Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Τι θα πληρώσουν, με το νέο έτος, οι αγρότες

Καθορίστηκαν οι εισφορές αυτοαπασχολούμενων προερχόμενων από τον ΟΓΑ με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός
Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Ειδικότερα, από 01/01/2017, επέρχονται ουσιαστικές αλλαγές στο ύψος και
τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των προσώπων που, με
βάση τις γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις του ΟΓΑ, υπάγονταν,
μέχρι την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν. 4387/2016) ως
αυτοαπασχολούμενοι στην ασφάλιση του κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών του
 ΟΓΑ ή θα υπάγονται σε αυτόν, μετά και την αυτοδίκαια ένταξή του στον
ΕΦΚΑ.
Στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 40 υπάγονται:
Οι αυτοτελώς απασχολούμενοι στην αγροτική οικονομία, για τους οποίους
βάσει των γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων του ΟΓΑ, όπως ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016 προκύπτει υποχρέωση υπαγωγής
στην ασφάλιση.
Ειδικότερα υπάγονται:

Η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος έψαλε τα κάλαντα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Αριθ. Πρωτ.: 3016   Αθήνα 2-1-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Πρωτοχρονιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα έψαλε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Το Σάββατο το πρωί 31 Δεκεμβρίου 2016, παραμονή της πρωτοχρονιάς, τηρώντας την παράδοση, που έχει πλέον δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με την συνοδεία της καταξιωμένης παραδοσιακής Ηπειρώτικης κομπανίας του Ηπειρώτη κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, επισκέφτηκε  τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο και έψαλε τα Πρωτοχρονιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα.
Την χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συνόδευαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο ΄Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας, ο ΄Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο ΄Έφορος Τύπου Αντώνης Κοντός, ο ΄Έφορος Πνευματικού Κέντρου Χριστόφορος Τζαρτζούλης και το μέλος του Δ.Σ. Μαίρη Καραγιώργου, υπεύθυνη της Χορωδίας της ΠΣΕ.
Κατά την προσφώνηση του, ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής είπε ότι ''Η Ηπειρώτικη παράδοση και ο Ηπειρώτικος πολιτισμός αποτελούν ελπίδα, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και τόνισε ότι, διαχρονικά οι Ηπειρώτες πρωτοστάτησαν σε όλους τους αγώνες για τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και συμμετείχαν στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες με αποκορύφωμα την αυτοθυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο, τις γυναίκες της Πίνδου στο Έπος του 40, αλλά και τις προσφορές των Ηπειρωτών Ευεργετών, στη δημιουργία των υποδομών του Κράτους μας''. Ακόμη αναφέρθηκε στις δράσεις της κορυφαίας οργάνωσης των Αποδήμων Ηπειρωτών, στο ρόλο της για τη διατήρηση της Ηπειρώτικης παράδοσης και κουλτούρας, ως και στον διεκδικητικό της χαρακτήρα, που απορρέει από τις καταστατικές διατάξεις, για ζητήματα ανάπτυξης της Ηπείρου και στήριξης των κατοίκων της πατρώας γη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα του Ελληνικού λαού εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Ευχήθηκε δε κλείνοντας την προσφώνηση του, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του, προσκαλώντας τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να παραστεί στην ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017'', στις 12 Φεβρουαρίου 2017, στο ΣΕΦ.
Στην αντιφώνηση του, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος ευχήθηκε Καλή Χρονιά και αφού αναγνώρισε τη διαχρονική προσφορά των Ηπειρωτών και τους αγώνες τους για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, το Δίκαιο και τη Δικαιοσύνη, έκανε ειδική αναφορά για την αυτοθυσία των Σουλιωτών στη Μονή Σέλτσου, στο Ραδοβίζι της Άρτας, που μάλιστα στις φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις επισκέφτηκε το τόπο της Θυσίας και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις. Ακόμη αναγνώρισε το  πλούσιο έργο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη διατήρηση της παράδοσης, αλλά και της διεκδίκησης σε ζητήματα που έχουν σχέση με  την ανάπτυξη, το περιβάλλον, αλλά και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Ηπείρου, υποσχέθηκε ότι η Προεδρεία της Δημοκρατίας, θα κάνει  το καλύτερο για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό. Τέλος υποσχέθηκε, ότι θα ανταποκριθεί στη πρόσκληση και θα παραστεί στη ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017'', στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 12 Φεβρουαρίου 2017.
Εις ανάμνηση της επίσκεψης ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ  Κώστας Κωνής επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  ένα ιστορικό άλμπουμ με γραμματόσημα και φάκελο πρώτης ημέρας κυκλοφορίας- ειδική έκδοση των ΕΛΤΑ, του 2012, ύστερα από αίτημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων, από την Απελευθέρωση της Ηπείρου, και των Ιωαννίνων.
Μετά τα κάλαντα,  η Ηπειρώτικη ζυγιά του Θοδωρή Γεωργόπουλου και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, έπαιξαν και τραγούδησαν Ηπειρώτικους  σκοπούς, από τα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι και το Πωγώνι που σιγοτραγούδησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, αλλά και Μακεδονίτικους και Καλαματιανούς σκοπούς, κατ' επιθυμία του κυρίου Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Εφημερίδα της Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου


Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

Αναδείχτηκε ο προσωρινός μειοδότης για τον Σύμβουλο
Τεχνικής Υποστήριξης του "ΗELENA"
Με την αποσφράγιση και αξιολόγηση των Οικονομικών προσφορών από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, αναδείχτηκε σήμερα ο προσωρινός ανάδοχος του έργου για την "Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης" στο πλαίσιο των δράσεων του μηχανισμού " HELENA". Πρόκειται για την εταιρεία TREK CONSULTING. Το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού εγκρίθηκε στη συνέχεια από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη.
Αποφάσεις για έργα στην Π.Ε. Άρτας
Στη σημερινή της, τελευταία για το 2016, συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για τη διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου στα τμήματα Πράμαντα - Μελισσουργοί, Γέφυρα Πλάκας – Άγναντα και Κυψέλη - Βουργαρέλι, προϋπολογισμού € 80.000.
Επίσης αναδείχτηκε ανάδοχος για το έργο: «Αποκατάσταση πρανών στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 12.100. Μειοδότης του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Σωτήριος Μάμαλης ΕΔΕ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κάπα Research: Προβάδισμα 6,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση, της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διατηρεί προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 6,3%.
Ειδικότερα,:
ΝΔ: 22,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 16,5%
Χρυσή Αυγή:  6,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 5,5%
ΚΚΕ: 5,2%
Ένωση Κεντρώων: 2,5%
ΑΝΕΛ 2,2%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,2%
Ποτάμι: 1,8%
Λαϊκή Ενότητα: 1,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
«Άλλο κόμμα»: 4,7%
Λευκή ψήφο, αποχή: 27,9%.

Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου: Ευχές για το Νέο Έτος

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας μας εύχεται από καρδιάς ο καινούργιος χρόνος να αφήσει πίσω του κάθε πίκρα και στενοχώρια και να μας χαρίσει υγεία, χαρά, ευτυχία και αμέτρητα χαμόγελα.

Χρόνια πολλά, γεμάτη καρδιά και ψυχή κι ας έχουμε άδεια τσέπη.

Παράταση έως τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, για τις αιτήσεις για το πρόγραμμα για ανέργους 30 έως 49 ετών

Μέχρι τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 δίδεται παράταση για την υποβολή αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών» του ΟΑΕΔ.
Η παράταση ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, στις 15.00 το μεσημέρι.
Η παράταση αφορά την Αττική, το Νότιο Αιγαίο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, την Πελοπόννησο, το Βόρειο Αιγαίο, την Κρήτη, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.
Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος περιγράφονται στη δημόσια πρόσκληση, η οποία έχει δημοσιευτεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Απολογισμός του Κοινοβουλευτικού Έργου του βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη


Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (02-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (03-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (04-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (05-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Σάββατο (07-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (02-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (03-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (04-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (05-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.

Σάββατο (07-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.

Καλή χρονιά!

Το http://parakalamoscity.blogspot.gr/  εύχεται σε όλους Καλή χρονιά!