Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ήπειρος: Τραμ στα Ιωάννινα, Εμπορευματικό στην Ηγουμενίτσα, ΣΔΙΤ απορριμμάτων οι μεγάλοι στόχοι

Για τα έργα που θέλει να προχωρήσει η Περιφέρεια Ηπείρου μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κα Τατιάνα Καλογιάννη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Άρτας πριν λίγες μέρες.
Αναφέρθηκε σε αρκετά έργα και επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση ανάπτυξης Γραμμής Τραμ στην πόλη των Ιωαννίνων με ελαφρού τύπου συρμούς.
Το συγκεκριμένο έργο έρχεται στην επιφάνεια και πάλι μετά από αρκετά χρόνια και η πρόταση που θέλει να καταθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου είναι με χρηματοδότηση μέσω του Πακέτου Γιουνκέρ. Μέσω της ίδιας χρηματοδοτικής πηγής εντάσσεται και η σύνδεση της Ηπείρου με το δίκτυο φυσικού αερίου της χώρας.
Σημαντική είναι και η είδηση αίτησης για ένταξη στο CEF (Connecting Europe Facilities) του έργου του Εμπορευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας ενώ επιχειρείται μέσω ΣΔΙΤ η υπογραφή της σύμβασης για τη Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2015-2020
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου για τα έτη 2015-2020 αναπτύχθηκε βάσει των αρχών της Στρατηγικής «Έξυπνης Εξειδίκευσης» (smart specialization), όπως αυτές υιοθετήθηκαν από τις εποπτεύουσες υπηρεσίες και όργανα της Ε.Ε.

Τις επόμενες μέρες η άφιξη προσφύγων στην Μαθητική Εστία Δολιανών

Ο χώρος της Μαθητικής Εστίας είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους πρόσφυγες μετά τις εργασίες που έγιναν από τον στρατό.
Απομένουν μόνο κάποιες εκκρεμότητες που αφορούν  τη σίτιση και την καθαριότητα.
Σύμφωνα με την τηλεφωνική ενημέρωση που είχε  ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα, μέσα στις επόμενες δύο με τρεις μέρες θα στεγαστούν στην Μαθητική Εστία Δολιανών οι πρώτοι 50-60 πρόσφυγες.

Εκδήλωση για τον Ηπειρώτη γλύπτη Θόδωρο Παπαγιάννη, την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:30, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελλήνων της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) Λεωφ. Δεκελείας 152, Νέα Φιλαδέλφεια

Πρόσκληση


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας & η Πανηπειρωτική Συνοοσπονδία Ελλάδος, σας προσκαλούν, στην εκδήλωση για τον Ηπειρώτη γλύπτη ΘΟΔΩΡΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:30 στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελλήνων της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) Λεωφ. Δεκελείας 152, Νέα Φιλαδέλφεια.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα συντήρησης και περιβάλλοντος στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες

Αποφάσεις για έργα περιβάλλοντος, συντηρήσεις μνημείων και του οδικού δικτύου έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα στη σημερινή της συνεδρίαση:
Ανέδειξε αναδόχους για τα έργα:
Αντιπλημμυρική προστασία στο Δ.Δ. Καναλίου» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 81.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ)
Απομάκρυνση στραγγιδίων για την αποφόρτιση του κυττάρου του Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων), προϋπολογισμού δαπάνης 59.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ένωση Ιδιότυπος Μεταφορική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης)
Καταπολέμηση κουνουπιών για την περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας για το έτος 2016», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (Ανάδοχος: Τζίμας Σπ. Θωμάς)
Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:

Ιωάννινα: Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (16-03-2016) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων και συγκεκριμένα:
Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης (5) ετών, για φορολογικές παραβάσεις.
Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης (3) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης (1) έτους και χρηματική ποινή (3000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης (1) μηνός και (10) ημερών, για υγειονομικές παραβάσεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Πεδινή Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν 18 φιάλες με ψυκτικό αέριο

Συνελήφθησαν, χθες (16-03-2016) το μεσημέρι, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων, στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 48 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, 18 φιάλες με ψυκτικό αέριο, χωρίς να κατέχουν τα απαιτούμενα παραστατικά διακίνησης και αγοράς, με σκοπό να τις εξάγουν στην Αλβανία.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, η παραπάνω ποσότητα ψυκτικού αερίου καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των (8.630) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Toποθέτηση απινιδωτή στο Κλειστό Γυμναστήριο Άρτας

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.30 μ., η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, στα πλαίσια πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου και σε ειδική εκδήλωση στο κλειστό Γυμναστήριο Άρτας, θα τοποθετήσει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.
Ο απινιδωτής είναι χορηγία της επιχείρησης ΚΟΛΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε και θα τοποθετηθεί για την αντιμετώπιση τυχόν αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων σε χώρους μαζικής συνάθροισης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Θα κατάσχονται άμεσα οι αγροτικές επιδοτήσεις!

Ποιες κατάσχονται και ποιες όχι!
Προστατεύονται μόνο οι επενδύσεις
Έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων (άμεσων ενισχύσεων) από τη στιγμή που πιστώνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Αντίθετα απόλυτη προστασία υπάρχει για τις κοινοτικές ενισχύσεις που προορίζονται για την υλοποίηση επενδύσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, «ρητά ορίζεται ότι δεν κατάσχονται οι προκαταβολές και οι ενδιάμεσες πληρωμές των δικαιούχων για την υλοποίηση των πράξεων που συγχρηματοδοτούνται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Αντίθετα, οι τελικές πληρωμές των ανωτέρω δικαιούχων, μετά την ολοκλήρωση του έργου, δύνανται να κατάσχονται».

Ξεκινούν την Πέμπτη 17 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκινάει την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, 12:00 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η περίοδος υποβολής διαρκεί από 17/3/2016 έως 27/4/2016. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr  και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας.
 Ο τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Τοποθέτηση νέων απινιδωτών

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. θα τοποθετηθεί εξωτερικός απινιδωτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, χορηγία των υιών ιερέως Ιωάννου Ντόβα.
Επίσης, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 19:30 η Περιφέρεια Ηπείρου και το ΠΕΑΚΙ θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή, χορηγία της Τεχνικής Εταιρείας Αρλέτος Α.Τ.Ε.Ε., στο Κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΝΚΙ Λιμνοπούλα Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνάντηση της Βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κας Μερόπης Τζούφη με την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων

Συνάντηση με την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Μάρτη 2016 η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνάντηση, η οποία ήταν συνέχεια προηγούμενης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κατάθεση ερώτησης στη βουλή από 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους πενταετείς και εποχιακούς Πυροσβέστες και η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση και για χρόνιες εκκρεμότητες, καθώς και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της επίλυσής τους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 8η/17-03-2016 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 17-03-2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 09-03-2016 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 10-03-2016 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή και συντήρηση - Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζάτων Άρτας», προϋπολογισμού 50.000,00 με Φ.Π.Α., η οποία απέβη άγονος, και επαναδημοπράτηση του έργου, χωρίς τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.
2. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ηγουμενίτσα - Μαυρομάτι», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.
3. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου απορροής ομβρίων επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού € 10.000,00 με Φ.Π.Α.
4. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού προς Αμάραντο», αναδόχου «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ A.T.E.», μέχρι την 30-06-2016.
5. Έγκριση του Πρακτικού Ι/08-03-2016 (έλεγχος Δικαιολογητικών Συμμετοχής) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού διαγωνισμού, για την επιλογή αναδόχου της Περιφέρειας Ηπείρου, για την «Παροχή Υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την διερεύνηση ανάπτυξης και κατασκευής σιδηροδρομικού δικτυού μεταξύ Ηπείρου και Αλβανίας», προϋπολογισμού € 71.340,00 με ΦΠΑ, του Έργου «Cross Border Infrastructural Project» με ακρωνύμιο C.B.I.P., το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013».