Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ευχαριστήριο μήνυμα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου

Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους τους φίλους που συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε η κοινότητα μας.
Η σημερινή ημέρα ήταν μόνο η αρχή για την τράπεζα αίματος του χωριού και θα υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογες κινήσεις.
Συγχαρητήρια σε όλους που δήλωσαν παρόν στο μήνυμα ανθρωπιάς.

ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ
 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ


ΜΠΙΚΑΣ ΧΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΟΓΑ: Στις 6 Μαρτίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου, θα καταβληθούν από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σε 36.383 δικαιούχους, τα Οικογενειακά Επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) που αφορούν τροποποιητικές αιτήσεις (A21) για τα έτη 2013 και 2014.
Συγκεκριμένα, το επίδομα θα λάβουν οι 33.347 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2014 και 3.036 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 23.051.939 ευρώ. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ υπενθυμίζει, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Κατσικά Ιωαννίνων: Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός για οφειλές Δημοσίου

Συνελήφθη, χθες (02.03.2015) το πρωί, στον Κατσικά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, 59χρονος ημεδαπός, για οφειλές δημοσίου κατ΄ εξακολούθηση.
 Ειδικότερα, ο 59χρονος συνελήφθη για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 481.212,37 ευρώ.
 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας

Οι δράστες είναι τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 28, 24 και 17 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, η διάρρηξη σε σπίτι που έλαβε χώρα στις (01-03-2015) το πρωί, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 28, 24 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες στις (01-03-2015) το πρωί παραβίασαν παράθυρο μονοκατοικίας 81χρονης ημεδαπής στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και αφού έψαξαν τους χώρους του σπιτιού, αφαίρεσαν κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

Ιωάννινα: Εντοπίστηκε κατάστημα-μπαρ, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων η ιδιοκτήτρια, η υπεύθυνη του καταστήματος, ένας υπάλληλος και δύο παίκτες - θαμώνες
 Κατασχέθηκαν -11- πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και το χρηματικό ποσό των -85- ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε προχθές (01-03-2015) αργά το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.
Συνελήφθησαν πέντε άτομα, που κατηγορούνται για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 32χρονη ιδιοκτήτρια, για μία 48χρονη υπήκοο Αλβανίας, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, έναν 50χρονο ημεδαπό υπάλληλο και δύο ημεδαπούς πελάτες, ηλικίας 56 και 68 ετών.
Αναλυτικότερα, προχθές αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα, όπου εντοπίσθηκε λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια» ενώ στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν δύο πελάτες-θαμώνες.
Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
έντεκα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Εγγραφές στο Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων

Σύμφωνα με το άρθρο 35 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α 8) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 44 παρ. 4 του ν.4235/2014 (ΦΕΚ Α 32), θεσπίστηκε η συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων από τα καταστήματα λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων,αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο επιστήμονα. Με το άρθρο 6 της με αριθ. 9497/104760/20-8-2014 (ΦΕΚ Β 2310) Υπουργικής Απόφασης προβλέπεται η σύσταση «Μητρώου συνταγογράφων γεωργικών φαρμάκων».
Η ψηφιακή υπηρεσία του Μητρώου Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων είναι έτοιμη και τίθεται σε λειτουργία. Οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες για την εγγραφή τους στο Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων, θα ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:
1.Εμφανίζετε την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ (www.minagric.gr), επιλέγετε το εικονίδιο των Ψηφιακών Υπηρεσιών και δημιουργείτε λογαριασμό χρήστη στις ψηφιακές υπηρεσίες.
2.Επιλέγετε από το μενού «Επιλογή Υπηρεσίας» την «Αίτηση Υποψηφίου Συνταγογράφου Γεωργικών Φαρμάκων», όπου μπορείτε να καταχωρήσετε την αίτησή σας ή να δείτε την πορεία της αίτησής σας (απορριφθείσα, εκκρεμής, εγκεκριμένη).

Τυφλός οικοδόμος βρήκε ξανά το φως του μετά από 23 χρόνια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τυφλός  οικοδόμος ξαναβρήκε το φώς του μετά από 23 χρόνια χάρις σε μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστοκυττάρων (ΣΚΟ), η οποία έγινε πριν από οκτώ μήνες στην Αθήνα!
Ο άνδρας, 45χρόνων σήμερα, είχε χάσει την όραση του το 1992 σε εργατικό ατύχημα όταν είχε υποστεί χημικό έγκαυμα από ασβέστη και στα δυο μάτια του!
Η επιτυχής μεταμόσχευση έγινε  στην Αθήνα από  Έλληνα Οφθαλμίατρο και παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο στο ετήσιο  συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, στο ξενοδοχείο Χίλτον.
«Η μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστοκυττάρων είναι πλέον η  μέθοδος που χαρίζει ξανά την όραση σε όσους ανθρώπους την έχουν χάσει από χημικά ή θερμικά εγκαύματα  ή άλλες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν καθολική ανεπάρκεια των βλαστοκυττάρων του ΣΚΟ»αναφέρει ο διαπρεπής χειρούργος οφθαλμίατρος  Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας  Ιωάννης Μάλλιας, που πραγματοποίησε την πρωτοποριακή μεταμόσχευση.