Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Αν οι Ευρωπαίοι πουν σε όλα όχι υπόσχομαι δάκρυα και ιδρώτα»

«Την επόμενη ημέρα των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα έχουμε ή κυβέρνηση συνέχειας του μνημονίου ή κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο» δήλωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αποκλείοντας μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Μιλώντας στο πρωινό ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πρόθεση του για κυβέρνηση συνεργασίας με τις δυνάμεις της Αριστεράς, ακόμα και σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει την πρωτιά στις εκλογές με πλειοψηφία 151 βουλευτών.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα προσέλθει στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους για επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το plan B σε περίπτωση που οι ηγέτες της Ε.Ε. διαφωνήσουν με το σχέδιο του κόμματός του.
Όπως δήλωσε, σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι πουν σε όλα «όχι», «σας υπόσχομαι δάκρυα και ιδρώτα».
«Σε μία διαπραγμάτευση δεν πας για όλα αλλά πρέπει να έχεις κόκκινες γραμμές. Αποκαλύπτοντας το plan B είναι σα να πας στον πόλεμο για να χάσεις», υπογράμμιζε για να προσθέσει πως «μοναδικός στόχος είναι η παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση αμέσως διαλύεται η Ευρωζώνη» είπε ο κ. Τσίπρας , τονίζοντας ότι η κρίση δεν είναι ελληνική, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία και την Πορτογαλία.
«Το μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού και όχι η κυβέρνηση. Αν βγούμε πρώτο κόμμα, όλοι στην Ευρώπη θα ξέρουν ότι το μνημόνιο θα είναι νεκρό», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι δημιουργεί κλίμα πανικού με το δίλλημα ευρώ ή δραχμή και ζήτησε να σταματήσουν οι κινδυνολογίες για να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

«Η "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ" (εξουσία) το καλύτερο σενάριο του λαού»

Μέσα στο σκοτάδι που ετοιμάζουν να ρίξουν τους λαούς της Ευρώπης σταδιακά και έναν - έναν, χωρίς να εξαιρείται ο γερμανικός λαός, το δίλλημα είναι: ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Ή ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ;
ΚΟΛΑΣΗ δεν είναι μόνο η επιδείνωση της κατάστασης των λαών αλλά και η ευθεία γραμμή που οδηγεί στον φασισμό και στον πόλεμο
ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι η εξουσία των λαών.
Η εξέλιξη της κατάστασης για την Ελλάδα είτε μέσα είτε έξω από ΕΕ και ευρώ, αν δεν ανατραπεί ο καπιταλισμός είναι εξ ίσου τραγική.
Αν μας κρατήσουν μέσα θα το κάνουν για να δουλεύουμε επί δεκαετίες διπλό και τριπλό χρόνο με ανύπαρκτες αμοιβές και το υπόλοιπο να πηγαίνει στις τράπεζες, στους τοκογλύφους και στις πολυεθνικές που θα αγοράζουν την εργασία μας τζάμπα και υποτιμημένη.
Έτσι δεν θα ξεπληρώσουμε ποτέ και δεν θα απελευθερωθούμε από τα δεσμά τους ποτέ.
Αν μας διώξουν θα το κάνουν για να αγοράσουν όλο τον πλούτο της Ελλάδος υλικό, άυλο, υπόγειο, υπέργειο και ουράνιο στο 1/10 της αξίας του και να μας μείνει «αμανές» όλο το χρέος που χρωστάμε το οποίο έχουν κατοχυρώσει στο «Διεθνές (αγγλικό) Δίκαιο». Έτσι θα είμαστε σκλάβοι του συστήματος αιώνια και ας είμαστε έξω από το ευρώ και την ΕΕ.
Χωρίς να ανατραπεί το σύστημα, ο λαός μας θα είναι έτσι και αλλιώς πτωχευμένος και για πάντα χρεωμένος.
Μέσα σε αυτές τις μαύρες σκέψεις η μόνη εναλλακτική λύση που έρχεται στο νου είναι αυτή του ΚΚΕ και όσων δυνάμεων ασπάζονται αυτή τη λογική, για έξοδο από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό και λαϊκή εξουσία ή πιο ειδικά για εξουσία της εργατικής τάξης.
Με αυτή την εξουσία μόνο μπορείς να απαλλαγείς από κάθε ιμπεριαλιστικό και καπιταλιστικό δεσμό και μόνο έτσι μπορείς να αρνηθείς να ξεπουλήσεις τη χώρα και τον πλούτο της και να μη πτωχεύσει ο λαός από την κλοπή του ιδρώτα του.
Όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Κανένας δεν θα μπορεί να κλέψει τον πλούτο μας και να τον βγάλει στο εξωτερικό, κανένας δεν θα μπορεί να αγοράσει με τα λεφτά του απ έξω, χώρια που θα κυνηγηθούν μέχρις εσχάτων για την κλοπή που έκαναν. Όλα θα ανήκουν στο λαό και ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ. Δεν πωλούνται ούτε στο 1/10 της αξίας ούτε 20 φορές πάνω από την αξία τους! Τότε θα καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός άλλαξε σελίδα και δεν θα μπορούν να του ετοιμάσουν πλέον κανένα σενάριο πτώχευσης, εξόδου, εισόδου κλπ.
Η κόλαση θα είναι παρελθόν.
Η εναλλακτική λύση θα είναι παρούσα.


ΠΗΓΗ: Αριστερή πολιτική

"Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ" - Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στο Θέατρο ΠΕΤΡΑ της Πετρούπολης, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012


"Η Ήπειρος του Αγώνα''
Μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το καθιερωμένο πλέον κάθε καλοκαίρι, τέτοια εποχή, Ηπειρώτικο Πολυθέαμα, της Πανηπειρωτικής.
"Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ" - Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία στο Θέατρο ΠΕΤΡΑ της Πετρούπολης, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012, ώρα 20.30'.
Ηπειρώτικο Πολυθέαμα 2012
Μεγάλη εκδήλωση της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Σάββατο 30 Ιουνίου, ώρα 20.30' Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη.
Με τη συμμετοχή των:
ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑ ΧΑΛΚΙΑ, Ηπειρώτικης κομπανίας ΘΟΔΩΡΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΑ, ΧΟΡΩΔΙΑΣ Π.Σ.Ε.. πολυφωνικού σχήματος Ηπείρου (Β. Κώτσου), πολυφωνικού συνόλου "ΧΑΟΝΙΑ", χορευτικών ομίλων Ενώσεων & συλλόγων Ηπειρωτών Αττικής
Είσοδος 5 ευρώ.

ΣΑΓΙΑΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Σύλληψη 22χρονου αλλοδαπού, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Προχθές (12-06-2012) το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας συνέλαβαν 22χρονο αλλοδαπό, Αλβανό υπήκοο, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη οπλοκατοχή. Συγκεκριμένα, ο 22χρονος επιχείρησε να εξέλθει από τη χώρα μας και κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, ως προϊόντα εγκλήματος, τα κάτωθι:
εκατό (100) λίρες Αγγλίας.
το χρηματικό ποσό των (1450) ευρώ.
γυναικεία κοσμήματα.
δέκα (10) κινητά τηλέφωνα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 9 cm.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών των κλαπέντων αντικειμένων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: 22,6% η ανεργία το α΄ τρίμηνο του 2012

1.120.097 οι καταγεγραμμένοι άνεργοι

Στο 22,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2012 από 20,7% το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από το 1998.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2011, η ανεργία είχε ανέλθει στο 15,9%.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το Α΄ Τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.837.950 άτομα και των ανέργων σε 1.120.097. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 22,6%, έναντι 20,7% του προηγούμενου τριμήνου και 15,9% του αντίστοιχου τριμήνου 2011.
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 10,7% σε σχέση με το Α΄ Τρίμηνο του 2011. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 57,3% σε σχέση με το Α΄ Τρίμηνο του 2011.
Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (26,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (19,7%).
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (52,7%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 60,4%.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (34,3%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (33,1%) και οι απόφοιτοι τριτάξιας Μέσης Εκπαίδευσης (25,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (12,0%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (15,7%).
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 23,8% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 56,5%.
Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (30,5% έναντι 21,8%). Επίσης, το 71,7% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 51,7%.
Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 28,5% και στη Κεντρική Μακεδονία με 24,7%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 13,9% και στις Ιόνιους Νήσους με 15,9%.

Αλλάζουν οι αστυνομικές ταυτότητες

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, προχωρά στην καθιέρωση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών, είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό μέσω των εκεί Προξενικών αρχών.
Το νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας.
Στη νέα ταυτότητα θα αναγράφεται το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ ενώ θα έχει υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί.
Η διαδικασία αντικατάστασης του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 8 εκ. πολίτες θα προσέλθουν για να αλλάξουν τις ταυτότητες τους.
Σημειώνεται, ότι όλα τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα ισχύουν μέχρι και την αντικατάστασή τους από τα νέου τύπου.

Οι ειλικρινείς ψεύτες του Ραχόι -Σωτήρες λαοί, άσωτες τράπεζες

Αφοπλιστικά ειλικρινής η Ισπανική κυβέρνηση. Όχι τόσο γιατί ήθελε αλλά γιατί δε γινόταν αλλιώς. Από το γκρεμό ή το ρέμα τι διαλέξεις. Εξαρτάται σε τι είσαι καλύτερος. Στο άλμα στο κενό ή στο κολύμπι. Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας πάντως το είπε καθαρά. "Δεν έχουμε καμία σχέση με τους άλλους." Και ξεκαθάρισε, για να πούμε μια λέξη του συρμού, πως δεν πρόκειται για διάσωση της χώρας αλλά για διάσωση των τραπεζών. Απλά κι ωραία. Όχι σαν τους δικούς μας που έχουν σκορπίσει 150δις στις άσωτες τράπεζες και μας παραμυθιάζουν ότι το έκαναν για να σώσουν την πατρίδα.
Βέβαια μπορεί οι Ισπανοί να λένε πως δεν έχουν σχέση με τους άλλους αλλά έλα που έχουν οι άλλοι μ' αυτούς. Γιατί σε όλες τις περιπτώσεις και της Ελλάδας και της Ιρλανδίας αλλά και όποιου αλλού προκύψει στη συνέχεια, Ιταλία πες αλεύρι, όλο τις τράπεζες βρίσκουμε μπροστά μας. Και μάλλον όχι γιατί υπάρχουν κάποιοι κακοί τραπεζίτες αλλά γιατί το σύστημα μπάζει από παντού, από το Α ως το Ω.
Άκουσα επίσης τον κ. Ραχόι να λέει ότι δεν έχουν τεθεί δημοσιονομικές προϋποθέσεις (τι γλώσσα Θεέ μου, που τα βρίσκουν) και ότι οι όροι είναι οι καλύτεροι. Και σε μας έτσι ήταν πάντα, οι καλύτεροι. Τώρα γιατί καταστράφηκε η οικονομία δεν έχει εξηγηθεί, θα βρεθεί στη νεκροψία.
Ο κ. Ραχόι λέει ψέματα βέβαια γιατί όσο κι αν δεν το ξεκαθάρισαν, τα χρήματα θα τα δανειστεί η Ισπανία και όπως γίνεται και ως τώρα, αυτό το ποσό θα περάσει στο χρέος της Ισπανίας που θα κάνει τους επόμενους μήνες ένα ωραίο άλμα. Και μέχρι να καταλάβουν και οι Ισπανοί τι σημαίνει έλλειμμα και τι χρέος και τι είναι οι "δημοσιονομικές προϋποθέσεις".

Κατάσχεση εισοδημάτων για όσους δεν πληρώνουν το «χαράτσι»

Αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται περίπου 500.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων για το έτος 2011, το οποίο έχει επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η..

Σε σύσκεψη που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, κ. Γιώργος Ζανιάς, με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων Δ.Ο.Υ., δόθηκε η εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των φορολογούμενων που δεν έχουν καταβάλει το «χαράτσι» και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Συνολικά, οι εισπράξεις από το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2011 έχουν φθάσει τα 2,3 δισ. ευρώ, προκαλώντας ευφορία στα ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών, λόγω των διαφυγόντων εσόδων από την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής.
Εκτιμάται πως αν τελικά εισπραχθεί και το ποσό από τους περίπου 500.000 οφειλέτες, τότε το νούμερο θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ.

ΚΚΕ: Χωρίς σύγκρουση με τους κατέχοντες τον πλούτο δεν υπάρχει αλλαγή

Εντυπωσιακή μεν , λογική δε, η δήλωση του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη ΜΜΕ Β. Ρέστη που προκαλεί ανοιχτά τους πάντες και ειδικά αυτούς που πληρώνουν μια ζωή το λογαριασμό του καπιταλισμού χωρίς να φταίνε. Τα μεγάλα "αφεντικά" του πλανήτη φέρονται πια ανοιχτά σαν ιδιοκτήτες του σύμπαντος όσο οι λαοί δεν τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να τους προσγειώσουν. Όποιος νομίζει ότι ενδιαφέρονται έστω και λίγο για το αν υποφέρει ο λαός ή για το αν διαλύεται ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός κάνει λάθος. Ίσα-ίσα που το βλέπουν σαν ευκαιρία. Οι πιο ισχυροί άνθρωποι του πλανήτη έχουν μόνο ένα θεό. Τη δύναμη της επιβολής του τεράστιου πλούτου τους. Είναι βέβαιοι ότι στη μάχη του ανταγωνισμού θα εξαφανίσουν τους ανταγωνιστές τους και την επόμενη θα βρεθούν ακόμη ισχυρότεροι. Σιγά να μην πληρώσουμε εμείς, λένε με ειρωνεία, και προκαλούν να τους βρουν πρώτα... Την ίδια στιγμή τα κανάλια που εκφράζουν τα συμφέροντά τους καλούν το λαό να επιδείξει σύνεση και να συμμορφωθεί...στις απαιτήσεις της εξουσίας τους.

ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για την εμπλοκή τους σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης



Κατασχέθηκαν παραπάνω από (240) κιλά κάνναβης!!!

Συνελήφθησαν σήμερα (13-06-2012) τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, τρεις ημεδαποί (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), ηλικίας 48, 30 και 39 ετών καθώς και ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (κλούβα) το οποίο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη και ο 42χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα σάκοι, που περιείχαν 174 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 270,401 γραμμαρίων.
Επίσης, λίγη ώρα αργότερα, στο Καρτέρι Θεσπρωτίας συνελήφθησαν ο 48χρονος και η 39χρονη, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, προκειμένου να καθορίζουν το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Τα δύο οχήματα καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αμετανόητος ο κ. Σαμαράς»

Στην αντεπίθεση, με σκληρές εκφράσεις, πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο χαρακτήρισε "αμετανόητο".
"Ο κ.Σαμαράς δεν μπορεί να κατανοήσει τον αγώνα του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει την διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον κ. Σαμαρά «αμετανόητο», γιατί, όπως αναφέρει, επανέλαβε προς στους πολίτες, μια ακόμη φορά, τους εκβιασμούς των δανειστών, αποσιωπώντας το γεγονός ότι αν κάτι οδηγεί στη δραχμή αυτό είναι το μνημόνιο.
Έτσι, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται ότι το μοναδικό πράγμα που ο κ. Σαμαράς μπορεί να εγγυηθεί είναι η συνέχιση του δεύτερου μνημονίου που ο ίδιος ψήφισε, δεσμεύτηκε προσωπικά προς την τρόικα να εφαρμόσει και αρνήθηκε να άρει τη δέσμευσή του, όπως του ζήτησε να πράξει ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών.
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε σήμερα έτοιμος να ολοκληρώσει την κοινωνική και οικονομική καταστροφή της χώρας, που επιφέρουν τα μνημόνια, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ο ίδιος και το κόμμα του επιχειρούν προεκλογικά να συγκαλύψουν το γεγονός αυτό επιδιδόμενοι σε μια άνευ προηγουμένου κατασυκοφάντηση, διαστρέβλωση θέσεων και επίθεση λάσπης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα στελέχη του.
Ένα από τα πάμπολλα παραδείγματα είναι το ψέμα του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ υποστηρίζει τον αφοπλισμό της αστυνομίας γενικά, ενώ ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για αφοπλισμό στις διαδηλώσεις των πολιτών.
Ο λαός δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται από τον κ. Σαμαρά, τονίζει ο ΣΥΡΙΖA πολύ περισσότερο, καταλήγει η ανακοίνωση «δεν μπορεί να εμπιστευτεί ένα κόμμα που ευθύνεται εξίσου με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου για το όργιο διαπλοκής και διαφθοράς, για τη λεηλασία των εισοδημάτων των πολιτών και για τη συρρίκνωση της λαϊκής κυριαρχίας».