Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Σταθερή επιλογή η Ήπειρος για τους Κύπριους τουρίστες

Το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ήπειρο, επαναβεβαιώθηκε και αναζωπυρώθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας (για 13η συνεχή) φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση "Ταξίδι" που οργανώθηκε στη Λευκωσία και η οποία έκλεισε τις πύλες της το βράδυ της Κυριακής. Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποίησε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφτηκε το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, δηλώνοντας ότι στις προθέσεις του είναι να επισκεφθεί στο μέλλον την περιοχή μας. Ιδιαίτερα σημαντικές και αποδοτικές ήταν οι συναντήσεις που είχε το διήμερο Σάββατο- Κυριακή, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με μεγάλα τουριστικά γραφεία της Κύπρου και ιδιαίτερα με ορισμένα που μετακινούν μεγάλο αριθμό τουριστών προς την Ήπειρο, όπως TOP KINISIS, XENOS TRAVEL κ.ά., με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας Tus Airways, ως επίσης και με τον Ιωάννη Μουζενίδη. 
Από τους Κύπριους επιχειρηματίες τονίστηκε ότι το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ήπειρο είναι πάντα έντονο, επεσήμαναν ωστόσο ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η μεγαλύτερη διάχυση τουριστών και στις τέσσερις εποχές του χρόνου προϋποθέτει την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να είναι δυνατή η εκτέλεση πτήσεων από τη Λάρνακα τόσο μέσω αυτού, όσο και μέσω Ακτίου, που σήμερα εξυπηρετεί κατά κόρον τα αεροπορικά δρομολόγια από την Κύπρο.
Η επιτυχημένη παρουσία και συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση της Λευκωσίας, για μια ακόμη φορά οφείλεται στην άψογη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια που υπήρξε από το Γραφείο Κύπρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Να σημειωθεί ακόμη ότι εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας την έκθεση επισκέφθηκε ο Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Μιχάλης Χαροκόπος.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από τη Έκθεση "Ταξίδι" δήλωσε τα εξής:
"Η Κύπρος είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα στοχευμένης προβολής της Ηπείρου, το οποίο παράλληλα αποδεικνύει ότι για να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα απαιτείται βάθος χρόνου. Η Ήπειρος είναι μια από τις πρώτες επιλογές στις προτιμήσεις των Κυπρίων και φέτος με τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη Μεγαλόνησο, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε αύξηση αφίξεων. Αυτό ωστόσο μας ικανοποιεί εν μέρει, γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα ακόμη περιθώρια αύξησης των επισκεπτών, που προσκρούουν όμως στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Εκείνο που πρέπει να αντιληφθεί η Πολιτεία και επί του προκειμένου η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είναι ότι δεν χωράει καμία άλλη καθυστέρηση για την εξασφάλιση της απόλυτης πτητικής λειτουργίας του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Πρέπει επιτέλους να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να σταματήσει η διαχρονική κοροϊδία που επιφυλάσσεται στους Ηπειρώτες".


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr