Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης στηρίζει το έργο της Κιβωτού του Κόσμου

Η στήριξη και επέκταση της συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), του Δήμου Πωγωνίου και της Κιβωτού του Κόσμου μέσω της ανάπτυξης του κοινωνικού έργου, συζητήθηκε εκτενώς κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πωγώνι τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Παναγιώτης Μανούρης, αποδέχθηκε πρόσκληση του πατέρα Αντωνίου, υπεύθυνου για τη λειτουργία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Κιβωτός του Κόσμου και μαζί με στελέχη του Ιδρύματος, επισκέφθηκε το παράρτημα Πωγωνίου της Κιβωτού, προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο που πραγματοποιείται στο Πωγώνι.
Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έχει παραχωρήσει κτιριακή υποδομή στο Δήμο Πωγωνίου, η οποία, με τη σύμφωνη γνώμη του Ιδρύματος, έχει αξιοποιηθεί για τη στέγαση φιλοξενουμένων της Κιβωτού του Κόσμου και τη λειτουργία Γεωργικής Σχολής.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κτίριο της Μαθητικής Εστίας Πωγωνιανής, που παραχωρήθηκε στο Δήμο Πωγωνίου, ώστε να ενισχυθεί έμπρακτα το κοινωφελές έργο της Κιβωτού του Κόσμου, το οποίο συνάδει απολύτως με την πολιτική του Ιδρύματος για ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και προστασία των ευάλωτων ομάδων.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΙΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»: Ετήσιος χορός την Κυριακή 1 Μαρτίου, ώρα 11:00 π.μ. στο κέντρο «Παπαδήμας» (λεωφόρος δημοκρατίας 9 στην 7η στάση Μενιδίου-Καματερό)


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί φίλοι & συγχωριανοί:
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας αποφάσισε και προτείνει σε πείσμα των δύσκολων καιρών να βρεθούμε και φέτος όλοι στον ετήσιο χορό μας που θα γίνει στις 01/03/2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 το μεσημέρι στο κέντρο «Παπαδήμας» (λεωφόρος δημοκρατίας 9 στην 7η στάση Μενιδίου-Καματερό)
* Τιμή πρόσκλησης:  15  euro.
* Στην τιμή της πρόσκλησης συμπεριλαμβάνονται τα ποτά και τα αναψυκτικά.
* Για όσους νηστεύουν θα υπάρχει και νηστίσιμο μενού.
* Ο χορός είναι ελεύθερος. – Προσφορά της Αδελφότητας.

ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΛΑΣ: Εγγραφές-µετεγγραφές κατά τη σχολική χρονιά 2014-15


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εν όψει της σχολικής χρονιάς 2014-2015 και της εγγραφής μαθητών-μαθητριών, θα θέλαµε να σας γνωρίσουµε την ύπαρξη και λειτουργία του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς το οποίο εδρεύει στους χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς πλησίον του Καλπακίου Ιωαννίνων. Το σχολείο στεγάζεται σε µεγαλόπρεπο ανακαινισµένο κτηριακό συγκρότηµα άριστα ενταγµένο στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. 
Το σχολείο παρέχει:
πρόγραµµα  µαθηµάτων  ∆ευτεροβάθµιας  Εκπαίδευσης και επιπλέον µαθήµατα ειδικότητας, δυνατότητα συµµετοχής στις εξετάσεις πρόσβασης στη τριτοβάθµια εκπαίδευση.
δυνατότητα πρόσβασης σε ποσοστό 10% επιπλέον των εισακτέων στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδηµίες οι οποίες προσφέρουν πτυχία ισότιµα Πανεπιστηµιακών Σχολών, στα προγράµµατα Ιερατικών Σπουδών, Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης και ∆ιαχείρισης εκκλησιαστικών κειµηλίων
µαθητική Εστία µε δωρεάν σίτιση για μαθητές-μαθήτριες (Διαµονή μόνο για αγόρια)
δωρεάν µετακίνηση από και προς τα Ιωάννινα.
εργαστήριο πληροφορικής και φυσικών επιστημών
βιβλιοθήκη & αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων
χώροι άθλησης (γήπεδο µπάσκετ – ποδοσφαίρου, γυµναστήριο)
χώρος αναψυχής (εντευκτήριο µε παιχνίδια, τηλεόραση, dvd κ.τ.λ.) ενηµερωτικές*-αθλητικές δραστηριότητες**
(*Το  Εκκλησιαστικό  Λύκειο  Βελλάς  στα  πλαίσια δράσεων ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης των µαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014 σε θέµατα που αφορούν στην εφηβεία, τη σχολική ζωή και την ψυχική υγεία, πραγµατοποίησε εκδηλώσεις µε θέµατα: «∆ιαχείριση του θυµού», «Βία και σχολικός εκφοβισµός», «Κίνδυνοι από τη χρήση του διαδικτύου», «Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών», «Ρατσισµός – Ξενοφοβία: εµείς και οι άλλοι», «Κανόνες Ασφαλούς Διαδικτύου–cyberbullying», πιστοποίηση στην Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, «Εθελοντισμός-Δράσεις στα Γιάννενα», «Let’s Do It Greece», «Βουλή των Εφήβων»,  **συμμετοχή στους Πανελλήνιους σχολικούς αθλητικούς αγώνες, φιλικές συμμετοχές σε αθλητικούς αγώνες).
Πληροφορίες για εγγραφές-µετεγγραφές:
στον ιστότοπο του σχολείου http://lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr/ ,
στα τηλέφωνα 2653041285 (και Fax) & 2653041485, 6972021107 & 6950850866
και µέσω του e-mail: mail@lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr
- Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή είναι συστατική επιστολή του επιχώριου Μητροπολίτη.


Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στα στατιστικά και τις φήμες που ήθελαν να ανακοινώνεται σήμερα το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
«Χρειαζόμαστε ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, με υψηλό αίσθημα να χαίρει εκτίμησης τόσο στην κοινωνία όσο και στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Όπως εξήγησε, «ο Προκόπης ο Παυλόπουλος μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το λαό και τη χώρα, υποστηρίζοντας με το ειδικό βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας το έργο της μεγάλης κοινωνικής αλλαγής που αυτή η κυβέρνηση θα φέρει σε πέρας».
Η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί στη Βουλή αύριο Τετάρτη, στις 19:30. Σε αυτή, την πρώτη ψηφοφορία, απαιτείται η πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
Ποιος είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος

Συλλήψεις φυγόποινων, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων

Συνελήφθησαν συνολικά (4) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:
Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (16-02-2015) στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, 50χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (16-02-2015), στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (16-02-2015), από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, φυλάκισης τριών ετών και χρηματικής ποινής 1500 ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Συνελήφθη σήμερα (17-02-2015) τα ξημερώματα, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.


ΙΝΚΑ Ηπείρου: Συμβουλές για το Σαρακοστιανό τραπέζι


To Iνστιτούτο Καταναλωτών Hπείρου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους Καταναλωτές για το Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και όλης της Σαρακοστής. "Γενικά, όλα τα τρόφιμα που στολίζουν τα Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας είναι αρκετά ακριβά και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα" αναφέρεται και υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι οι διατροφικές ιδιαιτερότητες της Καθαρής Δευτέρας και της Σαρακοστής γενικότερα χρειάζεται να συνοδεύονται από ορισμένους κανόνες.
ΛΑΓΑΝΑ
 Πρωταγωνιστικό προϊόν. Η λαγάνα θέλει προσοχή γιατί αν είναι -και συνήθως είναι λόγω μεγάλης ζήτησης– άψητη, προκαλεί διαταραχές στο στομάχι .Η παραδοσιακή λαγάνα δεν διαφέρει σε τίποτα από το ψωμί που προμηθευόμαστε καθημερινά .Παρασκευάζεται από το ίδιο αλεύρι, με το κοινό ψωμί και , όμως η τιμή της είναι μεγαλύτερη, από αυτή του κοινού ψωμιού .Αν συνυπολογίσουμε και το μικρότερο βάρος της, τότε η τιμή είναι δυσανάλογα υψηλή.
ΤΑΡΑΜΑΣ
Προϊόν πλήρες συνθετικών χρωμάτων από διατηρημένα αυγά ψαριών. Προσοχή στη δυσοσμία και/ή στην ξινή γεύση. Προτιμείστε τον τυποποιημένο. Αποφύγετε τον ταραμοπολτό στον οποίο προστίθενται αμυλούχες ουσίες. Μη φάτε πολύ.Η ταραμοσαλάτα καλύτερα να παρασκευάζεται στο σπίτι, από ταραμά ποιότητας, γιατί έτσι αποφεύγουμε τις χρωστικές ουσίες, που συνήθως περιέχουν οι ταραμοσαλάτες του εμπορίου.