Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στην Γ΄ Ερασιτεχνική-Α' Όμιλος -Αναβλήθηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης η αναμέτρηση ΑΠΟΕΛ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ


Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:
ΠΕΤΣΑΛΙ- ΒΟΤΟΝΟΣΙ 1 - 0
ΜΑΡΜΑΡΑ- ΚΑΡΙΤΣΑ 4 - 1
Α.Ο.ΖΙΤΣΑΣ - Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4 - 1
ΠΑΣ ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ 2 - 2
Α.Π.Ο.Ε.Λ.- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (Αναβολή)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ- ΜΠΙΣΔΟΥΝΑΚΙ (Αναβολή)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 1. Πετσάλι: 19
2. Καρυές: 17*(7)
3. Κεφαλόβρυσο: 15*(6)
4. Ανάργυροι: 15
5. Ζίτσα: 14
6. Πανζαγορισιακός: 13 *(7)
7.Α.Ε. Γιάννενα: 9
8.ΑΠΟΕΛ: 8* (7)
9. Μάρμαρα: 8
10. Καρίτσα: 2
11.Βοτονόσι: 1
12.Μπισδουνάκι: 0* (7)

Σαν σίφουνας πέρασε ο Α.Σ. Καλπακίου από την Πρωτόπαπα -Άνετη επικράτηση για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά-Έχασε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στη Ζωοδόχο

*Ένα ευχάριστο απόγευμα – αν και ο καιρός ήταν βροχερός- πέρασε ο Αγροτικός Αστέρας νικώντας την ουραγό της βαθμολογίας ομάδα των Καμποχωρίων με 4-0.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και με γκολ του Μπίκα Κ. και Ντρουμπάλη Τ. προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο.
Στην επανάληψη ο Χαρίσης Θ. με πέναλτι έκανε το 3-0 και λίγο αργότερα ο ίδιος έγραψε το τελικό 4-0.
Δύο φορές η μπάλα βρήκε τα δοκάρια των φιλοξενούμενων και ο διαιτητής ακύρωσε και ένα κανονικό γκολ των γηπεδούχων.
Ο προπονητής της ομάδας Τάκης Νάκας είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει στον αγώνα επτά ποδοσφαιριστές κάτω από είκοσι ετών.
*Με πρωταγωνιστή τον Νταλάκα, που πέτυχε χατ τρικ, ο Α.Σ. Καλπακίου πήρε ακόμη ένα τρίποντο στην πορεία για την άνοδο, στην έδρα της Πρωτόπαπας με σκορ 0-4.
Από την έναρξη οι παίκτες του Καλπακίου πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό τους και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου, ο Νταλάκας άνοιξε το σκορ με πλασέ.
Στο 27' ο Κατσαβριάς διπλασίασε τα τέρματα του Καλπακίου.
Στο 34' ο Νταλάκας με σουτ έκανε το 0-3, και στο 70΄ ο ίδιος έγραψε το τελικό 0-4.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:
Αμφιθέα – Ασβεστοχώρι 0 - 4
Πρωτόπαπα - Καλπάκι 0 - 4
Ελεούσα - Σταυράκι 2 - 1
Περίβλεπτος - Αγ. Μαρίνα 2 - 1
Δαβάκης - Αμπελόκηποι 2 - 1
Πανφρουριακός - ΠΑΟ Κόνιτσας 9 - 1
Ζωοδόχος - Πωγωνάτος 2 - 1
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Καμποχώρια 4 - 0
Περιστέρι - Νησί 1 - 3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 41
2. Καλπάκι: 36
3. Περίβλεπτος: 34
4. Ζωοδόχος: 28
5. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 28
6. Ασβεστοχώρι: 24
7. Αμφιθέα: 24
8. Αγία Μαρίνα: 23
9. Δαβάκης: 22
10. Πρωτόπαπα: 20
11. Πωγωνάτος: 19
12. Σταυράκι: 18
13. ΠΑΟ Κόνιτσας: 16
14. Πανφρουριακός: 14
15. Αμπελόκηποι: 14
16. Νησί: 13
17. Περιστέρι: 10
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

Στο 15% ο φόρος στους τόκους των καταθέσεων

Αύξηση της φορολόγησης των τόκων των καταθέσεων από 10% σε 15% προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στόχος, όπως αναφέρει το "Βήμα" είναι να εξοικονομηθούν χρήματα για την καταβολή πρόσθετου οικογενειακού επιδόματος στις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω.
Δεν αποκλείεται ωστόσο το τελικό ποσοστό που θα αναγραφεί στο φορολογικό νομοσχέδιο να είναι 17,5% καθώς προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει η Δημοκρατική Αριστερά.

Παγίδα φόρων στη μεσαία τάξη

Χαμένοι όλοι με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ


«Φοροπαγίδα» για όλους όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ τον χρόνο και είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι αλλά και για τη μεγάλη πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων που εισπράττουν και ζουν αποκλειστικά από ενοίκια, δηλαδή αυτούς που ως σήμερα συνιστούν τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα, αποτελεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή.
Οι νέες αλλαγές, όπως αναφέρει το «Βήμα», αφορούν τα εισοδήματα του 2013 που θα δηλωθούν το 2014, ενώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν μείωση του μισθού τους από τον πρώτο μήνα του 2013 λόγω της νέας αυξημένης παρακράτησης.
Ειδικότερα, με νέα φορολογική κλίμακα η οποία θα αποτελείται από τρία κλιμάκια αντί για οκτώ που ισχύει σήμερα θα φορολογούνται από το 2013 τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων με ανώτατο φορολογικό συντελεστή 40% αντί για 45% για το ποσό εισοδήματος που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.
Στο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπονται μεταξύ άλλων η νέα κλίμακα, το νέο σύστημα έκπτωσης φόρου ως 1.950 ευρώ για εισοδήματα ως 42.000 ευρώ, η κατάργηση σημαντικού αριθμού φοροαπαλλαγών, η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά και η μερική αποκατάσταση της «ζημιάς» από τα νέα οικογενειακά επιδόματα, αλλά και οι αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των ιδιοκτητών ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, των επιχειρήσεων κτλ.
Η νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών - συνταξιούχων θα φορολογεί τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ με 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ εισοδήματος, με 36% για το μέρος του εισοδήματος που είναι από 25.001 ευρώ ως 40.000 ευρώ και το υπερβάλλον με 40%.

Τον Ιούλιο η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων

Πώς διαμορφώνονται τα επιδόματα

Με «το καλημέρα» του 2013 θα αρχίσουν να μετρούν απώλειες μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα φορολογική κλίμακα για τον υπολογισμό των μηνιαίων κρατήσεων φόρου.
Αντίθετα, όπως αναφέρει το «Έθνος», με χρονοκαθυστέρηση και μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2013, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου, θα αρχίσει η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων.
Οι μηνιαίες απώλειες για μισθωτούς με παιδιά ελέω παρακράτησης κυμαίνονται από 40 έως 118 ευρώ τον μήνα για μεικτές αποδοχές μεταξύ 1.000 και 2.500 ευρώ.
Πιο αναλυτικά, μετά τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και την κατάργηση των αφορολόγητων ορίων για τα τέκνα, θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 αυξήσεις στις κρατήσεις για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους:
-Δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα και έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ,
-έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και ετήσια εισοδήματα πάνω από 11.000 ευρώ,
-έχουν δύο προστατευόμενα τέκνα και εισοδήματα πάνω από 9.000 ευρώ,
-έχουν τρία προστατευόμενα τέκνα και εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.
Στο μέτωπο των επιδομάτων οι ευνοϊκές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο του επόμενου έτους μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2012, προκειμένου να εντοπιστούν οι δικαιούχοι. Αυτοί δηλαδή οι οποίοι πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια.
Τα νέα οικογενειακά επιδόματα φθάνουν μέχρι τα 40 ευρώ τον μήνα για 1 παιδί, τα 80 ευρώ τον μήνα για 2 παιδιά, τα 130 ευρώ τον μήνα για 3 παιδιά και τα 180 ευρώ τον μήνα για 4 παιδιά ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα.
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο τα επιδόματα του ΟΓΑ για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με ετήσια εισοδήματα έως 45.000 ευρώ μειώνονται από 44 σε 41 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί.
Έτσι, μια οικογένεια με τρία παιδιά που λαμβάνει σήμερα από τον ΟΓΑ επίδομα 132 ευρώ τον μήνα ή 396 ευρώ το τρίμηνο, από το επόμενο έτος θα λαμβάνει 123 ευρώ τον μήνα ή 369 το τρίμηνο.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 47ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (στο ύψος του Κερασώνα)

θανάσιμος
τραυματισμός 
24χρονης
αλλοδαπής

Χθές (08-12-2012), το πρωί, στο 47ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (στο ύψος του Κερασώνα), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 34χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.
Συνέπεια του τροχαίου ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα 24χρονη αλλοδαπή, επιβάτιδα του δεύτερου οχήματος, σοβαρά οι δύο οδηγοί των οχημάτων και ελαφρά οι δύο αλλοδαποί επιβάτες του πρώτου οχήματος (ηλικίας 31 και 4 ετών).
Ενεργείται προανάκριση για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος από το Σταθμό Τροχαίας Φιλιππιάδας.

Θανάσιμος τραυματισμός 22χρονου στο Λούρο Πρέβεζας


Προχθές (07.12.2012) το μεσημέρι στο Λούρο Πρέβεζας, ένας 22χρονος ημεδαπός κατά τη διάρκεια εργασιών ανύψωσης οχήματος με χρήση ανυψωτικού μηχανήματος, σε μάντρα αυτοκινήτων, καταπλακώθηκε από αυτό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου Πρέβεζας.

Δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου 2012

Κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου 2012 , από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, καταγράφηκε η ακόλουθη δραστηριότητα:
1. Συνελήφθησαν συνολικά (124) άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και Ειδικών Ποινικών Νόμων, καθώς επίσης (11) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και (491) μη νόμιμοι μετανάστες, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών).
Ειδικότερα:
Λαθρομετανάστες: 4 51 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών»: 27 άτομα
Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης: 2 άτομα
Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 2 7 άτομα
Ληστεία: 2 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 8 άτομα
Πλαστογραφία- χρήση πλαστών εγγράφων: 16 άτομα
Διακίνηση λαθρομεταναστών: 11 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί αλλοδαπών» : 40 άτομα
Απειλή: 2 άτομα
Εξύβριση: 2 άτομα

Κανονικά θα λειτουργούν όλα τα τμήματα στις εφορίες και τις Παρασκευές

Και την Παρασκευή θα εξυπηρετούν πλέον οι εφορίες.

Αναλυτικότερα, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του κοινού, καθιερώθηκε με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, η λειτουργία των Τμημάτων Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων Εισοδήματος και Μητρώου των Δ.Ο.Υ και κατά την ημέρα Παρασκευή.

Η απόφαση που είναι άμεσα εφαρμόσιμη θα βάλει τέλος στην υπολειτουργία των εφοριών τις Παρασκευές.

Πρόσκληση Επιλογής Ωφελουμένων "Ορεινή Συμπολιτεία Πίνδου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκλησης Επιλογής Ωφελουμένων

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ορεινή Συμπολιτεία Πίνδου» υλοποιεί την Πράξη «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων στην Πίνδο» της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ορεινή Συμπολιτεία Πίνδου» συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς: BIC ΗΠΕΙΡΟΥ (Συντονιστής εταίρος), ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΡ. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΚΟΙΝ ΕΠΙΧ Δ. ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΓΕΩΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, ΚΕΚ 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΚΕΚ ΕΥΡΩΚΑΤΑΡΤΙΣΗ.
Στόχος της προτεινόμενης πράξης είναι η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης και κινητοποίησης των τοπικών φορέων με στόχο την βελτίωση-αύξηση της απασχόλησης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Μέσω της προώθησης στην απασχόληση ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα,
άτομα με αναπηρία,
αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,
αποφυλακισθέντες,
πρώην χρήστες ουσιών και
άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/ απειλούμενα από φτώχεια,
οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας.
Ως αποτέλεσμα της προτεινόμενης πράξης θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι ωφελούμενοι ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, οι οποίοι θα μπορούν:
να συστήσουν τη δική τους επιχείρηση ,
να προωθηθούν για ένταξη σε πρόγραμμα επιχορήγησης, επιδότησης ή άλλο αναπτυξιακό πρόγραμμα και να προσληφθούν από επιχειρήσεις.
Περιοχή Παρέμβασης: Περιφέρεια Ηπείρου- Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων
Δήμοι: Β. Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Μετσόβου, Ζαγορίου.
Οι ενδιαφερόμενοι/ ες για πρόσθετη ενημέρωση και αναζήτηση των εντύπων των αιτήσεων και των σχετικών εντύπων εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της Αναπτυξιακής Σύμπραξης έως 31/12/2012, στο BIC ΗΠΕΙΡΟΥ κα Κωνσταντίνα Οικονόμου , από Δευτέρα – Παρασκευή, Ώρες 09:00-14:00,
Διεύθυνση: Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων),
τηλ:26510-44447, φαξ: 26510-44457,
email: bicepirus@ioa.forthnet.gr