Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΕΚ: Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Για όσους αδυνατούν λόγω της κρίσης να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.



Τη δυνατότητα σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) οι οποίοι έχουν λάβει από τον Οργανισμό δάνεια αλλά αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, δίνει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για «την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.
Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, έχουν την ευχέρεια να τις εξοφλήσουν εφάπαξ, με έκπτωση 80% επί των επιβαρύνσεων, είτε με 6 έως 24 μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης 50% επί των επιβαρύνσεων και ποσοστό δόσης 100 ευρώ.
Όσοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επιβραβεύονται με τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης πριν από τη λήξη του συμβατικού χρόνου, με έκπτωση η οποία αυξάνεται προοδευτικά για κάθε έτος που εξοφλούν.
Αναλυτικότερα, η έκπτωση επί της ετήσιας δόσης είναι 3% για το πρώτο έτος εξόφλησης, 6% για το δεύτερο έτος, 9% για το τρίτο και ούτω καθεξής.
Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή και άληκτο κεφάλαιο, έχουν τη δυνατότητα, αφού υπαχθούν στη ρύθμιση, να αποπλήρωσαν και το άληκτο κεφάλαιο.
Εισάγεται, τέλος, ειδική ρύθμιση με την οποία προβλέπεται η αναστολή καταβολής των δόσεων (για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει στις 31/12/2012), η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής καθώς και η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους μακροχρόνια άνεργους δικαιούχους του ΟΕΚ.
Εκτός από τη διευκόλυνση των δικαιούχων του ΟΕΚ, το μέτρο στοχεύει και στην ενίσχυση του Οργανισμού που θα έχει τη δυνατότητα να εισπράξει μεγάλο μέρος των οφειλών.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΕΚ ανέρχονται σήμερα στα 134 εκατ., ενώ η πρόωρη εξόφληση μπορεί να αποφέρει έως 1,3 δισ. ευρώ.
Από το 2010 ο ΟΕΚ δυσκολεύεται να συνεχίσει το δανειοδοτικό του πρόγραμμα, λόγω λανθασμένων επιλογών που έγιναν μετά το 2005.

Έκρηξη "σούπερ - νόβα" ορατή στην Ελλάδα απόψε!

Απόψε δεν έχετε παρά να στρέψετε το βλέμμα σας στη Μεγάλη Άρκτο.
Αριστερά και πάνω από τα δύο τελευταία άστρα της Άρκτου θα δείτε ένα φαινόμενο που ίσως δεν θα το ξαναδείτε στη ζωή σας.

Είναι η πιο κοντινή στη Γη έκρηξη “σούπερ-νόβα” που έχει συμβεί τα τελευταία 25 χρόνια.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα του ουρανού από απόψε το βράδυ και μέχρι το βράδυ της Δευτέρα θα είναι ορατό ακόμη και με απλά κιάλια.
Για να το διακρίνετε ανάμεσα στα άλλα “φώτα” του ουρανού απλά έχετε κατά νου ότι θα έχει μια άσπρη-μπλε απόχρωση.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Aγγλοι δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν την Ήπειρο


Περιοχές της Ηπείρου θα επισκεφθεί εντός του Σεπτεμβρίου πολυμελής ομάδα Άγγλων δημοσιογράφων προκειμένου να κινηματογραφήσει τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και παραδοσιακές δράσεις και εργασίες, όπως παραγωγή ελαιόλαδου, ψάρεμα στον Αμβρακικό, παραγωγή γαλακτοκομικών κ.α.
Η επίσκεψη γίνεται σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και είναι μία από τις δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας, που προωθήθηκε κατά την συμμετοχή της, τον περασμένο Μάρτιο, στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου.
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ποσό 3.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών φιλοξενίας της αποστολής.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΖΩΟΔΟΧΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΠΑΝΦΡΟΥΡΙΑΚΟΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Χτυπά Ντένεμπουμ και Μπακαγιόκο

Ο υποβιβασμός του Ηρακλή, ανοίγει το δρόμο στους Γιαννιώτες προκειμένου να κινηθούν εκ νέου για τον Μαμαντού Μπακαγιόκο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη στο δρόμο για Γιάννινα.
Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα (09/09) να πέσουν οι υπογραφές του 32χρονου επιθετικού με τον ΠΑΣ.


Την ίδια στιγμή σοβαρά εξετάζεται και η υπόθεση του Ολλανδού Ρομάνο Ντπένεμπουμ, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Αρμίνια Μπίλεφενλτ.
Στα αγωνιστικά θέματα, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, Ντάσιος και Βάντερσον ακολούθησαν ξανά ατομικό πρόγραμμα και είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα προλάβουν.


ΠΗΓΗ: www.contra.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΚΑΛΠΑΚΙ

ΔΑΝΕΙΑ: Όλο και περισσότεροι δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους

Πάνω από 700.000 τα τραπεζικά δάνεια που έχουν ρυθμιστεί.



Σε μαζικές ρυθμίσεις δανείων προχωρούν οι τράπεζες προκειμένου να συγκρατήσουν την αύξηση των επισφαλειών, διευκολύνοντας τους δανειολήπτες να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Από τις αρχές του 2010 μέχρι τον Ιούνιο 2011 έχουν ρυθμιστεί σχεδόν 700.000 δάνεια, συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Βασίλης Ράπανος στη Βουλή, τον Αύγουστο σημειώθηκε αύξηση των καταθέσεων κατά 1,5 δισ. ευρώ.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Σε «καθίζηση» ο τζίρος στις αγορές αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας

Συνεχίστηκε το β’ τρίμηνο εφέτος η συρρίκνωση του τζίρου στον χώρο του αυτοκινήτου και των μοτοσικλετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Ειδικότερα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στο «Εμπόριο, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και εμπόριο συναφών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων» παρουσίασε μείωση 31,2% το β΄ τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριμήνου 2010, έναντι μείωσης 35,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.
Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο «Εμπόριο αυτοκινήτων» παρουσίασε μείωση 35,5% το β΄ τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριμήνου 2010, έναντι μείωσης 41,1% που καταγράφηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την καταβολή των συντάξεων

«Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει για την καταβολή των συντάξεων, για τώρα αλλά και για το επόμενο διάστημα» διαβεβαίωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, ο κ. Κουτρουμάνης έκανε λόγο για διαρκή προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλιστούν οι πόροι για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει «καμία περίπτωση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για το ασφαλιστικό καθεστώς».
Υπογράμμισε ότι «δεν μειώσαμε περαιτέρω τις συντάξεις, γιατί καταφέραμε μέσα στο 2011 μεγάλη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, της τάξεως του 32%, που αντιστοιχεί σε 1,7 δις λιγότερα σε σχέση με το 2008».
«Η κρίση, η ανεργία και η ύφεση χτυπούν την καρδιά του ασφαλιστικού συστήματος.
Αυτός ο χειμώνας θα είναι ένας από τους δυσκολότερους χειμώνες.
Το 2012 προβλέπεται να είναι χρόνος σταθεροποίησης της κατάστασης» εκτίμησε ο κ. Κουτρουμάνης, σημειώνοντας, πάντως ότι, εάν δεν έχει επιτυχία η προσπάθεια, τότε θα υπάρξει δυσκολία για τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εντοπίστηκαν βαλίτσες με λαθραία τσιγάρα


Δύο βαλίτσες με 1.330 πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν, σήμερα το πρωί, άνδρες της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας εντός του Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου «SUPER FAST VI».
Συγκεκριμένα, οι βαλίτσες βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών του πλοίου από τον προϊστάμενο αρχιθαλαμηπόλο, μετά την αποβίβαση όλων των επιβατών στον λιμένα Ανκόνας Ιταλίας.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ενώ τα τσιγάρα κατασχέθηκαν και αναμένεται να παραληφθούν από το Τελωνείο Ηγουμενίτσας.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΕΦΟΡΙΑ: Έφθασαν τα πρώτα εκκαθαριστικά με τη ... λυπητερή

Περιλαμβάνεται και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.


Χιλιάδες φορολογούμενοι έλαβαν χθες και σήμερα το νέο εκκαθαριστικό, στο οποίο έχει βεβαιωθεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης (κυμαίνεται από 1% - 4% του δηλωθέντος εισοδήματος για όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ) καθώς και το τέλος επιτηδεύματος όπου πληρώνουν οι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες (ανέρχεται σε 300 ευρώ).
Επιπλέον, στο ίδιο σημείωμα και η ειδική εισφορά που επιβάλλεται σε όσου κάνουν χρήση στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης (ανέρχεται σε 5% της αντικειμενικής δαπάνης για ΙΧ άνω 1.919 κυβικών εκατοστών, σκάφη αναψυχής, πισίνες και αεροσκάφη).

ΤΑΞΙ: 24ωρη απεργία το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν για ακόμη μία ημέρα αύριο οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά τις ανακοινώσεις για άνοιγμα του -μέχρι πρότινος- κλειστού επαγγέλματός τους.
Οι ταξιτζήδες προβαίνουν στην κινητοποίηση αυτή, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας το Σάββατο, με σκοπό να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη και να λάβουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 1,5% αναμένεται να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο

Αμετάβλητη αναμένεται να διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, σήμερα στη Φραγκφούρτη, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές που επικαλείται η οικονομική υπηρεσία Bloomberg. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι έως το τέλος του έτους θα υπάρξει μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι και οι 57 οικονομολόγοι, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε σχετική έρευνά του, θεωρούν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 1,5% και ότι θα χαμηλώσει την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Πρώτο κύμα εφεδρείας με 20.000 υπαλλήλους

Άμεσα θα εφαρμόσει η κυβέρνηση το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.
Ερχεται το πρώτο κύμα εφεδρείας για 20.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που μπορεί μετά την παρέλευση ενός έτους να απολυθούν.

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αμέσως το νέο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, με τις πρώτες ανακοινώσεις να γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει από τους 11 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται (ΕΡΤ, ΚΕΔ, ΙΓΜΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ΟΣΚ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική, ΕΟΜΜΕΧ), όπου απασχολούνται 7.000 υπάλληλοι, και τις 160 ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ, όπου εργάζονται 35.000 άτομα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει την ένταξη σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας του 10% των υπαλλήλων, οι οποίοι επανδρώνουν τους παραπάνω οργανισμούς.
Δηλαδή 700 άτομα από τους 11 προς κατάργηση φορείς και 3.500 άτομα από τις ΔΕΚΟ.
Επιπρόσθετα, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων των 158.000 υπαλλήλων στους φορείς της γενικής κυβέρνησης (νοσοκομεία, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ασφαλιστικά ταμεία), ώστε να προκύψουν άλλα 15.800 άτομα που θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας.
Όπως σημειώνουν στην κυβέρνηση, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα θα υπάρξει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος εντός του τετάρτου τριμήνου του έτους.
Στη συνέχεια, προσθέτουν, από τη δεξαμενή που θα έχει δημιουργηθεί είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν ως "πλεονάζον" προσωπικό και να τεθούν σε εφεδρεία κι άλλοι υπάλληλοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 100.000 άτομα.