Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Σταθερή επιλογή η Ήπειρος για τους Κύπριους τουρίστες

Το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ήπειρο, επαναβεβαιώθηκε και αναζωπυρώθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας (για 13η συνεχή) φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση "Ταξίδι" που οργανώθηκε στη Λευκωσία και η οποία έκλεισε τις πύλες της το βράδυ της Κυριακής. Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποίησε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφτηκε το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, δηλώνοντας ότι στις προθέσεις του είναι να επισκεφθεί στο μέλλον την περιοχή μας. Ιδιαίτερα σημαντικές και αποδοτικές ήταν οι συναντήσεις που είχε το διήμερο Σάββατο- Κυριακή, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με μεγάλα τουριστικά γραφεία της Κύπρου και ιδιαίτερα με ορισμένα που μετακινούν μεγάλο αριθμό τουριστών προς την Ήπειρο, όπως TOP KINISIS, XENOS TRAVEL κ.ά., με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας Tus Airways, ως επίσης και με τον Ιωάννη Μουζενίδη. 
Από τους Κύπριους επιχειρηματίες τονίστηκε ότι το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ήπειρο είναι πάντα έντονο, επεσήμαναν ωστόσο ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η μεγαλύτερη διάχυση τουριστών και στις τέσσερις εποχές του χρόνου προϋποθέτει την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να είναι δυνατή η εκτέλεση πτήσεων από τη Λάρνακα τόσο μέσω αυτού, όσο και μέσω Ακτίου, που σήμερα εξυπηρετεί κατά κόρον τα αεροπορικά δρομολόγια από την Κύπρο.
Η επιτυχημένη παρουσία και συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση της Λευκωσίας, για μια ακόμη φορά οφείλεται στην άψογη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια που υπήρξε από το Γραφείο Κύπρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Να σημειωθεί ακόμη ότι εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας την έκθεση επισκέφθηκε ο Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Μιχάλης Χαροκόπος.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από τη Έκθεση "Ταξίδι" δήλωσε τα εξής:
"Η Κύπρος είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα στοχευμένης προβολής της Ηπείρου, το οποίο παράλληλα αποδεικνύει ότι για να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα απαιτείται βάθος χρόνου. Η Ήπειρος είναι μια από τις πρώτες επιλογές στις προτιμήσεις των Κυπρίων και φέτος με τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη Μεγαλόνησο, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε αύξηση αφίξεων. Αυτό ωστόσο μας ικανοποιεί εν μέρει, γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα ακόμη περιθώρια αύξησης των επισκεπτών, που προσκρούουν όμως στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Εκείνο που πρέπει να αντιληφθεί η Πολιτεία και επί του προκειμένου η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είναι ότι δεν χωράει καμία άλλη καθυστέρηση για την εξασφάλιση της απόλυτης πτητικής λειτουργίας του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Πρέπει επιτέλους να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να σταματήσει η διαχρονική κοροϊδία που επιφυλάσσεται στους Ηπειρώτες".


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

''Ενότητα για την Ήπειρο'': Ανακοίνωση για τη συγκρότηση του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοαπονδίας Ελλάδος

Η ''Ηπειρωτκή Συσπείρωση'' αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συγκρότηση αναλογικού και αντιπροσωπευτικού Προεδρείου στη ΠΣΕ, χάριν των  δογματικών ιδεοληψιών της ηγετικής ομάδας της και την διατήρηση της επίπλαστης προσωρινής συνύπαρξης των αντιτεθέμενων ομάδων στο εσωτερικό της.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'' αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια, για ακόμη φορά,  τους εκπροσώπους των ηπειρώτικων αποδημικών οργανώσεων της ΠΣΕ, που αποδέχθηκαν και  ασπάστηκαν τις θέσεις της και με ποσοστό 60%,  την ανέδειξαν πρώτη δύναμη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, στην κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'' αισθάνεται περήφανη, γιατί μετά από τα 6 χρόνια Προεδρείας της, στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την άσκηση εποικοδομητικής και αποτελεσματικής διοίκησης, οι αντιπρόσωποι των οργανώσεων, της έδωσαν την  δυνατότητα για μια ακόμη 3ετία να ασκήσει τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της διοίκησης της ΠΣΕ.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'' αισθάνεται ικανοποίηση γιατί η διακήρυξη της και το πρόγραμμα της, έγιναν πλήρως κατανοητά και αποδεκτά από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'' με πλήρη συνείδηση των ευθυνών της, αποδέκτηκε την εμπιστοσύνη των εκλεκτόρων της Ηπειρωτικής αποδημίας, μια εμπιστοσύνη που καταγράφει 14 θέσεις από τις 25 στο Δ.Σ. της ΠΣΕ, έναντι 10 της ''Ηπειρώτικης Συσπείρωσης'' και 1 της ανεξαρτήτου μεμονωμένης υποψήφιας.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'', πιστή στη θέση-αρχής της, ότι όλοι, πλειοψηφούντες και μειοψηφούντες είναι απόλυτα απαραίτητοι στην διοίκηση της ΠΣΕ, όπως έκανε πράξη και στο παρελθόν, πρότεινε την συγκρότηση αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου και κατανομή των θέσεων με το ίδιο ακριβώς σύστημα, της απλής αναλογικής, που προσδιορίζεται στο καταστατικό  για την εκλογή του Δ.Σ. της ΠΣΕ.
Προς τούτο ήλθε σε επικοινωνία με την ''Ηπειρωτική Συσπείρωση'', για την συγκρότηση αναλογικού και αντιπροσωπευτικού προεδρείου, και κατανομή των 9 θέσεων, αναλογικά με την ποσοστιαία εκλογική δύναμη, που έλαβαν τα ψηφοδέλτια για το Δ.Σ., ήτοι 5 θέσεις η ''Ενότητα'' και 4 η ''Συσπείρωση''.
Η ηγεσία της ''Συσπείρωσης'', αντιπρότεινε, πιστή σε  δογματικές ιδεοληπτικές θέσεις της, απότοκο των ιδεολογικών αντιλήψεων της,  έτσι όπως εκφράζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, οι 9 θέσεις του Προεδρείου να κατανεμηθούν, 5 στην ''Ενότητα'', 3 στην ''Συσπείρωση'' και 1 στην ανεξάρτητη υποψήφια. Πρόταση που αντιστρατεύεται τις αρχές της αναλογικότητας και αντιπροσωπευτικότητας, αρχές με τις οποίες έγιναν οι κατανομές των θέσεων του Προεδρείου, κατά την προηγούμενη 6ετία, αλλά και παλαιότερα. Και παραβιάζονται οι αρχές της αναλογικότητας και αντιπροσωπευτικότητας, καθόσον  σε εφαρμογή της απλής αναλογικής, οι 9 θέσεις κατανέμονται 5 και 4 στις 2 παρατάξεις, κατά την Α' και Β΄ κατανομή των εδρών και δεν διανέμεται καμιά θέση του Προεδρείου στην ανεξάρτητη υποψήφια.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ''Ενότητας'' για να πειστεί η ''Συσπείρωση'', για επανεξέταση της θέσης της, η δεύτερη με φανατική εμμονή επέμενε, διεκδικώντας παράλληλα και την επιλογή των θέσεων που θα καταλάβει στο Προεδρείο, μεταξύ των οποίων και αυτή του Έφορου Πολιτισμού, που κατείχε την τελευταία 6ετία.
Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πέμπτης 14 Απριλίου 2014, για την εκλογή του Προεδρείου, η ''Ενότητα για την Ήπειρο'', προέβει σε ολοκληρωμένη πρόταση για τις 9 θέσεις του Προεδρείου, προτείνοντας ότι, οι 4 θέσεις που θα αναλάβει  η ''Ηπειρώτικη Συσπείρωση'', είναι αυτή του Α΄ Αντιπροέδρου, που προτεινόταν να καταλάβει ο επικεφαλής της Σωτήρης Κολιούσης, του Ταμία που προτεινόταν ο Γιάννης Νάκης, του Έφορου Τύπου και του Έφορου Πνευματικού Κέντρου, διατηρώντας για αυτή αυτή του Προέδρου, του Β'  Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα, του Έφορου Πολιτισμού και του Έφορου Δημοσίων Σχέσεων,
Η ''Ηπειρώτικη Συσπείρωση'', επειδή η ξεκάθαρη αυτή θέση-πρόταση της ''Ενότητας για την Ήπειρο'', για την συγκρότηση του αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου, ''τίναζε'' στον αέρα τoυς σχεδιασμούς της ηγετικής ομάδας και δεν ικανοποιούσε την επιθυμία του κατέχοντος επί μία 6 τη θέση του Έφορου Πολοτισμού, που επιθυμούσε διακαώς να την διατηρήσει για τους δικούς του λόγους για μία 3ετία ακόμη, με ένα νεφελώδες ιδεολογικοπολιτικό παραλήρημα άλλων εποχών, αποχώρησε, αρνούμενη να συμμετάσχει στο Προεδρείο.
Προφανώς ήταν σημαντικότερα για την ''Ηπειρώτικη Συσπείρωση'', από τη συγκρότηση κοινού αντιπροσωπευτικού προεδρείου, οι σκέψεις και σχεδιασμοί της ηγετικής ομάδας και η πρόωρη εσωτερική συννοχή της, η οποία θα διαλυόταν αν ο αυτοπροσδιορίζων την θέση του Έφορου Πολιτισμού, δεν την καταλάμβανε.
Μετά την αποχώρηση της ''Ηπειρώτικης Συσπείρωσης'', συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η συγκρότηση  του Προεδρείου της ΠΣΕ.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'' δεσμεύεται να υλοποιήσει, έστω και με ενδεχόμενη αντιπαλότητα και  κωλυσιεργία της ''Η.Σ'', το πλούσιο προγραμματικό έργο που έχει εξαγγείλει.
Παράλληλα καλεί την ''Η.Σ.'' να εγκαταλήψει την τακτική της, να αποδεχθεί την επιλογή του εκλογικού σώματος, που ανέδειξε την ''Ενότητα για την Ήπειρο'' πρώτη δύναμη και κύρια δύναμη να διοικήσει την ΠΣΕ και αυτή να συμπρευτεί για την επίτευξη των σκοπών και των στόχων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος


Τα εκλεγμένα μέλη με την ΄΄Ενότητα'' στο Δ.Σ. της ΠΣΕ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του Συμβουλίου Καρδιαγγειακής Νοσηλευτικής και Συναφών Επαγγελμάτων της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του Συμβουλίου Καρδιαγγειακής Νοσηλευτικής και Συναφών Επαγγελμάτων της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Καρδιολογικό Νοσηλευτικό Τομέα στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής), στο διάστημα 15-16 Απριλίου, με τη στήριξη και τη συμμετοχή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας εξήρε την πολύτιμη προσφορά και τις υπηρεσίες των Ελλήνων νοσηλευτών και ειδικότερα των νοσηλευτών στις καρδιολογικές κλινικές, που παρά τις ελλείψεις και την  πληθώρα προβλημάτων, συντελούν αποφασιστικά ώστε να νοσοκομεία να λειτουργούν σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Επίσης ο Πρόεδρος της ΕΚΕ επισήμανε το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού προγράμματος, κάτι που αναμφισβήτητα οφείλεται στους διοργανωτές.

Τέλος ο κ. Φούσας, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και εκπροσωπώντας την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, είχε προεδρία σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Cutting Edge Prevention and Risk Reduction».

Δήμος Πωγωνίου: Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η κλάδευση και κοπή επικίνδυνων δέντρων

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η κλάδευση και κοπή  επικίνδυνων δέντρων στο Δήμο Πωγωνίου.
Το έργο ανατέθηκε σε ιδιώτη εργολάβο και ήδη έχει υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του.
Συγκεκριμένα, κλαδεύονται ή κόβονται επικίνδυνα δέντρα που φύονται σε πεζοδρόμια, πλατείες κλπ, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα ή ζημιές λόγω ισχυρών ανέμων και κακοκαιρίας. Παράλληλα αφαιρούνται κλαδιά που κατευθύνονται σε παρακείμενα κτίρια ή «κρύβουν» πινακίδες σήμανσης.

«Το έργο θα ολοκληρωθεί άμεσα σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τα δέντρα θα είναι ασφαλή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες ενώ παράλληλα αλλάζει η εικόνα των χωριών μας» δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γαλίτσης που επιβλέπει τις εργασίες.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 70χρονος για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (17-04-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 70χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σήμερα (17-04-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 70χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορα σημεία:

  • ένα πυροβόλο όπλο – τύπου πιστόλι με ενσωματωμένη γεμιστήρα με οκτώ φυσίγγια
  • ένα πυροβόλο όπλο (πιστόλι κρότου)
  • μία καραμπίνα με τρία φυσίγγια
  • είκοσι πέντε φυσίγγια
  • μία ξύλινη ράβδος και ένα κατσαβίδι
  • ένα μαχαίρι.
Τα κατασχεθέντα όπλα και φυσίγγια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Ντόντης από επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι», λόγω φόρτου εργασίας

Γιάννης Ντόντης
Την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος και από επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πωγωνίου και του αρχηγού της δημοτικής κίνησής μας «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι», υπέβαλλε ο κ. Γιάννης Ντόντης, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας στα υπηρεσιακά του καθήκοντα.
Ο ιδρυτής της δημοτικής κίνησηςστην επιστολή του δηλώνει ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μελών της και στον συνεχή αγώνα τους για καλύτερο μέλλον του Δήμου Πωγωνίου.
Δημήτριος Ντότης
Επικεφαλής της  Κίνησης μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές, αναλαμβάνει μετά από ομόφωνη απόφαση της  δημοτικής ομάδας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Ντότης.
Μήνυμα ενότητας από τον νέο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημήτρη Ντότη.
Ο νέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» Δημήτρης Ντότης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω τη προσωπική μου λύπη, αλλά και τη λύπη  του συνόλου των μελών και φίλων της δημοτικής μας παράταξης για την παραίτηση του ιδρυτή  και επικεφαλής της Γιάννη Ντόντη. Ο Δήμος Πωγωνίου, θα στερηθεί την τεράστια εμπειρία και τις πολύτιμες γνώσεις του. Του εύχομαι τα καλύτερα στην εργασιακή και προσωπική του ζωή και τον ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για τη συνεργασία που είχαμε το διάστημα που υπηρέτησα την παράταξη υπό την ηγεσία του ως δημοτικός σύμβουλος και ήταν για μένα μια  διαρκή πηγή πολύτιμης μάθησης. Ακόμη τον ευχαριστώ γιατί δηλώνει συμπαραστάτης της νέας προσπάθειας που θα ξεκινήσουμε  και ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μας. Οφείλω όμως,  να εκφράσω και την ευγνωμοσύνη μου τόσο στον Γιάννη Ντόντη, όσο και στους υπόλοιπους συνεργάτες και συναδέλφους της δημοτικής κίνησης, που μου ανέθεσαν τα καθήκοντα του επικεφαλής της. Δηλώνω ότι θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανταποκριθώ επάξια στα καθήκοντα που μου ανέθεσαν, τιμώντας την εμπιστοσύνη τους.
Ενωμένοι, όλοι μαζί, κάνουμε μια νέα αρχή και συνεχίζουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον του Δήμου μας. Θα είμαστε καθημερινά παρόντες στην κοινωνία, στο δημοτικό συμβούλιο και όπου αλλού χρειαστεί, υπερασπιζόμενοι το συμφέρον των δημοτών, απέναντι σε μια δημοτική αρχή που διακρίνεται από ανικανότητα, προχειρότητα, έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικής και η οποία οδηγεί τον Δήμο μας σε περαιτέρω υποβάθμιση».

Παγκόσμια διάκριση για την Eurodentica στον ιατρικό τουρισμό

Τον τίτλο   της «Καλύτερης Οδοντιατρικής Κλινικής της Χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο-InternationalDentalClinicoftheYear,  στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού IMTJ Awards (http://awards.imtj.com/  διεκδικεί στις 22 Μαΐου  στην Μαδρίτη η ελληνική εταιρεία EURODENTICAΕξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα!
Η EURODENTICA  έχει επιλεγεί σε παγκόσμιο επίπεδο  στην  τελική τριάδα  των εταιρειών, που διεκδικούν τον τίτλο κι αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα η διάκριση αυτή αποδεικνύει ότι παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα  στον τομέα της υγείας οι Έλληνες επιστήμονες πρωτοπορούν παγκοσμίως και οι προσφερόμενες υπηρεσίες  υγείας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Είναι η πρώτη φορά που οδοντιατρική κλινική από την Ελλάδα λαμβάνει υποψηφιότητα για αυτή την διάκριση, ενώ η υποψηφιότητα αυτή κρίνεται εξαιρετικά ωφέλιμη για την προβολή του κλάδου, αλλά και τον Ελληνικό Οδοντιατρικό Τουρισμό εν γένει.
Πρόκειται για έναν από τους πιο έγκυρους  διαγωνισμούς  που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Διεθνή Εφημερίδα Ιατρικού Τουρισμού IMTJ και συμμετέχουν διακεκριμένοι κριτές από όλο τον κόσμο.
«Η επιλογή μας μετά από αξιολόγηση στην  τελική τριάδα σε παγκόσμιο επίπεδο , μεταξύ των πιο ποιοτικά προβεβλημένων Οδοντιατρείων, είναι μεγάλη τιμή για την χώρα μας αλλά και για τους εξειδικευμένους επιστήμονες  και το υπόλοιπο προσωπικό της  ΕURODENTICA» αναφέρει ο επιστημονικός διευθυντής της  EURODENTICA Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα  Επ. Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Αθηνών, κ. Νικόλαος Σ.  Κουβελάς!

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει πάρτι στο “PLEGMA” CLUB, το Σάββατο 23 Απριλίου


Τιμητική Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Σε τιμητική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά από την εξαιρετική πρωτοβουλία του Διευθυντή της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Χαράλαμπου Καρβούνη, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους τρεις Πανεπιστημιακοί και δύο Διευθυντές ΕΣΥ που συνταξιοδοτήθηκαν μετά από πολύχρονη προσφορά στον πανεπιστημιακό και ιατρικό χώρο.
Ο κ. Στέφανος Φούσας εξήρε τη συνεργασία Πανεπιστημίου και ΕΣΥ και την ανάγκη για αγαστή συνεργασία των Πανεπιστημιακών και των Ιατρών του ΕΣΥ, με στόχο την ανάδειξη τόσο του ερευνητικού όσο και του κλινικού έργου, που είναι ιδιαιτέρας σημασίας και τα δύο.
Επισήμανε τέλος τη σταθερή βούληση της ΕΚΕ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Καρδιολόγων, ώστε να συνεχίσει η Καρδιολογία στην Ελλάδα να είναι σε υψηλό επίπεδο συμμετέχοντας ενεργά και ισότιμα στις νεότερες εξελίξεις.

Περίεργο σκηνικό στα Δολιανά!

Ένα περίεργο σκηνικό ξετυλίχτηκε μπροστά στα μάτια μας σήμερα το πρωί στα Δολιανά.
Ομάδες πάνοπλων ανδρών με στολές παραλλαγής, βαμμένα πρόσωπα και καμουφλάζ σουλατσάριζαν στους δρόμους του χωριού. 
Κανείς δεν ήξερε τι είναι.
Άλλος έλεγε πενταμηνίτες, άλλος σύλλογος απόστρατων που κάνει άσκηση.
Πάντως η εικόνα μου θύμισε την επιστράτευση του '74.
Με έκανε να ανατριχιάσω. 
Άσχημη εικόνα.
Ελπίζω να μάθουμε τι συμβαίνει.

Φασούλας Δημήτρης