Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, (14.00-20.00) στο Πεδίον του Άρεως


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με απόλυτο σεβασμό στην Παράδοση διοργανώνει Ημερήσιο Παραδοσιακό Πανηγύρι στις 29 Σεπτεμβρίου, Κυριακή (14.00-20.00) στο Πεδίον του Άρεως.
Είναι μια προσπάθεια για τη συνέχεια με συνέπεια της Ηπειρώτικης Παράδοσης.
Όλοι οι Ηπειρώτες μαζί.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών κατοικιών που έγιναν στη Φασκομηλιά Θεσπρωτίας


Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών κατοικιών που έγιναν στη Φασκομηλιά Θεσπρωτίας.
Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, οι δύο δράστες, εμπλέκονται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου 2019 στη Φασκομηλιά Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα:
• κατά το χρονικό διάστημα από 06 έως 14-01-2019 διέρρηξαν κατοικία, ιδιοκτησίας 52χρονης ημεδαπής, από όπου αφαίρεσαν μαγειρικά σκευή, είδη ρουχισμού, τρόφιμα και δύο φορητούς ασυρμάτους,
• κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 15-01-2019 διέρρηξαν κατοικία, ιδιοκτησίας 70χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσαν (670) φιάλες κρασιού, δύο αεροβόλα όπλα, δύο δοχεία με λάδι, εργαλεία, μαγειρικά σκεύη και είδη ρουχισμού,
• κατά το χρονικό διάστημα από 11.00 έως 12.30 ώρα της 14-01-2019, διέρρηξαν κατοικία, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα tablet και μικρό χρηματικό ποσό,
• κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιανουαρίου έως 29-01-2019 διέρρηξαν κατοικία 45χρονης ημεδαπής, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα μαχαίρι.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σύλλογος Ηπειρωτών Αστυνομικών: 20ο Ηπειρώτικο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στο άλσος Στρατού

Κλείνει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού




Από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί  το επίδομα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), μετά τις 12:00 της 13ης Σεπτεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τέταρτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου, μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της τέταρτης διμηνιαίας δόσης του 2019 που αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ αναμένεται να καταβληθεί από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε όσους θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 μέχρι και 13 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα έχουν εκκαθαρισμένη την φετινή φορολογική τους δήλωση (εισοδήματα 2018).

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απελευθέρωσης της αρκούδας στο Δίστρατο Ιωαννίνων


Ελευθερώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης από μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης  «ΑΡΚΟΥΡΟΣ» η αρκούδα που  βρέθηκε πιασμένη σε «παγίδα» στο Δίστρατο Ιωαννίνων.
Η αρκούδα εντοπίστηκε από κατοίκους και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές για να ξεκινήσει η επιχείρηση σωτηρίας της.

ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας


Σύμφωνα με πρόβλεψη  της ΕΜΥ αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Για σήμερα έντονες βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στην Ήπειρο, τη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, στα ορεινά και ημιορεινά κεντρικά ηπειρωτικά, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, που επισημαίνει ότι ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια των φαινομένων, δηλαδή τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τρίτης.
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όποτε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πρέβεζα: Συνελήφθη ένας 63χρονος για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις

Σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του 63χρονου, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (2) μηχανές γόμωσης και πλήρωσης φυσιγγίων, πυρίτιδα βάρους (1.688) γραμμαρίων, (4.000) κενά φυσίγγια και (5.000) συγκεντρωτήρες
Συνελήφθη, σήμερα (10-09-2019) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 63χρονο, διότι κατελήφθη σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του, να προβαίνει παράνομα στη γόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων με σκοπό την εμπορία, στερούμενος σχετικής άδειας από αρμόδια αρχή.
Σε έρευνα στον παραπάνω χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
  (2) μηχανές γόμωσης και πλήρωσης φυσιγγίων,
(2) συσκευασίες με πυρίτιδα, συνολικού βάρους (1.688) γραμμαρίων,
(4.000) κενά κυνηγετικά φυσίγγια, έτοιμα προς γόμωση,
  (5.000) συγκεντρωτήρες,
  (25) γομωμένα φυσίγγια, έτοιμα προς εμπορία,
  (300) χάρτινα κυτία, για την αποθήκευση των φυσιγγίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από την Τροχαία στους μαθητές και τους γονείς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, αστυνομικοί θα διανείμουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο για μαθητές, όσο και για γονείς.
Η πρωτοβουλία αυτή, που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Ιωάννινα: Τραγικός θάνατος 84χρονου μετά από πτώση από ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας


Στο κενό από την ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας στην οδό Κομνηνών στα Ιωάννινα έπεσε σήμερα λίγο μετά τις 7 το πρωί ένας 84χρονος και βρήκε τραγικό θάνατο.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά για τον 84χρονο.
Η αστυνομία ερευνά τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στην περιοχή Κεφαλόβρυσου Πωγωνίου για κατοχή και μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης βάρους 73,8 κιλών


Εντοπίστηκε να μεταφέρει με όχημα πάνω από 73 κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κατάφεραν μετά από συντονισμένες ενέργειες να αποτρέψουν την εισαγωγή και περαιτέρω διακίνηση στη χώρα, μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Για την υπόθεση συνελήφθη σήμερα (10 Σεπτεμβρίου 2019) τα ξημερώματα, 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της διασυνοριακής διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίσθηκε ο κατηγορούμενος από τους αστυνομικούς στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου Ιωαννίνων, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, (47) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (800) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα αγκώνα: Πόσο αποτελεσματική είναι η αρθροπλαστική;


Οι φλεγμονώδεις αρθροπάθειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, αποτελούν την κλασική ένδειξη για αρθροπλαστική του αγκώνα, μια επέμβαση που συνεχίζει να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου και κερδίζει ολοένα περισσότερους υποστηρικτές. Ωστόσο, παρουσιάζει μερικές μοναδικές ιδιαιτερότητες, δεδομένου ότι, συγκριτικά με τις αρθρώσεις ισχίου και γόνατος, η άρθρωση του αγκώνα είναι μικρή και η σταθερότητά της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ακεραιότητα της άρθρωσης. Η επιτυχία της αρθροπλαστικής αγκώνα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξοικείωση του χειρουργού με την ανατομία και τις χειρουργικές προσεγγίσεις, τη σωστή επιλογή και εμφύτευση των προθετικών υλικών και τη συμμόρφωση με τις μετεγχειρητικές συστάσεις.
«Η ρευματοειδής αρθρίτιδα αποτελεί μία χρόνια και εξελικτική ασθένεια που προσβάλλει τις αρθρώσεις και πολύ συχνά οι ασθενείς  αναγκάζονται να υποβληθούν σε αντικατάσταση των αρθρώσεων προκειμένου να παραμείνουν ανεξάρτητοι και δραστήριοι. Αν και η αντικατάσταση του αγκώνα είναι λιγότερο συνηθισμένη, σε όσους υποφέρουν από σοβαρής μορφής ρευματοειδή αρθρίτιδα στην περιοχή, η αρθροπλαστική είναι η μοναδική λύση», επισημαίνει ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ. Παναγιώτης Πάντος, Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Διευθυντής Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας στην Κλινική Χειρουργικής Ώμου Klinik Maingau vom Roten Kreuz στη Φρανκφούρτη και υπεύθυνος των τμημάτων Άνω Άκρου και Αθλητικών Κακώσεων της Osteon Orthopedic & Spine Clinic.
Ο επιπολασμός της ρευματοειδούς αρθρίτιδας ανέρχεται στο επίπεδο του 6,7‰ των ενηλίκων, με τις γυναίκες να έχουν τριπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης της πάθησης από ό,τι οι άνδρες. Στα αρχικά στάδια προκαλεί πόνο, οίδημα, ευαισθησία κατά την πίεση και πρωινή δυσκαμψία.