να περνούν δύσκολα ακόμα και να υποφέρουν.

Η έρευνα δείχνει ότι πράγματι υπάρχει αύξηση ορισμένων τύπων ψυχοπαθολογίας σε ένα ποσοστό του γενικού πληθυσμού που αφορά στη μεταβολή της διάθεσης προς το χειρότερο.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (American Psychological Association), που πραγματοποιήθηκε σε 2.061 ενήλικες από μεταξύ 14 και 16 Νοεμβρίου 2023, το 89% των Αμερικανών δηλώνουν ότι ανησυχίες όπως η έλλειψη χρημάτων, αγαπημένων προσώπων και η πρόβλεψη οικογενειακών συγκρούσεων τους προκαλούν άγχος αυτή την περίοδο του έτους.