Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

''Ενότητα για την Ήπειρο'': Ανακοίνωση για τη συγκρότηση του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοαπονδίας Ελλάδος

Η ''Ηπειρωτκή Συσπείρωση'' αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συγκρότηση αναλογικού και αντιπροσωπευτικού Προεδρείου στη ΠΣΕ, χάριν των  δογματικών ιδεοληψιών της ηγετικής ομάδας της και την διατήρηση της επίπλαστης προσωρινής συνύπαρξης των αντιτεθέμενων ομάδων στο εσωτερικό της.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'' αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια, για ακόμη φορά,  τους εκπροσώπους των ηπειρώτικων αποδημικών οργανώσεων της ΠΣΕ, που αποδέχθηκαν και  ασπάστηκαν τις θέσεις της και με ποσοστό 60%,  την ανέδειξαν πρώτη δύναμη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, στην κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'' αισθάνεται περήφανη, γιατί μετά από τα 6 χρόνια Προεδρείας της, στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την άσκηση εποικοδομητικής και αποτελεσματικής διοίκησης, οι αντιπρόσωποι των οργανώσεων, της έδωσαν την  δυνατότητα για μια ακόμη 3ετία να ασκήσει τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της διοίκησης της ΠΣΕ.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'' αισθάνεται ικανοποίηση γιατί η διακήρυξη της και το πρόγραμμα της, έγιναν πλήρως κατανοητά και αποδεκτά από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'' με πλήρη συνείδηση των ευθυνών της, αποδέκτηκε την εμπιστοσύνη των εκλεκτόρων της Ηπειρωτικής αποδημίας, μια εμπιστοσύνη που καταγράφει 14 θέσεις από τις 25 στο Δ.Σ. της ΠΣΕ, έναντι 10 της ''Ηπειρώτικης Συσπείρωσης'' και 1 της ανεξαρτήτου μεμονωμένης υποψήφιας.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'', πιστή στη θέση-αρχής της, ότι όλοι, πλειοψηφούντες και μειοψηφούντες είναι απόλυτα απαραίτητοι στην διοίκηση της ΠΣΕ, όπως έκανε πράξη και στο παρελθόν, πρότεινε την συγκρότηση αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου και κατανομή των θέσεων με το ίδιο ακριβώς σύστημα, της απλής αναλογικής, που προσδιορίζεται στο καταστατικό  για την εκλογή του Δ.Σ. της ΠΣΕ.
Προς τούτο ήλθε σε επικοινωνία με την ''Ηπειρωτική Συσπείρωση'', για την συγκρότηση αναλογικού και αντιπροσωπευτικού προεδρείου, και κατανομή των 9 θέσεων, αναλογικά με την ποσοστιαία εκλογική δύναμη, που έλαβαν τα ψηφοδέλτια για το Δ.Σ., ήτοι 5 θέσεις η ''Ενότητα'' και 4 η ''Συσπείρωση''.
Η ηγεσία της ''Συσπείρωσης'', αντιπρότεινε, πιστή σε  δογματικές ιδεοληπτικές θέσεις της, απότοκο των ιδεολογικών αντιλήψεων της,  έτσι όπως εκφράζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, οι 9 θέσεις του Προεδρείου να κατανεμηθούν, 5 στην ''Ενότητα'', 3 στην ''Συσπείρωση'' και 1 στην ανεξάρτητη υποψήφια. Πρόταση που αντιστρατεύεται τις αρχές της αναλογικότητας και αντιπροσωπευτικότητας, αρχές με τις οποίες έγιναν οι κατανομές των θέσεων του Προεδρείου, κατά την προηγούμενη 6ετία, αλλά και παλαιότερα. Και παραβιάζονται οι αρχές της αναλογικότητας και αντιπροσωπευτικότητας, καθόσον  σε εφαρμογή της απλής αναλογικής, οι 9 θέσεις κατανέμονται 5 και 4 στις 2 παρατάξεις, κατά την Α' και Β΄ κατανομή των εδρών και δεν διανέμεται καμιά θέση του Προεδρείου στην ανεξάρτητη υποψήφια.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ''Ενότητας'' για να πειστεί η ''Συσπείρωση'', για επανεξέταση της θέσης της, η δεύτερη με φανατική εμμονή επέμενε, διεκδικώντας παράλληλα και την επιλογή των θέσεων που θα καταλάβει στο Προεδρείο, μεταξύ των οποίων και αυτή του Έφορου Πολιτισμού, που κατείχε την τελευταία 6ετία.
Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πέμπτης 14 Απριλίου 2014, για την εκλογή του Προεδρείου, η ''Ενότητα για την Ήπειρο'', προέβει σε ολοκληρωμένη πρόταση για τις 9 θέσεις του Προεδρείου, προτείνοντας ότι, οι 4 θέσεις που θα αναλάβει  η ''Ηπειρώτικη Συσπείρωση'', είναι αυτή του Α΄ Αντιπροέδρου, που προτεινόταν να καταλάβει ο επικεφαλής της Σωτήρης Κολιούσης, του Ταμία που προτεινόταν ο Γιάννης Νάκης, του Έφορου Τύπου και του Έφορου Πνευματικού Κέντρου, διατηρώντας για αυτή αυτή του Προέδρου, του Β'  Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα, του Έφορου Πολιτισμού και του Έφορου Δημοσίων Σχέσεων,
Η ''Ηπειρώτικη Συσπείρωση'', επειδή η ξεκάθαρη αυτή θέση-πρόταση της ''Ενότητας για την Ήπειρο'', για την συγκρότηση του αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου, ''τίναζε'' στον αέρα τoυς σχεδιασμούς της ηγετικής ομάδας και δεν ικανοποιούσε την επιθυμία του κατέχοντος επί μία 6 τη θέση του Έφορου Πολοτισμού, που επιθυμούσε διακαώς να την διατηρήσει για τους δικούς του λόγους για μία 3ετία ακόμη, με ένα νεφελώδες ιδεολογικοπολιτικό παραλήρημα άλλων εποχών, αποχώρησε, αρνούμενη να συμμετάσχει στο Προεδρείο.
Προφανώς ήταν σημαντικότερα για την ''Ηπειρώτικη Συσπείρωση'', από τη συγκρότηση κοινού αντιπροσωπευτικού προεδρείου, οι σκέψεις και σχεδιασμοί της ηγετικής ομάδας και η πρόωρη εσωτερική συννοχή της, η οποία θα διαλυόταν αν ο αυτοπροσδιορίζων την θέση του Έφορου Πολιτισμού, δεν την καταλάμβανε.
Μετά την αποχώρηση της ''Ηπειρώτικης Συσπείρωσης'', συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η συγκρότηση  του Προεδρείου της ΠΣΕ.
Η ''Ενότητα για την Ήπειρο'' δεσμεύεται να υλοποιήσει, έστω και με ενδεχόμενη αντιπαλότητα και  κωλυσιεργία της ''Η.Σ'', το πλούσιο προγραμματικό έργο που έχει εξαγγείλει.
Παράλληλα καλεί την ''Η.Σ.'' να εγκαταλήψει την τακτική της, να αποδεχθεί την επιλογή του εκλογικού σώματος, που ανέδειξε την ''Ενότητα για την Ήπειρο'' πρώτη δύναμη και κύρια δύναμη να διοικήσει την ΠΣΕ και αυτή να συμπρευτεί για την επίτευξη των σκοπών και των στόχων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος


Τα εκλεγμένα μέλη με την ΄΄Ενότητα'' στο Δ.Σ. της ΠΣΕ