Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα - Πίνδος Περιβαλλοντική


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7 : «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»
Πράξη "Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Ηπείρου- Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων"
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΠΙΝΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ΕΚΑΤΟΝ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (194) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθεί ανά συμπράττοντα φορέα, ο εξής αριθμός ατόμων:
ΣΥΜΠΡΑΤΤΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 50
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 50
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΡΥΜΩΝ ΒΙΚΟΥ- ΑΩΟΥ & ΠΙΝΔΟΥ 15
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ 10
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΣΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑΔΡΑΣ ΑΡΑΧΘΟΥ 41
Έ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 28
ΣΥΝΟΛΟ 194
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή στην ακόλουθη διεύθυνση:
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Διεύθυνση: Πλατεία Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου 1, Ιωάννινα T.K. 45221, Τηλ.2651036686-2651083087 είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση:
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΠΙΝΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ» Διεύθυνση: ΜΕΤΣΟΒΟΥ 12, Ιωάννινα T.K. 45221, Τηλ.2651029445
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) από 05/06/2012 έως 14/06/2012. Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την πρόσκληση (για αναλυτική περιγραφή θέσεων ανά κωδικό θέσης, ειδικοτήτων, δικαιολογητικών, προϋποθέσεων συμμετοχής, κριτηρίων επιλογής), τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)»: α) στα γραφεία του Δικαιούχου στην διεύθυνση: Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πίνδος Περιβαλλοντική», Μετσόβου 12, Ιωάννινα β) στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου (www.pindosperivallontiki.org) γ) στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr )• και δ) στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr ).
Επίσης για την ενημέρωση των υποψηφίων ανάρτηση της προκήρυξης έχει γίνει στα δημοτικά καταστήματα των δήμων που υλοποιείται το πρόγραμμα και στο Κ.Π.Α Ο.Α.Ε.Δ Ιωαννίνων.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Προχωρά στον επανέλεγχο των αναπηρικών συντάξεων

Για επανέλεγχο στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας παραπέμπει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τις αναπηρικές συντάξεις για νέους ασφαλισμένους (από 1/1/93 και μετά) που έχουν εκδοθεί από τις 15/7/2010.

Πρόκειται για αποφάσεις που οριστικοποιούν συντάξεις αναπηρίας και έχουν εκδοθεί μετά τη δημοσίευση του νόμου και πριν την έκδοση της εγκυκλίου.
Σύμφωνα με το νέο νόμο, oι συντάξεις λόγω αναπηρίας είναι οριστικές για τις περιπτώσεις των ασθενειών που προβλέπονται από ρητή διάταξη ή εφόσον οι υγειονομικές επιτροπές γνωματεύουν ότι η ανικανότητα είναι μόνιμη.
Οι προσωρινές συντάξεις λόγω αναπηρίας καθίστανται οριστικές, μετά την τελική γνωμάτευση των αρμοδίων Υγειονομικών Επιτροπών εφόσον:
α) Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης 7 ετών συνεχώς, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε τρεις τουλάχιστον εξετάσεις, από τις οικείες υγειονομικές επιτροπές.
β) Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης πέντε 5 ετών συνεχώς, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε δύο τουλάχιστον εξετάσεις, από τις οικείες υγειονομικές επιτροπές.

ΝΕΑ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Σύλληψη δύο ατόμων για «φρουτάκια»

Συνελήφθησαν, χθες (30-05-2012) το βράδυ στη Νέα Κερασούντα Πρεβέζης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε), δύο (2) ημεδαποί, 43 και 46 χρονών, για παράνομα τυχερά παίγνια ενώ επιπλέον αναζητείται η 33χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο σε καφετέρια – σνακ μπαρ, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος, επέτρεπε στον 46χρονο τη διενέργεια σε παιγνιομηχάνημα, του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια».
Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) παιγνιομηχανήματα - ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

MARC: Προβάδισμα της Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα της Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει δημοσκόπηση της MARC για τον Αlpha, που μεταδόθηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Σύμφωνα με την έρευνα, σε περίπτωση που είχαμε σήμερα επαναληπτικές εκλογές, τα κόμματα θα λάμβαναν :

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 26%
ΣΥΡΙΖΑ: 24,3%
ΠΑΣΟΚ: 12,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,3%
ΚΚΕ: 5,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,3%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4,2%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ-ΔΡΑΣΗ: 2,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1%,
ΛΑΟΣ: 1%
ΑΛΛΑ: 1,3%
Με την αναγωγή των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης προκύπτουν τα εξής :
NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 28,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 27%
ΠΑΣΟΚ: 13,9%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 7%
ΚΚΕ: 6,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,9%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4,6%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ-ΔΡΑΣΗ: 2,7%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1,1%,
ΛΑΟΣ: 1,1%
ΑΛΛΑ: 1,6%
Το 84,6% όσων απάντησαν, δήλωσαν πως είναι «αρκετά ή πολύ βέβαιοι» πως και στην κάλπη θα επιλέξουν το ίδιο με τη δημοσκόπηση κόμμα
Το 61,9% δήλωσε πως θα ψηφίσει εκ νέου το κόμμα που είχε «σταυρώσει» στις 6 Μαΐου, έναντι 35,5% που θα επιλέξει διαφορετικά.
62,5% των ερωτηθέντων πιστεύει πως οι νέες εκλογές θα οδηγήσουν σε «κυβερνητική συνεργασία κομμάτων», έναντι 24.3% που προβλέπει «αδιέξοδο» και 9,2% «αυτοδυναμία».
Με βάση την παραπάνω πρόθεση ψήφου, τα κόμματα θα καταλάβουν τις παρακάτω έδρες :
NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Από 70 έως 84
ΣΥΡΙΖΑ : Από 66 έως 79
ΠΑΣΟΚ : Από 32 έως 42
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : Από 15 έως 22
ΚΚΕ : Από 13 έως 21
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : Από 12 έως 19
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : Από 9 έως 15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ-ΔΡΑΣΗ : Από 0 έως 10
Στην ερώτηση «Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές» το 62,7% απάντησε η Ν.Δ και το 23,8% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά ποιο κόμμα θα ήθελαν να βγει πρώτο στην κάλπη, οι ερωτηθέντες απάντησαν : Ν.Δ 35,5%, ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, ΠΑΣΟΚ 7,8%, ΑΝ.ΕΛ 3,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%, ΚΚΕ 2,6%, ΔΗΜ,ΑΡ 2,5%, ΑΛΛΟ 3,8%.
Μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, οι ερωτηθέντες επιλέγουν Αντώνη Σαμαρά (45,4%) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (39,4%)
Στην ερώτηση «Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές» το 62,7% απάντησε η Ν.Δ και το 23,8% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά ποιο κόμμα θα ήθελαν να βγει πρώτο στην κάλπη, οι ερωτηθέντες απάντησαν : Ν.Δ 35,5%, ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, ΠΑΣΟΚ 7,8%, ΑΝ.ΕΛ 3,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%, ΚΚΕ 2,6%, ΔΗΜ,ΑΡ 2,5%, ΑΛΛΟ 3,8%.
Τέλος, 84,8΄% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, έναντι 10,6% που επιλέγει επιστροφή στην δραχμή, ενώ το 55,8% εκτιμάει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, σε σχέση με το 38,7% που θεωρεί πιθανή μια τέτοια εξέλιξη.

ΣΑΓΙΑΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Νταλίκα με 16 σάκοι γεμάτους με 751 κιλά χασίς

Οι συλληφθέντες μετέφεραν με νταλίκα, μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους, πάνω από -750- κιλά κάνναβης



Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν την εξάρθρωση κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας, για την περαιτέρω διακίνησή τους.
Συγκεκριμένα, χθες (31-05-2012) το πρωί, στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν ένας 45χρονος ημεδαπός και ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας 35χρονος ημεδαπός, ηγετικό μέλος του κυκλώματος.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε νταλίκα, ιδιοκτησίας του 45χρονου ημεδαπού που οδηγούσε ο ίδιος, βρέθηκαν στο χώρο του επικαθήμενου δεκαέξι (16) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν επτακόσια ένα (701) δέματα με κάνναβη, βάρους επτακοσίων πενήντα (750) κιλών και εξακοσίων (600) γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δεύτερος των συλληφθέντων (23χρονος Αλβανός) επιτηρούσε την περιοχή φόρτωσης και μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών, για αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι οι συλληφθέντες ενεργούσαν καθ΄ υπόδειξη του 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε οργανώσει την όλη επιχείρηση μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Οι ναρκωτικές ουσίες, το Φ.Δ.Χ. μαζί με το επικαθήμενο και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Τι γαλάζιες σημαίες στα Ηπειρωτικά παράλια, τι σημαιάκια πολυεθνικών γεωτρύπανων που είναι και πολύχρωμα;


Γράφει ο Μπούκας Μίλτος

Η Περιφέρεια Ηπείρου της Αειφόρου και Αξιοβίωτης «αναπτυξιακής σύγχυσης», ταπεινωμένη από την μη καταχώρηση γαλάζιας «σημαιολογίας» στις ακτές του Ιονίου, παίρνει εκδίκηση και με προγραμματική σύμβαση 15 εκατομμυρίων ευρώ, επιλέγει το Αθαμάνιο ως χωριό πρότυπο, για πράσινο προσανατολισμό, προβάλλοντας τον σχεδιασμό του ενεργειακού του αποτυπώματος…
Ωστόσο οι θεσμικοί πολιτικοί μας εκπρόσωποι, αυτοδιοικητικοί και κοινοβουλευτικοί όλου του πολιτικού φάσματος –πλην των Οικολόγων Πράσινων– μάλλον για τα σημαιάκια της TEXACO, της Shell, της ΒΡ, της Chevron, της Mobil, της Exxon, φαίνεται ν’ ανησυχούν και για την ανάπτυξή τους στις ακτές μας και στα ενεργειακά μας οικόπεδα.
Στις πολύμηνες καταγγελίες και υποδείξεις μας, για έλλειψη στρατηγικού πλάνου, οικονομικού προφίλ και μεγέθυνσης ουδέποτε απάντησαν. Εξακολουθούν σε μια εξόχως καθοριστική καμπή και συγκυρία, να αποτελούν αλαζονικά πολιτικά υποκείμενα, απέναντι στην ιδιαίτερή μας πολιτιστική κληρονομιά και φυσικό μας πλούτο. Αποτελούν θλιβερά σύμβολα του πολιτικού μας οικοδομήματος, της πολυεθνικής κυριαρχίας και της καθυπόταξης όλης της ιστορικής μας διαδρομής στη λογική εφήμερων αξιών και σπρέντ. Η εκκωφαντική τους σιωπή, σε συνδυασμό με υστερία λανθασμένων χειρισμών χρεοκοπεί περιβαλλοντικά μια «ευλογημένη» περιφέρεια της Ε.Ε. και βάζει στο γύψο ένα ζωντανό «μνημείο φύσης» (Δωδώνη, Πέτρινοι Οικισμοί) και «καταφύγιο βιοποικιλότητας» (Εθνικοί Δρυμοί, Λίμνες, Ποτάμια, Αμβρακικός, ακτές Ιονίου).
Η για 3η εκλογική αναμέτρηση πρόταση των Ο.Π. για την καθιέρωση της Ηπείρου σαν Πράσινη Περιφέρεια, με αναπροσανατολισμό της οικονομίας της με βάση την ύπαιθρο και τον εναλλακτικό τουρισμό, πετάχθηκε στα σκουπίδια. Θάπρεπε να γνωρίζουν ότι οι δράσεις της Οικολογικής Οικονομίας, μπορούν να δώσουν έμφαση στη διατήρηση του φυσικού πλούτου και στοχεύουν στην αλληλοεξάρτηση και συνεξέλιξη των ανθρώπινων οικονομιών και των φυσικών οικοσυστημάτων στο χώρο και το χρόνο. Και βεβαίως υπάρχουν αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία (Βλ. Αθαμάνιο). Απεναντίας οι τοπικοί «αρχηγίσκοι» μας θέτουν «εν αμφιβόλω» ζητήματα όπως η δικαιοσύνη μεταξύ γενεών, την αναστρεψιμότητα της περιβαλλοντικής βλάβης και την βεβαιότητα των μακροπρόθεσμων προβλέψεων.


Η Δανειακή Σύμβαση και μετά τη ψήφιση του Δικαιώματος Επιφανείας και του Εφαρμοστικού Νόμου, επανέρχεται από τους «ντόπιους κοτζαμπάσηδες» του δικομματικού ζυγού σαν φεουδαρχικό κατάλοιπο που είχε λήξει οριστικά το 1945 και ορίζει την Επικυριαρχία. Τα 2 βασικά προϊόντα δυστοπικής φαντασίας, είναι τα ενεργειακά μας οικόπεδα (εκμεταλλεύσεις πετρελαίων, φυσικού αερίου) με Open Door διαδικασίες και fast track διευκολύνσεις και οι Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες (Ε.Ο.Ζ.) που ορίζονται επισήμως από το ΥΠΕΚΑ ως προσκλήσεις ενδιαφέροντος και αναπτυξιακή διαδικασία…
Η επαναφορά σε «γκρίζα τοπία» και Μεσαιωνικούς θεσμούς, με δικαιώματα «παρερμηνείας» δημόσιας και ιδιωτικής κυριότητας, θα δημιουργήσουν στις δυνάμεις «κατοχής» ασυδοσία, εγχώρια εξαθλίωση και πείνα, μέσα από τους φορολογικούς παραδείσους των οικονομικών τους προτεκτοράτων. Η ανεξέλεγκτη εισροή κερδοσκοπικών, πολυεθνικών κεφαλαίων στη περιοχή δεν θα υπακούει σε κανένα Εργατικό, Αστικό ή Εθνικό Δίκαιο…
Μοναδική θετική εξαίρεση στον Κοινωνικό Αρμαγεδδών, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ηπείρου, με την καταγγελία του τοπικού «θιάσου» και φυσικά οι πάγιες θέσεις των Οικολόγων Πράσινων.
H εκμετάλλευση των πετρελαίων για την Ελλάδα θα είναι πιθανά μοναδική περίπτωση στον κόσμο, που θα εξορύσσει από μία κλειστή θάλασσα, με τόσο ευαίσθητο οικοσύστημα και τόσο τεράστια τουριστική αξία.
Η πολύ κρίσιμη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας εάν καταστεί και πετρελαιοπαραγωγός γίνεται ακόμη πιο επισφαλής σε διπλωματικές ή άλλες παρεμβάσεις. Μόνο επτά χώρες στον κόσμο (συμπεριλαμβανόμενων των ΗΠΑ, Ρωσίας, Καναδά, Μ. Βρετανία, Ινδία) από τις 30 μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες έχουν διαχρονική δημοκρατία! Ακόμη και αν έχουμε σημαντικά αποθέματα πετρελαίου, οι εξορύξεις θα αρχίσουν να έχουν σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ μετά από μία 15ετία. Μέχρι τότε πιθανά, το κόστος από το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.
Το πιο μεγάλο κοίτασμα πλούτου που διαθέτει η Ηπειρωτική γη είναι η ομορφιά.


Μπούκας Μίλτος
Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων
Οικολόγων Πράσινων

ΚΑΤΣΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε ληστεία σε βάρος ομοεθνούς τους

Συνελήφθησαν χθες (30-05-2012) στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30 και 34 ετών, βάσει ενταλμάτων σύλληψης κ. Ανακρίτριας Ιωαννίνων. Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι την 15-10-2011 στον Κατσικά Ιωαννίνων, ασκώντας σωματική βία σε 28χρονο ομοεθνή τους, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες διέμεναν παράνομα στη χώρα και κατείχαν πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Ανακρίτρια, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Δελτίο Τύπου για την συνεδρίαση της 27ης Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολιανά, 30-05-2012

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου της 20/4/2012, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας παρέδωσε στον Πρόεδρο Δ.Σ., γραπτή εισήγηση σχετική με την λειτουργία των αγροτικών ιατρείων και την μόνιμη κατοικία των αγροτικών ιατρών στον Δήμο Πωγωνίου, θέμα μείζονος σημασίας κατά την άποψή μας για τη λειτουργία του Δήμου, αλλά και για όλους τους δημότες. Ο Πρόεδρος συμφώνησε να τεθεί ως θέμα αναλυτικής συζήτησης και απόφασης στην επόμενη Τακτική Συνεδρίαση .
Πράγματι στην συνεδρίαση της 30/4/2012 το θέμα συμπεριλήφθηκε προς συζήτηση ως έκτακτο. Όμως δεν συζητήθηκε λόγω του περασμένου της ώρας και ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η αναβολή του. Στην αναβολή του θέματος συμφωνήσαμε όλοι, αφού ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε για την συζήτησή του στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.
Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι το θέμα δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 27/5/2012, όπως είχε δεσμευτεί ο Πρόεδρος.
Καταγγέλλουμε, λοιπόν, τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
• Για την αθέτηση διαδικαστικής συμφωνίας με την αντιπολίτευση και για το ότι δημιούργησε κλίμα καχυποψίας και πόλωσης, με την αναξιοπιστία του.
• Για την παραβίαση δημοκρατικών διαδικασιών και των δικαιωμάτων των δημοτικών συμβούλων.
Κατηγορούμε επίσης το Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία (που έμειναν απαθείς) για συνενοχή, και τους εγκαλούμε, να μην υποβαθμίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να προσφύγουμε κατά των ενεργειών του Προέδρου, στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για την αποκατάσταση της Νομιμότητας , και το κάναμε στις 29/5/2012. Τον καταγγείλαμε όμως και για τον επιπλέον βάσιμο λόγο (με στοιχεία), ότι δεν τηρεί τις Νόμιμες προβλεπόμενες προθεσμίες, καθώς αυθαίρετα δεν απαντάει σε έγγραφα δημοτών.
Η πάγια τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. σε κάθε Συνεδρίαση καθώς εισάγει έκτακτα θέματα τα οποία τις περισσότερες φορές δεν έχουν καν τον χαρακτήρα του επείγοντος και για τα οποία δεν υπάρχει καμία προηγούμενη ενημέρωση , αφενός μεν υποβαθμίζει το επίπεδο του διαλόγου αλλά και γενικότερα τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου , αφετέρου δε αναδεικνύει την αδυναμία της Δημοτικής πλειοψηφίας να λειτουργήσει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Κατόπιν των ανωτέρω αποχωρήσαμε από την Συνεδρίαση της 27/5/2012 κατά την συζήτηση των έκτακτων θεμάτων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ως Παράταξη πιστεύουμε ότι αυτά τα γεγονότα και τα χρησιμοποιούμενα διαδικαστικά τερτίπια που βάζουν σε δοκιμασία την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν μοναδικό και κύριο στόχο την ακύρωση του ελεγκτικού αλλά και δημιουργικού ρόλου της Αντιπολίτευσης. Η τηρούμενη στάση εκ μέρους του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βιρβίλη τον μετατρέπει από Θεσμικό Όργανο σε Θεματοφύλακα Παραταξιακών συμφερόντων. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει και αυτός και ο Δήμαρχος κ. Καψάλης ότι οι τακτικισμοί τους με δόσεις σκοπιμότητας, μεροληψίας και αδιαφάνειας, με δόσεις λατρείας σε συνοπτικές διαδικασίες και διαρκούς ακροβασίας στα όρια της νομιμοφάνειας, δεν πλήττουν την αντιπολίτευση, αλλά τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δημόσιο συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, το ίδιο το μέλλον της περιοχής μας και των κατοίκων της, γι’ αυτό και δεν δείχνουμε καμία ανοχή.


Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.

ΚΟΝΙΤΣΑ: Ημερίδα με θέμα «Το Περιβάλλον μέσα από την Λογοτεχνία»

Ημερίδα με θέμα «Το Περιβάλλον μέσα από την Λογοτεχνία» οργανώνει στις 5 Ιουνίου – Ημέρα Περιβάλλοντος – το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας – Πραμάντων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου Κόνιτσας, στις 9 το πρωί.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισήγηση από την συγγραφέα παιδικών βιβλίων με οικολογικό περιεχόμενο, κα Χρυσάνθη Τσιαμπαλή - Κελεπούρη.
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας της Κόνιτσας, στους μαθητές των οποίων το κέντρο είχε μοιράσει βιβλία της συγγραφέως στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος της φιλαναγνωσίας.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη συγγραφέα και να εκφράσουν απορίες και προβληματισμούς. Θα ακολουθήσουν δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και θα παρουσιαστούν δουλειές των μαθητών σχετικές με τα αναγνώσματά τους (π.χ. θεατρικά δρώμενα, έκθεση ζωγραφικής κτλ).
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εγκαίνια του νέου κτιρίου του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, την Τρίτη 5 Ιουνίου

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Λευτέρης Οικονόμου θα εγκαινιάσει την Τρίτη 5 Ιουνίου το νέο κτίριο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, στοίχισε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Η «Κοινωνική Συμφωνία» στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ


Τη στήριξη της Κοινωνικής Συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η κα Λούκα Κατσέλη, μετά την συνάντησή της με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 17 Ιουνίου «ο λαός θα γυρίσει σελίδα».
Ο κ. Τσίπρας, ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, εξήρε στη δήλωσή του «το σημαντικό ηθικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η απόφαση της Κοινωνικής Συμφωνίας να θέσει στο τραπέζι προγραμματικές θέσεις και όχι ανταλλάγματα -σε μια εποχή φθήνιας, που οι ορκισμένοι εχθροί ενώνονται σε ανίερες συμμαχίες για να μη χάσουν τα οφίτσια» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η στάση θα εκτιμηθεί από τον λαό.