Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Η Αδελφότητα Κρυονερίου (Λάμποβου) Θεσπρωτίας, κόβει την Πίτα, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 13:00 στην ταβέρνα ''Δίαυλος'', Ανδριανού 1, Θησείο, πλησίον Ηλεκτρικού σταθμού

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος BIELEFELD και Περιχώρων, Γερμανίας, επ' ευκαιρία των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Ηπείρου, διοργανώνει χοροεσπερίδα, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Nίκος Τζίμας: Ο Πρεβεζάνος, παγκοσμίως καταξιωμένος σκηνοθέτης, μέντορας του Αστραπόγιαννου, του Ανθρώπου με το Γαρύφαλλο, των Χρόνων της Θύελλας ... και τελευταία του ''Πέταγμα του κύκνου''

Ο  75χρονος σήμερα καταξιωμένος σκηνοθέτη Νίκος Τζίμας,  μας έχει χαρίσει μοναδικές ταινίες σε σενάριο και σκηνοθεσία και κυρίως μπορούμε να απολαύσουμε μέσα από αυτές τον τόπο μας, όπως για παράδειγμα στα ''Χρόνια της Θύελλας'', ''ο Τάφος των ερατών'' που είναι  σκηνοθετημένη στο Μεγαδένδρο, Μυρσίνη, Δάσος Λεκατσά, Καστροσυκιά και Αηδονιά και ''Οι νέοι θέλουν να ζήσουν'' που και αυτή είναι εν μέρει γυρισμένη, στην Κάτω Μυρσίνη Πρέβεζας και την γύρω περιοχή.

Όταν έφυγε από το ΜέγαΔέντρο, συνοικισμό της τότε Κοινότητας Μυρσίνης Πρεβέζης, στη σκιά του ηρωικού Ζαλόγγου, ο πατέρας του τον ορμήνεψε: «Παρά την προσπάθεια που θα κάνεις για να βγεις από τη φτώχεια, να μην ξεχάσεις ποτέ τις αξίες και τις αρχές σου. Αυτές είναι η μεγάλη μας περιουσία». Και φρόντισε να το κάνει πράξη.

Mε 15% - 20% θα φορολογούνται τα κέρδη των παικτών του ΟΠΑΠ άνω των 100 ευρώ

Τροποποιείται η φορολόγηση των κερδών των παικτών του ΟΠΑΠ, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.
Πλέον, η φορολογία των κερδών διαμορφώνεται ως εξής:
0% για τα κέρδη των παικτών κάτω των 100 ευρώ.
15% για τα κέρδη των παικτών μεταξύ 100 και 500 ευρώ.
20% για τα κέρδη των παικτών από 500 ευρώ και άνω.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η απόφαση αυτή έρχεται με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία -σε σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών- απάντησε θετικά.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Ανώτερος ο Αγροτικός Αστέρας, επιβλήθηκε με 3-0 εκτός του Πανφρουριακού - Νικηφόρα πέρασε από την Αγία Μαρίνα ο Α.Σ. Καλπακίου -Ισοπαλία εκτός έδρας για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

*Ένα ακόμη τρίποντο  πήρε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά επικρατώντας εκτός έδρας του Πανφρουριακού με 3-0.
Ο Αγροτικός Αστέρας μπήκε δυνατά, με καλή κυκλοφορία της μπάλας δεν άργησε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.
Το σκορ άνοιξε ο Σαδεδίν στο 25΄ και ο Χαρίσης Θ. διπλασίασε τα τέρματα στο 40΄.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στο 65΄ ύστερα από έναν ονειρεμένο συνδυασμό ο Χαρίσης Αλ. έγραψε το τελικό 0-3.
Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:
Πρωτόπαπα  -  Αμπελόκηποι 2 - 3
Ασβεστοχώρι  -  Σταυράκι 0 - 1
Ζωοδόχος -  Αμφιθέα 1 - 1
Δαβάκης  -  Α.Ε. Καμποχωρίων 2 - 3
Αγία Μαρίνα -  Καλπάκι 0 - 2
Πανφρουριακός-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0 - 3
Θύελλα Ελεούσας  -  ΠΑΟ Κόνιτσας 3 - 1
Περίβλεπτος  -  Νησί  1 - 1
Περιστέρι -  Πωγωνάτος 2 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (22η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 60
2. Καλπάκι: 57
3. Περίβλεπτος: 45
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 44 
5. Ζωοδόχος: 39
6. Ασβεστοχώρι: 38
7. Αμφιθέα: 33   
8. Αγία Μαρίνα: 32
9. Δαβάκης: 31  
10. Σταυράκι: 31 
11. Πρωτόπαπα: 29 
12. Αμπελόκηποι: 27
13. Πωγωνάτος: 26
14. ΠΑΟ Κόνιτσας: 20 
15. Πανφρουριακός: 19
16. Νησί: 15
17. Περιστέρι: 14
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 3

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α' Όμιλος- «Καθάρισε» το ντέρμπι η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου

Η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου παίρνοντας την νίκη με 3-2 στο ντέρμπι με τον Πανζαγορισιακό ήταν η μεγάλη κερδισμένη και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την άνοδο του στην Β' κατηγορία.
Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν ο Κοντοδήμας Χ. με κεφαλιά,  στο 65' και στο 84' ο Κούρος Γ..

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:
Ανάργυροι - Βοτονόσι 3- 0
Καρυές - ΑΠΟΕΛ  2 - 2
Καρίτσα - Πετσάλι 1 - 2
Κεφαλόβρυσο - Πανζαγορισιακός  3 - 2
Μπισδουνάκι - Ζίτσα 1 - 2
Α.Ε. Γιάννενα - Μάρμαρα  


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καρυές: 30
2. Κεφαλόβρυσο: 28
3. Ανάργυροι: 28
4. Πετσάλι:  28 (13)
5. Ζίτσα: 27
6. ΑΠΟΕΛ: 24 
7. Πανζαγορισιακός: 23 (13)
8. Μάρμαρα: 15  (13)
9. Α.Ε. Γιάννενα: 13 (13)
10. Μπισδουνάκι: 6 
11. Βοτονόσι: 4 
12. Καρίτσα: 2

Ενιαίος φόρος ακινήτων : Νέα αφαίμαξη των ιδιοκτητών

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών η είσπραξη 3 δις ευρώ.

Η φορολόγηση των εντός σχεδιών πόλεων οικοπέδων από το πρώτο ευρώ της αξίας τους, η καθιέρωση αφορολόγητου 50.000 ευρώ για τα κτίσματα, η κατάργηση του ελάχιστου ορίου των 27 ευρώ μέχρι το οποίο δεν προβλέπεται σήμερα είσπραξη φόρου ακίνητης περιουσίας και η επιβολή ενός φόρου με ξεχωριστή κλίμακα σε όλες τις εκτάσεις γης εκτός σχεδίων πόλεων είναι οι τρόποι με τους οποίους σκοπεύει το υπουργείο Οικονομικών να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ μέσω της εφαρμογής του νέου ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας.
Σε αυτά τα μέτρα προστίθεται και η εξομοίωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές.
Η είσπραξη των 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο μέσω της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας θεωρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ως «αδιαπραγμάτευτος στόχος» με τη λογική ότι έχει τεθεί από την Τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Τύπου της Κυριακής", για να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος των 3 δισ. ευρώ, σχεδιάζεται να εφαρμοστούν τα ακόλουθα «τρικ»:
1. Εντός σχεδίων πόλεων τα οικόπεδα
Η φορολόγηση των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων από το πρώτο ευρώ της αξίας τους! Για τα ακίνητα αυτά δεν θα ισχύει το αφορολόγητο όριο των 50.000 ευρώ. Έτσι, ακόμα και ένας φορολογούμενος που κατέχει μόνο ένα οικόπεδο θα πληρώνει φόρο, ενώ μέχρι τώρα δεν πλήρωνε τίποτε. Όμως, το μέτρο της φορολόγησης των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων από το πρώτο ευρώ της αξίας τους θα είναι ακόμη πιο απεχθές για όσους φορολογούμενους κατέχουν σε περιοχές εντός σχεδίων πόλεων μονοκατοικίες, οι οποίες συνοδεύονται πάντοτε και από οικόπεδα. Μπορεί για τη μονοκατοικία να πληρώσουν έναν μικρό φόρο ή να μην πληρώσουν καθόλου φόρο λόγω της αφαίρεσης του αφορολογήτου των 50.000 ευρώ, αλλά για το οικόπεδο θα κληθούν να καταβάλουν σχετικά πολύ μεγάλο φόρο, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερος και από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών! Το κόλπο της φορολόγησης της αξίας των οικοπέδων από το πρώτο ευρώ εφαρμόστηκε με το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων που επεβλήθη τη διετία 2008-2009 με νόμο που προώθησε στη Βουλή στις αρχές του 2008 ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, κόβει την Πίτα του και διοργανώνει ηπειρώτικο αντάμωμα το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 20:00 στο ''Αττικής Μέλαθρον'', Παναγίας Γρηγορούσας 1, Ζεφύρι

Σβήνουν από τον ακαδημαϊκό χάρτη 94 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Σβήνουν» από τον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης 94 τμήματα -εκ των οποίων 74 αφορούν σε ΤΕΙ και 20 σε πανεπιστήμια- και χάνονται περί τις 2.000 θέσεις εισακτέων. Αποτέλεσμα είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν φέτος μια θέση στα ΑΕΙ να γίνει ακόμη σκληρότερος, εκτινάσσοντας τις βάσεις εισαγωγής.
Παράλληλα, οι καταργήσεις τμημάτων θα υποχρεώσουν 15-20 χιλιάδες από τους σημερινούς φοιτητές, αλλά και διδάσκοντες να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό και ανατρέποντας τις τοπικές οικονομίες που στηρίζονται στον φοιτητικό κόσμο. Τα πανεπιστήμια από 24 που είναι σήμερα, μειώνονται σε 21, με πέντε πανεπιστήμια της Αττικής να γίνονται «ομόσπονδα» (Πάντειο, Οικονομικό, Πειραιά, Χαροκόπειο, Γεωπονικό), ενώ τα ΤΕΙ από 16 μειώνονται σε 12. Πλέον, ένδεκα πόλεις δεν θα έχουν κανένα τμήμα, με αποτέλεσμα να αναμένονται αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς.