Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Δε φορολογούνται οι ενισχύσεις, οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις των αγροτών

Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη δε θα φορολογηθούν οι αγρότες για τις ενισχύσεις, τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις τους, αφού ελήφθη η σχετική απόφαση από την κυβέρνηση.
Σύντομα μάλιστα, όπως δήλωσε η κα Βαλαβάνη, θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία που επαναφέρει το αφορολόγητο για τις ευρωπαϊκές ενισχύεις και αποζημιώσεις των αγροτών.
Η υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κυρίας Διαμάντως Μανωλάκου (ΚΚΕ) χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, σημείωσε πως «απαιτείται να βρίσκουμε λύσεις έστω και στο παρά πέντε», γι' αυτό και δεσμεύτηκε να καταθέσει τροπολογία την ερχόμενη εβδομάδα με την οποία αγροτικές ενισχύεις και αποζημιώσεις του 2014 δε θα λογίζονται ως εισόδημα και δε θα φορολογούνται.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 30 Απριλίου, ώρα 9:00 π.μ. (Έκτακτη)

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75 παρ.6  του  Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη* σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής   σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  30η Απριλίου 2015, ημέρα Πέμπτη  & ώρα 9:00 π.μ.  στο Δημαρχείο-ΚΑΛΠΑΚΙ με μοναδικό θέμα συζήτησης:
Καθορισμός όρων διενέργειας ανοιχτής δημοπρασίας για το έργο «Βελτίωση αγροτικών δρόμων αγροκτημάτων Καλπακίου» και ψήφιση δαπάνης του.
*Σύμφωνα με το από 27-4-15 έγγραφο Της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Π.Α.Α. – Μονάδα Β3 προεγκρίθηκε η δημοπράτηση του εν λόγω έργου (ΑΔΑ: ΒΜ77465ΦΘΗ-ΙΥΤ) και πρέπει η δημοσίευση διακήρυξης να γίνει εντός 15 ημερών διαφορετικά απαιτείται νέα προέγκριση δημοπράτησης).

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Πρόσκληση Παρουσίασης του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου 2015 και ώρα 18:00-20:00 στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ.
Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου Κύπρου Frederick που λειτουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, από  το Σεπτέμβριο του 2007.
Αποστολή του Πανεπιστημίου Frederick είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και η γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Η εκπαίδευση που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick είναι υψηλού ποιοτικού επιπέδου και οδηγεί σε αναγνωρισμένα προσόντα, που εξασφαλίζουν στους αποφοίτους του επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία, κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
Στο Πανεπιστήμιο Frederick καλλιεργείται, μεταδίδεται και εφαρμόζεται η διεπιστημονική ανταλλαγή γνώσεων.
Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν έξι Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.
Οι επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική.
Οι ομιλητές στο τέλος της εκδήλωσης θα είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Πανεπιστήμιο και θέματα σπουδών.
Η παρουσία σας, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


Εκ της Διευθύνσεως

Παράταση μέχρι 2 Ιουνίου στη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για την ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία δίνεται με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, που υπερψηφίζεται ομόφωνα από την Βουλή. 
Επίσης ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές για επιπλέον ένα μήνα κι επομένως μπορούν να προσέλθουν για ρύθμιση οι πολίτες που έχουν τέτοιες οφειλές μέχρι 1η Απριλίου του 2015.
Εισηγούμενος στην Ολομέλεια την τροπολογία ο Δημήτρης Στρατούλης ενημέρωσε ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων «πήγε πάρα πολύ καλά», καθώς ρυθμίστηκαν μέσα σε τέσσερις εβδομάδες χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 3 δισ. ευρώ περίπου, προσήλθαν περισσότεροι από 105.000 οφειλέτες και εισπράχθηκαν προκαταβολές ήδη 65 εκατ. ευρώ.

Διάκριση Γυμνασίου Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στο Ecomobility 2015

Δύο βραβεία για τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ στην εκστρατεία "ECOMOBILITY 2014-15"

Το 3ο Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης αλλά και το 3ο Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης, απέσπασε το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, στην Εκστρατεία "Ecomobility-Freemobility 2014-15", που διοργανώθηκε από από το ECOCITY, τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον και ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Τελετή Απονομής των Βραβείων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου "Δαϊς" στο Μαρούσι και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 40 συμμετοχές.

Οι μαθητές: Γκούντα Αφροδίτη, Δόση Ανδρομάχη, Ελευθερίου Διογένης, Ντασταμάνη Μαρία, Ξυλογιαννόπουλος Ιωάννης, Ράπτης Χρήστος, Σταύρου Χριστίνα, Τσιούρης Βασίλειος κέρδισαν τα βραβεία στις δύο κατηγορίες.

Μεσοπόταμος Πρέβεζας: Συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός για κλοπή μοτοσικλέτας από το Καναλλάκι

Συνελήφθη χθες (28-04-2015) το πρωί στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 69χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή μοτοσικλέτας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για κλοπή μοτοσικλέτας που έγινε το πρωί της 28-04-2015 στο Καναλλάκι Πρέβεζας και ύστερα από αναζητήσεις, εντόπισαν στην περιοχή του Μεσοποτάμου τον 69χρονο να επιβαίνει στην κλεμμένη μοτοσικλέτα και τον συνέλαβαν.
Η ανωτέρω μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχό της.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Καναλλάκι Πρέβεζας: Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (28-04-2015) το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών χαπιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο σπίτι του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα, τύπου REPLICA.
πενήντα (50) αβολίδωτα φυσίγγια, διαμετρήματος 9 mm.
(72,5) ναρκωτικά χάπια, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από καφετέρια

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου αλλοδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση κλοπής από καφετέρια που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση και την αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε η εμπλοκή του 22χρονου σε κλοπή που έγινε σε καφετέρια την 21-08-2014 στη Σαγιάδα, κατά την οποία άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, μεγάλο αριθμό πακέτων τσιγάρων και είδη καπνού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 22χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου η πληρωμή συντάξεων του ΙΚΑ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων των δικαιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Εξαιρούνται οι συντάξεις του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Άλλες αποφάσεις της Επιτροπή Περιβάλλοντος

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε, μεταξύ άλλων, και τη σύναψη των παρακάτω Προγραμματικών Συμβάσεων:
«Λειτουργία Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) για την διετία 2015-2016», συνολικού      προϋπολογισμού 116.850 ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Μετσόβιου      Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.).
«Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου  Κομμένου Άρτας»,      προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιφέρειας Ηπείρου και Ιεράς Μητρόπολης Άρτας)
«Ύδρευση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων  λεκανοπεδίου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Κόνιτσας).

Στις 26 Μαΐου οι εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση ραδιοερασιτεχνών Α΄ περιόδου 2015 θα διεξαχθούν την Τρίτη 26 Μαΐου και ώρα 9.00 π.μ..
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (Δομπόλη 30) μέχρι και την 18η Μαΐου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Έτοιμο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο "Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων" Ηπείρου

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και των Συνδέσμων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση του έργου «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Περιφέρειας Ηπείρου», ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.320.375 ευρώ.
Η συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση αφορά σε 8 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Α' Φάση) σε ολόκληρη την Ήπειρο. Ο συνολικός σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία 13 ΣΜΑ, καλύπτοντας τις ανάγκες και των 18 Δήμων της Περιφέρειας.
Η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη υπογράμμισε πως ο σχεδιασμός προχωρά βάσει των σχετικών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων για τις χωροθετήσεις των ΣΜΑ και τις αποφάσεις των τεσσάρων ΦΟΔΣΑ. «Από την πλευρά μας εμείς είμαστε έτοιμοι για άμεση ένταξη και χρηματοδότηση του έργου στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020», σημείωσε.