Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ανεστάλη η απεργία.


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ανεστάλη η απεργία.

Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ/ΟΤΑ μετά τις διαπραγματεύσεις με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο στην έκτακτη συνάντηση που είχαν μαζί του το μεσημέρι.Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι από 1/1/2011 καθορίζεται ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και απασχόλησης για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις.
Επίσης υπογράφεται άμεσα η συλλογική σύμβαση του κλάδου, ένα από τα βασικά αιτήματα των απεργών.
Έτσι από σήμερα το βράδυ θα αρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

"ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ": Συνέρχεται υπό την Προεδρία Παύλου Κοτρότσιου


"ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ": Συνέρχεται υπό την Προεδρία Παύλου Κοτρότσιου

Το «Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο» συνέρχεται για πρώτη φορά υπό την προεδρία του κ. Κοτρότσιου Παύλου, ο οποίος αναδείχτηκε στην ηγεσία του την 1η Μαΐου, ύστερα από εκλογές που έγιναν στα πλαίσια του 23ου συνεδρίου του, στην Νέα Υερσέη. Στις εκλογές εκείνες είχαν πάρει μέρος 18 ομογενειακές ομοσπονδίες, 42 αντιπρόσωποι, 8 πρώην πρόεδροι και 5 παρατηρητές.
Ο κ. Παύλος Κοτρότσιος έχει βάλει ως πρωταρχικό σκοπό του την διεύρυνση του Εθνικού Συμβουλίου, με ένταξη ομοσπονδιών ιατρών, δικηγόρων και άλλων επαγγελματιών, και την εκπόνηση στόχων που θα συμβάλουν στην δημιουργία μιας πιο δυναμικής και εύπορης ομογένειας και σε αποτελεσματικότερη προώθηση των θεμάτων του Ελληνισμού.
Κατά την έκφρασή του, «θέλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πάμε ένα βήμα παραπέρα, να ανέβουμε λίγο ψηλότερα σαν ελληνοαμερικανική κοινότητα δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης και συνεργασίας».
Ο κ. Παύλος Κοτρότσιος γεννήθηκε στον Παρακάλαμο, Ιωαννίνων το 1955.
Οι γονείς του Ιωάννης και Αφροδίτη Κοτρότσιου ήταν μετανάστες στην Γερμανία.
Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της ΑΒΣΘ Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής, το 1979. Στην συνέχεια ήρθε για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ. Το πρώτο του Αμερικανικό δίπλωμα το πήρε από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας. Κατόπιν γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο St. Joseph’s της Φιλαδέλφειας από όπου και αποφοίτησε με MBA στο Management.
Με την σύζυγό του κα Hλιάδα (Λίντα) Κοτρότσιου, η οποία σπούδασε σε παραϊατρική σχολή, απόκτησαν τρία κορίτσια την Αφροδίτη 22 ετών σήμερα, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Temple, την Σταυρούλα 21 ετών, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Villanova και την Ιωάννα, 14 ετών μαθήτρια.
Είναι Εκδότης και Διευθυντής της ομογενειακής δίγλωσσης εφημερίδας Hellenic News of America από το 1987. Η εφημερίδα αυτή, με 72 έγχρωμες σελίδες και 15 χιλιάδες τιράζ σε Παναμερικανικό επίπεδο, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από το 1980 έως το 1987 ήταν γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Αμερικής(Greek Radio Network of America) και αργότερα από το 1987 έως το 1990 ήταν επικεφαλής Εργασιών του Γραφείου Αντιπροσωπείας της(ΕΚΤΕ) στην Φιλαδέλφεια. Η ΕΚΤΕ στην Αμερική άρχισε να λειτουργεί το 1982.
Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του μοναδικού Ελληνοαμερικανικού Οργανισμού προώθησης Εμπορικών-Οικονομικών-Πολιτιστικών Σχέσεων Ελλάδος- Κύπρου-Αμερικής, Hermes-Expo International του οποίου η 20η κατά σειρά έκθεση θα διοργανωθεί την άνοιξη του 2011 στο Ατλάντικ Σίτυ, την Βαλτιμόρη και την Νέα Υόρκη.
Είναι ιδρυτικό στέλεχος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου USA και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. USA Greece Business Advisory Council of Greater Philadelphia, PA από το 2002. Παράλληλα διαδραματίζει ενεργό ρόλο σε πολλές άλλες ομογενειακές οργανώσεις.

Εκτός από μια πλούσια επαγγελματική δραστηριότητα ο κ. Κοτρότσιος από τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής του στις ΗΠΑ άρχισε να παίρνει ενεργό μέρος σε διάφορους ομογενειακούς οργανισμούς.
Συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο από το 1982 στην διοργάνωση διαφόρων ομογενειακών, πολιτιστικών εκδηλώσεων και συμποσίων για την προβολή της σύγχρονης Ελλάδας στις ΗΠΑ, αλλά και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ελληνικών εθνικών επετείων καθώς επίσης και των Ελληνικών Γραμμάτων.

Ο κ. Παύλος Κοτρότσιος, εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας Hellenic News of America, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία από διάφορους οργανισμούς στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβανομένου του Ιδρύματος το οποίο του απένειμε, δια χειρός του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, Ειδικό Βραβείο για την προβολή και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την ενημέρωση των ομογενών και για τη σύσφιγξη των δεσμών με τη γενέτειρα.

Μετά την εκδήλωση ο κ. Κοτρότσιος δήλωσε:
«Η μεγάλη αυτή τιμή από το Ίδρυμα Νάσου Μπότση μέσω του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι πράγματι υψίστης σημασίας για μένα και την ομογένεια και ανήκει σε όλους όσους με βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του στην σταδιοδρομία μου, αλλά και στην συνεχή έκδοση της Hellenic News of America, στους γονείς μου και στην οικογένειά μου».

ΠΗΓΗ:«www.VOAnews.com/Φωνή της Αμερικής»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΕΛΠΙΔΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ν.Δ.: Εκτός ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.


Ν.Δ.: Εκτός ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε με απόφαση του προέδρου του κόμματος ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.
Αιτία ήταν τα όσα είπε ο βουλευτής για το κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες.
Ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι παράλληλα με επιστολή του ο Αντώνης Σαμαράς ζητά τη σύγκληση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμει τον κ. Αυγενάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.
Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε :
«Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση».

Ε.Ε.: Ικανοποίηση δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.


Ε.Ε.: Ικανοποίηση δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου σημείωσε ακόμη ότι η μείωση κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες του ελλείμματος της Ελλάδας για το 2010, από 15,4% του ΑΕΠ σε 9,4%, είναι υψηλότερη από το στόχο που είχε αρχικά τεθεί.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο Α. Αλταφάζ επισήμανε ότι όπως και για τις προηγούμενες δόσεις των δανείων των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, και σε αυτή την περίπτωση η Κομισιόν θα υιοθετήσει συστάσεις με βάση την έκθεση που θα εκπονήσουν οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Δέκα προκλήσεις» για το 2011.


ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Δέκα προκλήσεις» για το 2011.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη συνέντευξη των εκπροσώπων της τρόικας, ο υπουργός έκανε αναφορά σε ένα μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, που δεν θα περιγράφει "κάθε μέτρο και υπομέτρο" όπως διευκρίνισε, αλλά θα θέτει γενικούς στόχους και κατευθύνσεις. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις διευκρίνισε πως το συγκεκριμένο σχέδιο θα αναλύει τα μη προσδιοριζόμενα μέτρα του μνημονίου, το συνολικό ύψος των οποίων ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπολόγισε σε 11 δισ. ευρώ. Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της τρόικας έκαναν και αυτοί αναφορά στα επιπλέον μέτρα του μνημονίου, το συνολικό ύψος των οποίων προσδιόρισαν στο 5% του ΑΕΠ.

Για τις εργασιακές σχέσεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε πως δεν θα γίνουν μειώσεις αποδοχών κάτω από το κατώτατο όριο που ορίζει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Αναφερόμενος στη στελέχωση του Δημοσίου και στην εφαρμογή του κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις», διευκρίνισε πως το 2010 αποχώρησαν 40.000 υπάλληλοι. Ο υπουργός σημείωσε πως οι μεγαλύτερες ανάγκες για προσλήψεις εντοπίζονται στην Υγεία, την εκπαίδευση, τη Δικαιοσύνη και τα σώματα ασφαλείας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις με μια ενδεχόμενη παράταση στους χρόνους αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την τρόικα, ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε να βλέπει θετικά τη σχετική πρόταση του ΔΝΤ. Πρόσθεσε, πάντως, πως στόχος της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2011, αναγνωρίζοντας επίσης πως το πρόγραμμα δανεισμού εμφανίζει δυσκολίες για την περίοδο 2013-2015. Σημειώνεται πως για αυτή την τριετία η Ελλάδα καλείται να δανειστεί περισσότερα από 120 δισ. ευρώ.

Για «δέκα προκλήσεις» έκανε λόγο στη συνέντευξή Τύπου ο υπουργός Οικονομικών.

Δημόσιες δαπάνες. (Πιστή υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2011). Φοροδιαφυγή. (Συγχωνεύσεις ΔΟΥ, φοροδιαφυγή).
ΔΕΚΟ. (Μητρώο με όλες τις ΔΕΚΟ). Μεταρρύθμιση Δημοσίου. (Ενιαίο μισθολόγιο για το Δημόσιο).
Υγεία.(Τοποθέτηση εσωτερικών ελεγκτών, ο έλεγχος των δαπανών Υγείας στα νοσοκομεία).
Εργασιακές σχέσεις. (Αναμόρφωση του συστήματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα).
Κλειστά επαγγέλματα. (Απελευθέρωση σειράς κλειστών επαγγελμάτων). Επιχειρηματικό περιβάλλον.(Ολοκλήρωση του Κτηματολογίου).
Χρηματοπιστωτικός τομέας.(Αγροτική Τράπεζα, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).
Δημόσια περιουσία και αποκρατικοποιήσεις. (Αποκρατικοποιήσεις και από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου).

Ε.Μ.Υ.: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


Ε.Μ.Υ.: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ενώ σταδιακά η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Έως και το Σάββατο θα εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διάστημα αυτό και τους συστήνει να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητό τους και να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Την Παρασκευή 26/11 και το Σάββατο 27/11/2010 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βορειοανατολική χώρα, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ: Να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ οι οδικοί άξονες της Ηπείρου.


ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ: Να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ οι οδικοί άξονες της Ηπείρου.

Έργα προσπελασιμότητας στην Ήπειρο ζητάει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου με επιστολή του προς το υπουργείο Υποδομών. Στην ουσία ζητάει να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ οι οδικοί άξονες που θα άρουν την απομόνωση της Ηπείρου και παράλληλα θα αυξήσουν την επικοινωνία εντός της περιφέρειας. Η επιστολή έχει ως εξής: Πάγια άποψη του ΤΕΕ\ΤΗ είναι ότι τα μεγάλα έργα υποδομών και ιδίως τα μεγάλα οδικά έργα πρέπει να συνοδεύονται από συμπληρωματικά οδικά έργα που θα βελτιώνουν τη προσπελασιμότητα, ιδίως σε περιφερειακό επίπεδο.
Σήμερα για τη περιοχή της Ηπείρου, μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού και τη κατασκευή της Ιόνιας Οδού, είναι επιτακτική η ανάγκη βελτίωσης των έργων προσπελασιμότητας και της λειτουργικής διασύνδεσης των μεταφορικών υποδομών. Αυτό θα επιτευχθεί με την κατασκευή νέων οδικών αξόνων και την αναβάθμιση τμημάτων του υφιστάμενου οδικού δικτύου.
Το ΤΕΕ/ΤΗ σε αυτή τη κατεύθυνση κατέθεσε στο παρελθόν προτάσεις που σήμερα είναι επίκαιρες και ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και τις επιδιώξεις της περιοχής μας για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ισόρροπης ανάπτυξής της σε Περιφερειακό, Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με βάση αυτό το πλαίσιο,
- Η επέκταση της Ιόνιας Οδού από τον Κόμβο με την Εγνατία στα Ιωάννινα έως Κακαβιά.
- Η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό, στο ύψος της Φιλιππιάδας, με αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, για την απρόσκοπτη μετακίνηση από τα μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας προς το Διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου.
- Η ουσιαστική βελτίωση του παραλιακού άξονα Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και η επέκτασή του μέχρι τη Σαγιάδα και τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, με παράκαμψη της Ηγουμενίτσας, ιδίως αυτή τη χρονική στιγμή που κατασκευάζεται εντός της Αλβανίας το τμήμα Κονίσπολης- Άγιοι Σαράντα.
- Η προσπελασιμότητα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών όπως τα Τζουμέρκα και το Ζαγόρι,
αποτελούν εξαιρετικής σημασίας και υψηλής προτεραιότητας αναπτυξιακές τεχνικές υποδομές για την περιφέρειά μας οι οποίες είναι αναγκαίες για την ανάπτυξή της, τη διόρθωση των ανισοτήτων, τη σύγκλισή της με τις άλλες περιφέρειες και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Είναι απαραίτητο και χρήσιμο οι παραπάνω οδικές συνδέσεις να ενταχθούν άμεσα και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε χρηματοδοτικά προγράμματα του υπό αναθεώρηση ΕΣΠΑ 2007-2013 ως έργα υψηλής προτεραιότητας. Για την έγκαιρη προετοιμασία και κατασκευή τους είναι αναγκαίο να γνωστοποιηθεί ένα συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

ΔΕΚΟ: Ένταση στις διαπραγματεύσεις με τους ελεγκτές.


ΔΕΚΟ: Ένταση στις διαπραγματεύσεις με τους ελεγκτές.

Σε ένα εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις περικοπές στις ΔΕΚΟ. Οι ελεγκτές της τρόικας ζητούσαν πλήρη ανάλυση για τις περικοπές ύψους 800 εκατ. ευρώ που θα γίνουν μέσα στο 2011 στις προβληματικές δημόσιες επιχειρήσεις.
Ιδιαίτερη έμφαση έδιναν στην περιστολή του μισθολογικού κόστους και το περιορισμό του προσωπικού. Οι απαντήσεις περί μετατάξεων (σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου) ή οι εσωτερικές μετακινήσεις δεν έπεισαν ως μέτρο περικοπής του μισθολογικού κόστους.
Στην τελευταία συνάντηση της Κυριακής ζήτησαν οι μετατάξεις που θα αποφασιστούν να αντιμετωπίζονται ως νέες προσλήψεις και να εμπίπτουν στον κανόνα των πέντε αποχωρήσεων για κάθε μια πρόσληψη.
Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει περίπου των 20% των προγραμματισμένων μετατάξεων, ενώ το υπόλοιπο 80% που θα βρεθεί υπεράριθμο ή υποαπασχολούμενο θα πρέπει να αποχωρήσει. Μάλιστα ήταν ανένδοτοι ότι το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί όπως σχεδιάστηκε για το χρόνο που σχεδιάστηκε και για το ποσό περικοπής που προβλέφθηκε, διαφορετικά θα αποτελέσει θέμα αστοχίας του οικονομικού προγράμματος.

Ανένδοτοι ήταν οι ελεγκτές και στο θέμα της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα καθιερώνεται η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών και των γενικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας . Μάλιστα έδειχναν και ενοχλημένοι για την στάση της υπουργού εργασίας, κα Λούκας Κατσέλη, η οποία αρνήθηκε την οριζόντια εφαρμογή του μέτρου για όλες τις επιχειρήσεις.
Η κα Κατσέλη είπε ότι στο σχετικό νόμο θα αναφέρεται σαφώς ότι το μέτρο θα ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και όχι για περισσότερο από 2 χρόνια. Υποσχέθηκε ακόμη ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους και το θέμα μπορεί να επανεξεταστεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Η τριμερής επιτροπή των ελεγκτών επέμεινε ότι το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς περιορισμούς και μάλιστα ανέφερε και την αντίρρηση του ΣΕΒ στην επιλεκτική εφαρμογή του μέτρου.

ΚΤΕΛ: Ακριβότερα εισιτήρια από τη νέα χρονιά;


ΚΤΕΛ: Ακριβότερα εισιτήρια από τη νέα χρονιά;

Οι λεωφορειούχοι πρόκειται να ζητήσουν αύξηση από το 2011, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη σημαντική πτώση του τζίρου τους, την οποία ήδη αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και στην αύξηση των πάγιων λειτουργικών εξόδων την οποία έχουν επιφέρει οι απανωτές ανατιμήσεις στα καύσιμα και οι αυξήσεις στα διόδια.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει σήμερα την χώρα μας αναπόφευκτα έχει επιφέρει μείωση και της επιβατικής κίνησης στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας, τουλάχιστον σε ποσοστό 10%.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί υποχρεώνει τους αυτοκινητιστές να ζητήσουν αυξήσεις της τάξεως του 5% έως 7% στα τιμολόγιά τους με το νέο χρόνο, τονίζει ο Πρόεδρός τους.
Ο κ. Φάτσιος επικαλείται επίσης και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με πιο σημαντικά τη διενέργεια ζημιογόνων ενδονομαρχιακών υποχρεωτικών δρομολογίων, χωρίς καμία αντισταθμιστική καταβολή και την υποχρέωση μεταφοράς κοινωνικών ομάδων με μειωμένο εισιτήριο, χωρίς αποζημίωση από την Πολιτεία.
• Οριστικές αποφάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ αναμένεται να παρθούν σε συνεδρίαση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» της Αθήνας. Σ’ αυτήν θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρηγόρης Γκίκας.

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Σε δημόσια διαβούλευση.


ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Σε δημόσια διαβούλευση.

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση, μετά από πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών, για τη βέλτιστη αξιοποίηση της «Κάρτας Πολίτη», δηλαδή το ψηφιακό μέσο για την αποτελεσματικότερη, φιλικότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Δημόσια Διοίκηση, όπως αναφέρει και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Η διαβούλευση, για τα οφέλη της «Κάρτας Πολίτη», που θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, αφορά τεχνικά θέματα για την επέκταση υπαρχουσών και την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας, όπως επίσης η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών, η προστασία της ασφάλειας των συναλλαγών, τις τεχνικές προτάσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίησή της.
Η καθιέρωση της Κάρτας Πολίτη αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την υποστήριξη ενεργειών εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα και άλλες προτάσεις για την οργανωτική και επιχειρησιακή αρτιότητα του συνολικού εγχειρήματος.

Τέλος, επισημαίνεται, με αφορμή τις «εσφαλμένες εντυπώσεις» που έχουν παρατηρηθεί, δεν είναι σε καμία περίπτωση στις προθέσεις του υπουργείου να περιληφθούν στην Κάρτα δεδομένα υγείας ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα και στοιχεία.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «Κίνδυνος» να κλείσει η οικονομική υπηρεσία Δελβινακίου.


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «Κίνδυνος» να κλείσει η οικονομική υπηρεσία Δελβινακίου.

ΣΔΟΕ: Έρχεται ο ειδικός γραμματέας.

Σήμερα, Τρίτη, 23 Νοεμβρίου θα έρθει στα Γιάννινα ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, κ. Καπελέρης Γιάννης.
Ο κ. Καπελέρης, που θα μείνει για λίγες μόνο ώρες στην πόλη, θα έρθει το μεσημέρι και θα συναντηθεί με το τοπικό τμήμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και με τον Διευθυντή της κ. Σιαδήμα.

Η ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να περιλαμβάνει στρατηγικές για εντατικοποίηση των ελέγχων και στο Νομό Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της εκστρατείας που κάνει το Υπουργείο Οικονομικών, να «πιάσει» όσους φοροδιαφεύγουν. Ακόμη, αναμένεται να συζητηθούν θέματα για τη στελέχωση των υπηρεσιών, αφού ο Νομός είναι ακριτικός και χρειάζεται αρκετά άτομα, που θα συμβάλλουν στην προσπάθεια πάταξης του οικονομικού εγκλήματος.

Τέλος, ο κ. Καπελέρης έρχεται στα Γιάννινα σε μια περίοδο, που φημολογούνται γεωγραφικές ανακατατάξεις στις Εφορίες, αφού η Κυβέρνηση σκέπτεται να δημιουργήσει και εκεί έναν «Καλλικράτη».

Στο Νομό υπάρχουν συνολικά 5 ΔΟΥ (2 στα Γιάννινα και σε Μέτσοβο, Κόνιτσα, Δελβινάκι) και το αίτημα των κατοίκων που βρίσκονται στις ακριτικές περιοχές είναι να μην κλείσουν, αφού δεν είναι εύκολο να μετακινούνται συχνά από και προς τα Γιάννινα, για να κάνουν τις δουλειές τους.

ΤΡΟΪΚΑ: Αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας.


ΤΡΟΪΚΑ: Αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου της τρόικας.
Το κείμενο της αξιολόγησης θα πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ και το Eurogroup του Δεκεμβρίου για να εκταμιευτούν τα 2,5 δια. ευρώ από το Ταμείο μέσα στον επόμενο μήνα και τα 6,5 δισ. ευρώ από τις χώρες της Ευρωζώνης εντός του Ιανουαρίου του 2011.
Η τρόικα ζητά μέχρι την επόμενη αξιολόγηση (θα ολοκληρωθεί στις 20 Φεβρουαρίου) που θα κρίνει την τέταρτη δόση του ερχόμενου Μαρτίου ύψους 15 δισ. ευρώ να έχουν προχωρήσει σε τελικό στάδιο οι μεταρρυθμίσεις:
1. Στη Δημόσια Διοίκηση με τη δημιουργία νέου μισθολογίου, όπου θα ψαλιδίζονται και θα καταργούνται επιδόματα.
2. Στο φορολογικό σύστημα, με την κατάργηση ΔΟΥ και την υιοθέτηση αυστηρότατων ποινών μέχρι και απόλυσης για τους επίορκους εφοριακούς.
3. Στις ΔΕΚΟ, με πλήρη αναδιάρθρωση, η οποία θα προβλέπει μείωση προσωπικού - αποδοχών.
4. Την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας συμπεριλαμβανομένου και τους ανοίγματος προς τρίτους της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη σύμφωνα με της απαιτήσεις της Ε.Ε.
5. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (δικηγόρων, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, αρχιτεκτόνων, μηχανικών και ορκωτών λογιστών).

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πάμε για παράταση στην αποπληρωμή των δανείων


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πάμε για παράταση στην αποπληρωμή των δανείων

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει επαφές για να πετύχει αποπληρωμή με καλύτερους όρους για τα δάνεια που λαμβάνει από το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης. Κάτι που επιζητούν και οι αγορές.

Όλο και πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Εξέλιξη που θεωρείται μονόδρομος εξαιτίας του υπέρογκου δημοσίου χρέους, το οποίο θα προσεγγίσει το επίπεδο του 160% του ΑΕΠ μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς και των δανειακών αναγκών άνω των 70 δισ. ευρώ κατά έτος που θα πρέπει να καλύψει η χώρα το 2014 και 2015.
Για το συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε από τη Φρανκφούρτη όπου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο ότι «η παράταση (της αποπληρωμής των δανείων), αν γίνει, θα αποτελεί επιβράβευση αυτών που έχουν επιτευχθεί, δεν θα είναι υποκατάστατο γι’ αυτά που θα έπρεπε να γίνουν».

ΤΕΛΗ: Έρχονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας


ΤΕΛΗ: Έρχονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Tα ειδοποιητήρια στους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για την πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας του 2011 θα αρχίσει να ταχυδρομεί το υπουργείο Oικονομικών.
Oι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για να προμηθευτούν το ειδικό σήμα. H προμήθεια του σήματος γίνεται από τις τράπεζες, το διαδίκτυο και από τις εφορίες (με προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας) στην περίπτωση που ο κάτοχος του οχήματος δεν λάβει ειδοποιητήριο ή το έχει χάσει ή σε αυτό αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία