Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Εποικοδομητικές συναντήσεις Ριζόπουλου με δημάρχους Δωδώνης και Φιλιατών


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνέχισε τις συναντήσεις του με εκλεγμένους δημάρχους της Ηπείρου. Διαδοχικά συναντήθηκε με τους δημάρχους Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση και Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά.
Και με τους δύο συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης με βάση το μοντέλο της Περιφερειακότητας, αλλά και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.
Από όλες τις πλευρές κατέστη σαφές ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία, που είναι ζητούμενη, μπορούν να προχωρήσει ο σχεδιασμός και να δοθούν λύσεις.
Μετά τις συναντήσεις ακολούθησαν δηλώσεις:
Χρήστος Ντακαλέτσης
«Είχαμε τη δυνατότητα να υποδεχθούμε σήμερα στο γραφείο μου τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Σπύρο Ριζόπουλο και να συζητήσουμε για θέματα όχι μόνον του δήμου Δωδώνης αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας Ηπείρου. Το κλίμα της συζήτησης ήταν πολύ θετικό.
Η κουβέντα ξεκίνησε και κατέληξε πάνω σε προβληματισμούς που έχουμε όλοι μας, επί χρόνια. Όσα είπαμε ήταν εποικοδομητικά και είμαι βέβαιος ότι, τόσο εκείνος όσο και εγώ προβληματιστήκαμε για το πως μπορούμε να συνεργαστούμε και να λύσουμε αυτά τα ζητήματα. Προσδοκώ σε μια ευρύτερη συνεργασία από όποιο μετερίζι ήθελε η κοινωνία της Ηπείρου να μας βάλει μετά τις εκλογές. Και σαφώς οποτεδήποτε χρειαστεί θα υπάρχει επικοινωνία για άλλα ειδικότερα θέματα.»
Σπύρος Ριζόπουλος
«Ευχαριστώ το δήμαρχο που μας δέχθηκε και μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε την έννοια της Περιφερειακότητας. Ήταν μια πολύ ευχάριστη συζήτηση και μοιραστήκαμε την αγωνία μας για την αξιοποίηση ευρύτερα του δήμου. Είχαμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε τον πολυκερματισμό του ανάγλυφου του δήμου, με όλες τις περιοχές του και με ποιόν τρόπο θα μπορέσουμε να στηρίξουμε στο πλαίσιο της Περιφερειακότητας την κάθε περιοχή διακριτά.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων βραβεύεται στην "Πίτα του Ηπειρώτη 2019", την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, μετά τις 10.00 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βραβεύει τον προαναφερόμενο πολυπληθέστερο Ηπειρώτικο αποδημικό Σύλλογο των Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, για τη διατήρηση, προώθηση και μεταλαμπάδευση του Ηπειρώτικου Πολιτισμού και της Ηπειρώτικης Παράδοσης στην Ελλάδα και την αλλοδαπή.
Το Δ.Σ. της ΠΣΕ, στην τελευταία συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει τον Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, ύστερα από πρόταση του Αντιπροέδρου της Κώστα Κωνή, για την προσφορά του. Βεβαίως ο Σύλλογος είναι οι άνθρωποι του, τα μέλη του, το Διοικητικό Συμβούλιο του, τα μέλη του Προεδρείου του και οι επιλεγμένοι συνεργάτες τους στα τμήματα που δραστηροποιούνται και ο Πρόεδρος του, ο επικεφαλής αυτού του πετυχημένου πολιτιστικού οικοδομήματος που έχει στηθεί εκεί στα Άνω Λιόσια και εν προκειμένω σήμερα ο καθ΄όλα άξιος Χρήστος Ρούσσας.
Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορούσε να επικαλεστεί για να επιχειρηματολογήσει ο Αντιπρόεδροε της ΠΣΕ γιατί πρέπει να επιβραβευτεί ο Σύλλογος. Εστίασε μόνο στην πολιτιστική αναφορά, στον πολιτισμό, αυτό δηλαδή που έχει αναγάγει ως προτεραιότητα του ο Σύλλογος.
Tι είναι λοιπόν Πολιτισμός; Ίσως η ικανότητα του ανθρώπου να οργανώνει, πάντα εξ αρχής, τη ζωή του σε όλα τα επίπεδα, υλικά, ψυχικά και πνευματικά, κάτι που έκανε η Διοίκηση του Συλλόγου, η σημερινή Διοίκηση, ύστερα από μιά περίοδο αδράνειας και περιθωριοποίησης.
Ένα καθολικό πλαίσιο αξιών και συμπεριφορών, που εναρμονίζει τη συλλογική και ατομική ζωή μιας κοινωνίας, ρυθμίζει τις σημασίες της και δίνει στον καθένα, σε μια ανταγωνιστική διαλεκτική ανάμεσα στο άτομο και τους άλλους, τη θέση του σ’ ένα ανοιχτό σύνολο, κάτι που έγινε υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Χρήστου Ρούσσα.
Δεν είναι ένα προϊόν που παράγεται και καταναλώνεται, όπως υπονοεί η φράση για τη βαρειά βιομηχανία της χώρας, δεν είναι κάτι απέναντί μας, αλλά είναι οι ίδιοι, τα μέλη του Συλλόγου, οι Ηπειρώτες των Άνω Λιοσίων και η τοπική κοινωνία. Είναι μια δραστηριότητα, μια ενεργητική στάση, μια ζώσα κατάσταση. Ενώ ο παλαιός διαχωρισμός του σε culture και civilization, δηλαδή σε πνευματικό/κοινωνικό και υλικό πολιτισμό (με εννοιολογικές αποχρώσεις βέβαια στις διάφορες γλώσσες) δεν είναι πολύ χρήσιμος, για την περίπτωση του εν λόγω Συλλόγου, γιατί και ο υλικός πολιτισμός διαμορφώνεται πέρα από τη χρηστικότητα των αντικειμένων και με αισθητικές αρχές και πνευματικές σημασίες και συμβολισμούς, ενώ αποδείχθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους πιο χρήσιμος ο διαχωρισμός ανάμεσα στον υπαρκτό και ιδεατό πολιτισμό, που με τον πρώτο ασχολείται ο κοινωνικός και υλικός βίος, οι θετικές επιστήμες, οι πράξεις και σκέψεις γύρω από την πραγματικότητα, με το δεύτερο οι ανθρωπιστικές επιστήμες και ο φαντασιακός κόσμος της τέχνης.
Κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη της globalization ιδιαίτερη σημασία για τον Σύλλογο των Ηπειρωτών έχει αποκτήσει η προστασία της ποικιλίας των τοπικών ηπειρώτικων και ανά γεωγραφικό διαμέρισμα της πατρώας γης πολιτισμών, αλλά και των ατομικών, στο βαθμό που αποτελούν μια δεξαμενή εναλλακτικών λύσεων για προβλήματα που ανακύπτου αναπόφευκτα σε εθνικό ακόμη επίπεδο λόγω της παγκοσμιοποίησης από τη δραματική μείωση των ποδογετούμενων επιλογών, είτε σε ένα νοητικό επίπεδο είτε σε πρακτικό, στη θανατηφόρα ομοιομορφία και μονοτονία του ενός μοναδικού πολιτισμού, του Αγγλοσαξωνικού, που σταδιακά επιδιώκεται σε διεθνή δεδομένα και τείνει να επιβληθεί παντού. Επειδή όμως στην ιστορία τα πράγματα έρχονται πάντα αλλιώς (θυμόσαστε το 1984 του George Orwell;), οι τοπικοί ηπειρώτικοι και ατομικοί πολιτισμοί που προάγει ο Σύλλογος αντιστέκονται και ποικιλόμορφη σύνθεση θα επιτυγχάνεται με κάθε διαφορετικό τρόπο. Για τον Σύλλογο η ομοιομορφία είναι νέκρα η ποικιλομορφία ζωή. Έτσι η καταγραφή και μελέτη ιστορικών, εξωευρωπαϊκών, μικρών και μεγάλων, εναλλακτικών και ατομικών πολιτισμών, έργο της λαογραφίας, εθνολογίας, κοινωνικής και πολιτισμικής ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας κτλ. είναι έργο που απασχολεί τους διοικούντες.

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου - Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής (συνεδρίαση 30/1/2019)


Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου
Νέα οδικά έργα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες που βελτιώνουν το οδικό δίκτυο, αποκαθιστούν ζημιές και ενισχύουν την οδική ασφάλεια δρομολογούνται με σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Ειδικότερα:
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για «Ζωτικό – Μπεστιά»
Από την Ο.Ε. κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και απομένει πλέον η υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ζωτικό – Μπεστιά», προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο αποπερατώνεται ο οδικός άξονας «Τύρια (Εγνατία Οδός)- Σιστρούνι», με τον οποίο αλλάζει η φυσιογνωμία της περιοχής της Λάκκας Σουλίου και δίνεται διέξοδος και προς την περιοχή Λούρου της Π.Ε. Πρέβεζας. Ανάδοχος του έργου, είναι η ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.
Δύο κυκλικοί κόμβοι σε Άρτα και ένας στην Πλαταριά
Με αποφάσεις της Ο.Ε. δημοπρατούνται τρεις κυκλικοί κόμβοι, με τους οποίους θα ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχημάτων σε Άρτα- Θεσπρωτία.
Στην Άρτα δημοπρατήθηκε  διπλός κυκλικός κόμβος σε Ελεούσα- Εργατικές κατοικίες με συνολικό προϋπολογισμό 850.000 ευρώ, βάσει μελέτης που παραδόθηκε δωρεάν στην Περιφέρεια από τον μελετητή κ. Γ. Μπασσά.
Στη Θεσπρωτία δημοπρατείται ο κυκλικός κόμβος Παραμυθιάς επί της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας, που αφορά το τρίγωνο  Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Σύβοτα με προϋπολογισμό 640.000 ευρώ.

Πλήρης ταύτιση απόψεων και στόχων στη συνάντηση Ριζόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννη Μήτση


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνεχίζει και σήμερα τις επαφές του με τους φορείς της Ηπείρου. Το πρωί, με αντιπροσωπεία της παράταξης, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του κ. Ιωάννη Μήτση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων και στόχων. Έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα ζητήματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί σύντομα για ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:
Ιωάννης Μήτσης
«Να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Η επιχειρηματικότητα του νομού μας είχε μια πολύ καλή, δυνατή και ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Ριζόπουλο. Εθίγησαν πάρα πολλά θέματα, τόσο γενικής επιχειρηματικότητας που αφορά όλη την Ελλάδα όσο και της τοπικής, δίνοντας έμφαση στα πλεονεκτήματα που έχουμε ως περιοχή. Ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το νομό μας και την Ήπειρο γενικότερα κάτι περισσότερο απ’ ότι είναι σήμερα.
Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που μπορεί να υπάρξει άμεση συνεργασία Περιφέρειας, Επιμελητηρίων και όλων των φορέων για το κοινό καλό των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Μ’ αυτά τα λόγια σας εύχομαι καλή επιτυχία.»

Περιφέρεια Ηπείρου: Ορισμός νέων Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών


Με την από 23/1/2019 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου,  ορίστηκαν ως Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες για το υπόλοιπο της Περιφερειακής περιόδου οι εξής Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
1. Παπαγρηγορίου Νικόλαος με αρμοδιότητα τα αγροτικά θέματα, θέματα Πολιτικής Γης και Δασικών Χαρτών
2. Μπάγιας Μιχαήλ με αρμοδιότητα τα θέματα Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών.
3. Λάζος Ιωάννης, με αρμοδιότητα τα θέματα Πολιτισμού και Παιδείας
4. Σίμου – Τάσιου Αναστασία, με αρμοδιότητα τα θέματα Δια Βίου Μάθησης, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής.
5. Λάμπρου Αλκιβιάδης με αρμοδιότητα τα θέματα Νεολαίας και Αθλητισμού
6. Γούσης Χρήστος με αρμοδιότητα τα θέματα Υγείας.
Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε στους νέους Αντιπεριφερειάρχες καλή επιτυχία  στο έργο τους, ευχαριστώντας παράλληλα για τη συνεργασία και τη συνδρομή τους στις προσπάθειες και στις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής τους προκατόχους τους.
Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες ανέλαβαν τυπικά καθήκοντα από σήμερα 1η Φεβρουαρίου, καθώς η δημοσίευση της απόφασης ορισμού έγινε στο ΦΕΚ  την 31η Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

17η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Φεβρουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Α.Ε. Πραμάντων 2-02-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ
  
Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ  (15:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (15:00)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ - ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:30)
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (12:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)

Ποιες περιοχές θα χρειαστούν να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις τους για την ΕΡΤ


Από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, η ΕΡΤ σταματά να εκπέμπει από τη Digea. Κάποιες περιοχές θα πρέπει να επανασυντονιστούν.
Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι τηλεθεατές θα πρέπει να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις τους, είτε χειροκίνητα είτε με τον αυτόματο τρόπο αναζήτησης για να αποθηκεύσουν τα κανάλια της ΕΡΤ στις νέες συχνότητες εκπομπής.
Οι νέες συχνότητες ανά περιοχή και Κέντρο Εκπομπής, έχουν ως εξής:
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:ΦΛΩΡΙΝΑ: δίαυλος 23
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: δίαυλος 23
ΓΡΕΒΕΝΑ: δίαυλος 25
ΤΣΟΤΥΛΙ: δίαυλος 25
ΚΟΖΑΝΗ: δίαυλος 25
ΘΕΣΣΑΛΙΑ:ΒΟΛΟΣ: δίαυλος 21
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: δίαυλος 22
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: δίαυλος 22
ΣΠΟΡΑΔΕΣ: δίαυλος 21
HΠΕΙΡΟΣ:ΚΑΛΠΑΚΙ: δίαυλος 24
ΚΟΝΙΤΣΑ: δίαυλος 24
ΜΕΤΣΟΒΟ: δίαυλος 24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: δίαυλος 24
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: δίαυλος 21
ΑΡΤΑ: δίαυλος 23

«Ψηφιακές Υπηρεσίες στα Μνημεία» χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»


Στη δημιουργία μια σειράς ολοκληρωμένων ψηφιακών ξεναγήσεων και ενός ψηφιακού περιβάλλοντος τουριστικής προβολής, στοχεύει η πράξη «Ψηφιακές Υπηρεσίες στα Μνημεία» που με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εντάχθηκε στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
Η πράξη – συνολικής δημόσιας δαπάνης 355.550 ευρώ – αφορά τόσο τα πέντε θέατρα (Δωδώνη, Νικόπολη, Κασσώπη, Αμβρακία, Γίτανα) της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», όσο και άλλα σημεία ενδιαφέροντος της Πολιτιστικής Διαδρομής, για τους επιτόπιους και τους διαδικτυακούς επισκέπτες της.
Η πράξη περιλαμβάνει:
Παραγωγή διαδικτυακών και επιτόπιων ψηφιακών ξεναγήσεων επαυξημένης πραγματικότητας για τα 5 Αρχαία Θέατρα της Πολιτιστικής Διαδρομής, για χρήση από έξυπνες φορητές συσκευές που θα εκμεταλλεύονται τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τους. Η λειτουργία των επιτόπιων ξεναγήσεων θα προϋποθέτει τη φυσική παρουσία του χρήστη στο χώρο των μνημείων. Η ξενάγηση θα μπορεί να είναι καθοδηγούμενη ή ελεύθερη και η ροή της θα εξαρτάται από την θέση του επισκέπτη και το σημείο ενδιαφέροντος που αναγνωρίζεται από την εικόνα της κάμερας της συσκευής. Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις θα λειτουργούν χωρίς να προϋποθέτουν τη φυσική παρουσία του χρήστη στο χώρο του μνημείου και ενσωματώνοντας περιορισμένο περιεχόμενο, θα αποτελούν μια πρώτη ελκυστική παρουσίαση των μνημείων με περιορισμένο περιεχόμενο.
Παραγωγή ψηφιακής ξενάγησης για το σύνολο της διαδρομής, βάση της θέσης του χρήστη, με παράλληλη προσαρμοσμένη απεικόνιση σημείων ενδιαφέροντος στο χάρτη.

17η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Φεβρουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Πασσαρώνα Ροδοτοπίου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 3-02-19/15:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πανζαγορισιακός 3-02-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00) 
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ - ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)

Υπόδειγμα για τον Δημόσιο Τομέα η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου


Τους εργαζόμενους στις δράσεις Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχάρη και ευχαρίστησε για την ευσυνειδησία και το  έργο τους,  ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε στο Εργοτάξιο της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης, τόνισε μεταξύ άλλων, πώς η λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνει τους εργαζόμενους σε αυτή,  αποτελούν και ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργεί ο Δημόσιος Τομέας προς όφελος των πολιτών.
Αναφερόμενος στις χιονοπτώσεις και τις ισχυρές καταιγίδες που εκδηλώνονται σχεδόν όλο τον Ιανουάριο, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι τα προβλήματα -και παρά την έκταση των φαινομένων - αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και η Ήπειρος ξεχώρισε ως προς την βατότητα του οδικού δικτύου της από άλλες όμορες περιοχές που αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα και εξυπηρετήθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών της. Το αποτέλεσμα αυτό το απέδωσε στη   συνεργασία που υπήρξε μεταξύ όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, αρχών και δήμων για να προσθέσει ότι η Περιφέρεια συνέδραμε αδιακρίτως όλους τους δήμους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή επαγγελματιών σε διεθνείς εκθέσεις


Η Περιφέρεια  το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη στοχευμένη προβολή της  Ηπείρου,  προτίθεται να συμμετάσχει στις παρακάτω διεθνείς εκθέσεις:
Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι το διάστημα 21-24/2/2019 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Λόγω των νέων οδικών αξόνων που κατασκευάστηκαν το κοινό της Σερβίας έχει αναπτυσσόμενο ενδιαφέρον για την Ήπειρο. Η Περιφέρεια συμμετέχει σε αυτή από το 2014.
Έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο το διάστημα 8-12/3/2019 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Η μεγαλύτερη έκθεση της Γερμανίας, από την οποία η περιοχή δέχεται πολλούς επισκέπτες.
Έκθεση Μ.Ι.Τ.Τ. στη Μόσχα το διάστημα 12-14/3/2019 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.  Η συμμετοχή μας αποβλέπει στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του ρωσικού κοινού, ιδιαιτέρως  για το θρησκευτικό τουρισμό.
Όπως και σε όλες τις εκθέσεις, η Περιφέρεια Ηπείρου θα φιλοξενήσει δωρεάν στο περίπτερό της,  τους τουριστικούς φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αποστολή και οι οποίοι θα πρέπει να το δηλώσουν   στο e-mail: tourism@php.gov.gr ως:
1. την Παρασκευή 8-2-2019  για την Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι
2. την Παρασκευή  15-2-2019  για την Έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο
3. την Παρασκευή  15-2-2019  για την Έκθεση  Μ.Ι.Τ.Τ. στη Μόσχα
Επισημαίνεται ότι το λιτό ύφος των περιπτέρων του Ε.Ο.Τ. δεν επιτρέπει την ανάρτηση ταμπλό ιδιωτών στον εκθεσιακό χώρο.
Επίσης, ως τις παραπάνω ημερομηνίες, μπορούν να  προσκομίσουν στην υπηρεσία  (γραφείο 143) διαφημιστικό υλικό, για να διανεμηθεί από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου.
Το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας έχει  απευθυνθεί  στα κατά τόπους Επιμελητήρια, ως και τις επαγγελματικές ενώσεις, προκειμένου με τη σειρά τους να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις ανωτέρω εκθέσεις.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Θεραπείες για τις ρυτίδες «της θλίψης» και την κάτω γνάθο

Με την πάροδο του χρόνου το κάτω περίγραμμα του προσώπου μπορεί να χαλαρώσει και να δημιουργηθούν πτυχώσεις. Τα ζυγωματικά χάνουν τον όγκο τους και το δέρμα στην περιοχή κρεμάει, κάνοντας, έτσι, πιο έντονες τις λεγόμενες ρινοπαρειακές ρυτίδες.
Τα «άδεια» μάγουλα με τη σειρά τους μεγαλώνουν τις σκιές κάτω από τα μάτια. Όλες αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν να αλλάξουν την εικόνα ολόκληρου του προσώπου και να το δείχνουν κουρασμένο και βαρύ.
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr ) αναλύει τις ενδεικνυόμενες θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.
Fillers – Υαλουρονικό Οξύ
Η έγχυση υαλουρονικού στα μάγουλα, γύρω από το στόμα και στο κάτω περίγραμμα του προσώπου μπορεί δώσει όγκο στα σημεία και να «ανυψώσει» ελαφρώς το δέρμα, για να εξουδετερώσει τη χαλάρωση και να απαλύνει τις ρυτίδες. Έχει άμεσα αποτελέσματα, που διαρκούν περίπου 12 μήνες. Αναζωογονεί το δέρμα, δίνοντάς του όψη και υφή νεανική.
«Η απώλεια όγκου είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για τις περισσότερες γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών. Το πέρασμα του χρόνου αφαιρεί όγκο από το πρόσωπο, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, μειώνεται το φυσικό του γέμισμα σε σημεία, όπως τα ζυγωματικά και τα μήλα ή κάτω από τα βλέφαρα», μας εξηγεί ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.
Σύσφιξη δέρματος με RF - ραδιοσυχνότητες
Μία ιδανική, μη επεμβατική μέθοδος, που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και παράλληλα προκαλεί σύσφιξη στο χαλαρωμένο δέρμα, είναι το Accent ή, αλλιώς, ραδιοσυχνότητες.
Η λειτουργία του βασίζεται στη θερμότητα. Μπορεί να εφαρμοστεί στα μάγουλα, με σκοπό να βελτιώσει, τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή.