Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-3

 

Διπλό με τριάρα και γκολάρες

Ένα σημαντικό διπλό πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού για την 17η αγωνιστική της Super League.

Ο Καραχάλιος στο 45' έκανε το γέμισμα από τα δεξιά προς την περιοχή, ο Μπαχανάκ δεν κατάφερε να διώξει και ο Μπάλαν έκανε το πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 65' έπειτα  από εκτέλεση φάουλ από τον Μορέιρα, ο Εραμούσπε με προβολή μέσα στην περιοχή διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΣ.

Ο Σόρια  στο 69' έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Παμλίδης από την κορυφή της περιοχής με μία βολίδα στην κίνηση ανέβασε το δίκτη  του σκορ στο 3-0.

Ο Παναγιώτου στο 88' με σουτ από μακριά με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 1-3.

Λεβαδειακός (Γιάσμικο Βέλιτς):

Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ, Συμελίδης (Μεχία 79΄), Βήχος (Λούα Λούα 72΄), Μουτίνιο, Κωνσταντινίδης (Τζημόπουλος 72΄), Βρακάς (Παναγιώτου 72΄), Δούμτσιος, Νίκας (Τορό 46΄), Τσάπρας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):

Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο (Νίνης 88΄), Ριένστρα  (Λιάσος 72΄), Παμλίδης, Μορέιρα, Μπάλαν (Σταματελόπουλος  86΄).

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

 


Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2023 του Πολιτιστικού- Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δολιανών "Ο Γενναδιος" στο Κοινοτικό κατάστημα.

Τις πιο εγκάρδιες ευχές στην τυχερή του φλουριού Βούλα Χατζηστεφανίδου που κέρδισε μια δωροεπιταγή προς εξαργύρωση στις "Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης".

Ακολούθησε Γενική Συνέλευση με θέματα:

Απολογισμός 2022 – Προϋπολογισμός  2023.

Ευχόμαστε το 2023 να φέρει σε όλους υγεία, ευτυχία και δημιουργικό πνεύμα!

Συνελήφθη σε περιοχή του Πωγωνίου με ναρκωτικά και χάπια

 


Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι σε περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (59) ναρκωτικά χάπια, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος το εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου του στη χώρα.

Βράβευση αθλητών και προπονητών και κοπή πίτας από το Ν.Ο.Ι.

 


Σε κλίμα υπερηφάνειας και παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γεώργιου Αμυρά πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Φώτων η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των αθλητών και προπονητών του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Οι αθλητές που μας έχουν προσφέρει στιγμές συγκίνησης με τις αθλητικές τους επιδόσεις και κατακτήσεις βραβεύτηκαν ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης που συνεχίζουν να κρατούν σταθερά ψηλά το Ν.Ο.Ι. και τα Γιάννινα στον αθλητικό χάρτη, τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Μάρθα Παλαιοπάνου επισημαίνοντας ότι είναι μία ομαδική προσπάθεια που απαιτεί ωστόσο τη στήριξη της πολιτείας και των τοπικών αρχών. «Ο Όμιλός μας παραμένει πολυνίκης και πρωταθλητής. Τα παιδιά μαθαίνουν, μέσα από τον αθλητισμό, τις αξίες της ζωής αλλά και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους γιατί ο δρόμος είναι ανηφορικός, δύσκολος και απαιτεί προσπάθεια, θέληση και καλή διαχείριση τόσο της χαράς όσο και της απογοήτευσης. Όραμά μας είναι να συνεχίσουμε την καλή πορεία με τη βοήθεια των αθλητών και προπονητών μας. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη στήριξη και αρωγή όλων καθώς έχουμε μπροστά μας σημαντικούς αγώνες αλλά και την Ολυμπιάδα του 2024. Ευχόμαστε ο Ν.Ο.Ι. να καταφέρει να ξανακουστεί ο εθνικός μας ύμνος και να φέρει στην πόλη μας ένα ακόμη ολυμπιακό μετάλλιο» σημείωσε.

Την υπερηφάνεια του για τις επιδόσεις των αθλητών εξέφρασε και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς που επεσήμανε συγχρόνως ότι θα είναι στο πλευρό του Ομίλου σε μία κοινή πορεία που θα φέρει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. «Ο Ν.Ο.Ι. έχει γράψει ιστορία στο άθλημα της κωπηλασίας και θα είμαστε στο πλευρό σας» τόνισε μεταξύ άλλων.

Τα συγχαρητήριά τους για τις διακρίσεις των αθλητών αλλά και την πορεία του Ομίλου έδωσαν και οι αυτοδιοικητικές αρχές και των φορείς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και βράβευσαν τους αθλητές και προπονητές οι κ.κ. Βασίλης Γοργόλης, Αντιπεριφερειάρχης, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Βαγγέλης Πήχας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου,  ο πρώην Δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» κ. Άρης Μπαρτζώκας, η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» κ.  Τατιάνα Καλογιάννη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Βασίλης Μουσελίμης, ο κ. Παναγιώτης Μηλιώτης ως εκπρόσωπος της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ κ. Παντελής Κολόκας, το μέλος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κ. Στέφανος Μιχάλης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κωπηλασίας κ. Δημητρίου Γεώργιος, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ελένη Βήρου, ο Ολυμπιονίκης κ. Παναγιώτης Μηλιώτης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κωπηλασίας κ. Φράγκου Ευαγγελία από το Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών, η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Δ. Ιωαννίνων κ. Ματίνα Παππά και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Ι.  Επίσης παρευρέθηκαν από το ΠΕΑΚΙ οι κ.κ. Ελπινίκη Μπάρκα και Αλέκα Κασιούμη.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν:

Βραβεύσεις Αθλητών

Πρέβεζα: Συνελήφθη άνδρας, για ηχορύπανση

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας άνδρας,  διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ως προσωρινά υπεύθυνος, στο οποίο έκανε χρήση μουσικής, που διαπιστώθηκε ότι η έντασή της υπερέβαινε το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο θορύβου, παραβιάζοντας παράλληλα το ωράριο λειτουργίας μουσικής.

Θέατρο Actina: ΄Εξτρα παράσταση έκπληξη «Ποιος θα σώσει τα Χριστούγεννα;» αποκλειστικά για ενήλικες το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, στις 21:00

 


Το Θέατρο Actina παρουσιάζει μια έξτρα έκπληξη παράσταση «Ποιος θα σώσει τα Χριστούγεννα;»  αποκλειστικά για ενήλικες το Σάββατο 7/1 στις 21:00. 

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:

7/1 στις 18:00

Πρόκειται για μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γρήγορο ρυθμό και πολλές ανατροπές σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Άννα Παπανικολάου, Δέσποινα Ναυρόζογλου και Σταύρος Σταυρόπουλος. Ακορντεόν παίζει επί σκηνής η Σοφία Πατσιούρα. Οι γιορτές έρχονται με γοργό ρυθμό και η Μαγεία των Χριστουγέννων εξαφανίζεται. Ο Αϊ Βασίλης αναθέτει στο πιο έμπιστο ξωτικό του την αποστολή να σώσει τα Χριστούγεννα και η περιπέτεια αρχίζει. Άραγε θα τα καταφέρουν;

Τιμή εισιτηρίου 7€ ενήλικες

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401

Αδελφότητα Κάτω Λάβδανης Πωγωνίου: Ετήσιος χορός και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο εξοχικό κέντρο «Ο Χρήστος»

 


Καλή Χρονιά σε όλους μας!

Χαρούμενη, δημιουργική, γεμάτη όνειρα, μηνύματα, προκλήσεις Νέα Χρονιά με όμορφες & ξεχωριστές στιγμές!

Μαζί με τις ευχές για το 2023 θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας ότι την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 θα λάβει χώρα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο εξοχικό κέντρο «Ο Χρήστος» (Δ. Πλακεντίας 34, Χαλάνδρι, δίπλα στο Σταθμό Μετρό του Χαλανδρίου).

Η πρόσκληση περιλαμβάνει πλήρες μενού, αναψυκτικό/κρασί και φυσικά χορό!

Την παρέα μας θα διασκεδάσει ο φίλος και συγχωριανός μας Θοδωρής Γεωργόπουλος με την ορχήστρα του!

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6946153848 (πρωινές ώρες, Δάφνη) &

6947370061 (απογευματινές ώρες, Κατερίνα),όπως επίσης και μέσω e-mail στοkatolavdani@gmail.com  με τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας!!

Ευχές για το νέο έτος σε εσάς και τις οικογένειες σας!

Το ΔΣ

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ώρα 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηπειρωτών

 

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα  του, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ώρα 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηπειρωτών.

Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου: Ετήσια χοροεσπερίδα την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 13:00 μ.μ. στο Κέντρο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ XALL

 


Με το καλό να ανταμώσουμε σε ένα γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι όπως ξέρει μοναδικά να γλεντά η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου!

Σας περιμένουμε Κυριακή  29/1/23

κ ώρα 13:00 μ.μ. στο Κέντρο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ XALL

Λεωφόρο Πάρνηθος 399, Αχαρναί.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου

 


Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας- Isobox, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Θεραπεία με μπότοξ: Τι δεν κάνετε αμέσως μετά

 


Οι ημέρες των εορτών έχουν σχεδόν τελειώσει. Κατά την προηγούμενη περίοδο, οι έξοδοι αυξήθηκαν, οι σχέσεις των ανθρώπων αναθερμάνθηκαν, ενώ δεν έλειψαν και τα καλέσματα.

Πολλά δώρα, μικρά ή μεγάλα, κυκλοφόρησαν, άλλαξαν χέρια και έφεραν ενθουσιασμό. Μέσα σε αυτά υπάρχουν και κάποια πολύ ιδιαίτερα, αυτά που κάνουμε στον εαυτό μας.
«Ένα από τα πιο δημοφιλή δώρα που συνήθως του κάνουμε τέτοια εποχή είναι η διαχείριση των σημαδιών του χρόνου με ενέσιμη θεραπεία βοτουλινικής τοξίνης (κυρίως γνωστή με ένα από τα εμπορικά της ονόματα – το μπότοξ). Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη είναι η δημοφιλέστερη θεραπεία για το «πόδι της χήνας», το μεσόφρυο, τις ρυτίδες στο μέτωπο, γενικά δηλαδή για τις λεγόμενες «δυναμικές ρυτίδες έκφρασης» και αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο. Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία, εύκολη στην εφαρμογή της, με πολύ καλό αποτέλεσμα, αρκεί να τηρηθούν κάποια «πρέπει» τα οποία καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας είτε εμπιστεύεστε τη θεραπεία για πρώτη φορά, είτε ανανεώνετε μια προηγούμενη», επισημαίνει ο δρ Γεώργιος Α. Παπαγεωργίου, MD, PhD FEBOPRAS, Πλαστικός Χειρουργός, Συνεργάτης του
Metropolitan Hospital.

Τι πρέπει να ξέρετε πριν τη θεραπεία

Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται, εδώ και δεκαετίες, σε μεγάλες δόσεις για την αντιμετώπιση των σπασμών συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων. Η αποτελεσματικότητά της άνοιξε το δρόμο για τη χρήση της, σε πολύ μικρότερες δόσεις, στην αισθητική ιατρική για τον περιορισμό των σπασμών των μιμικών μυών του προσώπου (οι μιμικοί μύες είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τις εκφράσεις του προσώπου και σε βάθος χρόνου είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των ρυτίδων). Η βοτουλινική τοξίνη επιδρά στην νευρομυϊκή σύναψή τους με αποτέλεσμα να μειώνει την κινητικότητά τους και το αποτέλεσμα της δράσης αυτής είναι άκρως θεαματικό.